Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (06)
Raspunsuri - Pagina 19
doranna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olishka Salutare!!!! LA MULTI ANI SARBATORITILOR!!! Chatonel nu o stim pe fetita, dar ma gandesc des la ea, stiu ca exista undeva si ne asteapta Olga, mamica lui David iepurasul ![]() ![]() |
buna!
olga, nu vreau sa te dezamagesc, dar in Rom. lucrurile merg destul de greu cand e vorba de adoptii. Stiu un cuplu care a depus actele anul trecut, prin primavara, parca, au trecut prin nu stiu cate interviuri (si ei si parintii si prietenii), plus teste psihologice, etc., pe la sfarsitul verii aveau dosarul aprobat si de atunci asteapta. Din cate inteleg procedura e destul de complicata, statul treb sa incerce nu stiu cat timp sa convinga familia sa nu renunte la copil, etc.
Nu stiu mai multe, dar stiu ca sunt vreo 9 luni de cand asteapta un tel. Au fost sunati o singura data, dar era copilul de etnie roma si nu au vrut. Au cerut sa fie bebelus si, in plus, sa-i cunoasca parintii, sa vada mostenirea genetica. Probabil de aceea merge mai greu, ca nu sunt interesati de cei abandonati in maternitate, despre care nu se stie nimic (sa nu judecam pe nimeni!!! fata asta ar da orice sa fie in locul nostru)
Iti doresc succes, Olga!!

mami fericita de
Iulia-Alexandra (23.03.2009)
Kea spune:
Nu-i asa anevoioasa procedura adoptiei, e mai greu sa gasesti un copil adoptabil pe criteriile cerute de cuplul/persoana ce doreste sa adopte. Majoritatea vor copii cat mai mici, de un anumit sex etc.
8 saptamani si 5 kg
doranna spune:
| citat din mesajul lui Kea Novus, da ai inteles corect, tii de umarul catre care are tendinta sa tina capul aplecat si incerci sa-i inclini capul catre celalalt umar. Anca, nu eu am zis de algocalmin, dar sunt de parere ca mai bun e paracetamolul pt febra, doar si in sarcina e voie. Eu fac din ce in ce mai multe compromisuri, doar doar o fii bine. De ex, am tinut copilul aproape 9 saptamani fara sa vada suzeta, azi i-am dat una , numai sa doarma, ca-mi adormea frant in brate si cum il puneam jos, cum se trezea. M-a adus in stare sa vreau sa-l culc si pe picioare leganat numai sa nu mai umblu prin casa. Poate il ajuta si sa nu mai regurgiteze si sa se inece, asta intra la categoria "vrabia malai viseaza". Acum doarme si molfaie de zor la suzeta aia, ce ciuda imi e!Keutu cheliutu 8 saptamani si 5 kg |
kea,
eu am plans cand i-am dat prima data suzeta (pe la 4 sapt), daaar, acum sunt tot mai convinsa ca am facut bine; instinctul de supt este foarte puternic la ea si isi baga in gura manuta (pumnul) in timp ce plange, evident. m-am gandit ca mai bine trage la suzi, mai ales ca in curand o sa tot apuce diverse lucruri, apoi o sa se ridice, etc. si o sa aiba mainile murdare, iar de suzeta am eu grija sa fie tot timpul curata.
mami fericita de
Manuela77 spune:
Buna fetelor
Eu am incercat fara succes sa ii ofer suzeta.
Nu vrea si pace. Am chiar o mica colectie de ele...m-am gandit ca gasesc una pe placul lui. El prefera sa ma roada pe mine pe post de suzeta pana adoarme.
Mamica de
Radu (01.04.2009)
doranna spune:
o prietena mi-a spus cand avea fata mea 3-4 sapt sa ma hot. daca vreau sa-i dau suzeta, ca atunci era momentul...
tot ea m-a sfatuit sa-i dau cel putin o data pe sapt. ceva cu biberon (ceai, daca are nevoie, sau lapte muls), ca sa se obisnuiasca cu tetina; ea a avut pb. cu unul dintre copii si i-a fost greu la diversificare, cand ar fi vrut sa-i dea supa cu biberonul si n-a putut.
mami fericita de
doranna spune:
as vrea sa va intreb cum tineti copiii imbracati in casa pe caldura asta? ati trecut la body de vara, cu maneca scurta? ii tineti cu picioarele goale? dar afara, le mai puneti caciulita?
mami fericita de
Kea spune:
Dorana
, sper sa ma felicit si eu pt decizia luata, dar inca nu-s sigura.
Manu, nu dispera inca, sau nu te bucura, nu stiu exact cum e mai bine sa zic
. Al meu a primit una la spital dupa ce i-au luat sange, ca sa-l linisteasca. A tras de doua ori din ea dupa care le-a scuipat-o cat colo. Am fost foarte mandra de el!
Azi a luat-o de zici ca o cunostea de cand lumea. Dar cred ca a acceptat-o si pt ca el e obisnuit cu biberonul, pe cand Raducu e fan titi.
S-a foit acum o ora, adica dupa 3 ore de la ultima masa si eu care tocmai atipisem sar speriata, fug, pregatesc laptele si ... el doarme inca. Eu il arunc, mi-e frica sa il mai dau, dar parca vad ca ori fug iar sa fac altul la prima foiala, ori astept pana e treaz si tipa cat poate ca-i e foame. Ei si atunci vedem noi daca e buna suzeta aia la ceva.
8 saptamani si 5 kg
doranna spune:
nu stiu daca va mai amintiti de mine, pt ca am "absentat" din martie, de cand am nascut; in ultima parte a sarcinii am avut pb. cu colul deschis si am luat o groaza de medicamente. Am stat si in spital 1 sapt., unde am facut perfuzii cu Gynipral si No-spa. Mi-au mai ramas niste cutii si as vrea sa le donez. Daca stiti pe cineva care are nevoie, astept PM.
Mami fericita de
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui doranna kea, eu am plans cand i-am dat prima data suzeta (pe la 4 sapt), daaar, acum sunt tot mai convinsa ca am facut bine; instinctul de supt este foarte puternic la ea si isi baga in gura manuta (pumnul) in timp ce plange, evident. m-am gandit ca mai bine trage la suzi, mai ales ca in curand o sa tot apuce diverse lucruri, apoi o sa se ridice, etc. si o sa aiba mainile murdare, iar de suzeta am eu grija sa fie tot timpul curata. mami fericita de Iulia-Alexandra (23.03.2009) |
Tufetele, spuneti-mi si mie ce dezavantaje asa de mari vedeti la suzeta aia? Mie mi-au cerut in spital suzeta, si am cautat in disperare suzeta pt prematuri. Eu cred ca sunt numai prejudecati, ca se invata, ca nu se mai dezvata, etc. Voi de ce va temeti de suzeta? Luana trage de ea si apoi ii da singura drumul, nu-i dependenta de ea, cand isi satisface nevoia de supt n-o mai intereseaza. Si s-a constatat ca reduce riscul mortii subite.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
sirimie spune:
Lui Vladut i-am dat suzeta pe la 2 luni, ca mai mic era suzeta prea mare. Am incetat sa i-o dau dupa 1 an, nu am avut deloc probleme. Ii dadeam biberon cu apa in loc. Facem la fel si acum.
Ayla21 exista suzete si mai mici?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita