*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (52)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

In general, Alexandra doarme asa:
22-6, somn de noapte neintrerupt
10-11:30
14:30-16:30/17
si uneori mai face o pipa pe la 19, de vreo 20-30 min daca la amiaz a dormit sub 2 ore.
Deci peste zi ar fi cam 4 ore de somn in 2-3 reprize.

Asta in general... ca mai are zile ca cea de ieri cand peste zi a dormit doar 3 somnuri scurte de max 30min dupa care la 18 s-a culcat de noapte. S-a trezit la miezul noptii a bagat un bibe si s-a culcat la loc pana la 6 azi dimineata. Dar ieri a fost ziua cu vaccinul, poate si de aia...

Eu n-am facut nimic special sa-i scot masa de noapte (ea avea doar una, pe la 2-3), pur si simplu dupa 4 luni jumate a inceput sa se trezeasca tot mai tarziu, mai intai la 3, apoi la 4, apoi la 5 si acum se trezeste la 6, ca ceasornicul e .

N-am avut perioade de "criza" deloc, ea a dormit bine noaptea de la inceput. N-am trezit-o niciodata cand dormea, nici pentru mancare nici pentru baie, am mers pe principiul "cand copilul doarme, lasa-l sa doarma". Incet, incet si-a facut singura un program, pe care eu doar l-am constatat si m-am ghidat dupa el, nu am determinat-o pe ea sa se adapteze unui program gandit de mine.

Nu stiu daca se cheama sau nu ca am avut noroc...eu zic ca in general am un copil foarte cuminte si linistit, acum in ce masura ar fi asta meritul meu si in ce masura meritul naturii, habar n-am si nici nu stau sa socotesc, mai bine ma bucur si atat .

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Buna fetele,

Eu ieri am fost la cosmetica si azi la coafor. Tudor m-a insotit si ieri si azi. A stat cuminte in scoica lui. M-am vopsit. Nu m-am vopsit de 6 ani, dar vroiam o schimbare.

Laura, si eu vreau sterilet. Nici eu n-am mai avut. Doctorita mea mi-a zis sa fac mai intai Papa Nicolau. Asa ca ma duc luna viitoare cred. M-am bucurat ca a scris si Alra ca nu e chiar asa rau.
Referitor la somnul de zi, Tudor doarme cel mai bine in prima parte a zilei, cam 2 ore, iar dupa-amiaza max 30 min. Ma bucur ca doarme bine noaptea. Azi noapte s-a culcat la 10.00 si s-a trezit la 8.30. Tudor are doar o masa diversificata, de legume, in rest san.

Mihrta sper sa-ti treaca urechile cu tratamentul prescris.

Ginye, ma bucur ca puiul tau s-a facut asa cumintel.

Mamiseli, merci de raspunsul cu ceaiul.

Julia
Tudor Stefan (26.12.2008) si Maria (26.12.2002)
http://family.webshots.com/album/569840607QnUwJU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

A MANCAT !!!hehe..i-am facut azi in premiera supa vegetala(cartof morcov,albitura)in care am pus crema de orez ,un strop de ulei de masline si o lingurita mica de parmezan ras...asta e reteta aici cu care se incepe dive...si a papaaaat tot cam 100 g...cu cantat,avion si restul...nu-si ridica capul...nu stiu ce tot vede imprejur...oricum am centrat bine cu lingurita,io am una normala,de cafea din inox...nu merge aia de silicon e aiurea rau...

off...de abia astept sa-i fac sarmale!

Criss,anul asta ne tradezi si mergi la oceanborn mai jos,stiu io..

hai Anca 27.......la oale cu tine!

Mirtha...dadada...asa facu amore...io oricum,zic ca ei si fac ca mine....copilul va papa de toate...

Oceanborn...ce frumoooos la plaja!!!daca ma organizez bine,diseara merg si io dupa ora 7 ...mi-ai facut pofta ...asa e cu praful..din cauza nisipului,se depune mult mai usor la noi..in fiecare zi aspiram,spalam pe jos...si nu e usor cu copil mic sa faci zilnic curatenie generala...

se trezeste Ale...incepe sa se intoarca si el...de pe burta pe spate si invers..il gasesc cateodata plangand cu nasu in perninita ...de acum..si mai multa atentie...

Cherie mami lu Alexandru,fericirea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Deci cam asa dorm copilasii ziua, 3-4 ore...ok, asa doarme si a mea.

Eu mi-as dori sa fac ceva sa nu se trezeasca asa devreme dimineata pentru lapte, adica la 4.30-5!!! As impinge-o spre ora 6 macar....dar cum fac?? Aveti idei?? Mirtha, Eva cum se mai trezeste? Parca ea avea ora asta de papa dimineata...

Eu inca n-am gatit altceva decat legume si branzica dulce pentru ea. Inca n-am introdus carnea si oul, am inceput diversificarea destul de devreme, dar am luat-o incet.

