Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica

am terminat si noi masa de prinz, Elsa a deschis gurita la primele lingurite de piure, dar cind am inceput si eu sa ma bucur, s-a terminat. A mincat 50 de grame, am cintarit pt prima data si cred ca si ultima. Baby-boy, reteta a fost delicioasa, jur! Numai ca Elsei i s-a pus un capac in git si nu a mai vrut, ca altfel nu inteleg cum a balotat un biberon de 150ml de lapte imediat dupa asta. Cum a refuzat apa si vrind sa-i dau un lichid, i-am facut putin lapte, mi-a plins ca mai vrea si pina la urma a baut 150 ml. pfiu, nu mai inteleg nimik!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Piolica imi pare rau ca nu i-a placut mai mult Elsei.
La fel papa si fructele?
Nush ce sa zic.. Raducu e fan legume..iar fructele binisor. Nu zice nu. De exemplu azi am fiert dovlecelul si cartoful in apa.Iar separat un ficatel fiert in lapte cu 2 boabe de piper. Apoi blenduite toate cu putin unt si muuult patrunjel. A fost delicios.

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lumi, stiai ca: www.avocatnet.ro/content/articles?id=15523" target="_blank"> ?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Hello! iar am "furat" 5 min. libere si fuga-fuguta la voi sa vad ce faceti voi si bebeii vostri. M-am apucat sa citesc dim urma cate ceva, dar la cat de putin timp am la dispozitie mi-e teama ca nu apuc, asa ca am lasat-o balta ( for now ). Dragos doarme pe mine in wrap si sper sa-l tina cat mai mult, ca sa putem vorbi in liniste. Azi nu a dormit decat 1 ora. Of!

Deci, cum mai sunteti voi? Vreau detalii cat mai multe! Sunt "infometata" rau. Tare mi-ati lipsit!

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Alexa, daca stiam, iti faceam aseara o vizita

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 22+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Felicitari pt vestile bune..

te astept data viitoare...sa vad burtica...
Problema e ca eu nu prea stau dupa 5 seara niciodata...cam intre 12 si 5 sunt pe acolo...in rest sunt colegii...

Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Buna.

La noi e liniste si bebelina doarme frumos acum. Tati a venit acasa, ne-am ciondanit si acum suntem fericiti ca stam impreuna pana luni. Ne-am invartit pe-afara, am mancat piersica (estimez un 50 ml) tot din borcan si ne-am dat in leagane in jurul blocului. De cateva zile descopar o puzderie de spatii de joaca, am unul in stanga, altul in dreapta, un altul in spatele blocului... Am gasit si scoala unde va merge Anda. Speram s-o mai modernizeze intre timp, altfel este una linistita, ne pace.

Mi-a cerut sa o dau in leagan. Adica eu asa cred, ca a plans si nu voia in carut/brate si a fost tare fericita cand a vazut ca mergem spre leagan. Si, la un alt spatiu de joaca, imediat cum a vazut leaganele de bebei a inceput sa chiuie.

Imi cer scuze in mod public pentru halul de dezlanare al mesajelor mele, cu precadere al celor de dimineata. Nu ma mai intorc sa le editez ca deja cine a parcurs le-a citit asa si nu mai are niciun rost cred eu.

Carla, se mai intampla asemenea incidente, soacra ta are dreptate sa nu se sperie; din "exterior" lucrurile nu mai par asa de... speriat. Pe de alta parte ce nora erai daca nu te enervai pe soacra?

Lumi iti citesc toate posturile, la fel pe ale fiecarei useritze de pe odiseea asta si da, stiu ca n-ati luat in greutate. Personal nu dau mare importanta luarii constante in greutate. Mai sunt si alte etape de dezvoltare - de ex. creserea in inaltime (se spune ca atunci cand cresc nu se ingrasa dar nu stiu cat este de stiintifica asertiunea), dezvoltare motrica, intelectuala...

In plus, ei sunt mari si deja nu mai iau spectaculos in greutate, nu? Fie-mea a luat 200 de grame intre 5 si 6 luni si 700 in luna urmatoare. A mancat cam la fel. Ata ete. mamica frumoasa.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

July, multam!

Ada, felicitari iepurila!

Anca, te inteleg... tot asa au papat si azi 140gr dimineata... daca fortez nota, isi fac greata tot asa... azi le-am dat orez cu lapte si mar copt + scortisoara, si apoi la 14 un iaurt de 100gr, abia l-am convins pe Robi sa pape... si sa stii ca asa papa si Robi, cumva sub limbuta. Nu tot timpul, dar cert in 50% din cazuri... Edi papa normal, deschide gurita si pot sa ii pun pe limba, in spate. Robi nu prea deschide gura si de asta papa asa, si cred ca e si cazul Carlei...uf, copiii astia. Abia astep sa vorbeasca, sa ne spuna ce si cum...
Cum e sosul asta de l-ai pregatit ptr piti azi?

Oana, si eu cred - si sper!- ca e de la caldura... desi si cand papam afara si e racoare tot asa se comporta... om vedea, sanatosi si veseli sunt, nu e bai mare...

Eva, o decizie inteleapta, sper sa o respecti.

Babytza, toate gentile termoizolante care mi-au iesit in cale aveau ca termen de pastrare al mancarii 4h... chiar astept sa ne spui cum e...

Feli, picioare imi fur si eu la greu de la mandrii huni... mai nou Robi are ceva de comentat si cu labutele... - asta scrisesem si in mesajul ala de dimineata care s-a pierdut!

Ramo, nu te acuzam ca n-ai citit, dar, ziceai la un moment dat ca esti in urma, nu stiam daca ai ajuns sa citesti si ce am spus eu.

Andreutac, inca nu le-am dat cereale/produse cu gluten si nici biscuitei, cu sau fara gluten.

Apropos de intrebarea Andreei (andreutac), despre cereale si biscuiti cu gluten... paine cand putem da bebeilor? si de care??

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Lumi, stiai ca: www.avocatnet.ro/content/articles?id=15523" target="_blank"> ?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Oana, dap, stiam, sar'na. E inca la Senat, trebuie sa treaca de Camera Deputatilor si de presedinte apoi. Nu mi-e teama ca n-o sa treaca, va trece, sunt putine mamicile de gemeni/tripleti/cvatrupleti...doar ca o sa dureze ceva... si sunt doar 600 ron, nu 85%+85%, asa cum de fapt ar fi normal... buni si astia totusi, ii primesc, nu-i dau...

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Ada felicitari pentru dintzosul nr 4!

Anca, ii dau sa manance asa cum mananc eu, daca nu vrea sa pape nu ii pun altfel. Chiar si cand strapung portile de lemn cu lingurita nu i le pun sub limba. Nota bene: s-a prins cum mananca mai bine de cand i-am dat super, o soarbe ea. Si uneori face balonase

Anda ma trage de par si ma loveste in sensul ca bate toba pe mine. De cele mai multe ori cand face asa vrea de fapt sa-mi ia ceva: o tzatza, crucea de la gat,... A, si am capatat imunitate la trasul de par ca o pierdusem pe-aia de la fratiorii mei.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Eva

Andreautac eu i-am dat cereale cu gluten de pe la 8 luni fara cateva zile...respectiv un covrig fara sare la care a molfait cu mare placere...de atunci i-am mai dat...totul ok pana acum...si cred ca si de acum inainte.

Piolica

Felicic si pe mine ma mai trosneste Matei...mai ales cand imi prinde cate un cap in gura e jale...pt mine ca el n-are nici o treaba... Insa vad ca in ultimul timp e mai bine...eu i-am tot zis ca nu e voie alea alea dar nu prea indraznesc sa cred ca din cauza asta. O problema este si cand se joaca cu sfarcul...suge ce suge apoi incepe sa-l apuce cu degetele...si il intoarce si il strange etc...e tare curios...eu nu-l prea las ca nu mi se pare ok din punct de vedere psihologic...adica vrea sa fie clar pt el ca aia e doar papa...nu jucarie...

Babymom....ne era dor de tine...Matei doarme cam o ora si jumatate, 2 ore pe zi adunat...azi a dormit doar dupa masa de pranz o ora si jumatate..nu ma astept sa mai doarma pana seara la 9-9:30 cand adoarme de obicei...pana pe la 9:30-10 dimineata. Asa ca se poate si mai rau...sau mai bine cum e Edi de Giulianna...care doarme, nu se joaca..

Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

am venit si noi de afara si ne-a prins ploaia, Elsa a adormit in carucior, iar eu vreau sa ma apuc sa fac niste paine. Vremea asta e numai buna sa ai miros de paine in bucatarie.
Baby_boy, de placut i-a placut, insa o cantitate mica. Se vedea clar ca savureaza, deschidea gurita, insa nu a durat prea mult. Fructele ii placeau tare mult pina mai ieri cind le-a refuzat cu indirjire si pe alea, inclusiv iaurtul pe care il devora acum o saptamina. Poate are niste zile mai proaste. Oricum, merci pt reteta, a fost delicioasa. mie mi-a placut tare mult.
Anca, pai piti papa bine, bine! Elsa inca mai bea lapte ziua, de obicei nu-i dau dupa legume, insa azi, cum refuza si apa, am zis sa incerc si uite ca-i era sete, foame... Si ea face la fel, nu vomita, dar zici ca nu mai are mult. De multe ori isi baga degetele pe git sa-mi arate scirba fata de ce vreau eu sa o fac sa ingurgiteze. Si chiar icneste, noroc ca nu a iesit nimic pina acum.
ramo, ati gasit si scoala? wow! Felicitari!

musette, tu pe unde esti? mi-am amintit de tine cum faceai paine acum citeva luni. baga un cap si spune-ne ca esti bine!

ma duc la bucatarie!

L.E. acum am vazut ca lumi intreba de paine pt bebei, eu i-am dat Elsei acum citeva zile un colt de paine, ca eram la restaurant si ea era cu ochii numai in farfuriile noastre, ea care de altfel e mofturoasa cu coronita. Painea era cu gluten, normal. Acum nu stiu daca de la un colt de paine vor fi probleme, nu cred! In schimb sint adulti care nu tolereaza glutenul, exista faina speciala, am cumparat si eu o punga de faina din asta, iar acum o sa fac paine din ea. E speciala pt paine, nu stiu daca o gasesti in romania, poate pe la hypermarketurile astea frantuzesti, dar m-as mira. Este Maizena fara gluten, special paine. (Cu toate astea eu cred ca le putem da cite un coltisor de paine normala, adica cu gluten. Elsa a adorat, a molfait la coltul ala de paine la greu plus ca era super fericita.)
sa va dau si reteta pe care o fac eu, imi place mult blogul acestei romance stabilite in franta.
http://invatsagatesc.blogspot.com/2008/09/masina-de-paine-sau-kitchen-aid-reteta.html

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput