Burtici fericite de septembrie-octombrie (52)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Roxxy, ma bucur ca reusesti sa te odihnesti si sa ai grija de tine

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Vreau sa urez si eu un calduros bun venit noilor burtici si sa-mi cer scuze pt faptul ca eu sunt cam neglijenta cu urarile. De multe ori citesc postarile si vreau sa raspund la toata lumea si cand ma apuc sa scriu mesajul ba uit ce vroiam sa spun, ba imi inchide Matei calculatorul si uite asa...

Iulia, la prima sarcina a trebuit sa stau acasa din saptamana 20 (din cauze de col scurt si IR-uri marite ). prima luna a fost super, iar pe urma imi venea sa-mi dau cu pumnii in cap, mai ales ca nu puteam iesi afara pt ca erau calduri din alea de 38-40 de grade. Statea numai pe forum si la televizor. Nimeni nu avea timp sa ma viziteze pt ca erau ocupati cu serviciul sau poate nu aveau chef. Ideea e ca acum mi-as dori sa am ziua o ora-doua in care sa stau pe forum sau la televizor fara intreruperi .

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+

Mergi la inceput

Pai reusesc datorita faptului ca am un baietel f somnoros noaptea si hiperactiv ziua. Cred ca daca ma mai alerga si noaptea, era vai de capul meu .
Raluk, eu zic ca am scapat de varicela amandoua. Eu luni fac 21 de zile de la intalnirea cu finutul meu. Poate ne intalnim sa sarbatorim cu niste sampanie de copii .

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Roxxy, ma bucur ca reusesti sa te odihnesti si sa ai grija de tine

16+

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raluca_u

[quote]citat din mesajul lui kemsy

Neata si de la noi!!

Acum, daca tot se vorbeste de alaptat, profit sa adresez 2 intrebari mamicilor cu experienta:
1. Cum evitam sa facem furia laptelui??Daca mananca si copilul, dar mai ramane, scoatem laptele cu o pompa?Dar pana la urmatorul supt se face iar laptele, are ce manca bebe??Cand trebuie sa incepem sa folosim pompa? (bineinteles, prioritatea este bebelul, sa suga el).

cand incepi sa simti ca sanii sunt mai tari si usor fierbinti ar trebui sa ii eliberezi putin cate putin pana te simti mai confortabil - cand recitesc ce scriu pare a fi f simplu dar pe baza oboselii din primele zile si a adaptarii la noile conditii poti nici sa nu iti dai seama decat cand e deja o problema, la mine cel putin asa a fost. problema poate fi nu ca nu suge copilul dar poate nu prinde sanul cum trebuie si canalele nu se pot desfunda, astfel ca laptele ramane in san. si asta cu desfundatul nu e chiar asa simplu pana am reusit sa ma mulg o data ca lumea a durat ceva cred ca vreo 2 ore in care ma dureau de nu mai puteam sanii, erau fierbinti tare... mai puneam gheata, mai masam mai storceam putin si incet incet am inceput sa obeserv ca laptele nu mai iese doar prin 2-3 gaurici c prin vreo 6, 7.
2. Cum evitam ranile la sani? Exista vreo crema care sa pregateasca sanul pentru alaptat?

as vrea si eu o solutie magica... sincer eu am incercat ce am auzit ca foloseste. m-am dat cu garmastan cu vreo luna inainte sa nasc, masam sfarcurile le frecam cu prosop aspru, dar pt ca erau f mici si nu am stiut de la inceput sa o pun corect la san am facut rani. apoi am invatat singura sa o pun corect la san dar ranile deja erau si cum ea nu accepta sa bea laptele stors si pus in biberon sau sa suga cu protectoare de silicon ranile nu prea se puteau vindeca asa repede. cred ca secretul in a scapa de rani e sa pui copilul ok la san de la inceput sa nu il lasi sa roada doar sfarcul.

Raluca 20+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

ce parere aveti despre sfarcurile "false"? stiu cu vara mea avea de silicon si copilul sugea prin ele.

MangaGirl :-) 19+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Manga, Matei a refuzat mameloanele alea de plastic, desi am incercat vreo 3 feluri. El era mai lenes si ii placea sa ii curga mura in gura, iar mie de abia imi curgeau cateva picaturi si tb s atraga cu putere ca sa-i ajunga in gurita.
Insa am o prietena care a alapta exclusiv pana la 6 luni cu mameloane din acelea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Dragele mele, am mai ajuns si eu pe la calculator si am spicuit din ceea ce ati scris.
Evident, imi mai dau si eu cu parerea, ca doar nu costa.
Referitor la rani: cea mai buna metoda de preventie este sa il punem pe mancacios corect la san. Daca nu e pus bine si trage doar de mamelon, se introduce usor un deget prin coltul guritei si se scoate mamelonul apoi se aseaza din nou copilul la san pana il prinde bine. Veti vedea, ca simtiti repede daca trage din san sau doar din mamelon. Ideea e ca trebuie sa prinda in gurita si areola nu doar mamelonul.
Nu stiu daca furia laptelui se poate preveni in vreun fel. Ea apare natural. Totusi, din ce am citit nu e bine sa va stoarceti ci doar sa puneti comprese reci si gheata pe san. Asta fiindca daca stoarceti, corpul interpreteaza ca nu e suficient lapte pentru bebe si produce mai mult, ceea ce intensifica simptomele. Am o prietena care a facut o mastita foarte urata (a trebuit operata si a avut dren cateva saptamani) tocmai fiindca a stors sanii si acestia au produs din ce in ce mai mult. A, si masajul ajuta.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si20+

Biaz, super info!!! Chiar ca fetele aveau nevoie.

