Timisoara Impreuna(150) Emma, te purtam in inimi!
Raspunsuri - Pagina 5
deya spune:
ce ce?ce incendiu?
Uitati aici ceva ce mi-a mers la suflet.Daca aveti rabdare a cititi fiecare capitol...
http://tainacasatoriei.wordpress.com/2007/07/30/carte-scrisori-caterinei/
ai de capu meu cred ca am cracanat pagina
Ana pupici la pitica sa treaca nasucu.Alex a venit?
Mariaa ce face magnolia aia?
Doris nu zici de Doris?
Silvana,cele rele sa se spele cele bune sa se adune.
Ema, tu nu ai somn?
aidaciolac spune:
'neata si pt tot poporul ... va pe toate si o zi buna si nebuna
Aida ... 22+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"
Doris-Alina spune:
Neatza...
Aida, merci de cafea...
Vroiam sa mergem la strand azi...dar e cam inorat...asa ca schimbam programul.
Ana, Maria, Deya, m-ati intrebat de scoala...aseara eram obosita sa mai scriu...dar v-am scris acum.
In primul rand, de cum am pasit eu pe treptele scolii, m-a pocnit asa o melancolie, o dulceata a aducerii aminte...
I-am tot povestit acasa, ce si cum, dar pe masura ce ne apropiam, punea tot mai multe intrebari, si mergea asa...intr-un pas vioi si alert, care nu-i prea era caracteristic, cum sa va spun...
Plus ca aveam emotii, deoarece in loc de doamna invatatoare, ii spunea doamna educatoare, asa ca tot repetam pe drum...
Ne apropiem de Peda...zareste cladirea...si zidul inconjurator...
- Mami, dar tu ai zis ca o sa fie frumoasa scoala mea...asta e veche, veche...
- Mami, pe dinafara e asa, in interior, e super, crede-ma...
Un soi de nedumerire i se citea pe fetisoara ei...
Intram, urcam treptele, spre poarta, ma strangea tare de mana...
Ne intampina portarul:
- Pe cine cautati?
si da-i si explica-i...
Cu un buchet frumos de flori in mana, asteptand, ni se spune ca doamna are ore de dupa masa, la clasa a 4-a.
Si deci, de la 12...
Era 11...ce sa facem?
Cerem voie, si te duc sa vizitezi scoala...
Super idee...
Fara sa-mi dau seama, tinand-o de manutza, m-am indreptat spre subsol, unde am avut eu clasa.
Am intrat, era pauza si deci i-am putut arata banca in care eu am stat.
Cautam prin amintiri chipul invatatoarei mele si incercam sa mai aud glasul ei bland...dar nu mai era nimic, din tot ce-a fost...doar perdeaua batuta de vant...si umbrele de soare pe catedra.
- Aici ai stat mami, tu?
- Da, scumpa mea, aici...
Era pauza...dar nu a mai sunat clopotzelul...ci o voce a anuntat: e pauzaaaa, relaxati-va...si muzica se auzea la maxim in toata scoala. Dedicatii muzicale, de la elevul x pentru elava y...dj-ul isi facea treaba...bietii profesori, nu se mai puteau intelege unii cu altii...
Ei, s-au schimbat vremurile, asa ca incerc sa inteleg deja, noua generatie.
In curtea scolii, nimeni nu mai batea mingea, ci doar grupuri grupulete, cu telefoanele in mana, trimitau sms-uri, laptopul in brate, tigara in mana...ehei...
Doar cei mici, izolati intr-un colt, mancau de zor pachetzelul pus de mamica...
De acolo am ajuns la sala de sport. Am trecut pe langa cabinetul medical si cel stomatologic, mirata ca in scoala exista si asa ceva, apoi evident punand intrebarea:
- Dar nu ne face injectii? nu ne face nimic doctorita? ca eu il am pe Muscoi...
Apoi ne indreptam spre sala festiva...la fel de impunatoare, la fel de frumoasa, cu vitralii.Aceeasi scena, pe care am evoluat, an de an, in diferite roluri. Si pe care ma pregatesc sa o vad si pe ea...
Am intrat in mai multe sali de clasa, apoi la toaleta, de care am ramas dezamagita, atat eu, cat si ea.
Desi renovata, o mizerie de nedescris.
In sfarsit ajungem la clasa ei.
Pe usa scria cls. 1 C. O coronita atarnata la intrare.
Deschid usa, ea isi baga capul prima...apoi paseste, incet, cu sfiala dar plina de curiozitate.
