Mamici si gravidute de Constanta (54)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ce sa mai vin si eu sa povestesc ce am patit ieri dupa amiaza ,in parc ,la Pitici, cand un pusti de 5-6 ani maxim m-a injurat si scuipat, langa el fiind ambii parinti, care stateau ffff calmi pe banca si spargeau seminte!!!!

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Sunt in asentimentul tau, Mokika. Si eu doresc sa inceteze ceea ce sunt nevoita sa citesc zilnic in public. De aceea am scris acest mesaj, de non-toleranta ca membru al subiectului nostru pur si simplu, datorat unei situatii care nu mai trebuie sa evolueze asa. Nu este o alimentare.

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Monika, te-as ajuta, crede-ma, dar nu ma mai tin baierele.
eu inca nu inteleg de ce nu s-a mutat discutia in 2 (sau cate vor) pe privat de demuuuult.

si fetelor, cuvintele sunt cutite. unde ai taiat, nu mai poti lipi. stiu ca stiti, vreau doar sa reamintesc.

in rest, doar de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen79i spune:

Buna seara...

Multumim pt urari si fetelor care au scris mai tarziu...stiu cum e asa ca, multumim mult ...la fel si voua sa va traiasca strumfii si sa fie sanatosi...MAV,Mihaela,Selen80...

Fetelor nu stiu care a fost motivul acestei certe( nu am apucat sa citesc din urma) dar, sincer regret...sper sa treceti peste aceste neintelegeri.

Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Eu propun o intalnire <face to face> intre Angi si Mav, cat mai repede posibil. Asa se poate purta o discutie cu adevarat. Aici orice virgula este interpretabila si deja prevad niste bisericute iar eu nu le am cu DD deloc.

Mav eu zic sa faci tu pasul asta ca sa vorbiti fatza in fatza pentru ca ai ales sa redeschizi un conflict inchis si macar asa sti sigur ca il lamuresti si poti sa-l inchizi de tot si te linistesti si tu. Este parerea mea si daca gresesc nu ezitati sa dati.

tuturor!

Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

www.youtube.com/watch?v=0UE3CNu_rtY" target="_blank">4 min de liniste
daca nu va place,bag o perinita

..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Hristos A Inviat!

Ce pot sa spun ? Ca imi pare nespus de rau pentru situatia prezenta si ca imi doresc din suflet sa gasiti puterea de a ierta. Cu mentiunea ca a ierta inseamna a uita si inseamna, mai presus de toate, a iubi. Angi,absenta ta n-ar fi corecta fata de noi ,poate reconsideri

Am gasit niste randuri deosebite care, din pacate, se potrivesc tare cu momentul de fata...Dar si altora sau tuturor intr-o mai mica sau mai mare masura.

E foarte posibil ca pentru Doc si Andata sa fie mai mult decat cunoscute.

Energia dintre relatiile interumane

Atunci cand un individ merge catre altul si se angajeaza intr-o conversatie-lucru care se petrece in lume de milioane de ori zilnic-se intampla urmatorul fapt:la sfarsitul conversatiei individul se simte mai puternic sau mai slab,depinde cum a mers interactiunea dintre cei doi.
Are loc de fapt o miscare de energie,de la un individ la celalalt.Miscarea energiei este calea de a observa ce anume primesc oamenii cand intra in competitie,se cearta sau isi fac rau unul altuia.Cand controlezi o fiinta,ii iei energia.Iti faci plinul pe socoteala altuia si asta "te motiveaza".Din acest motiv,oamenii manipuleaza tot timpul.Nu conteaza caracteristicile unei situatii,subiectul abordat,suntem in stare sa spunem orice e nevoie,pentru a domina conversatia.Fiecare incearca sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii.Daca avem bafta si punctul nostru de vedere e cel mai tare,vom primi o portie de energie.Cu alte cuvinte,nu incercam sa ne depasim,sa ne controlam unii pe altii din vreun scop exterior,concret,pe care vrem sa-l realizam,ci pt. portia de energie astfel castigata.Acesta este motivul tuturor conflictelor irationale din lume,incepand cu cele de la nivel individual si terminand cu cele de nivel international.

Foarte mult timp,oamenii s-au batut pentru singurul tip de energie la care sunt deschisi :cea care "curge" intre ei.La asta s-a rezumat intotdeauna conflictul uman,indiferent de nivel:de la sacaiala din familie si de la serviciu,pana la razboaiele dintre natiuni.Toate sunt rezultatul sentimentului de nesiguranta ,al slabiciunii si impulsului de a fura energia altuia pentru a te simti bine.
Tendinta umana e de a fura energie de la alti oameni,controlandu-i,luandu-le mintile.Aceasta lipsa de energie poate fi rezolvata ,evident ,prin conectarea la surse mai inalte.Universul(sau Dumnezeu pentru cei credinciosi) ne poate furniza tot ce ne trebuie,doar sa ne deschidem catre el,(El).

Nu putem fi conectati la surse alternative ,atata timp cat nu suntem constienti de metoda pe care noi, ca indivizi,o utilizam pt. a-i controla pe altii.Ori de cate ori cadem in acest prost obicei nu e un lucru usor,pentru ca la inceput o facem inconstient.Cheita reusitei este constientizarea totala si aceasta se face identificand felul nostru de a-i controla pe altii,control pe care l-am instituit inca din copilarie,pentru a atrage atentia,pt. a face energia sa vina catre noi.Acest lucru l-am repetat toata viata.O descriere foarte plastica a modalitatilor de control este facuta in cartea Profetiile de la Celestine".Acest mod de a actiona pentru a controla este numit "teatrul de control inconstient" ."Teatru" pentru ca este o scena familiara ,ca o scena de film,pentru care scriem scenariul de tineri.Apoi repetam mereu scena,zilnic,fara sa fim constenti de asta.TOt ceea ce stim este ca ni se intampla mereu aceleasi lucruri.Problema e ca repetand mereu aceeasi scena,celelalte scene din filmul adevarat al vietii noastre nu se mai pot desfasura.Noi oprim fimul atunci cand repetam acest mic teatru pentru a-i mani**** pe altii,pentru a le lua energia.

Mergi la inceput

Fiecare manipuleaza pentru energie,fie agresiv,direct,obligand oamenii sa le acorde atentie,fie pasiv,jucandu-se cu simpatia si curiozitatea celorlalti,pentru a castiga atentia lor.De exemplu,daca te ameninta cineva verbal sau fizic ,atunci esti constrans sa-i acorzi atentie si astfel sa-i dai energie,de teama ca ti s-ar putea intampla ceva. Cel care te ameninta si te taraste in cel mai agresiv tip de teatru se numeste Intimidator.Daca,pe de alta parte,cineva iti povesteste ce lucruri ingrozitoare i se intampla,facandu-te poate sa te simti si tu responsabil pentru asta- pentru ca,daca refuzi sa-l ajuti,acele lucruri ingrozitoare vor continua-acesta cauta sa exercite controlul la un nivel cat se poate de pasiv.El este 'bietul de mine". Odata ce ai intrat in lumea dramatica a lui "bietul e mine",orice vei spune sau face,te va pune pe tine in pozitia de a te apara de ideea ca nu faci destul pentru el.De aceea te simti vinovat in prezenta lui.

Daca o persoana este de o agresivitate mai subtila,cautand defecte si subminand incetul cu incetul lumea ta pt. a-ti atrage energia,acea persoana se va incadra in categoria interogatorilor.
Mai putin pasiv decat "bietul de mine" va fi distantul.Asa ca ordinea rolurilor este aproximativ urmatoarea:intimidator,interogator,distant ,bietul -de- mine.
Fiecare dintre noi joaca mai multe roluri in imprejurari diferite,dar exista un teatru dominant,pe care avem tendinta sa-l repetam si care este acela care a functionat mai bine cu membrii familiei in care am copilarit.

Daca esti copil si cineva te goleste de energie amenintandu-te cu bataia,nu e deajuns safii distant.Nu poti sa-l faci sa-ti dea energie fiind alunecos.Lui putin ii pasa ce se intampla in interiorul tau.Este mult prea puternic.Asa ca vei fi nevoit sa devii si mai pasiv si sa incerci abordarea plangareata a lui bietul de mine,sa faci apel la mila lui,sa -l faci sa se simta vinovat de raul pe care t-l provoaca.Daca nu functioneaza,atunci vei indura,copil fiind,pana cand vei fi destul de mare ca sa explodezi impotriva violentei lui si vei lupta cu agresiune impotriva agresiunii.

Un om ajunge la orice extrema se cere ,pentru a capata energie si atentie in propria familie.Dupa asta,respectiva strategie devine modelul dominant de a-i controla si goli de energie pe ceilalti ,teatru care se va repeta mereu.

Daca esti copil si membrii familiei tale sunt absenti mai tot timpul sau esti ignorat pentru ca pe toti ii preocupa propria cariera,daca esti distant nu te baga nimeni in seama.Asa ca iti vine ideea sa ii diseci pe cei din jur,sa gasesti mereu ceva gresit la oamenii aceia distanti,pentru a le atrage atentia.

Oamenii distanti ii creeaza pe interogatori.Si interogatorii ii creeaza pe distanti.Intimidatorii ii creeaza pe bietul de mine,sau,daca nu ,creeaza un alt intimidator.Asa se perpetueaza teatrul de control.

Despre relatiile amoroase ...in alt episod

P.S: sunt prima care fur energie in toate modurile posibile ,asa ca nu fac pe-a lupul moralizator..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

www.youtube.com/watch?v=0UE3CNu_rtY" target="_blank">4 min de liniste
daca nu va place,bag o perinita

..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Meeeey,m-ai omorat! Tu stii de cand caut eu piesa asta? Cred ca de vreo luna Fii'mea repeta pt. serbarea din iunie exact Sound Of Music si imi canta tata ziua prin casa piesa asta...Dar evident mai are si lacune si ma pune pe mine sa-i cant si eu nu stiam toate versurile...M-ai salvat !!!Toti pupicii din lume ! Te iumbesc,stii,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Adevarat A Inviat, Adina!

pt cine inca mai are dubii, nu am redeschis eu nimic.
am spus ca NU doresc comentarii.
fiecare putea sa-si pastreze concluzia pt ea; era arhisuficient.
NU e nu! si din respect (daca exista) si scuzele ar fi fost sincere, discutia ramanea incheiata!

la urma urmei, totul se putea termina elegant, cazand de acord ca nu suntem de acord.

EU i-am cerut prima scuze si i-am intins mana, inca de acum cateva zile, in capitolul trecut! a ignorat parti importante din mesajele mele si s-a legat de persoana mea (mi-a adresat cuvinte grele si la capitolul asta cred ca suntem chit), nu de ideea pe care am sustinut-o.

n-am mai intrat doua zile, fara sa scriu ultimatumuri....
nu m-am plans ca si ea m-a jignit si nu am incercat sa santajez sentimental pe nimeni!!!

in discursurile ei, kristina s-a contrazis cel putin de 3 ori, pana a ajuns la vorba mea!, a conchis ca intr-adevar nu stie cine ar putea sa ma contrazica si apoi s-a enervat ca n-a avut ultimul cuvant.

daca scuzele ei ar fi fost sincere.... daca le-ar fi crezut cu adevarat... si n-ar fi fost doar de complezenta...

demonstratia a incheiat-o ea, nu eu! ...si chiar i-am oferit/cedat ultimul cuvant.

imi pare atat de rau, ca in loc sa vorbim despre sarcina, copii si toate cele care ne-au adus aici impreuna..........

am incercat; am tacut; am deschis multe alte subiecte de discutie; am raspuns altor intrebari....

nu stiu ce ar mai fi de spus.....

si doresc sa se incheie discutia asta.
nu mai cautati nod in papura.
lasati-o sa se linisteasca.
lasati-ma sa ma linistesc.

va rog sa continuati cu alte subiecte de discutie!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput