Mamici si gravidute de Constanta (54)
Raspunsuri - Pagina 14
mav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui selen80 Mav, despre ce ordonanta vorbesti?? |
OUG-nu-stiu-nr sau cum altfel s-o fi numit actul respectiv (poate or fi fost normele de aplicare, nu tin minte), ca mi-e si greata sa mai caut, sa-ti arat.
initial, am completat niste formulare cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii copilului......
peste cateva zile, dupa ce am depus dosarul pt CIC, s-au razgandit guvernantii si n-au mai fost valabile formularele/declaratiile... pt ca au luat in calcul ultimele 11 luni anterioare lunii nasterii copilului + luna nasterii copilului, indiferent de data nasterii (1,... 31)... evident ca in luna nasterii copilului, cele mai multe mame... au avut concediu de maternitate, deci venit mai mic decat pe o luna intreaga, normala, de munca, aia pe care au sarit-o (si in care eu avusesem un venit considerabil de mare; astfel incat ar fi contat mult la calculul indemnizatiei aferente CIC), desi legea era destul de clara...
asa ca... am avut... ghinion de nesansa
dar sa fim noi sanatosi... ca avem si timp de muncit pe bani... pan' la 70 de ani... sa tot fie......
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
mav spune:
ada, da o cautare dupa ACICLOVIR... sau mai bine, intreaba-ti medicul daca ar fi ok sa-i dai aciclovir. mi se pare ca ar putea sa-ti scrie mai multe 'despre', isidora sau cami ontica.
nu te speria, mai bine sa faca boala acum decat mai tarziu....
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
AngeliquedeS spune:
Bine, Alina, daca acesta a fost scopul tau de a ma provoca intr-una pt a demonstra ceva (nu stiu ce), ma bucur ca ai reusit si esti multumita. Acel quod erat demonstrandum spune tot.
Eu ma retrag, poate nu definitiv, dar macar pt o pauza lunga, pt ca pur si simplu simt ca deranjez si nu vreau sa va distrug linistea din pricina faptului ca nu pot sa tac si sa nu ripostez la ce ma deranjeaza.
Probabil regula nescrisa a forumului a fost "nu riposta la ce te deranjeaza, fa-te ca n-ai vazut, n-ai auzit" in loc sa fie "sa nu ne jignim, sa nu ne etichetam, sa nu ne interpelam, sa nu ne judecam" si eu n-am inteles.
Am facut primul pas spre impacare in adevaratul sens al acestui cuvant, dar vad ca nu a fost indeajuns. Prefer sa ma retrag ca sa las locul liber, poate asa va fi mai multa liniste si pace si nu voi mai deranja pe nimeni din cauza ca nu las de la mine si nu pot sa tac si sa inghit atunci cand ceva ma afecteaza.
Am sa urmez sfatul Alinei - "uneori e bine s-o tai si sa-ti gasesti un loc mai pasnic sub soare"
Va sarut cu drag. Cine vrea sa ia legatura cu mine, telefoanele mele, ID-ul de mess si blogul sunt cunoscute.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
selen80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mav
OUG-nu-stiu-nr sau cum altfel s-o fi numit actul respectiv (poate or fi fost normele de aplicare, nu tin minte), ca mi-e si greata sa mai caut, sa-ti arat. initial, am completat niste formulare cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii copilului...... peste cateva zile, dupa ce am depus dosarul pt CIC, s-au razgandit guvernantii si n-au mai fost valabile formularele/declaratiile... pt ca au luat in calcul ultimele 11 luni anterioare lunii nasterii copilului + luna nasterii copilului, indiferent de data nasterii (1,... 31)... evident ca in luna nasterii copilului, cele mai multe mame... au avut concediu de maternitate, deci venit mai mic decat pe o luna intreaga, normala, de munca, aia pe care au sarit-o (si in care eu avusesem un venit considerabil de mare; astfel incat ar fi contat mult la calculul indemnizatiei aferente CIC), desi legea era destul de clara... asa ca... am avut... ghinion de nesansa dar sa fim noi sanatosi... ca avem si timp de muncit pe bani... pan' la 70 de ani... sa tot fie...... Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008) Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista! |
buna!
in primul rand vroiam sa multumesc fetelor pt aprecierile la adresa ursulicii noastre, intr-adevar, si mie mi se pare ca dom' dr a reusit sa-i faca o poza destul de buna
in al doilea...... Mav, m-ai bagat cu totul in ceata....eu stiam ca in concediul de maternitate (pre si postnatal) se iau mai multi bani decat un salariu normal, pt ca se calculeaza 85% din sal brut....deci ar fi in avantajul nostru....sau este doar cazul tau, pt ca in luna respectiva (in urma cu 12 luni) ai avut venituri mai mari??
de fapt...daca stau bine sa ma gandesc....si eu in sept anul trecut am avut un bonus, deci am luat cam 2 salarii.....adik m-ar avantaja sa nasc in august si nu in sept cum am DPN, daca am inteles bine ce mi-ai explicat tu.....
ma rog, da-i incolo ca-s toti o apa si-un pamant si n-are rost sa-mi planific eu viata dupa cum le tuna lor!
La multi ani Boganel cu intarziere si scuzele de rigoare!
24+ cu ursulica noastra PRIMA POZA!
nunta
9 luni
Mokika spune:
Deci, daca asa de mult conteaza ca cineva sa aibe ultimul cuvant, hai sa il am eu - concluzionez si vreau sa demonstrez de fapt ceea ce era de demonstrat.
Am ramas surprinsa de faptul ca se termina asa de urat discutia. Si surprinsa si de decizia radicala la care s-a ajuns. Nici acum nu inteleg de fapt cum de s-a ajuns aici si de ce? Conteaza cine are dreptate? Fiecare si-a sustinut punctul de vedere. De ce trebuia sa fie ca una sau ca alta?
Ce daca acceptam una de la alta sfaturi si critici? Poate fiecare are dreptate in felul ei, nu ar trebui decat sa cantarim si sa folosim ceea ce credem ca este in avantajul copiilor nostri. De asta suntem aici. Nu sa demonstram ca una este mai altfel decat cealalta.
Sa demonstram fiecare ca avem coloana vertebrala. Nu la final, sa ne luam jucariile si sa plecam. Si ce era de demonstrat? Ca suntem mai copii decat copiii nostri!
Imi pare rau ca as mai vrea sa scriu cate ceva, dar sunt la serviciu. Ne auzim cu restul mai pe seara.
P.S. Nu am etichetat pe nimeni cu acest mesaj.
AndreB spune:
Mokika, dar de ce sa nu eticham?! Suntem un grup destul de marisor de mamici, care n-ar trebui ca de fiecare data cand Alina comporta discutii neprincipiale pe acest forum (nefiind prima data, de altfel) sa citim astfel de mesaje. Dupa ce Angie si-a cerut intr-una scuze (parerea mea ca nu ar fi trebuit sa se scuze pentru chestiuni care tin de mentalitate proprie, eventual daca a suparat prin acuze pe cineva, altfel de ce oare?) sa se incinga din nou subiectul, chiar si indirect?! Intolerabil.... Sugerez ca, in calitate de gazda a capitolului, sa aduci subiectul in atentia moderatorilor avizati... Noi, celelalte mamici, ce vina avem sa suportam totul public? Pentru ce s-au inventat liniile private de comunicare?
Iar explicatia data- a avea ultimul cuvant- (pentru incitarea suplimentara a subiectului, in final) este exact cum ai precizat, o taxare de copii in clasele primare cel mult...Intrebarea mea pentru Alina: esti sigura ca ai avut ceva de demonstrat? Si anume ce?
Semneaza
O mamica frustrata de atata agitatie pentru nimic constructiv. Si careia ii pasa efectiv de soarta acestui forum.
Edit: Eventualul raspuns la intrebare il astept pe PM. Cum de altfel este si civilizat sa se intample.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]
Mokika spune:
Deci, o tinem asa, a la long?
Vreau sa scriu, si nu stiu ce .... AndreB, am ramas perplex la mesajul tau.
Adica, fetele astea se cunosc de atata timp, si-au impartasit si bune si rele, s-au ajutat la nevoie, iar tu mai pui paie pe foc?
Pentru ca un mesaj scris cu buna intentie a fost interpretat altfel decat ar fi trebuit? Pentru ca parerea exprimata a fost prea directa? Nu trebuia intervenit si aprins mai tare focul.
Nu ne-am expus si pana acum parerile pro si contra asupra diferitelor probleme intampinate de fiecare? Nu ne-am sfatuit pana acum, nu formam toate o familie? (cel putin asta am inteles eu). De ce sa cadem prada propriilor pareri si randuri scrise din suflet de fiecare pentru a incerca sa ne ajutam? Ce ti se pare neprincipial in asta? Pai atunci hai sa mergem toate acasa. Ce mai cautam aici? Zau, ca eu nu mai inteleg. Sau ne tratam preferential unele pe celelalte?
Foarte tare ma mahneste situatia asta. Poate mi se intinde si o mana de ajutor. Si sa nu uitam ca toata tevatura asta ii face foarte mult rau mamicii care alapteaza.
lulu77 spune:
FETELOR, COCHETELOR...CE SE INTAMPLA CU VOI?
Hai ,va rog ,lipsesc si eu ,putin ,mai mult, si ce gasesc aici ?
mav ,te stiu de atata timp
angi, nu am avut placerea sa te cunosc personal, dar zau daca nu imi esti tare draga din ceea ce scrii, din ceea ce citesc pe blog-ul tau ,si am tot respectul ptr tine ,ptr dragostea fata de Pupicu
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"