Face un tur, al clasei, cu ochii pe pereti, dupa planse, desene, alfabet, harta romaniei.
Bancute noi, scaunele frumoase, dulapioare in care isi pot lasa cartile, televizor, calculator, tabla inteligenta.
Sus, pe perete, stema romaniei si o icoana.
Intra si doamna invatatoare.
O salut, apoi dansa se apleaca spre Ines si fac cunostinta.
O mangaie bland pe cap, apoi incep discutiile.
Au vorbit despre gradinita, despre serbarea de terminare, despre cum va fi la scoala.
Asculta tot atenta.
O privea, de fapt ii studia fiecare gest, fiecare miscare a mainilor.
Faze haioase la care ma asteptam din partea ei, au fost...
Spre exemplu:
- Doamna...eu stiu sa citesc...
- Oooo, bravo...inseamna ca la scoala te vei descurca foarte usor
- Dar nu asa...oricum...citesc cursiv...
- Daaaa? dar ce cuvinte elevate folosesti tu...stii ce inseamna cursiv?
- Da, adica citesc tot rapid, nu ma balbai...
- E...atunci cu siguranta poti sta la catedra, sa tii tu orele...in locul meu!
- Nu-i o idee rea...
si Doamna zambea, eu la fel...
La un moment dat, se aseaza in prima banca si doamna la catedra.
Asa dialogau.
- Doamna, dar cand incepe scoala, eu in ce banca voi sta?
- Pai, sa vedem...cand vin toti copii, pentru ca ne vom aseza in functie de inaltime...
Cei mici in primul rand, cei putin mai mari in randul doi, iar cei mari in spate, ca sa poata toata lumea sa vada la tabla.
- Pai, ( dezamagita) inseamna ca eu voi sta in ultima banca, si nu-mi place deloc...
alta faza:
- Doamna, e o mare problema.
- Care? spune...
- Aici nu se poate invata...
- Cum asa? pai de ce?
- In caldura asta... si nu aveti aer conditionat in clasa?
- Aaaaa, nu avem , e adevarat...dar vara este vacanta mare. Iar toamna, iarna si primavara nu avem nevoie de aer conditionat...
- Pai da, dar acum, uitati ce cald e...curg apele pe mine, si totusi copiii invata...
- Da, corect, dar stii cum facem noi? inchidem geamurile si deschidem usa...si e mai racoare...
Hmmmm, oricum nu era multumita de raspuns.
Doamna a citit-o ca-i turuie la greu guritza...si ii spune:
- Stii...la scoala, nu vom mai vorbi cand dorim...vom ridica doua degetzele sus si cerem dreptul de a vorbi...
- Si daca ridica toti odata mainile sus?? ce faceti? pe cine alegeti?
Doamna zambind...
- Pe rand, pe fiecare...
- Eu cred ca-i mai bine sa-l puneti sa vorbeasca pe cel care a fost cel mai rapid si a ridicat cel mai repede mana...
Am aflat ce era de aflat, despre uniforma, rechizite, fonduri, acte, etc.
Plecam...cu greu...
S-au pupat la plecare, si-au spus pe curand...
Iesim din scoala, o tineam de mana, si o intreb:
- Na, cum ti s-a parut?
- super, mami...e ca la gradi, doar ca nu mai avem jucarii si bancile sunt mai mari...
- Si doamna...ce parere ti-a lasat?
- O parere foarte buna, doar ca ma asteptam sa fie tanara ca Romana( eductoarea ei de la gradi).
Cam asta a fost prima intalnire cu scoala...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet Povestea unui Licurici!
BLOG DC-Impreuna Timisoara
Caut cu lumanarea orice:)) ...uneori chiar gasesc!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele
POZE CU NOI
www.youtube.com/watch?v=yvdFw3VNJHM" target="_blank">Povestea dintelui pierdut:)), www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4910d596eade3d31e723cf" target="_blank">Christmas 2007 by INES, www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj INES, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories
Liana30 spune:
va pupam pe toate..nu putem tine pasul cu voi..
intrai sa va spui ca suntem bine.
aidule lasai mesaj pe mes.pup
Dorisake moamaa ce trece timpu..va pup
sa ma iertati nu cetii tot din urma.
va pup .fuggg ca se trezi fomila
aaa pun acu poze sa va uitati
www.babygalerie.at/index.php?bl=1&baby=21822" target="_blank"> oltencutza mea iubita
"Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad se duc pe un alt cer"!!!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Port in suflet povestea licuriciului Emma"
deya spune:
Pfuuuuuuuuuuu ce ma pliiiictiisescccc
Liana sa iti traiasca frumusica.
