scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dov spune:

e simplu...se pot muta disciplinar la alte scoli...pentru ca exmatriculare nu exista pana la clasa a X a, si atunci aplici "spargerea" gastii. oricat stoicism ar avea, si ar tot veni la vechea scoala, pana la urma treaba s-ar raci.

asa ca metode sunt...mai ai autoritatea tutelara...unde poti reclama parintii pentru ca nu-si dau interesul, nu se implica etc.

si eu am lucrat 10 ani in invatamant, dar nu m-am lasat nicodata invinsa de genul asta de oameni. nu mi-a fost frica nici ca ma asteapta la coltul strazii noaptea, si nici n-am permis sa se mai intample ce am vazut eu la mine-n scoala generala.

ba sa stiti ca am aplicat toate constrangerile de mai sus fara teama de rasa/culoare/nationalitate

drept urmare, fara note mici, si fara frustrari, si fara batai/tipete, etc, am beneficiat si de respect.

a, si am predat si la scoala de cartier, si la liceu, si la scoala de elita.

au si profesorii arme si legi, totul e sa vrei sa faci ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Lisa, amintirile mele "de cosmar" sunt muuult mai multe, am invatat sa traiesc cu ele, le gestionez destul de bine si cred ca am reusit sa ma construiesc destul de frumos. De bagajul pe care il duc nu ma poate scapa niciun psiholog, e bagajul meu si gata.

Sorana, de ce pui emoticonul asta la sfarsitul propozitiei "eu nu am suferit nimic traumatizant " ? Intreb de curiozitate, caci din experienta mea pe net acest emoticon inseamna un zambet ironic si fals si nu vad ce e de ras in propozitia ta.

Marox, cred ca depinde de norocul pe care l-a avut fiecare. Eu am fost in 2 scoli de cartier in Timisoara, plus ca pe mine nu avea cine sa ma apere. In liceu nu am mai avut astfel de probleme, chiar am mai primit mancare de la colegi, insa nu m-am integrat niciodata in colectiv. Nu mergeam cu ei in excursii, nu imi tineam ziua niciodata acasa, nici nu eram invitata la ziua lor etc.

Sibylle

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui dov

e simplu...se pot muta disciplinar la alte scoli...pentru ca exmatriculare nu exista pana la clasa a X a, si atunci aplici "spargerea" gastii. oricat stoicism ar avea, si ar tot veni la vechea scoala, pana la urma treaba s-ar raci.

asa ca metode sunt...mai ai autoritatea tutelara...unde poti reclama parintii pentru ca nu-si dau interesul, nu se implica etc.

si eu am lucrat 10 ani in invatamant, dar nu m-am lasat nicodata invinsa de genul asta de oameni. nu mi-a fost frica nici ca ma asteapta la coltul strazii noaptea, si nici n-am permis sa se mai intample ce am vazut eu la mine-n scoala generala.

ba sa stiti ca am aplicat toate constrangerile de mai sus fara teama de rasa/culoare/nationalitate

drept urmare, fara note mici, si fara frustrari, si fara batai/tipete, etc, am beneficiat si de respect.

In cazul asta, profesorii, inainte de a solicita salarii mai mari, ar face bine sa se implice mai constructiv in disciplinarea elevilor.

Sunt de-a dreptul revoltata . Eu credeam ca invatatorii si profesorii nu sunt ajutati de legi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Sibylle,

Ma bucur ca ai reusit sa te mentii pe linia de plutire si nu te-ai lasat scufundata de iresponsabilitatea celor din imediata ta apropiere.

Totusi, nu mi-ai raspuns la intrebare : ce i s-a intamplat copilasului tau de ii este frica de copii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

LISAELISA, totul in lumea asta se rezuma la bani. e simpla situatia: numarul copiilor e inca ff mic, in comparatie cu nr cadrelor didactice. asa ca scolile se zbat sa-si tina nr de copii, in consecinta nu se aplica asta cu mutatul disciplinar.intelegi? si tot asa.

