Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (06)
Raspunsuri - Pagina 20
doranna spune:
cel mai tare ma tem ca suzeta ii va deforma gingiile si ii vor creste dinti strambi
; am citit in mai multe locuri ca dentistii resping total ideea folisirii suzetei; stii cum e, avantaje si dezavantaje...
eu sper sa nu depasim varsta de 1 an cu suzeta in gura. daca avem noroc, s-ar putea sa renunte ea singura pana atunci. oricum, sunt pregatita de pe acum pt un plans de cateva zile ![]()
Mami fericita de
Iulia-Alexandra (23.03.2009)
Kea spune:
Dorana, raspund si eu, desi la mine nu-i asa cald, dar vad ca nu-i multa lume in zona acum si am si chef de vorba, pe langa putin timp.
Mie moasa mi-a zis ca e foarte important sa-i fie cald la picioare, deci eu n-as renunta la sosete. In cap iarasi i-as pune ceva care sa-l protejeze de soare.
8 saptamani si 5 kg
doranna spune:
multam, kea!
asa fac si eu, in casa o tin in body si cu sosetele in picioare, iar afara ii pun inca o caciulita subtire; mi-era teama ca gresesc... vad copiii in parc cu piciorusele goale
ca sa-ti faci o idee, afara sunt cam 29 grade (e adevarat ca nu iesim la ora asta), iar in casa 26-27 (ma tem sa dau drumul la AC)
Mami fericita de
Iulia-Alexandra (23.03.2009)
Kea spune:
Daaaa, si la mine pe cartonul ce insotea suzeta sunt pozati niste dinti strambi de tot. In plus eu mi-am supt degetul pana am mers la scoala, asa ca nu incercati sa ma faceti sa vad mai gustos plasticul ala decat degetul.
8 saptamani si 5 kg
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kea Monica, am vazut atatia copii de 3 ani care nu vor sa renunte la suzeta, incat m-am gandit ca asta e cea mai buna solutie. Keutu cheliutu 8 saptamani si 5 kg |
Eu cred ca atunci cand va fi pregatit copilul, va renunta la suzeta.
Am mai povestit, sotul meu a avut suzeta pana a fost marisor, nu mai stiu cati ani avea, dar peste limita de purtare a suzetei. Si pe cuvant ca nu m-am maritat cu el cu suzeta la gat. I-a luat-o mama lui, si i-a spus ca aluat-o cioara, si plangea sa-i dea cioara pe suzi inapoi, si asa a scapat de ea. Mai greu se dezvata copilul de suptul degetelor, care-i si deformeaza dintisorii, si degetele sunt la indemana tot timpul, suzeta o mai ia cioara.
De Claudiu nu stiu primul an, nu eram cu ei, doar ce mi-a povestit sotul. Nu a vrut sub nici un fel suzeta. Dar a primit la testat toate tipurile de suzeta care se gaseau pe atunci. Luana in schimb o vrea in unele momente, cum spuneam, cand se calmeaza ii da singura drumul. E tare de baza la iesit afara, sau cand nu-i e nici somn nici foame. Mai spunea Alex, la Clau, ca de multe ori se trezea noaptea sa suga, dar nu inghitea laptele, doar tragea din biberon si scuipa, sau daca il bea, regurgita des. Cred ca el vroia doar sa suga, nu sa si pape. Multi copii sug peste masura doar din nevoia de supt, nu de foame.
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
lysbeth spune:
Noi am trecut deja la statul in pampers e cald... Afara il scoatem pe bestioc in body fara piciorus si manecuta scurta+o pereche de sosetute
De caciulita nu am mai auzit de vreo 2 saptamani deja (oricum ii uneam numa jumatate de ora dupa baita)
Cu suzeta e belea mare si la noi. Desi era copilas cuminte pana acu o saptamana, a citit in nush ce carte tati ca dak e copilasul mai agitat sa-l ajuti sa-si gaseasca singur degetelul. Si ghiciti ce? a vrut sa icnerce sa vada ce se intampla
Intamplarea minunata a fost ca de atunci isi rontaie mainile pan la cot si nu se calmeaza decat cu suzeta.
Imi vine sal omor pe tacsu
Mami de Damian Codrut Andrei
chatonel spune:
ayla, nu trasasi pe dreapta nici un pic? vazui ca zisesi ca avusesi programu ca si noi, oli si io... adik mai mult de juma de noapte treaza... mai reusesti sa tii okii deschisi?
aris, ce zice puiul tau cind te simte ca ai pufait? Mie de-asta mi-e, c-ar strimba dragoana din nas, nu ca e nociv!
Filles du Sud cu
Izia, famille Dragoon
Toulouse, la ville rose
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui sirimie Ayla21 exista suzete si mai mici? |
Sunt mai multe marimi. Exista si suzeta pt prematuri. Dar nu teshita. E putin turtita, ca si cum ar fi stransa cu usa.
_
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui lysbeth Si ghiciti ce? a vrut sa icnerce sa vada ce se intampla Intamplarea minunata a fost ca de atunci isi rontaie mainile pan la cot si nu se calmeaza decat cu suzeta.![]() Imi vine sal omor pe tacsu ![]() Mami de Damian Codrut Andrei |
Lysbeth, nu omori omul ca-i nevinovat.
Asta-i numai inceputul. Sa vezi cand incepe sa lina tot ce prinde, si sa vezi pe la 6-7 luni cand roade coltul de la covor.

Nu tati l-a invatat, el si-a descoperit manutele, si este ceva normal sa le guste, sa le linga. Copiii testeaza lumea inconjuratoare prin gust, asa ca de acum incolo si pana... vor tot gusta. Nu-ti mai spun ca fi-miu are 4,4 ani si inca mai baga cate ceva in gura.

Si Luana isi linge pumnisorul.
_

Ayla