scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele
Raspunsuri - Pagina 2
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filofteia Trebuie sa invatam copii ca exista si alte moduri de rezolvare decat dusul in suturi acasa. Sincer, eu nu cred ca fetita ta invata ceva bun din atitudinea asta. Iar eu voi sari mereu in apararea copilul agresat de un adult. Si copilul meu a avut probleme cu diversi copii. Din fericire scoala s-a implicat in rezolvarea acestor probleme. Rufus, foarte adevarat graiesti... tine de mersul societatii. |
Te-ai intrebat daca am incercat sa rezolv cu o alta "atitudine"?Ei bine am incercat si nu numai odata.Am incercat sa vorbesc logic si calm atat cu idiotul respectiv cat si cu parintii .Am vorbit atat cu diriginta cat si cu directoarea scolii respective unde copilul meu trebuia sa se simta in siguranta si mi s-a raspuns cu "Ce sa le facem noi daca nu ne mai dau voie nici sa-i exmatriculam?".A incercat si sotul meu sa stea de vorba ca intre barbati,fara amenintari si fara nervi si n-a avut cu cine .
citat din mesajul lui loryi1974 Eu am avut in anturaj copii de"ingineri,doctori" absolut normali si bine educati,nu cred ca erau o specie de care trebuia sa ne protejam |
Asa cum a spus si Simali , nu am generalizat ci doar am vrut sa arat ca abuzuri erau multe si pe vremea noastra si asta m-a facut sa fiu asa bataioasa in ceea ce priveste apararea copilului meu.Nu am afirmat ca toti copiii de doctori,ingineri,profesori sau mai stiu eu ce erau asa dar majoritatea copiilor care creeau probleme nu prea erau din familii sa le zicem modeste in comparatie cu ale alora.
Erau destul de multe abuzuri numai ca nu se vorbea despre asta .Nici macar nu aveti idee cate se puteau indura si,ca si Simali , nu cred ca voi putea ierta si uita vre-odata!Desi am fost un copil premiant si atat de cuminte incat abia se observa ca sunt in camera tot mi-as fi dorit sa-i fi putut ucide pe acei dobitoci care ma jigneau zilnic , care ma alergau pe colidoarele scolii sa-si puna jegurile de maini pe sanii mei pentru ca inca de la 13-14 ani aveam sani marisori (si ei erau in aceeasi clasa cu mine) ,mi-as fi dorit sa ma pot razbuna pe imbecilii care ma obligau sa le dau banii de buzunar doar pentru ca eram fata si n-avea cine sa ma apere ,plus batai plus multe altele.
Clasele 5-8 au fost pentru mine un real cosmar transformandu-ma dintr-o premianta intr-un copil care a fugit de 3 ori de acasa de groaza pe care stia ca trebuie s-o indure zi de zi LA SCOALA.
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
lisaelisa spune:
LauraNicole,
Ma sperie ce scrii !
Daca din cauza scolii, viata iti devenise un cosmar, de ce nu ai cerut ajutorul parintilor tai, a dirigintei sau directorului scolii ?!
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui lisaelisa LauraNicole, Ma sperie ce scrii ! Daca din cauza scolii, viata iti devenise un cosmar, de ce nu ai cerut ajutorul parintilor tai, a dirigintei sau directorului scolii ?! lisaelisa Crezi ca nu am cerut?Diriginta era obisnuita cu sarsanalele de cadouri primite de la ei si tacea din gura,directoarea o durea in 14 iar parintii mei.....ce sa-i ceri unui tata care ii spune FIICEI sale :"Dar tu de ce nu-i troznesti?" ca sigur nah , facusem wrestling si stiam sa ma bat de cand fusesem in burta la maica-mea! mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
lisaelisa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LauraNicole
lisaelisa Crezi ca nu am cerut?Diriginta era obisnuita cu sarsanalele de cadouri primite de la ei si tacea din gura,directoarea o durea in 14 iar parintii mei.....ce sa-i ceri unui tata care ii spune FIICEI sale :"Dar tu de ce nu-i troznesti?" ca sigur nah , facusem wrestling si stiam sa ma bat de cand fusesem in burta la maica-mea! |
Trist.
LauraNicole spune:
Oh , Elisa,am multe de povestit din "minunatii" mei ani de scoala si avand in vedere abuzurile prin care am mai trecut si de atunci inainte,ii multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns la varsta de 35 de ani intreaga,nu o betiva ordinara si o drogata(de fumat am fumat de pe 27iunie2007 cand am pierdut-o pe Sandra pana pe 7 octombrie2008 cand am hotarat brusc sa ma las si m-am lasat) ci o femeie care si-a crescut copilul/copiii ani intregi singura dar mandra de fiica ei si de aceea incerc sa-i ofer fiicei mele siguranta de care are nevoie .
Copilul meu nu injura,nu jigneste pe nimeni,intotdeauna gandeste inainte sa faca ceva desi mai face cate-o traznaie ca doar e copil,nu robot ,care e indragita de toti profesorii de la scoala unde am readus-o dupa un an care invata foarte bine fara a avea numai 10 pe linie dar invata pentru ea si nu pentru ca am fortat-o eu.
Si vad alte copile de varsta ei care deja discuta despre pozitii sexuale si alte cele si sunt fericita ca a mea inca are o colectie de ursi de jucarie si ca inca mai e interesata in Hanna Montana,Bratz si Barbie si nu in mai stiu eu ce marca de tigari si n-a luat o palma in viata ei.
LauraNicole spune:
Dar hai sa fim optimisti!Sa incercam sa le inducem copiilor nostri valori morale de care sa fim mandri si atunci nu va mai trebui sa ne temem,sa le oferim protectie si sa le fim alaturi cand au nevoie de noi si nu ma refer doar la jucarii minunate,tzoale de firma sau bani de buzunar ci la prezenta fizica atunci cand au nevoie de un sfat , cand au nevoie sa discute cu cineva!
Si mai ales,observati-va cu atentie copiii!Nu intotdeauna o nota proasta inseamna ca i-a fost lene sa invete !
simali spune:
citat din mesajul lui lisaelisa LauraNicole, Ma sperie ce scrii ! Daca din cauza scolii, viata iti devenise un cosmar, de ce nu ai cerut ajutorul parintilor tai, a dirigintei sau directorului scolii ?! lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Si au am trit cele descrise de Laura. Si am cerut ajutorul. Parintii spuneau ca sunt fraiera, ca de-aia patesc asa ceva (mama batea toti copiii cand era de varsta mea si se plangea cu ce-a gresit de i-a dat Dumnezeu asa o toanta ca mine) iar profesorii le scadeau agresorilor nota la purtare si le tineau diferite teorii. Sa-ti spun eu cat faceau masurile astea (de toata jena) in ochii respectivilor?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Si au am trit cele descrise de Laura. Si am cerut ajutorul. Parintii spuneau ca sunt fraiera, ca de-aia patesc asa ceva (mama batea toti copiii cand era de varsta mea si se plangea cu ce-a gresit de i-a dat Dumnezeu asa o toanta ca mine) iar profesorii le scadeau agresorilor nota la purtare si le tineau diferite teorii. Sa-ti spun eu cat faceau masurile astea (de toata jena) in ochii respectivilor? "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Exact!
Imi pare tare rau ca ti s-a intamplat si tie,Simali , dar de asemenea te admir pentru ce ai devenit !Cred ca amandoua suntem norocoase ca ne-au functionat creierele cum trebuie!
giulia71 spune:
Si eu am fost agresata fizic de o colega prin clasa a V-a. Imi aduc aminte ca ma batea zilnic si aveam o frica cand plecam de la scoala.
Credeti ca n-am cerut ajutorul? Am cerut, dar n-a avut nimeni urechi sa auda, ba mai mult imi spunea ca eu sunt mai mare ( ca inaltime) si ca n-are cum sa ma bata aia (era o pitoaca si asa a ramas (sic)).
Pina intr-o zi, cand si-a luat-o!
Nu ma bucur, da' imi rade si acum inima de de bucurie ca n-am mai rabdat si am dat asa cum am putut eu ca sa ma apar. S-a activat instinctu' primar!
Dar violenta in scoli exista si din pacate este trecuta cu vederea.
filofteia spune:
Si eu am avut probleme in scoala generala, in mod special in clasa a VIII-a. Eram atat de afectata incat foarte des ajungeam in urgenta la spital de la scoala, lesinam. Dar cu mana pe inima nu m-am gandit un moment sa-i fac vreun rau (dar sa-l impusc ) pe baiatul ala care imi facea atat de rau. (batausul scolii)
Am ales un liceu la care nu mergea nimeni din clasa, desi eram premianta si parintii vizau cel mai bun liceu din oras. Am refuzat vehement, asa ca m-am dus la al doilea liceu de pe lista. A fost alegerea cea mai buna din viata mea, am avut o viata de liceu cum putini adolescenti au avut/au.
Din pacate eu nu comunicam cu parintii. Si nu-i spuneam mamei in mod special pentru ca ar fi facut scandal, urasc scandalurile, amenintarile intre adulti cu precadere.
Multa vreme m-am considerat o lasa, apoi am inteles ca de fapt sunt mult mai puternica decat altii din jurul meu, care fac scandal, ca o vorba domoala si ferma, dezarmeaza pe cel care urla si ameninta.
Copilul meu este invatat sa spuna tot si pana acum am reusit sa trecem impreuna peste conflictele de la scoala.
Iar daca Laura ai facut tot ce se poate, apelam la politie, si in ultimul stadiu mutam copilul. Din pacate atitudinea noastra cu amenintari la adresa celorlalti din societate, invata copiii ca asa este normal, sa impusti, sa bati, etc...