Colectia de toamna - iarna 2005 (237)
Raspunsuri - Pagina 17
gabitaco spune:
Coralia....felicitari.
Multa sanatate si numai impliniri la toata familia.

Pai daca scoala ar incepe la 10...da ar sta si educatoarele si profesorii pana mai tarziu...da la 10 cand unele persoane incep munca, unii profi deja au 3 ore de munca.
Si asta e ... unii parinti incep munca la 6, altii la 7 ...etc...ce facem facem scoala cu fiecare elev...in functie de serviciul parintilor? 
Eu cred ca parintii trebuie sa se ruleze cumva cu serviciul si dupa programul scolii....
.
Lavi...mare adevar ai grait, cu atitudinea parintilor fata de profesori si fata de sistemul de invatamant.
. Ce bine ar fi daca macar jumate din parintii elevilor ar gandi ca tine....
....
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
gabitaco spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lavi02 De citit: "Scrisoare catre liceeni" de Tudor Chirila http://tudorchirila.blogspot.com/2009/03/scrisoare-catre-liceeni.html |
EMOTIONANT !!!!

Gabriela si
Mateea Ioana Povestea unui inceput de viata...
joy04 spune:
Gabitaco hmmm....oare cum ai putea sa-ti rulezi programul la servici in functie de gradi a copiilor? Da, sunt unii care lucreaza de la 08 la 16 si nu-si fac probleme, dar altii...Pe vremuri, era altceva, mama lucra 07-15, tata lucra pana la 16, rar lucra schimbul 2 sau 3, dar oricum o aveam pe mama acasa.
Cate magazine gaseai atunci cu program dupa ora 18-19? Destul de putine. Ca sa numai zic ca duminica nici la paine nu se lucra. Dar, astea-s vremurile, daca nu gasesti de lucru la program de 08-16, nu-i poti impune sefului programul tau.
gabitaco spune:
Da JoY se poate...daca se vrea. Si eu si sotul lucram in invatamant. Suntem profi la 2 licee diferite din oras. Cu intelegerea colegilor de ambele parti si a conducerii am facut in asa fel orarul incat putem sa ne incadram si in orarul de gradi al Mateei. Eu am practica cu elevii in vacanta. Sotul incepe dimineata mai tarziu...deci o duce pe Mateea la gradi...eu incep la 7 ..dei reusesc sa o iau pe Mateea....si multi colegi fac asa. ![]()
Am o cunostinta vanzatoare...are liber intre orele 11-13 sa ia fata de la gradi... dar lucreaza fie pana mai tarziu...fie in fiecare sambata si duminica uneori.
Fiecare angajat are un de facut un nr de ore...nu? Acele ore se pot efectua si in functie de necesitatile copilului si ale institutiei, locului de munca,etc,...daca se vrea. Se renunta la confortul familiei, la relaxarile familiei...pt binele copilului.
Eu asa gandesc.
Bine la noi in oras nimeni nu incepe munca la 10. Bancile se deschid la 9, dar functionarii sunt la servici de la 8.
Vb lui Lavi...bani mai putini...program mai flexibil. ![]()
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
Noki_Lara spune:
Yuuuhuuu, s-a bagat marfa, carevasazica.
Sa ne traiasca blondutzul Cristian, sa fie papicios si sanatos si mami Coralia sa aiba laptaria statului la productivitate maxima si sa se recupereze repede de tot.

Si ziceti ca azi aniversam si Andachele? Pai la multi ani plini de feiricire, bani, iubire si noroc. Plimbari, calatorii si shopping.![]()

Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
joy04 spune:
nici nu cred ca as vrea sa aflu raspunsul sefului meu la problema:
Chiar daca magazinul este deschis de la ora 10:00, eu pot vin de la ora 08:00, dar plec de la 16:30 ca nu are cine-mi lua copilul de la gradinita.
Plus ca...ce sa fac eu de la ora 08:00, cand se deschide de la 10:00? Sau dau o fuga pana la gradi, plec la 16:30, ajung la 17:30 la gradi, apoi in jur de 18:00 sunt acasa. Stau pana vine Cristi la 19:30 ca doar nu las copiii singuri si fug inapoi la magazin, inca o ora pe drum si ajung dupa inchidere. La ce bun?
Apoi...si ce daca magazinul se inchide la ora 19, sta colega. Care poate este in aceeasi situatie, sau poate chiar nu i-ar conveni sa lucreze zi de zi numai ea pana seara. Daca s-ar face ture, tot as ramane neacoperita o saptamana.
Si asa este aproape peste tot, nu toti ne putem face profesori pt a avea un program mai flexibil. Magazinul nu-si poate face programul dupa nevoile mele.
Stiu pe cineva care nu poate da kinderu' la gradi ca nu-l poate duce dimineata. Lucreaza prin Ghencea (acolo s-a mutat firma) trebuie sa fie la servici la ora 07:00, asta inseamna ca pleaca de acasa la 06:00. Ei, la ora aia nu-i nicio gradinita deschisa. Acum nici nu-si mai poate plati bona - o vecina din bloc, pensionara - intrucat le-a scazut salariile, le-au luat bonurile de masa, salariul ei s-ar duce exclusiv la "bona" si cu ce castiga sotul ei nu ar fi nici macar pe linia de plutire. Deci...greu de tot. Si unde sa se duca? Nu-i profesoara, nu-i cu facultate, are o varsta...nu stie altceva sa faca si acum, in criza asta tii cu dintii de ce ai.
camelia_daniela spune:
Coralia felicitari! Sa-ti traiasca bebe Cristian , sa fie sanatos, voios si sa aiba parte numai de noroc! Aceleasi urari si pentru Andreea, of course!
Tie iti doresc refacere rapida si laptic pentru bebe din belsug!
Anda, LA MULTI ANI! Sa fii sanatoasa (sa gasesti "buba" care iti face probleme si sa o rezolvi), fericita, iubita si implinita!
Of, Joy, e greu! Te inteleg! Tin pumnii sa gasesti ceva ok care sa iti permita sa te ocupi si de programul copiilor! 
Mare dreptate aveti in legatura cu scolile/elevii/ profesorii ... dar din pacate nu se intrevede vreo sansa de schimbare in bine! ![]()
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
joy04 spune:
Gabitaco cum se vede dinauntru sistemul de invatamant? Care este relatia profesor-elev-parinte?
Se face carte, sau nu? Nu ma refer daca profesorii predau ci si daca elevii invata.
Mi se pare greu si sa fii elev in ziua de azi si sa vrei sa inveti dar sa nu poti ca nu ai profesor bun, si sa fii dascal, sa vrei sa predai si sa nu ai cui.
Oricum, jos palaria in fata profesorilor, educatorilor care fac treaba buna, chiar daca sistemul merge prost.
Camelia ce am gasit eu este...asa si asa. Adica, lucrez cam 8 ore jumate - 9, in 2 schimburi, pana la 23:00 schimbul II. 4 zile schimbul I, 4 schimbul II si apoi 2 libere. Asta incluzand sambete si duminici, Cristi se plange ca nu am decat un weekend full pe luna in care stam acasa amandoi. Ca as lucra si a doua zi de Paste, Craciun, Anul Nou... asa-i in hipermarket-uri, ca salariul este de kkt (1.000 lei). Dar ar fi aproape de casa, nu fac decat 15 minute pana acolo. La programul asta am cam 7-8 zile pe luna cand va trebui sa vina soacra-mea sa ia copiii de la gradi, sau sa mearga Cristi mai devreme la servici (adica de la 08:00 dimineata, ca el lucrand pe service, are ce face chiar daca nu este program cu publicul) si sa plece mai devreme.
Asta daca ramane Cristi la acelasi job...ca sa-i poata duce el dimineata cand eu sunt schimbul I ca intru la 07:00 si nu-i pot duce eu.
Mi-e si frica sa mai intru pe bestjob, sau ejob ca ma ia durerea de cap, depresia...
mara95 spune:

Coralia,sa fiti sanatosi, fericiti si sa va iubiti! Micul Cristian sa fie papacios, sanatos si norocos!
Multi ani traiasca,multi ani traiasca!Cine sa traiasca?Anda sa traiasca!Laaaaaaaaaa muuuuuuulti aniiiiiiiiiiiiiii!

Eu m-am saturat de aspirat muci,de medicamente de nu mai stiu care-cum-la ce ora se mai dau.de o luna o tinem langa.flavi face a treia oara consecutiv,si andrei ii tine isonu.
gandacel,imi place sa "te citesc"
lavi, spuneai ca parcurgerea grupei pregatitoare le usureaza munca copiilor in cls I, ca e chiar hotaratoare.am citit ca programa e aceeasi cu cea de la grupa mare.dilema mea este ca pe flavi vreau sa o dau la scoala la 6 ani si 9 luni, dar asta inseamna fara grupa pregatitioare,daca pe ea o inscriu acum la grupa mica.nu cred ca mai sunt locuri la grupa mijlocie
si ca sa fiu in trend
:nici noi nu avem garantat locul la gradinita, avem emotii, sa vedem ce va iesi.cu dusul-luatul de la gradi ne vom descurca, tati o va duce dimineata, iar de luat,el sau eu, in functie de programul fiecaruia.
flavi,ieri: Mami, nu te ajut, ca te descurci si singura!![]()
joy04 spune:
Super tare Flavia Mara. Sanatate muuulta, stiu cum este sa aspiri la muci pana numai poti nici tu, nici ei.
La mine deja saracutii au inceput sa si-i scoata singuri. Adica asta vor ei, dar facem cu randu: o data eu, o data ei. Si cand am terminat le dau lor. Problematic este cand vor amandoi deodata si se lasa cu scandal
.
edit ca am uitat: asa si la noi cu gradinita. Vlad va intra la grupa mica, grupa mijlocie trebuia sa o prind de anul trecut, acum numai sunt locuri. Eu ziceam ca ori il trec la alta grupa - adica sa sarim peste gupa mare, sa facem grupa pregatitoare, doar ca asta inseamnc sa schimbam educatoare si colegi ceea ce mi se pare cam naspa si nu prea ma incanta ideea - sau ne punem bine cu educatoarea si lucreaza in plus cu cei cate vor merge la scoala ca stiu sigur ca mai sunt copii in situatia asta.
Chiar vroiam sa intreb care-i procedura.