Bafta cu schimbatul medicului. Va fi ok, important e sa simti tu ca e un medic bun si poti sa te bazezi pe el/ea.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Neata si de la noi!!
Astazi am inceput activitatea cu un sotron, tare mai era activ cu miscarile . Acum incep sa semene cu mici lovituri, una sus, una jos, una in stanga, una sub buric. Oare ce face, danseaza break dans??. Dar predominant se misca pe partea stanga! Stiti vreo...predictie po****ra in functie de asta??
Acum, daca tot se vorbeste de alaptat, profit sa adresez 2 intrebari mamicilor cu experienta:
1. Cum evitam sa facem furia laptelui??Daca mananca si copilul, dar mai ramane, scoatem laptele cu o pompa?Dar pana la urmatorul supt se face iar laptele, are ce manca bebe??Cand trebuie sa incepem sa folosim pompa? (bineinteles, prioritatea este bebelul, sa suga el).
2. Cum evitam ranile la sani? Exista vreo crema care sa pregateasca sanul pentru alaptat?

Eu iau in continuare doar acid folic, nici o alta vitamina in plus. Sunt surprinsa ca am de toate in organism, eu care eram o lesinata inainte .

Kemsy, eu nu stiu daca am avut furia laptelui, dar stiu ca a 3-4-a zi dupa nastere s-au "siliconat" tzitzili mele si erau taaaari. Moasele mi-au zis ca "a venit" laptele si ca organismul inca nu stie exact de cat are bb nevoie, ca productia se regleaza in functie de cerere, de cat mananca bb.

Asa ca eu trebuia sa scot laptic la inceput, inainte sa ii dau sa suga, pt ca altfel nu putea apuca sfarcul, asa de tare si pietrificat era. Scoteam la inceput doar, si m-am bazat ca se regleaza cantitatea de laptic in functie de cat cere Lisa. Asa a fost.

Insa ea a fost un copil lenes si nu era disperata sa traga, ea vroia sa ii pice in gura. Am avut cu mine mameloane de silicon la spital (fff buna decizie!!!) si mi le puneam, ca se scurgea laptic in ele, ea simtea ca e de papa si incepea sa manance, mai ales ca sanii erau fff tari si ii era fff greu sa prinda cum trebuie. Oricum, pe masura ce cresc bbii au mai multa forta si invata ce si cum sa faca. Mameloanele alea m-au protejat si de rani, dar mi-am luat cu mine crema speciala: Lansinoh - fetele din diaspora, crema asta e BESTIALA, musai sa va cumparati sa aveti la spital in caz ca aveti nevoie!!!. Nu stiu in RO care sunt mai bune. Fetele deja au mentionat cateva. La mine Bephantene a fost apa de ploaie, la fel si pt funduletul lui Lisa.

Aaa, o alta problema pe care a trebuit sa o rezolv a fost sa ii gasesc la Lisa o pozitie buna la san. Din cauza ca dotarile mele "shad" precum coarnele la bicicleta, adica precum coarnele melcului , nu functiona la noi pozitia clasica de supt. ASa ca am adoptat una mai diferita, insa fff buna pt Lisa si pt mine! Vedeti aici, la "breastfeeding positions", imaginea din mijloc, "underarm pozition". O puneam pe Lisa pe 2 perne asezate de-a lungul soldului meu si ea era practic cu picioarele in spatele meu si capul sub mana - nu stiu daca am explicat corect, dar daca va uitati la imagine, pricepeti despre ce vb. Asa manca si in mall, si in masina, peste tot si ne era tare bine.

Aaaa, aveam perna cu mine in masina tot timpul, o perna usoara, dreptunghiulara. Pe ea o si schimbam in masina, ca scaunele erau cam denivelate, adultii pun fundul, deh, va imaginati voi. Ne prindea bine si la picnic etc.

Daca imi mai amintesc, va mai scriu

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

A, mi-am mai amintit ceva: vreau sa va intreb daca stiti ce inseamna valori prea mici la TGP/ALT (transaminaze hepatice)? Intervalul e 10-34, iar valoarea mea e 8. Peste tot pe net (si in engleza si in romana) se vorbeste doar de valori crescute. Habar n-am care o fi baiu la valori prea mici...

16+

Raluk, si eu am transaminazele sub medie, pt ca iau ulei de peste! Daca mananci mult peste gras, iei Omega 3 etc, e normal, nu indica o problema. Baiul e cand cresc...

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl
ce parere aveti despre sfarcurile "false"? stiu cu vara mea avea de silicon si copilul sugea prin ele.

MangaGirl, bine ai revenit. Ma bucur enorm ca excursia a fost cu efect si ca ai reusit sa tratezi din probleme!

Lisa a mancat cu mameloane din plastic din primele zile, am zis mai sus de ce. A rontait la ele cateva saptamani, pana a prins putere, au avut timp sa mi se vindece si mie ranile obtinute in primele zile in spital si a mai prins si ea putere sa traga. Insa cum am zis, trebuia sa ii curga in gura, pana sa se hotarasca sa faca efort. Dupa alea cateva saptamani am renuntat la ele si a fost ok.

Eu le recomand sa le aveti la spital, in caz ca aveti nevoie de ele (rani, sani tari, mameloane ascunse/plate/inverse etc, bebe comod).

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

AdiMercedes exact asa l-am alaptat si eu pe Peter la inceput, aici se numeste "football position", ca asa alearga fotbalistii americani cu mingea.
Dupa un timp a inceput sa manance bine si in pozitia clasica.

Diana 22 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput