Mamici si gravidute de Constanta (54)
Raspunsuri - Pagina 13
Adryana_4u spune:
In primul rand va multumesc pentru sfaturile cu cerealele, o sa le luam la incercat, sa vedem care si cum ii plac..
Angi, ma intrebai cu auzul....nu am fost la ORL-ist, daca asta ma intrebai, in schimb, zici ca am devenit dusa cu capul(mai mult decat eram deja )de fiecare data cand e cu spatele soptesc sa vad daca reacxtioneaza...si DA, reactioneaza...ba i-am zis si sotului ce temeri am, si a inceput si el sa faca la fel Mi-a spus ca-s nebuna, n-are copilu nimic...
Oricum, cand voi ajunge cu ea din nou la pediatra la control, ii voi spune, sa vad ce parere are si dansa despre asta
Pupici
Adriana S. - mami de puiut BIANCA(02.02.2008)
Bianca creste
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/3267319176/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca
adabalan spune:
Angelique ce bine ca ati terminat cu tratamentul intravenos. Pentru mine branula aia in manuta copilului e un stres, in condtiile in care copilul meu e f intelegator si stie f bine ca nu trebuie sa atinga branula. Bine ca e mai bine Pupi si a scapat relativ ieftin. Asta in comparatie cu ce-am tras eu cu baietelul meu. In alta ordine de idei, ati putea oare sa ma lamuriti intr-o problema? Sora mea are zona Zoster. Am inteles, din explicatiile medicului care a consultat-o, ca este posibil ca, copiii care au intrat in contact cu ea, sa faca varsat de vant. Doamne am oroare de bolile astea ale copilariei, desi stiu ca e iminent sa le faca. Intrebarea mea e: musai o sa faca varsatul asta de vant, daca am venit in contact cu sora mea? Poate stie cineva si ma lamureste.
Ada
AngeliquedeS spune:
Ada, nu e musai, e doar o posibilitate. Cum i/o fi norocul, din pacate...
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
adabalan spune:
Macar mai am o speranta daca e doar o posibilitate. Mersi mult pentru raspuns! Doamne ajuta sa nu-l faca acum.
Ada
mav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AngeliquedeS Neata Alina, multumesc mult pt urarile de sanatate, deja e bine, doar ca tb sa mai luam si maine tratament ca sa terminam doza. De tusit nu mai tuseste, nasul nici atat.... Anto cum a reactionat de la Pepsi? Si eu abia astept sa vina Monica sa ne povesteasca cum a fost si sa vedem poze.
Alina, Alina, trebuia sa ai ultimul cuvant, nu? cu toate ca nu cred sa fie cineva care sa te contrazica in privinta asta... asa este. Dar daca nu doresti comentarii, de ce ai mai postat link-ul acesta si comentariul tau in conditiile in care abia s-au linistit spiritele si lumea a rasuflat usurata?? Tu insati spuneai ca nu e corect sa-i iei omului dreptul la replica. Daca as sustine cu fervoare anumite lucruri, nu as mai cauta cearta de teama sa nu dau peste cineva care mi-ar putea face cu vorba sau cu fapta, exact lucrul de care ma tem. Si nu as tulbura niciodata apele linistite... Angelique, mami de Pupi (28.12.2007) Inimioara mea zicolorata Sa-l ajutam pe Mihaita Bazar pentru Mihaita |
Ca si finutu' Seban, cand bea ma-sa pepsi (fara majuscule, sa nu facem reclama), Anto a dormit bustean.
Ai mei inca sunt cu gatul cu vezicule.... Printre altele, pt Anto (pe care-l paste laringita) ni s-a recomandat si spray bucofaringian Tantum Verde (0,15%), un puf la 12 ore, dupa care 20 de minute nu bea si nu papa nimic. Poti sa-i dai si tu lui Viktor.
Cat priveste cealalta discutie, din punctul meu de vedere: q.e.d. -ca la matematica
Consider ca TU ai avut ultimul cuvant cu mesajul anterior, deci poti sa fii impacata. Multumesc pentru intelegere!
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
mav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adabalan Angelique ce bine ca ati terminat cu tratamentul intravenos. Pentru mine branula aia in manuta copilului e un stres, in condtiile in care copilul meu e f intelegator si stie f bine ca nu trebuie sa atinga branula. Bine ca e mai bine Pupi si a scapat relativ ieftin. Asta in comparatie cu ce-am tras eu cu baietelul meu. In alta ordine de idei, ati putea oare sa ma lamuriti intr-o problema? Sora mea are zona Zoster. Am inteles, din explicatiile medicului care a consultat-o, ca este posibil ca, copiii care au intrat in contact cu ea, sa faca varsat de vant. Doamne am oroare de bolile astea ale copilariei, desi stiu ca e iminent sa le faca. Intrebarea mea e: musai o sa faca varsatul asta de vant, daca am venit in contact cu sora mea? Poate stie cineva si ma lamureste. Ada |
Ada, imi pare rau sa te dezamagesc... Umila mea parere e ca, daca n-a avut varicela si nici nu e vaccinat(a) (scuze, n-am retinut sexul copilului tau) impotriva virusului varicelo-zosterian... va face varicela......
Sebi a avut varicela cand eram insarcinata cu Antonio, in primul trimestru.... si eram terminata de suparare... am citit destul de mult (vreme de vreo 2-3 saptamani) despre subiect... ca mama zicea ca eu n-am avut varicela in copilarie... si la Cta nu exista laborator care sa determine existenta anticorpilor respectivi... si nici nu aveam cum sa ajung la BUc. pt analize...
Concluzia dr infectionist... sigur am avut varicela, ca altfel o luam garantat de la Sebi.
"Zona Zoster, contagioasa si dureroasa
Herpesul Zoster este o boala infecto-contagioasa, determinata de virusul varicelo-zosterian, acelasi virus care provoaca varicela. Afectiunea se caracterizeaza prin inflamatia unuia sau mai multor ganglioni si a radacinilor nervoase senzitive respective, iar clinic printr-o eruptie eritematoveziculoasa, insotita de dureri vii, cu topografie limitata (de unde denumirea de zona zoster).
Virusul varicelo-zosterian persista timp indelungat (probabil toata viata) in organismul persoanelor care au suferit de o varicela tipica sau de o infectie inaparenta. Se realizeaza astfel o infectie persistenta, localizata in ganglionii nervosi spinali sau cei omologi ai nervilor cranieni.
Dupa varicela sistemul imunitar este suficient de puternic pentru a impiedica o recidiva, dar insuficient pentru a suprima persistenta virusului in ganglioni sau radacinile nervoase. De aici, in conditiile scaderii imunitatii (stres, efort fizic mare, intercurente respiratorii, traumatism), infectia se poate reactiva realizand un tablou de herpes zoster. Herpes zoster reprezinta deci, o reactivare a unei infectii latente cu virus varicelo-zosterian (si nu o reinfectie), varicela fiind raspunsul clinic primar, iar herpes zoster manifestarea tardiva a infectiei latente.
Contagiozitatea herpesului zoster este sigura. Bolnavul cu herpes Zoster poate declansa o epidemie de varicela, daca se afla in contact cu copii receptivi la varicela. Frecventa bolii este mai mare la adulti si batrani (90%), iar la copii apare foarte rar (5% din totalul cazurilor).
Tabloul clinic
Debutul bolii este variat, de obicei cateva zile este precedat de oboseala, cefalee, febra. Simptomul principal este durerea, foarte intensa, resimtita ca o arsura sau ca o intepatura pe traiectul pe care va aparea eruptia. Durerea puternica precede aparitia eruptiei, ceea ce poate duce la erori de diagnostic (apendicita, pleurita) si poate fi insotita de durere la atingere. Durerea poate persista saptamani si chiar luni, mai ales la varstnici la care poate determina si tulburari psihice. Inflamatia ganglionilor regionali poate preceda, de asemenea, eruptia.
Cand apare, eruptia este delimitata la o arie cutanata, iritata de nervii ce apartin unei radacini nervoase senzitive sau grup de radacini nervoase (distributie radiculara). Eruptia se opreste la linia mediana, leziunile fiind unilaterale. Initial apar niste pete rosii, care se transforma ulterior in vezicule. Continutul veziculelor se tulbura, apoi se usuca, transformandu-se in cruste. Acestea persista 10-14 zile, apoi se desprind lasand o depigmentare centrala si o hiperpigmentare periferica.
Caracteristica este topografia radiculara a eruptiei in forma de benzi (aspect zonal, in centura sau in chinga) suprapusa pe suprafata de inervare senzitiva cutanata a radacinii sau radacinilor afectate de virus (de exemplu toracic, cervical, abdominal, in zona membrelor). Evolutia zonei zoster dureaza intre 2 si 4 saptamani, pana la vindecarea leziunilor cutanate.
Complicatiile pot fi locale (suprainfectare bacteriana) sau sistemice - pneumonie zosteriana, laringotraheita, manifestari digestive (colici, pareze intestinale, sindrom pseudoocluziv), encefalite.
Prognosticul in ceea ce priveste vindecarea este favorabil mai ales la copii si la adult. Persoanele in varsta pot ramane timp indelungat cu dureri suparatoare, iar persoanele cu rezistenta scazuta (neoplasme, corticoterapie) pot face herpes diseminat. Recidivele sunt rare.
Metoda de tratament
Tratamentul este simptomatic si urmareste:
• Calmarea durerilor – sunt recomandate antiinflamatoriile, antialgicele, vitaminele din grupul B;
• Prevenirea suprainfectiilor bacteriene - atingeri cu solutii mentol, antiseptice locale.
Pacientii trebuie tinuti in repaus si izolati pentru primele 7 zile de boala. Se recomanda o dieta hranitoare.
Tratamentul oftalmic al zonei zoster oftalmic este stabilit numai de catre medicul oftalmolog.
Masuri profilactice
In cazul zonei zoster sunt indicate aceleasi masuri profilactice ca la varicela. Orice pacient trebuie izolat de persoanele receptive la varicela (in special copii). Pentru copiii receptivi si pentru persoanele “cu risc” (stari de imunodeficienta) se recurge la administrarea de imunoglobuline antizoster preparate din plasma recoltata de la convalescentii de herpes zoster sau de varicela la 1-2 saptamani de la debutul eruptiei
Dr. Garofita Nicolae
Medic primar medicina de familie
SC Garomed SRL"
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
crisis81 spune:
Moama ce de activitate p'aici.
Am intrat sa scriu ceva si am uitat ce.....
Mav ma bucur ca ai revenit.
Angi pupici Pupicului!
Eu am scos ieri copilu' la shoping in mall (adik in carefour ca de mall nu e bani) si a dormit non stop. Ii place in magazine, seamana cu mine.
Cand veniti la mine? Propuneti voi o zi ca sa convina tuturor, ok?
Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
adabalan spune:
Trist, dar foarte adevarat din articolul trimis de Mav. Multumesc foarte mult. Acum asteptam. Deci se pare ca e inevitabil. Macar sa ma feresc de alti copii sa nu provocam o epidemie. Sper sa treaca repede. Multumesc inca o data Mav!!
Ada
mihaela77O spune:
buna ziua si de la noi...noi am avut un sfarsit de saptamana foarte incarcat...incepand de joi....am cunoscut pe plaja o familie din bucuresti care au si ei un baietel de 6 ani,diagnosticat cu autism,si ne-am hotarat sa mergem la tulcea sa vizitam si noi faimosul acvariu,despre care toata lumea vorbeste,intr-adevar este foarte frumos,doar ca parca este cam micut si daca tot am ajuns la tulcea am reusit sa mergem si la manastirea celic dere...a fost o zi plina,vineri ne-am linistit putin,apoi sambata am luat-o de la capat,am fost pana la mangalia,pt ca a fost ziua de nastere a nasei andreei si pt ca tati s-a nimerit sa fie liber,am dat o fuga si pana la tara la socra-meu...(stefanesti de calarasi)...mihaitza a fost in elementul lui acolo,toata ziua a stat afara,in picioarele goale si s-a jucat......am ajuns aseara pe la 9 acasa,rupti de oboseala..partea proasta este ca la tara,mihaitza s-a umplut de bubite si se scarpina....promit sa pun si poze imediat cum le descarc!
ellen79,urez si eu cu intarziere multa sanatate si tot binele din lume,puiului tau bogdanel,la implinirea primului an de viata!sa fie sanatos si sa va aduca numai impliniri si bucurii!
MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
A&M
BAZARUL LUI MIHAITA
adabalan spune:
Si apropo de vaccin, nu a fost vaccinat impotriva virusului varicelo-zosterian pentru ca din cate stiu eu vaccinul asta nu e in schema obligatorie de vaccinari, ci e doar optional. Sunt chiar stresata de posibilitatea asta....Offff, pana la urma ce-o fi o fi, asta e! Ma consolez si eu cum pot.
Ada