scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele
vedem peste tot la tv in ziare radio pe strada copii abuzati...de alti copii...sa fim seriosi. cum era pe vremea noastra? e sigur sa_ti dai copilul la sc in vremurile astea? nu ai de ales. dar cum il poti feri de tot ce se intampla acum si cum il ajuti sa ia decizii bune? cum ar trebui sa abordam sau sa influentam intr-o oarecare masura anturajele in care intra copiii nostrii, pt ca de aici pleaca totul...
mi se pare un subiect care merita discutat...vad la tot pasul parinti care sufera din cauza acestor lucruri.parinti dezamagiti de caderile copiilor lor...parinti care se intreba daca e vina lor...unde au gresit sau ce nu au facut...e trist dar se intampla asta...si cred ca e spaima fiecarui parinte,pt ca oricat de bine te straduiesti sa-l educi cat mai bine,ca la carte...e destul ca doar cateva persoane cu influenta proasta sa schimbe totul treptat intr-un mod discret si f siret...
Raspunsuri
LauraNicole spune:
Draga mea,asa era si pe timpul "nostru" numai ca nu se prea arata.Eu imi aduc aminte cu groaza de anii din Scoala Generala in care pur si simplu am indurat niste chestii de la copii de ingineri,doctori si mai stiu eu ce de nu-ti vine a crede!
Si sa ma ierte Dumnezeu dar tot parintii sunt de vina pentru ceea ce fac acei copii !
Cand fata mea mi-a fost atacata la scoala de un imbecil care nu prea avea toata tigla pe casa iar ma-sa mi-a zis ca afara e o jungla si sa nu-i mai iau atata apararea copilului meu ca trebuie sa invete sa se descurce,i-am raspuns ca daca tot e o jungla,in momentul in care aud ca fiu-su mi-a mai atins copila i-l duc acasa in suturi.
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
Fania spune:
DA, eu cred hotarat ca e vina noastra, a parintilor atunci cand copilul apuca un drum gresit.
Sunt sigura ca daca ceea ce construiesti la baza e solid, bine facut, daca exista incredere, prietenie, sinceritate si mai ales dragoste multa dragoste si intelegere, sunt absolut sigura ca un copil nu va fi tentat de nimic rau.
Atata timp cat stim sa sadim increderea in propria lor persoana si in discernamantul lor, putem sta linistiti.
Sigur adolescenta are valurile ei dar intotdeauna va ajunge la tarm daca noi stim sa-l invatam sa foloseasca busola.
[poze]
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fania DA, eu cred hotarat ca e vina noastra, a parintilor atunci cand copilul apuca un drum gresit. Sunt sigura ca daca ceea ce construiesti la baza e solid, bine facut, daca exista incredere, prietenie, sinceritate si mai ales dragoste multa dragoste si intelegere, sunt absolut sigura ca un copil nu va fi tentat de nimic rau. Atata timp cat stim sa sadim increderea in propria lor persoana si in discernamantul lor, putem sta linistiti. Sigur adolescenta are valurile ei dar intotdeauna va ajunge la tarm daca noi stim sa-l invatam sa foloseasca busola. Exact,Fania!Asta consider si eu!Asa cum copila mea nu a jignit pe nimeni in viata ei,nu a injurat pe nimeni si n-a facut rau nimanui ,asa cum la 12 ani este un copil extrem de cuminte si cu mult bun simt sunt sigura ca va fi si de acum incolo si in tot ce tine de mine,o voi apara oricand de imbecili care au impresia ca pot face orice.Totul depinde de parinti! [poze] |
Exact,Fania!Asta consider si eu!Asa cum copila mea nu a jignit pe nimeni in viata ei,nu a injurat pe nimeni si n-a facut rau nimanui ,asa cum la 12 ani este un copil extrem de cuminte si cu mult bun simt sunt sigura ca va fi si de acum incolo si in tot ce tine de mine,o voi apara oricand de imbecili care au impresia ca pot face orice.Totul depinde de parinti!
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
bird70 spune:
Este responsabilitatea parintilor sa-si educe copiii sa fie respectuosi si politicosi, sa le pese de cei din jur. DAR este responsabilitatea scolii sa protejeze copiii pe perioada in care acestia sunt acolo. Este responsabilitatea scolii sa creeze un mediu safe in care fiecare copil sa se simta bine si sa fie respectat.
Asta este o problema foarte mare. Unul din principalele motive pentru care am plecat din Romania. Mi-am dat copilul la scoala aici, prima data la stat ca nu mi-am permis la inceput altceva. Este de o mie de ori mai bine ca in Romania dar am vrut mai mult. Acum copiii sunt la o scoala privata de care suntem extrem de multumiti. Nu au absolut nici un fel de toleranta pentru comportamente neadecvate. Lista de asteptare este lunga si daca un copil nu se comporta adecvat este exmatricular. Sunt altii copii care abia asteapta sa invete acolo.
Probabil ca asta este solutia. Scoala noastra este o asociatie non-profit. Primeste bani ca orice alta scoala de la stat plus banii pe care ii platesc parintii. Cu banii in plus ofera salarii mai bune si atrag personal mai numeros si mai bine calificat, plus au facilitati pe care scolile de stat nu le au (piscina, programe de muzica foarte diverse, club de dans, multe sporturi, calculator pentru fiecare copil, biblioteca foarte bine pusa la punct, etc). Marele avantaj este ca fiind o scoala independenta are dreptul sa-si aleaga studentii si nu trebuie sa acomodeze pe toata lumea din cartierul de care apartine cum se intampla cu scolile de stat. Copiii mei sunt foarte fericiti acolo si au rezultate foarte bune.
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui LauraNicole Draga mea,asa era si pe timpul "nostru" numai ca nu se prea arata.Eu imi aduc aminte cu groaza de anii din Scoala Generala in care pur si simplu am indurat niste chestii de la copii de ingineri,doctori si mai stiu eu ce de nu-ti vine a crede! Si sa ma ierte Dumnezeu dar tot parintii sunt de vina pentru ceea ce fac acei copii ! |
Eu am avut in anturaj copii de"ingineri,doctori" absolut normali si bine educati,nu cred ca erau o specie de care trebuia sa ne protejam.
Referitor la cum a pus problema initiatoarea ,in toate tarile,inclusiv cele vestice,sunt nebuni pe strazi,pedofili ,criminali,violatori,nu detinem noi exclusivitatea.Si erau si in vremurile demult apuse.Eu imi aduc aminte de copii carora li se furau cerceii prin parcuri etc.
O supraveghere discreta fara sa intri cu bocancii in viata copilului si sa arunci cu interdictiile ,o apropiere de copil si problemele lui,specifice fiecarei etape(asta incepe de cand este mic) ar trebu sa protejeze copilul de eventuale anturaje nepotrivite.Insusi termenul de "anturaj nepotrivit" este subiectiv.Dupa cum observ,unii baga aici copii de doctori si ingineri,altii baga rockerii sau mai stiu eu ce.
Acesti parinti "dezamagiti" de caderile copiilor lor ar trebui mai intai sa-si faca un bilant personal legat de timpul alocat problemelor copiilor,inclusiv atunci cand erau mici.Si mai cred ca ca parintii acestia s-au straduit ptrea mult "sa-i educe bine,ca la carte.." fara sa tina seama de personalitatea copilului lor.
E foarte usor pentru acesti parinti sa dea vina pe anturaj pentru esecul relatiei parinte-copil.
Si,clar,subiectul are potential de scandal,sper ca nu a fost initiat cu aceasta intentie.
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui hope_deedee vedem peste tot la tv in ziare radio pe strada copii abuzati...de alti copii...sa fim seriosi. cum era pe vremea noastra? e sigur sa_ti dai copilul la sc in vremurile astea? nu ai de ales. dar cum il poti feri de tot ce se intampla acum si cum il ajuti sa ia decizii bune? cum ar trebui sa abordam sau sa influentam intr-o oarecare masura anturajele in care intra copiii nostrii, pt ca de aici pleaca totul... mi se pare un subiect care merita discutat...vad la tot pasul parinti care sufera din cauza acestor lucruri.parinti dezamagiti de caderile copiilor lor...parinti care se intreba daca e vina lor...unde au gresit sau ce nu au facut...e trist dar se intampla asta...si cred ca e spaima fiecarui parinte,pt ca oricat de bine te straduiesti sa-l educi cat mai bine,ca la carte...e destul ca doar cateva persoane cu influenta proasta sa schimbe totul treptat intr-un mod discret si f siret... |
Asta este si teama mea.
M-am gandit inca de pe acum cum voi proceda cand va creste. Voi dori sa-i cunosc toti prietenii si, eventual parintii acestora. Voi organiza petreceri la mine acasa, la care ii voi invita toti prietenii. Va fi foarte obositor, dar la varsta adolescentei, decat sa o ia razna cu consecinte pt mai tarziu, prefer sa muncesc eu de 10 ori mai mult, pana voi considera ca a trecut pericolul si copilul meu nu va mai fi tentat sa urmeze falsi prieteni.
Rufus spune:
Indiferent cum puneti problema, comportamentul in scoala (si in afara ei) pe vremea noastra (desi, cumva, vremea mea nu e chiar vremea multora de aici) era altul. Eu am fost socat de momentul inceperii scolii a fetei cele mari, lucru care se intampla in 2001 si, de atunci, am trecut definitiv in gasca celor "ehei...pe vremea mea...".
Dar asta tine de mersul societatii si nu trebuie sa teoretizam prea mult. Daca suntem nemultumiti (sunt atatea subiecte aici) de zilele noastre in diferite domenii, cum ati vrea sa fie la scoala?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
filofteia spune:
O supraveghere discreta fara sa intri cu bocancii in viata copilului si sa arunci cu interdictiile ,o apropiere de copil si problemele lui,specifice fiecarei etape(asta incepe de cand este mic) ar trebu sa protejeze copilul de eventuale anturaje nepotrivite.Insusi termenul de "anturaj nepotrivit" este subiectiv.Dupa cum observ,unii baga aici copii de doctori si ingineri,altii baga rockerii sau mai stiu eu ce. Acesti parinti "dezamagiti" de caderile copiilor lor ar trebui mai intai sa-si faca un bilant personal legat de timpul alocat problemelor copiilor,inclusiv atunci cand erau mici.Si mai cred ca ca parintii acestia s-au straduit ptrea mult "sa-i educe bine,ca la carte.." fara sa tina seama de personalitatea copilului lor. E foarte usor pentru acesti parinti sa dea vina pe anturaj pentru esecul relatiei parinte-copil. |
Lory si eu am aceeasi parere.
In ce priveste atitudinea asta:
Cand fata mea mi-a fost atacata la scoala de un imbecil care nu prea avea toata tigla pe casa iar ma-sa mi-a zis ca afara e o jungla si sa nu-i mai iau atata apararea copilului meu ca trebuie sa invete sa se descurce,i-am raspuns ca daca tot e o jungla,in momentul in care aud ca fiu-su mi-a mai atins copila i-l duc acasa in suturi. |
Trebuie sa invatam copii ca exista si alte moduri de rezolvare decat dusul in suturi acasa. Sincer, eu nu cred ca fetita ta invata ceva bun din atitudinea asta. Iar eu voi sari mereu in apararea copilul agresat de un adult.
Si copilul meu a avut probleme cu diversi copii. Din fericire scoala s-a implicat in rezolvarea acestor probleme.
Rufus, foarte adevarat graiesti... tine de mersul societatii.
simali spune:
citat din mesajul lui LauraNicole Draga mea,asa era si pe timpul "nostru" numai ca nu se prea arata.Eu imi aduc aminte cu groaza de anii din Scoala Generala in care pur si simplu am indurat niste chestii de la copii de ingineri,doctori si mai stiu eu ce de nu-ti vine a crede! |
Subscriu. Am tras ani multi si inca mai trag de pe urma abuzurilor din scoala generala. Probabil ca n-am sa-mi revin niciodata 100%. Si totul se petrecea intr-una din cele mai bine cotate clase din oras, sub privirile ingaduitoare ale celor mai bine cotati profesori care spuneau candid si fara sa-si faca griji: "iti fac asta pentru ca te plac... nu vezi?".
Exista la romani inca mentalitatea ca ce face un copil altui copil este "copilarie". Te poate umili, viola, umple de sange un alt copil sau mai multi fara ca repercursiunile sa fie altele decat scaderea notei la purtare. Si ce-i mai tragic? Trebuie sa continui sa vi la scoala si sa stai in clasa cu agresorul/agresorii zi de zi. Nu-i pasa nimanui ca esti si tu un copil. Scoala e obligatorie pentru toata lumea in Romania. Pe vremea aceea imi doream un pistol. Le-as fi zburat creierii tuturor fara sa-mi tremure un muschi pe fata. Si va rog sa ma credeti n-as fi avut niciun regret. Eu pot sa-i inteleg pe tinerii care vin cu arme la scoala si-si impusca colegii sau profesorii pentru ca stiu ce ravagii poate face intr-un copil nepasarea si nesimtirea adultilor. Nu mai gandesti. Incerci sa rezolvi singur. Cum s-o putea. Ca un copil.
Astazi poti poate sa vorbesti cu cineva despre asta. Pe vremea aceea problemele tale nu existau. Tot adevarat este ca astazi poti sa-ti cumperi relativ usor un pistol...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loryi1974
Eu am avut in anturaj copii de"ingineri,doctori" absolut normali si bine educati,nu cred ca erau o specie de care trebuia sa ne protejam. |
Laura nici nu a spus asta. N-a generalizat in niciun fel.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice