*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (52)*
Raspunsuri - Pagina 3
alra spune:
corina, cei de aici zic sa nu pui apa in piureul de legume caci ii incarci burtica cu apa si nu poate manca mult. si insista pe grasime.
eu lui nicole la cateva zile dupa ce am inceput sa ii dau legume am inceput sa ii pun cereale (5 masuri lapte - 5 cereale) in sticla de la 6.30 seara. caci vreau sa ii scot masa de la ora 23. de vreo 2 zile nu mai mananca lapte dupa legumele de la 11 si masa de la 23 e din ce in ce mai rara, eventual un pic san.
relativ la intrebarea ta cu mancare de om normal, cei de aici zic ca dupa 1 an le poti da orice, pana atunci insa e bine sa le faci special sau sa le dai ceva ceva necondimentat, in special nu cu multa sare.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
BraveGirl spune:
Alra, nu ma refeream la mancare de adult. Ci gatit special pt ei. Am incercat sa fac piureul mai gros, dar inca nu e pregatita. Incep cu el mai gros, dar dupa 3 lingurite protesteaza. Ii mai pun din zeama in care fierb legumele/apa fiarta dc le fac la steamer si papa destul de bine.
Mirtha, stiu ca nu e bine sa pape noaptea, dar nu prea am cu cine. Devine isterica dc nu papa. Pana si pediatra care era total impotriva alaptarii peste noapte la bebe asa mare, mi-a zis ca unii copii nu se adapteaza asa usor, si sa am rabdare. Eu sper sa le mai rareasca odata ce ii introduc si eu cerealele la masa de dupa baita.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
alra spune:
a, ok, asa intelesesem cand ai zis ciorba de perisoare.
poti subtia cu lapte, ii pacalesti gustul cu unul cunoscut si mananca mai mult.
eu relativ la dormitul noaptea a lui nicole imi asum in totalitate meritele (la fel si cu laura, chiar daca toti mi-au zis ca "am avut noroc") eu nu sunt pentru eliminarea meselor cu intentie, ci pentru indesitul meselor de zi ca sa fie satui noaptea. parerea mea e ca trebuie insistat caci cu cat cresc devine pur si simplu obicei sa se scoale/manance/socializeze si apoi e mai greu de schimbat.
eu pe nicole am sculat-o la 3 ore sa ii dau sa manance.
apropo de masa de dupa baie, eu ii dau masa si inainte de baie cu o ora (lapte cu cereale) si dupa baie san. nicole dupa baie nu mai mananca mult caci e obosita si pica
oceanborn spune:
Salutare!
Thomas doarme aproximativ 3 ore adunate in 3, 4 ture pe zi, cand ma gandesc cat de putin dormea pana pe la 3 luni, saracutul..
dimineata se trezeste devreme..
andy nu prea mai regurgiteaza, se intampla foarte rar si atunci din cauza ca mananca foarte mult..si cantitatea e micuta.. Andrei regurgiteza mult?(pupici pt rivalul nostru )
Si pt gagicile cozonacele preferate Paula si Mirunica!!!
Radeti voi de praful lui cherie, nu stiu cum e la ea, dar aici daca nu sterg praful zilnic(!) sau macar la doua zile se aduna de un deget....cred ca e marea(nisipul) de vina...
Apropo de mare, aseara am iesit putin la plimbare pe plaja...sa nu va zic ce chiote de bucurie cand a vazut nisipul si marea, nu stia de unde s-o apuce. Pana acum nu s-a bucurat asa tare la vederea marii, imi venea sa-l mananc!
O zi frumoasa va doresc!
mami de Thomas
Mirtha spune:
Iti tin pumnii sa se regleze treptat , treptat din alimentatie.
Am niste retete pe aici , toate adaptate sub aspectul compozitiei , alimente exclusiv pentru bebei dar se fac la cuptor. Inca nu am incercat.
Am o reteta ...de perisoare....Bineinteles numai ideea de perisoae...caci ingredientele sunt numai cele permise. Dar mai tarziu. Deocamdata ma simt multumita asa. Dupa august voi incepe ceva variutiuni.
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Mirtha, stiu ca nu e bine sa pape noaptea, dar nu prea am cu cine. Devine isterica dc nu papa. Pana si pediatra care era total impotriva alaptarii peste noapte la bebe asa mare, mi-a zis ca unii copii nu se adapteaza asa usor, si sa am rabdare. Eu sper sa le mai rareasca odata ce ii introduc si eu cerealele la masa de dupa baita. ========== Corina Mamica de Arianna Maria Albumul meu POZE CU PRINTESA |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201
Mirtha spune:
Da. Sunt de acord cu tine . Nu poti proceda la scosul meselor de noapte daca ziua nu se alimenteaza bine. Pe de alta parte intre cele 2 exista o corelatie clara : daca ii dai noaptea nu se mai alimenteaza ziua cum trebuie. Nu vrea sa manicne orice i-ai face decit pina la senzatia lui de satietate. Daca esti pe faza si incepi sa idesesti mesele de zi bine. Daca nu , nu ai incotro decit sa i le scoti cu intentie.
Pina la 4 luni Eva isi scosese singura , fara interventia mea , fara indesirea meselor , toate mesele noapte. Dupa ce a implinit 4 luni parca a intervenit un taifun.La 4,3 luni ma trezea si la intervale de 1,30 .Ce crezi era de foame ?
Asa ca ziua trebuie convinsi sa pape si noaptea chiar daca cere refuzi alimentatia.Cind i-am scos masa de la ora 2-3 am inceput ziua pe 3 ore alimentatie la san plus dive si ea tot se trezea noaptea . Deci daca era dupa ea ....tot ar fi mers cu mincatul noaptea.
Daca e sa vorbim de intetii...cum o dai , cum n-o dai si hranitul indesit ziua e tot cu intentia...de a le scote mesele de noapte. Atita doar ca nu suna asa urit.
Si da, si pe mine ma cam irita afirmatiile gratuite : ai avut noroc de copil cuminte sau ai avut noroc cu nu stiu ce ....Da , e adevarat e in toate si o doza de noroc , si materialul - gena dar astea sunt asa in proportie de sfert .Restul e munca , intuitie si decizie la momntul optim. Aici , am observat dupa ce mi-am data cu stingul in dreptul de citeva ori , a lua decizia buna la montul optim e fundamental.
citat din mesajul lui alra eu relativ la dormitul noaptea a lui nicole imi asum in totalitate meritele (la fel si cu laura, chiar daca toti mi-au zis ca "am avut noroc") eu nu sunt pentru eliminarea meselor cu intentie, ci pentru indesitul meselor de zi ca sa fie satui noaptea. parerea mea e ca trebuie insistat caci cu cat cresc devine pur si simplu obicei sa se scoale/manance/socializeze si apoi e mai greu de schimbat. eu pe nicole am sculat-o la 3 ore sa ii dau sa manance. apropo de masa de dupa baie, eu ii dau masa si inainte de baie cu o ora (lapte cu cereale) si dupa baie san. nicole dupa baie nu mai mananca mult caci e obosita si pica ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201
monicus spune:
Multumim frumos ca ti-a placut pozele. Pai... un mare avantaj ca stam foarte aproape una de alta.. si aproape in fiecare sera ne intalnim. Ne-am adaptat repede,, si parca nu ne ajunge timpul sa povestim. Este super. Pupici
citat din mesajul lui criss703
Am admirat si cele 2 plimbarete de sub castani Monicus si Darling (cum v-ati adaptat? )
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii
Ne acordati si noua un vot?
Multumim anticipat!
http://www.infoturism.ro/acorda-puncte/21829/
BraveGirl spune:
fi-mea a bagat doar 50ml se supa d elegume ...s-a pus pe urlat si i-am dat tzitzi.
Alra, noi mancam ziua la 2-3 ore. Mai des de atat mi se pare prea mult. Si inainte de baita papa cam cu o ora, o ora jumatate un san si dupa baita ambii sani.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
alra spune:
citat din mesajul lui BraveGirl Alra, noi mancam ziua la 2-3 ore. Mai des de atat mi se pare prea mult. Si inainte de baita papa cam cu o ora, o ora jumatate un san si dupa baita ambii sani. |
da, parerea mea e ca nu ii mai ajunge laptele. usor usor o sa se invete cu solidele si o sa isi reduca din mese. asa era laura mea, a fost diversificata de la 4 luni si intre 4 si 5 luni ne-a facut circ total noaptea, pana am trecut pe formula nr 2.
da sa stii ca si nicole incepuse sa manance la 2 ore: san-sticla-san-sticla si tot asa, inainte sa ii dau solide.
ginye55 spune:
Bravegirl pana acum o sapt piciul meu se trezea de 3-4 ori pe noapte si manca, intre 60 si 90 ml la fiecare trezire. Exact cum spui si tu, daca nu-i dadeam urla.Ce-i drept nici nu am facut ceva in mod deosebit sa-i scot mesele de noapte. Ii dadeam de cate ori cerea. Pana acum o sapt cand, pur si simplu nu s-a mai trezit noaptea. Adoarme la 9-9.30 si se trezeste pe la 6-7. Sper sa isi regleze si ea cat mai repede orele de papa. Pup mamica si printesa!
ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii