Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (121)
Raspunsuri - Pagina 20
piolica spune:
acum am vazut si eu... ada, cd felicitari pt dintosi! 

Mamica fericita de bebelina Elsa
babymom75 spune:
Mai dragelor, am atatea sa va spun ca nu stiu cu ce sa incep, mi se invalmasesc toate gandurile in cap si mi-e ca va iesi un terci din tot mesajul meu. Dar incerc totusi:
De cand m-am mutat la casa noua nu am timp nici sa respir. Acum imi dau seama ca visul de a sta la casa e de fapt o iluzie. De ce? ai atatea de facut cat e ziulica de lunga, ca nu-ti mai ramane timp pt. tine. Eu sunt o tipa comoda, imi place sa-mi savurez momentele mele de liniste, sa citesc, etc... Ei bine s-au dus toate... si m-am transformat intr-o... gospodina. Concluzie: nu-mi place la casa! Nu e pt. mine! Singurul avantaj: copiii sunt mai tot timpul pe-afara.
Dragoselul meu a facut in urma cu aprox. 2 sapt. roseola. A debutat cu febra f. mare - 40,2 grade, numai noaptea si care tinut 3 zile la rand. Am fost foarte ingrijorata pt. ca nu a avut nici un alt simptom asociat, asa ca nu am stiut ce are decat dupa ce a aparut eruptia, in a 4-a zi. Eruptia a tinut 3 zile asa ca am pus diagnosticul doar dupa ce a trecut totul. I-a iesit si un dintisor, acum se chinuie si al doilea sa rasara, motiv pt. care e cam marait zilele astea. De papat papa, dar tot tzitzi e de baza, in sensul ca am inceput diversificarea in 7 aprilie si am ajuns la impresionanta cantitate de 60g de altceva/zi
Cat am lipsit dintre voi m-am tot intrebat mai ales daca Gruia al Nerantulei a inceput sa manance si cum ii merge Aneimona si implicit Theei, acum decand a implinit fetita 6 luni si mama s-a intors la munca?
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
babymom75 spune:
Ada, inteleg ca aveti deja 4 dintzoci !!?? Uau!! Ce tare e Oadu!
LE: in timp ce scriam eu de zor, baietelul meu mai mare, adica Victor a urcat la mine ( sunt tot in vecini la computerul lor conectat la internet ) si mi-a adus un buchetel de maci culesi de el de pe campul nostru. M-am topit!
Mama lui
Victor (12.09.2003)
luminita2008 spune:
Piolica, multumesc! Noi maine-poimaine facem 8 luni si le voi da produse cu gluten, de asta intrebam de paine, ca n-as vrea sa le dau toata viata papa fara gluten... si chiar nu stiu de care paine...
Ramo, noi am gasit si scoala si gradinita.... apoi ne-am dat seama ca pana atunci e f posibil sa ne mutam de aici....
Babymom,
, felicitari lui Dragos ptr progrese!!
cred ca ai aparut azi intr-un moment cam prost... toata lumea e pe afara....vremea e frumoasa foc...
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luminita2008 Apropos de intrebarea Andreei (andreutac), despre cereale si biscuiti cu gluten... paine cand putem da bebeilor? si de care?? |
Luminita, eu i-am dat deja lui Dragos firmituri de paine sau coaja sa o tina el singur in manuta si s-o molfaie in timp ce noi suntem la masa, pt. ca el se manifesta tare vehement sa-i dam din mancarea nostra, ceea ce nu e posibil, evident.Nu poate fi vorba de o masa de paine propriu-zis, dar... i-am dat. Nu stiu cat e de corect sau nu, dar in principiu dupa 7 luni, glutenul nu ar trebuie sa mai fie o problema. Oricum constat ca sunt mult mai relaxata in ceea ce priveste diversificarea lui Dragos decat am fost in cazul lui Victor si vad ca asta e cheia succesului. Acum nu mai tin cu tot dinadinsul sa-l diversific "ca la carte".
Mama lui
Victor (12.09.2003)
CosmyB. spune:
Babymom
ma bucur ca te citesc!
noi acum o tulim afara. Cand ma intorc citesc din urma.
Moni
super vestile! 

Pozici
Mamica
de
Maya
VOT PT MAYA!
"Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!"
gaia.nevia spune:
Hello, babymom, ce ma bucur ca revii!
Daca asa iti place, sa ai timp si pentru tine, trebuie sa iti faci... Eu nu am casa. Nu-mi permit financiar. Mi-as fi dorit foarte mult, exact pentru curtea in care ar fi alergat copiii mei. In fine, ce vreau sa zic e ca, si la noi la garsoniere, e foarte multa treaba.
N-o fac. Uite-asa. Prefer sa ma joc, sa ies cu piticii, si sa-mi acord timpul ala pentru mine despre care vorbeai.
Treburile casei au randul lor, niciodata mai mult de una pe zi...
E drept ca probabil am mai multe rufe la rand la spalat si spal pe jos in baie mai rar ca soacra-mea, dar macar n-o sa ma gaseasca nimeni lesinata pe gresie cu o carpa cu clabuci in mana, ca pe ea.
O sa lesin decent, pe tastatura, zau asa.![]()
Copiii mei sunt bine, multumesc lui Dumnezeu. Radu, da, are 4 dinti. Am inceput diversificarea cu cateva zile inainte de 6 luni, si suntem inapoiati rau in continuare.
Adica, are 4 mese pe zi, prima lapte, 240ml, a doua fructe (max 100g, uneori fructe cu cereale, din comert) peste jumatate de ora legume (morcovete, morcovete cu cartof - aceasta combinatie e Hipp) si apoi biberonul, cam 140ml, sau fara morcovete si atunci bea chiar 200. La 4-5, 240ml lapte, la 8, 240ml lapte cu 2 masuri de cereale daca n-au fost cereale la 12.
Am incercat branza de vaci, bleah. De vaci din comert, bleah. Alte legume, bleah-bleah. Biscuiti, yuck. Paine, se joaca cu ea, dar n-o papa.
Cred ca trecem direct la fripturi. Sau la torturi, mai stii?! De fructe, ca alea ii plac.
Astept sa facem 7luni, ca sa ii dau iaurt, si sa bag galbenusul.
Are undeva intre 9 si 10kg (nu cadem la pace cu pediatra) si 72cm.
Se intoarce pe toate partile. Se rostogoleste. Se taraste. Isi suge sosetele. Isi ia jucariile de pe taburet, si le muta in pat, eu le pun la loc, si el de la capat. Iubeste punga de servetele umede. Si acum e cu ea in brate.
Bea un biberon cu viteze de circulare a apei prin palnie, si apoi regurgiteaza, de 3-4-5 ori pana la urmatoarea masa. Mereu am carpe murdare prin poseta.
Cat destpre iubitul Teo, a facut doi ani...
Mai multe detalii, aici:http://gaianevia2008.blogspot.com/, si poze pe mailul comun.
Te pup si ma bucur enorm ca ai revenit, si abia astept sa scrii mai des.
Apropos de roseola, Teo a facut la 1an si o luna. (anul trecut in mai). La fel, febra mare, rosu in gat, ganglioni, peste 3 zile eruptie, care a durat 3 zile. Febra, 39.9, a disparut cand au aparut bubitele.
Virusoloaga si-a dat cu parerea ca putea fi si rubeola, nu stiu de ce, n-am vrut sa-l intep ca sa stiu sigur.
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
babymom75 spune:
Cosmy
. Am votat-o pe Maya!
Nu-i bai ca sunteti toate pe-afara, eu tot sunt bucuroasa ca v-am regasit si vad ca si lui Dragos ii place ca doarme deja de aproape 2 ore. Asa ca eu mai stau pe-aici...
Ma bag la citit din urma.
Mama lui
Victor (12.09.2003)
Piersicutza spune:
300 cum bine zici, in colectivitate copiii se imbolnavesc mai usor, iau unii de la altii, duc acasa si acasa iau si parintii, etc. Exact asta e unul din motive pentru care mi-e teama de cresa, Anna nu a avut nimic de cand s-a nascut, nici o raceala, nici colici, nimic pe piele, noi am fost raciti iar ea nu a luat de la noi deloc. Acum sa vedem cum va continua la cresa caci acolo va sta mult pe jos, am vazut ca au geamuri deschise si mie mi se parea chiar rece.
Babymom bine ai revenit, si ce vesti bune ai despre Dragos.
Eu nici nu vreau sa ma pun pe comparatii ca Anna nu merge inca in 4 labe ca ma apuca paranoia. Sigur le va face pe toate la timpul ei, mai nou e preocupata de piciorusele ei pe care le duce mereu la gura si acum se uita iar la maini si degete dar studiaza partea interioara a palmei, apoi apropie mana de ea si se prinde de nas. Si tot repeta miscarea asta pana se plictiseste.
Doamne cate trebuie sa invete copiii acestia si ce minunat a fost creeata fiinta umana!!!
fericita mami de Anna (17.10.2008)
Piersicutza
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca81 Am si eu acum o intrebare - sa vedem daca ma fac inteleasa. Carla cand mananca deschide foarte putin gura iar limba si-o tine in spate, ii pun mancarea undeva sub limba si buza de jos, nicidecum pe limba sau pe cerul gurii asa cum am vazut ca mananca alti copii. Practic ii lipesc lingurita de buza de jos si ea isi ia de acolo. M-au criticat niste mamici in parc ca s-a obisnuit rau copilul, ai vostri cum mananca? |
Anca, incearca sa schimbi linguritza si, eventual, sa astepti mai mult pina Carla deschide guritza mai larg. Stiu exact ce spui, si Ania facea la fel la inceput. Acum, de vreo saptamina incoace, face altceva: nu mai vrea sa deschida gura deloc, vrea sa-i pun linguritza la gura si sa soarba ea. Merge si asa. Daca e ceva care-i place tare mult, insa, deschide gura cit o sura.
Nausica si Ania
poze
"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)