Mamici si gravidute de Constanta (53)
Raspunsuri - Pagina 4
AngeliquedeS spune:
Ralina, sar eu cu sfaturile:
Asa este, diversificarea incepe la 4 luni pt copiii alimentati artificial si la 5 luni jumate 6 luni pt cei alaptati.
Ideal este, intr-adevar, sa incepi cu legumele pt ca fructele sunt mai bune si dc incepi cu ele exista riscul sa iti refuze legumele.
Conceptia mea proprie si personala nu tb sa fie nimeni de acord cu mine, e ca pt sete cea mai buna e apa, decat sa ii dau suc de fructe care in afara de calorii goale nu prea mai contine nimic altceva, mai bine ii dai fructul in sine razuit cu/fara cereale, fruct care contine si fibre etc etc.
Un copil alaptat nu are nevoie de apa, dar vara eu i-am dat si apa ca sa nu se deshidrateze, pe sucurile din fructe eu cam am ciuda. APa poti sa i-o dai direct din pahar, al meu la 6 luni bea f bine din pahar normal sau canuta cu cioc, tocmai fiindca nu stia ce-i aia suzeta/biberon
Tot asa eu nu i-am dat zeama in care au fiert legumele ca atare, ci am pasat legumele si zeama am folosit-o ca sa subtiez piureul.
Eu nu am reusit niciodata sa inlocuiesc complet o masa de lapte fiindca Pupicu era fan tsitsi si ii dadeam la cerere, vezi cum se comporta Theiuta, dc vrea san nu o chinui si nu-i inlocui neaparat o masa de lapte.
Diversificarea suna mai complicat decat e de fapt, tot ce tb sa tii cont e sa ii introduci legumele pe rand, la 3 zile cate una ca sa poti observa daca nu face alergie la ceva.
Eu am facut asa:
Prima data am fiert o bucata de morcov, una de dovlecel, una de cartof - legume care nu produc reactii alergice, i-am pasat doar morcovul si am subtiat cu zeama in care au fiert toate si i-am dat vreo 3 lingurite.
A doua zi am facut la fel dar pe langa morcov am pasat si dovlecel, la fel i-am dat cateva lingurite
A treia zi am pasat si cartoful si am repetat figura.
Pe urma, treptat ii mai introduceam la 3 zile cate o leguma (albitura, mazare, pastai, rosie fara coaja si samburi, conopida, brocoli, etc)
Pe urma, cantitativ, m-am orientat dupa borcanasele cu mancare de-a gata si le foloseam ca unitate de masura pt portia de papa.
Sper ca te-am ajutat cu ceva, dc mai ai nelamuriri, suntem aici, dc nu raspundem, mai intreaba odata ca se prea poate sa ne scape nu din rea vointa ci din lipsa de timp
SI
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
mamacita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ralina
Mamacita esti saritoare ca intotdeauna."Ceata" mea cea mai deasa acum este diversificarea, pe care dr pediatru m-a sfatuit sa o incep cu sucul de fructe intre mesele de lapte(asta la 5luni jumate),apoi sa bag la 6luni supa de legume in care sa ajung la 6 luni jumatate sa bag si carnita de pui.Sa ii dau banana dupa 8 luni ptr ca se digera greu ,capsuni dupa 3 ani .... Eu am citit ca ar fi mai bine sa incep cu supa de legume(exista riscul sa o refuze daca incep cu fructele),la ora unei mese si nu intre mese ,sa dau completare san pana ajung sa inlocuiesc total o masa de lapte.Grea problema ...cu ce incep eu diversificarea Sa nu mai spun ca imi adancesc nedumerirea cand citesc ca diversificarea se face de la 4 luni ptr copii hraniti cu lapte praf si de la 6 luni cei alaptati ,dar continua schema ca si cum copilul e diversificat de la 4 luni si obisnuit cu biberonul.Pai cum ajung eu sa ii dau 100ml de suc cand pitica nu vrea biberon sau suzeta?o sa stau o jumatate de zi sa ii dau cu lingurita Mi se pare taaaaare greu ,daca ar fi dupa mine as alapta exclusiv mult si bine. |
Cand ai inceput sa scrii,mi-am amintit ca am citit mesajul tau dar nu am raspuns pentru a nu-ti mari deruta,caci noi am inceput si la Alex si la Anabela,si sora-mea la nepotel,dupa sfatul meu,altfel decat incep de obicei pediatrii romani.Adica,la 6 luni Alex,7,5 luni Anabela(ca se pune varsta corectata),cu cereale de bebelusi(orez)in lapte de mama,treptat,apoi morcov Hipp,apoi mar ras,fara coaja,samd.Daca te intereseaza iti mai dau amanunte.Noi nu am mers pe sucuri de nici un fel,nici ceaiuri,si la fel este si acum,iar supa,cand am testat pe rand legumele,am introdus-o ca un fel de piure foarte gros.Nici ai mei habar n-au avut de tetina,suzeta,biberon etc.La vreo saptamana-doua dupa debutul diversificarii am inceput sa-i antrenez la canita cu apa,la inceput cu capac cu gaurele,fara supapa,caci mi se pare criminala supapa aceea,abia trageam eu,apoi cu canite mici fara capac(la alex a mers excelent,luni de zile,un paharel de tuica din care-si bea atat apa,cat si laptele,ulterior intarcarii).
crisis81 spune:
Va zic ceva da' nu va luati de mine si mai ales sa nu spuneti cuiva din familion... i-am facut baie lui Teo in cada... da, in cada aia din baia de sus. La primul contact i-a fost frica... pe urma.... facea pluta.
Aveti poze noi in album, chiar si de la baitza si chiar si cu mine ca am primit reclamatii ca eu nu apar in poze.
Kris super pozele! Profesionale. Te contractez pentru botez?
Am vazut ca relatia Pupi&Sara nu a fost doar o aventura ci este ceva serios. Suberbi toti bebeii!
Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
creem spune:
Am vazut pozele cu inotatoarea mica....i-a placut si baita si masajul, se pare!
Si ce doarme fata pe sezlog...de mica o smechera!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
AngeliquedeS spune:
Cris, multumesc de complimente pt poze. Relatia dintre Pupicu si Sara e grozava, dar s-o vezi pe cea dintre Pupicu si mami de Sara, pana acum SImona este si ramane No 1 in inima baiatului meu, de nimeni nu s-a lipit in halul in care s-a lipit de ea
Mamacita, abia acum am apucat sa vad pozele noi cu voi, si ii dau dreptate lui ANdre, arati minunat de tanara si de frumoasa, de puisori nu mai zic nimic
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
crisis81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui creem Cristina...dupa atatia musafiri mai ai chef si de noi saptamana asta? |
Abia va astept si sper sa fiti la fel de multi. Uitandu-ma la poze mi-am dat seama ca am o problema: nu am jucarele pentru copii. Am un labrador in schimb care s-ar juca bucuros cu toti, e topita dupa copii.
Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
AngeliquedeS spune:
Cris, mortale pozele cu Theo si cu voi doua, si pe sezlong si mai ales cele in care doarme cu tati, sunt grozave
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
creem spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui crisis81
Abia va astept si sper sa fiti la fel de multi. Uitandu-ma la poze mi-am dat seama ca am o problema: nu am jucarele pentru copii. Am un labrador in schimb care s-ar juca bucuros cu toti. Cris mami de Teodora "Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie |
Nu-ti face griji de jucarii ca venim cu ele la pachet!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
crisis81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AngeliquedeS Cris, multumesc de complimente pt poze. Relatia dintre Pupicu si Sara e grozava, dar s-o vezi pe cea dintre Pupicu si mami de Sara, pana acum SImona este si ramane No 1 in inima baiatului meu, de nimeni nu s-a lipit in halul in care s-a lipit de ea |
Se pune bine cu soacra. Asa a facut si sotu' meu la inceput si i-a prins foarte bine.
Multumim pentru complimente!
Cris mami de Teodora
mamacita spune:
Angi,intr-adevar,pe langa placerea petrecerii in sine care razbeste din fotografii,ai surprins niste ipostaze superbe,numai bune de inramat!Si multumesc pentru complimenteSincer,ma bucur ca nu-mi arat varsta in special pentru ei,n-as fi vrut sa-i intrebe copiii la scoala:"ai venit cu bunica?"
Crisis,m-am delectat cu pozele voastre;s-apoi,in baia aceea,ce-as mai face si eu pluta!Frumosi voi,frumoase si posesiunile.Si vad ca ai o dexteritate,de parca toata viata numai de bb te-ai ocupat!
ralina,vad ca ti-a scris si Angi si avem multe in comun cu diversificarea.