FIV in Ungaria 56

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

Miramar multumesc din suflet pt toate informatiile, m-am mai linistit putin. Eu sunt decisa sa merg pe FIV. Inseamna ca nu am dc sa imi fac pb si chiar daca foliculii mei nu reusesc sa treaca de peretele ovarului mi se extrag ei pana la urma artificial.
Multumesc din suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

Alsima , da ne cunoastem. Sunt "sibianca aradenizata" , ne-am cunoscut in ziua in care tu ai facut ET (eu am facut punctia).
Am avut 5 zile in care am trecut de la agonie la extaz, dupa punctie, informatiile pe care le-am primit au fost de genul una calda , una rece, de am simtit ca innebunesc, pana la urma sambata am fost chemata pentru ET.
Sansele mele nu sunt prea mari din cauza faptului ca am avut 2 ovocite din care unul singur s-a fecundat (ET : 7 celule cu endometru de 11).
Eu am pierdut o sarcina la 21 saptamani, acum 1 an si 8 luni,sarcina naturala , de atunci toti medicii la care am fost ( si am fost la multi in Bucuresti ,Sibiu, Arad si Timisoara)ne-au spus sa incercam ca o sa fie bine. Dar nu a fost asa.
In cele din urma in martie 2009 am luat drumul Szegedului, ca si voi, si acum sunt la primul FIV.
Indiferent de ceea ce se va intampla de data aceasta,o sa merg mai departe, nu o sa renunt si asta datorita voua celor "prezente" aici ,care nu v-ati dat batute si pana la urma ati castigat.
Va pup pe toate,
Doame Ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Diana - nu "pana la urma" ci asa este procedura, independent de ovarele tale micropolichistice. Cred ca ar trebui sa mai cercetezi putin si sa te mai documentezi inainte sa te bagi la FIV tu pari a nu cunoaste ce inseamna aceasta procedura. Pe scurt ea consta in stimularea ovulatiei cu medicamente (hormoni) timp de 10-14 zile (asta e procedura la clinicile Kaali - protocolul scurt, in ROmania se practica peste tot doar protocolul lung care dureaza o luna si cu doze mult mai puternice de hormoni)in timpul asta se fac analize de sange pt. masurarea nivelului hormonilor (a cresterii acestor nivele) si in acelasi timp se fac monitorizari ecografice. In felul asta se poate stabili cu destul de mare acuratete cand foliculii sunt destul de maturi pentru a se sparge si a elibera ovocitele. Exact in acel moment se face punctia - o interventie medicala care se face sub anestezie - se introduce un cateter subtire prin vagin si se absorb ovocitele (astfel ele nu trebuie sa strapunga singure ovarele si sa ajunga in trompe unde s-ar intalni cu spermatozoizii si s-ar fecunda urmand sa ajunga ulterior in uter - asta e cand mama natura functioneaza singura). In acelasi timp separat se recolteaza sperma si se prepara si embriologul pune la borcan ovocitele obtinute impreuna cu spermatozoizii. la 2-3-4 zile distanta ovocitele care s-au fecundat, respectiv embrionii care au ajuns la un grad suficient de maturare se transfera tot cu un cateter si tot intravaginal direct in uter.

Aceasta procedura este invaziva si foarte sensibila la multi factori -sansele cele mai mari de reusita statistic vorbind sunt de 30% (ceea ce e f. putin). Pentru o persoana cu ovare micropolichistice, daca asta e sg. problema (presupunand ca s-au verificat restul organelor, trompele, uterul precum si sperma partenerului) - exista nenumarate tratamente ce pot fi facute spre a se obtine o sarcina, fara sa ajungi la FIV. Daca tu nu ai trecut prin toate astea nu ti-as recomanda sa te arunci cu capul inainte la un FIV - care este o procedura solicitanta atat pentru corpul tau, cat si financiar si nu in ultimul rand psihic. Cu alte cuvinte boale ovarelor micropolichistice (presupunand ca asta ai cu adevarat - pe ce baza ti s-a pus diagnosticul asta?) nu este un diagnostic care sa duca direct la FIV. Despre FIV vorbim automat atunci cand trompele sunt opturate de ex. sau cand partenerul nu are spermatozoizi deloc, sau foarte putini sau cu motilitate foarte scazuta, sau dupa ce alte proceduri si tratamente au esuat in mod repetat.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KLU1973 spune:

alsima, iubita numa' maine nu-i poimaine...da' dupa ce faci testul de urina nu te enervezi si-l arunci imediat...ti-
am spus ca se pozitiveaza mai greu.

diana, si eu am ovare micropolichistice...si asa cum a spus miramar dupa laparoscopie cu driling ovarian, inseminari samd am ajuns la FIV...oricum tu stii cel mai bine cum stai si ce ai hotarat. Bafta multa !!!

steliana, felicitari !!!

buluna, am vazut AMR-ul tau...si cand m-am uitat pe listuta de gravidute de aici m-a apucat cu lesin...eu urmezzz...

cornelia,

Mami Liana, da' noi cand o mai vedem pe bubulina ???

Klu 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monilaza spune:

Multumesc Liana. Am reusit sa activez PM-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

Cornelia ai aparut? Nu ai mai scris de mult.

Buluna mai ai putin ...si o sa ti si tu in brate printisorul. Eu sunt numai la inceput. sa de-a DD sa ramana acolo inca 6 luni.

Liana ma bucur pentru tine. Sa iti traiasa fetita si voi pe langa ea sa va bucurati.

Pami cum e dupa E.T.?

Va pe toate si sa va ajute DD sa reusiti toate.

ALI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monilaza spune:

Alsima, ai un PM de la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buluna spune:

Da KLU, tu urmezi...Eu o sa nasc la Tm si imi doresc sa nu se intample nimic neprevazut care sa ma determine sa nu pot ajunge la timp in Tm. In cazul asa ar fi jale. Bebele meu este cu capul in sus si mi-l baga in coaste...nu pot deloc sa ma aplec la picioare...
Eu o saa fac cezariana, vrand nevrand...
Tu cum esti?

Nu exista lucruri marete, doar lucruri mici cu o dragoste mare.
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buluna spune:

Ali, o sa stea cat va fi nevoie. O sa fie bine. Sper ca te-ai mai linistit...Si...vise placute

Nu exista lucruri marete, doar lucruri mici cu o dragoste mare.
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

Miramar in privinta FIV-ului mai trebuie sa ma documentez, de asta am si intrat pe aceasta sectiune a forumului si va intreb pe voi care ati trecut prin asa ceva. Cum am spus la inceput cand am venit la voi in grup, pb la noi in cuplu nu sunt doar ovarele mele micropolichistice, ci in special faptul ca sotul meu a iesit la 3 spermograme steril. Are azoospermie (zero spermatozoizi in lichidul seminal). Asta e primul pas care ne trimite spre inseminare sau FIV. O inseminare deja am facut si nu s-a prins. Noi ca sa facem un bebelus mergem pe donator. Apoi mie la HSG mi s-a spus ca trompa dreapta este mai putin permeabila (sincera sa fiu dr unde am facut inseminarea mi-a zis ca nu functioneaza de loc cea dreapta) si mai e si pb cu ovarele. AM optat pt FIV deoarece sansele sunt mai mari decat la inseminari, care si ele sunt destul de costisitoare, Facand un calcul am vazut ca FIV-ul in Ungaria este cu vreo 10 ml mai scump decat am dat eu pe o inseminare cu tot cu tratament. Acum ma intreb oare merita sa mai fac inseminari, sa imi distrug de tot ovarele cu stimulari daca sansele sunt foarte mici si preturile destul de mari? EU pt stimularea de luna trecuta am facut 20 de injectii cu gonal. Cred ca diferenta nu e foarte mare de tratament intre ce am facut eu la inseminare si ce ar trebui sa fac pt FIV. Acum puteti sa ma ajutati voi mai mult sa inteleg si sa ma corectati acolo unde gresesc.

Mergi la inceput