Colectia de toamna - iarna 2005 (237)
Raspunsuri - Pagina 16
maria_alexia spune:
A nascut Coralia !!!

SMS aseara la 23.31 : (mea culpa ca de-abia acum mi-am verificat mobilul
):
"S-a nascut Cristian. Eu si bebe suntem bine."
Sper sa reusesc sa revin cu detalii.
lavi02 spune:
Gandacel la cresa de stat nu sunt educatoare, sunt ingrijitoare si asistente medicale. Nu sunt educatoare cu profil pedagogic.
La gradi de stat - asta e programul in invatamant.
Eu ma descurc avand program mai scurt la servici, salariu aferent, samd, altfel mi-ar trebui bona. 
Exista si gradinite de stat cu program saptamanal unde poti lasa copiii seara pana m,ai tarziu.
lavi02 spune:

Felicitari Coralia
sa-ti traiasca bb Cristian si sa fie sanatos!
Iar tu sa-ti revii repede sa le faci fata!
Tot Gandacel realitatea este ca si educatoarele ii ajuta pe copii la masa si culcare, mai ales la grupele mici.
Si La multi ani!! Anda 

Sa fii sanatoasa si sa razbesti printre toate problemele!
joy04 spune:
Felicitari Coralia. Sa fiti sanatosi! Sa va traiasca bb Cristian.

La multi ani Anda!
Si tot ce-ti diresti sa se implineasca!
eram sigura ca vineri este ziua ta. neuronul...
Gandacel asta-i si problema mea, luatul copiilor de la gradinita/cresa.
Eu nu ma pot intoarce la vechiul job tocmai din cauza programului care este 10-18, in primul rand, iar in al doilea rand ca am auzit din surse destul de sigure ca-s "pe duca", nu au vanzari, clar nu pot acoperi facturile, au esalonari le datorii foarte mari...nu merge deloc bine firma.
Gradi la care va fi Vlad este ok cat de vat ca are program pana la 18. fata de altele din jur care au pana la 17-17:30.
Am auzit ca la una din gradinitele de aici vor face parintii "miting". Pt ca asa ca si anul trecut, s-a facut numai o grupa mica si toti cei fara pile care au merg cu dosarul la inscriere au primit pe loc raspunsul verbal: "nu aveti nicio sansa, nu mai am locuri". Si cum directoarea are deja facuta o reclamatie la inspectorat de anul trecut si cum parintii o cunosc deci se strang zilele astea la gradi.
Meems si Anda va asteptam cu vesti proaspete si poze muuulte.
Copilasii bolnaviori cu burticile ce fac?
Cami poate nici numai face febra.
Lavi legal de invatamantul din liceu. Am o cunostinta pe la Inspectoratul general...si mi-a zis asa: sunt scoli fara renume unde sunt profesori buni si dedicati si copii receptivi dornici de cunoastere si sunt scoli unde te duci ca la pomul laudat. Si-s pline de copii de bani, care nu au nicio dorinta de a invata intrucat ei au totul pe tava, profesorii sunt delasatori chiar de-s buni, o parte din ei pleaca de acolo tocmai din cauza atitudinii elevilor parintilor vis-a-vis de conceptul "burta pe carte" pentru o reusi in viata.
In acelasi timp, mi-a zis ca la liceu nu se mai face carte. Atat din cauza profesorilor care sunt dornici de a chema elevul la meditatii, dar si din cauza elevilor care sunt total dezinteresati.
Si uite, aici vor merge si copiii nostri si se vor lovi de acelasi sistem invechit, imbatranit unde nimeni nu-i interesat sa aduca ceva nou, sa atraga copilul, sa-l faca sa invete de placere, sa-l faca curios...sa stimuleze dascalul atat salarial cat si din prisma materialelor didactice puse la dispozitie.
Traim in Romania. Daca nu am avea resurse - vorbind din toate punctele de vedere - as fi mai putin revoltata impotriva guvernantilor nostri.
maria_alexia spune:
Am povestit mai multe cu Coralia...
A nascut, spre marea ei surpriza, fulger, la 21.30 s-a dus la spital nu prea convinsa, contractiile erau slabute, dar avea deja dilatatie 6-7. Iar la 22.20 deja era cu bb in brate! A nascut cu un medic de garda, al ei era in concediu. Iar bb mic, in viteza-i, a cam rupt totul in cale. Cristian are 3 kg, 52 cm si e blondutz cu ochi albastri
.
Iar Andreea e innebunita dupa el, dupa-masa le va face o vizita ![]()
lavi02 spune:
maria super! ce usor a nascut Coralia!
Joy cam asa... si e vina si a parintilor care nu mai au niciun respect pentru scoala si profesori pe care ii dispretuiesc si ii considera niste parliti si fraieri... si acest mod de a gandi il transmit si copiilor (vb de parintii parveniti, snobi, proaspat imbogatiti)
Majoritatea parintilor considera ca n-are nevoie copilul de atata invatatura ca se pot face bani si fara sa stie prea mult (ceea ce-i foarte adevarat). Iar in societatea noastra capitalist-salbatica pentru majoritatea (saraci si bogati) banul e singura valoare.
Iar la nivel de minister se succed ministri care mai de care mai p-afaristi si se incearca alinierea la un sistem din vest care deja acolo e pus sub semnul intrebarii.
joy04 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lavi02 maria super! ce usor a nascut Coralia! Joy cam asa... si e vina si a parintilor care nu mai au niciun respect pentru scoala si profesori pe care ii dispretuiesc si ii considera niste parliti si fraieri... si acest mod de a gandi il transmit si copiilor (vb de parintii parveniti, snobi, proaspat imbogatiti) Majoritatea parintilor considera ca n-are nevoie copilul de atata invatatura ca se pot face bani si fara sa stie prea mult (ceea ce-i foarte adevarat). Iar in societatea noastra capitalist-salbatica pentru majoritatea (saraci si bogati) banul e singura valoare. Iar la nivel de minister se succed ministri care mai de care mai p-afaristi si se incearca alinierea la un sistem din vest care deja acolo e pus sub semnul intrebarii. |
Bine-ai grait!
lavi02 spune:
De citit: "Scrisoare catre liceeni" de Tudor Chirila
http://tudorchirila.blogspot.com/2009/03/scrisoare-catre-liceeni.html
corap spune:
coralia
sa-ti traiasca micutul cristian, sa va bucurati muti ani impreuna!
andache
la multi ani!!!!!!!!!!!!!!!
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, margelute si chestiute
margelute noi de 1 mai
joy04 spune:
M-a infiorat (in sensul bun)de-a dreptul scrisoarea. Nu stiu de ce, mi-au dat lacrimile. Si parca...sper. Poate, parca, mai este o speranta.
Excelenta. Extraordinara.