Doris frumos expus,o sa poarte uniforma?
silvana75 spune:
dau de pranz
Doris, ma bucur ca lu' Ines i-a placut scoala, pupam viitoarea scolarita
S-au deschis deja strandurile? Aici maine se deschid ca e Memorial Day.
Ana, cum e Luana cu raceala? Alex o venit din excursie? Unde o fost? poate ai scris dar n-am retinit ...
Ema, sanatate
Deya, ce facusi la examen ieri?
Noi azi vrem sa iesim la un gratar dar e cam innorat, vedem pana mai tarziu cum o sa fie.
Va tzuc pe toate
Silvana si Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Poze cu noi
blog DC, Timisoara impreuna
Don't ever give up
emag spune:
Seara buna!
Silvana, saru`mana pentru urare si pentru cafea! Evident ca m-am trezit ca nu mai am cafea in casa si abia acum am reusit sa beau una - greu a fost sa ma urnesc din casa sa-mi cumpar...
Doris, sa fie intr-un ceas bun, ma bucur ca i-a placut la scoala.
Deya mama, fata frumoasa si tanara, te plictisesti duminica - soare, frumos... plimba-te! Frumoase "Scrisorile" Caterinei, saru` mana!
Simo,
Liana, ma bucur ca sunteti bine - e cuminte oltencuta frumoasa, cum doarme, cum papa? Pup frumusetea, astep pozele promise.
Pup toata echipa! A, v-am visat azinoapte - trebuia sa ne intalnim la Mall si nu va gaseam, dadeam telefoane disperata, intarziasem si voi nimic, nu raspundeati (ce vise am, dom`le). Da` v-am gasit pana la urma (Simo), chef mare, masa plina.
Ana68 spune:
Salutare la bobor...
Deya,daca te plictisesti,ia de te uita prin albumele mele...ai ce vedea....sa vezi ca si am o fairy acasa.....
Silvanelule...pai tu crezi ca el mai stie pe unde o fost?(de Alex zic)Cica:"pai am fost la Sarmisegetuza,am vazut pietroaiele alea...la Hateg la zimbrii si la o gradina botanica...la castelu' ala cum il cheama de la Hunedoara si la cetatea aia unde am fost si noi,la Deva,parca?!"
Deci ti-am redactat exact cuvintele lui,dupa ce a ajuns acasa.Problema e ca m-am cam speriat,ca in loc de ora 10 seara,cand trebuiau sa ajunga,au ajuns la 11.30 in Timisoara la scoala...asa ca am facut precum locomotiva cu aburi si il tot sunam si el tot zicea ca mai are putin si putinul ala se tot lungea.In fine,a facut si el cateva poze....asa...ca sa se afle in treaba.Din 33 de poze,cred 2,maxim 4 sunt ok....restul...total ampulea!
Sar'na de intrebarea pentru Luana...din fericire este bine,nu a mai tusit azi...probabil ca aerul de ieri i-a priit...mucii curg aproape insesizabil...deci de maine o luam de coada.
Voi sunteti bine?N-ai mai zis cum a fost cu "alanizele" lui Paul...ce vorbeam noi de capusa...
Dorisake...foarte frumos ai povestit....ce sa zic?Ce e al tau e pus deoparte,scriitoare sa te fi facut...ma bucur mult ca i-a placut la Ines scoala....acuma,cu toaleta...nu se poate padure fara uscaturi,ce sa faci?Si era prea culmea ca totul sa fi fost perfect...Bine ca clasa e frumoasa,cu mobilier nou si dotata,ca asta va va scuti pe voi sa mai dati bani,cu toate ca oricum o sa dati....dar ma refer la dotari.Bine ca doamna e de treaba si apropiata de copii,sper ca o va aprecia pe Ines si sa fie cum am vorbit,cu mate si romana.Bravo voua!
Liana...io nu poci vedea galeria Catalinei...cum sa fac sa vaz mai multe poze?
Danuto,ce incendiu bre?
Noi facuram azi o burta de cirese...si de inghetata...si nici un gand de cufureala pana la aceasta ora...deci,e pe bune,se combina...
Mi-am mai creeat un album,ca alealalte doo...s-o gatat spatiu in ele...harnica am mai fost.
Nah,care sunteti curioase,am poze de la Cheveres de sambata in pi casa 2...ca o fo' tare fain si poze cu cciirese in pi casa 3!
No,sa aveti seara cat mai buna...pupaciuni!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Pi casa 1
Pi casa 2
Pi casa 3
Amalgam de ganduri