pe mine nu m-a interesat niciodata aspectul asta, dar cand traia sotul meu, salariul meu era asa...de joacacand n-am mai avut sprijinul lui, a trebuit sa renunt la invatamant. pe scurt, nici nu am stat sa fiu santajata, sa "joc" dupa "legile" lor. nu am vrut. ori imi fac meseria cum stiu eu mai bine, ori plec. asa ca, in ciuda presiunilor din partea directorilor/parintilor/inspectorilor, eu am facut ce stiam eu ca e mai bine. si unde nici legea nu ma ajuta...ei bine, am avut intotdeauna prieteni printre colegi...si in final, daca vrei sa faci treaba, reusesti. de ex., in primii ani am avut mari probleme cu un copil, nepot de preot de vaza din judetul respectiv...fura din casa, fuma in scoala, a adus bautura in clasa, etc...amenintari si alte cele...directorul nu a "binevoit" sa ma invete ce etape trebuie sa parcurg ca sa-l las repetent pe motiv de disciplina si m-am trezit la sfarsit de an ca nu aveam dosarul complet...am plans in ziua mult, mult...ma simteam umilita, si nu de elevul repectiv ci de sistemul in care lucram...in fine...m-a vazut si o colega care preda la clasa mea matematica...si mi-a promis ea ca ma scapa de el...conditia ca respectivul sa treaca clasa la mate a fost sa vina cu cererea de mutare la alta scoala semnata...asa ca in final am rezolvat-o. nu va spun cate presiuni s-au facut si asupra ei...ei si? mai sunt si oameni care vor sa-si faca treaba in invatamantul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Lisa, l cade f usor. Copiii au observat din prima zi de cresa treaba asta si uneori il imping pana cade. De asta ii e frica si desi se simte bine in compania adultilor, cu cei mici nu se simte in siguranta.

Oricum face recuperare si a inceput sa faca muschi si e ceva mai stabil pe picioare. Incepe si sa aiba ceva mai multa incredere in el. Acum o impinge el pe sora-sa . Desi incerc sa evit "accidentele" si o protejez, sunt totusi bucuroasa ca macar pe langa ea se simte si el puternic. Sunt convinsa ca n-o sa-i mearga bine prea mult timp pt ca asta mica creste si deja incepe sa riposteze.

Sibylle

Vladimir
***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Lisa, amintirile mele "de cosmar" sunt muuult mai multe, am invatat sa traiesc cu ele, le gestionez destul de bine si cred ca am reusit sa ma construiesc destul de frumos. De bagajul pe care il duc nu ma poate scapa niciun psiholog, e bagajul meu si gata.

Sorana, de ce pui emoticonul asta la sfarsitul propozitiei "eu nu am suferit nimic traumatizant " ? Intreb de curiozitate, caci din experienta mea pe net acest emoticon inseamna un zambet ironic si fals si nu vad ce e de ras in propozitia ta.

Marox, cred ca depinde de norocul pe care l-a avut fiecare. Eu am fost in 2 scoli de cartier in Timisoara, plus ca pe mine nu avea cine sa ma apere. In liceu nu am mai avut astfel de probleme, chiar am mai primit mancare de la colegi, insa nu m-am integrat niciodata in colectiv. Nu mergeam cu ei in excursii, nu imi tineam ziua niciodata acasa, nici nu eram invitata la ziua lor etc.

Sibylle

Am scos emoticonul. Eu nu-l consider "ironic si fals" ci ... doar un zambet. Ce-i drept nu-si avea locul acolo.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dov

Super
Pot sa te intreb de ce ai renuntat la invatamant?
Eu sunt convinsa ca au profesorii ce sa faca ... numai sa vrea. Cred ca se izbesc si ei de tot soiul de tembelii dar ... pot sa fi faca o scoala ... asa cum ar trebui sa fie - asta daca se nimeresc mai multi profesori ca lumea in aceeasi scoala.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Sibylle

emoticonul asta este tradus pe dc ca si zambet..fara falsitate sau ironie...eu il folosesc foarte mult

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Nu stiu daca voi va luati copiii de la scoala. Al meu e in clasa I si il iau de la scoala de 3 ori pe saptamana. Si daca tot il iau ma uit ce se petrece acolo... de cele mai multe ori ei se mai joaca cam o ora in curtea scolii...ei bine unii din copilasii astia de clasa I sunt de o rautate si virulenta de care eu personal nu-mi amintesc din anii de scoala (eu am fost, e drept, la scoala de fete, iar problemele au aparut dupa clasa 5-a cand scoala a fost mixata si nimeni nu s-a gandit sa ne ajute sa ne adaptam.Au fost 4 ani(5-8)de cosmar).
Am vorbit cu alti parinti si mai nimanui nu-i pasa, raspunsul general e " sunt copiii, asa am fost si noi ".

Mergi la inceput