Mitha, si eu i-am dat dovleac Caterinei! Succes total Si gandeste-te ca nu l-am copt, ci l-am aburit doar si tot i-a placut mult de tot. Chiar ieri am mai luat unul si pe asta vreau sa-l coc
Iar la fructe, combinatia babana+mango a avut cel mai mare succes de pana acum

Mergi la inceput

Si ca s-o laud un pic se intoarce pe toate partile si isi duce ambele picioruse deodata in gurita Il prefera totusi pe cel drept, probabil e mai gustos. Cum simte ca o desfac sa-i o schimb, cum e cu picioarele sus, le prinde tacticoasa si apoi degetele mari direct in gurita Sincer nu ma asteptam sa reuseasca avand in vedere ca e grasunica, dar se pare ca n-o incurca funduletzul mare si colacelul de pe burtica

Mergi la inceput

Otilia, vroiam sa-ti spun ca si eu i-am luat Caterinei canuta cu cioc de la Avent zilele trecute si binenteles ca a vazut-o repede sora-sa A fost direct cu ea in gura, sa vada cum e, cica a uitat de cand era mica Si i se pare "foarte mishto" sa bei din canuta aia, asa ca o s-o mai incerce cateodata
Ii mai ia si biberoanele sa guste laptele, iar ceaiul il bea in toata regula din biberonul ei Eu sincer am renuntat sa mai mai stresez si sa fiu tot timpul cu ochii pe ea, cred ca e destul de mare Caterina, si oricum nu-i mai sterilizez biberoanele decat o singura data pe saptamana. Asa ca....sa bea amandoua cum apuca

Iar cu scarile, ai foarte mare dreptate si sunt destul de stresata cum voi face, cu Rebeca n-am avut problema sta fiind la bloc. Cu premergatorul voi sta clar doar la parter, insa si aici am o treapta intre hol si living, ca deh!nu ne-am gandit la bebe mic atunci cand am proiectat casa Om vedea cum om face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna ziua, mamici!

Incerc si eu sa mai scriu cate ceva, de cand cu diversificarea, cu plimbari mai lungi, cu emotiile tezelor si pregatirile pentru botezul de sambata, greu reusesc sa tin cadenta cu voi, albinutelor.

Referitor la alimentatie, un regim normal al Teodorei contine 500-550 ml lapte, 2 -3 masuri de cereale, cam 80-100 de fructe si tot cam atat pireu. Pentru hidratare apa/ceai (humana, milupa, de la fares, nu mai stiu cine a intrebat, scuze) cam 100-150 ml. Spun in mod normal pentru ca Teodora mananca destul de haotic: uneori putin si des, alteori mai mult si rar, dar si putin si rar. De exemplu, duminica a reusit performanta sa bea 250 ml de lapte si 100 ml de ceai/apa. Atat. Nu fructe, nu pireu, nu cereale, nimic. Nu stiu motivul, am fost la medic si aparent e sanatoasa tun. Doar ca are un mare minus la categoria kilograme.
I-a dat niste enzime (sanzyme) pentru ca o banuiesc de intoleranta la ... morcov. De ieri parca mananca mai bine.

In cea ce priveste somnul, se trezeste pe la 7-8, dupa 2 de veghe are o repriza de 1 ora de nanic, dupa amiaza una de 1-2 ore si seara inca una de 1/2-1 ora. Se culca la 10 dupa baie. Programul nu e batut in cuie dar cam asta e regula.

Mirtha, multa sanatate, m-ai bagat la idei cu mancarimea din urechi.
Eli, ai grija cu sanii ca nu-i de joaca. Si eu am hotarat ca de la 1 iunie sa pun punct capitolului muls. Consider ca m-am achitat pe datorie.
Monicus am mai pus cate un vot din cand in cand.
Anca, mi-a placut iepurasul tau scump care vrea sa pape mar si morcovel.
Ginye, ma bucur ca puiul s-a linistit si si-a reglat programul.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

cherie la fel am inceput si noi cu "prima pappa", daca ale are probleme cu kaka, parca asa tin minte , poti folosi in loc de crema de orez pe cea de malai si tapioca. ii bun si alape gustate
Julia ce fain, asteptam poze cu freza, cate o schimbare face bine la psihic!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Si noi la fel. Singura diferenta e greutatea.

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Si ca s-o laud un pic se intoarce pe toate partile si isi duce ambele picioruse deodata in gurita Il prefera totusi pe cel drept, probabil e mai gustos. Cum simte ca o desfac sa-i o schimb, cum e cu picioarele sus, le prinde tacticoasa si apoi degetele mari direct in gurita Sincer nu ma asteptam sa reuseasca avand in vedere ca e grasunica, dar se pare ca n-o incurca funduletzul mare si colacelul de pe burtica

Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005)
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

A papat Sara supita 250 cu 3/4 galbenus de ou.Azi a papat ceva mai repede.Dimineata la 7 a papat mai mult adormita 140 laptic, somn pana la 10, cand a papat piure de pepene galben cu brazica vreo 270.
Se enerveaza rau ca se intoarce pe burtica si nu stie sa se dea inapoi O las fara sosetele pt ca-si baga piciorusele in gura si se uda, le baga pe amandoua , nua re preferinte, sunt la fel de bunute cred.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput