Burtici fericite de septembrie-octombrie (50)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Mary, felicitari!

in legatura cu imunitatea slaba a romanilor, da, vad multe cazuri de copii infofoliti in miez de vara, cand in alte tari si toamna se imbraca subtire... Si nu cred ca racesc acolo ca la noi. La noi mai e problema ca doctorii de familie la orice raceala dau antibiotic. Eu nu iau, dar sper sa fiu la fel de tare si la copilul meu, sa nu-mi fie frica de consecinte, sa imi dau seama cand e nevoie si cand nu... ca astia dau si la rosu in gat antibiotic. Si inca ceva, cel mai bun lucru pentru imunitate e vitamina D! Si pe ai nostri copii nu-i scoate lumea afara la soare sa nu cumva sa raceasca... sau afara sunt tinuti sub umbrele... Si apoi ne miram ca avem copii continuu raciti...

16+

Raluk, ai perfecta dreptate!!!! Vit D, dar naturala, de la soare, nu bagata in pastile, care mai rau fac. Lisa nu a luat in viata ei vitamine, toate m-am chinuit sa i le dau in mancare, sa aiba o dieta variata, SANATOASA, bogata in vitamine. Pana la ora asta nu stie ce e aia prjitura, zahar, ciocolata, iar sucuri a baut doar facut de mine (si ea , ca ii place la nebunie sa ma ajute, ba isi cere singura si merge si isi scoate aparatul din dulap, imi arata portocalele).

Legat de antibiotice, stiu ca mentalitatea e ca mai bine ii dau in caz de... INSA, ce multi nu stiu e ca turele dese de antibiotice si inca de la o varsta mica pot produce grave afectiuni in organism. Avem aici o cunostinta care a avut probleme ff mari din cauza antibioticelor luate de mica si des pt orice stranut si viroza, a pierdut lichidul din urechea interna la una din urechi, probleme grave cu echilibru etc. Medicii nu au avut ce sa ii faca si dupa multe consultatii la diversi, unul s-a prins sa o intrebe din ce zona de lume e si daca a luat antibiotice des cand era mica. Asa s-a prins medicul ce problema avea ea. Insa nu are tratament, asteapta sa se refaca lichidul ala de la sine, cat se va reface.

Lisa a avut viroze, clar, ca le ia de la alti copii, chiar si de la noi ca parinti, care nu avem simptome, dar suntem purtatori si cum ei nu au imunitate fff bine dezvoltata, se prind de ei si cei mai mici virusi. Insa niciodata la febra, chiar si catre 39* nu i-a dat medicul antibiotic. Mereu antitermice si asteptam 3-4 zile sa treaca. Daca se inrautateste situatia, facem analize etc, insa niciodata nu ne-a dat antibiotic doar asa, sa fie!

A luat antibiotic prima data dintr-o cauza absolut stupida: a facut o infectie la unghiuta de la unul din degetele mare de la picior, din cauza ca i-am rupt eu un colt si din cauza umezelii mari de la noi, s-a infectat si a trebuit sa ii dau antibiotic oral si local .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Ce simpatica e Lisa ca iti arata portocalele!

In legatura cu dulciurile... e durere pe aici printre neamurile si cunostintele mele. Desi nu inteleg de ce, inainte de varsta la care ai zice ca vede la cineva si cere, vezi in carucioare copii cu sucuri dulci acidulate (poate daca e frutti fresh de portocale au impresia ca e de fructe, deci sanatos) si cu tot felul de acadele. (Si se mira ca au carii asa, de mici, eu prima carie am avut-o la 25 de ani) Anul trecut o prietena de-a mea a inceput diversificarea bebelusului cu... n-o sa ghicesti... pufuleti! Primul aliment dupa lapticul ei nu a fost habar n-am un morcov fiert, o banana, un mar, ci pufuleti! In iarna am fost cu niste prieteni la munte si fetita lor de 6 luni pe langa laptic primea de mancare cartofi prajiti si placinta din aia prajita in ulei (langos, sau cum i se zice).

In legatura cu medicamentele, nu imi dau seama daca doctorii astia mici is corupti de companiile farmaceutice, sau sunt naivi si cei corupti sunt cei de mai sus... Orice lipsa ai avea, iti recomanda medicamente, nu alimente. Nici macar la diabetici nu le recomanda un regim, ci le cresc doza de medicamente. A trebuit eu sa-l lamuresc pe tatal meu diabetic ca mai bine ar manca mai sanatos si ar avea doza mai mica... dar am reusit numai dupa ce a facut o complicatie la inima (care s-a dovedit ca e de la medicamentele de diabet, si care a necesitat o operatie!). Pentru ca doctorita de diabet si de aici si din Cluj ii spunea ca fiind pe tratament poate manca orice si oricat si poate sa bea orice...

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Buna dimineata
Is f fericita,ieri ne-am luat mobila in camera si cred ca pe sfarsitul saptamanii ne apucam de renovat camera,sa largim spatiul pt inca un patut
Ralu,felicitari pt

Poze cu noi

http://mely-2007.hi5.com

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 22+, cu -Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Neatza si de la mine.

Hihi ralu, ieri cand am modificat listuta am vrut sa te trec cu carucior roz, nu stiu de ce am avut impresia ca parca asa ne-ai spus (sau oi fi visat eu ) Felicitari si sa fie sanatoasa

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 20+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Monica, sar'na de carucior, dar raman profund indatorata daca imi schimbi si DPN-ul, ca e gresit: 02.10.2009!

18+ se pare ca fluturasul va fi
Da Doamne sa ne nastem sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

buna dimineata burtici,
am sorbit toata cafeluta si mai am 5 minute inainte sa plec la lucru si vroia sa va spun ca sunt la zi cu cititul.

Madalina tot respectul si aprecierea si din partea mea

Diana ai fost super tare
Apropos de consoarta, mie mi-a spus coana moasa asa:
vei fi tu testata de Rh, daca iese pozitiv e totul OK, daca iese negativ i se face si sotului. Nu a fost cazul.

In rest sunt toate frumoase la noi, Bebitza se misca zilnic si cred ca nu v-am spus ca este asezat transversal....are capul in stanga si piciorusele in dreapta...asa ca in functie de ceea ce simt il pot mangaia pe capusor sau gadila la talpite.
Apropos de tinut bebelusii asa e si aici insa recunosc ca am vazut si extreme de oameni tampiti, cand afara erau 5 grade si bebelusul nu avea nici macar sosete si era intr-un tricou cu maneca scurta in carucior....cu nasul rosu si mucusorii lipiti de barbita ....
In cartile ce le am de aici scrie ca trebuie sa-l tin la 18 grade, in casa....ceea ce pentru mine e putin cam frig ca sunt foarte friguroasa...dar voi vedea eu cum ma descurc ca sa nu-l naucesc pe Bebitza

Cu infasatul....si aici se promoveaza metofa din linkul Dianei...ca cica ajuta la multe chestii si e asa ca ceva revolutionar pentru ei ....drept pentru care si "scutecele" sunt destul de scumpe in comparatie cu restul hainitelor. Acum depinde daca vrei sa fii trendy sau ba.
Eu as prefera sa-i pun un pantalonas sau o salopetica...cand plecam acasa.

Va imbratisez si numai bine

Ahhhh....eu ma dau cu ce apuc, acum am inceput un borcanoi mare de Dove ....si nu am citit pe ele ce si cum ca sa nu ma ingrozesc. Sunt convinsa ca e ffff importanta si cantitatea de lichide pt elasticitatea pielii....

Ne mai auzim si ma bucur ca fac parte dintr-o gasca asa faina

MangaGirl cred ca baga sarmale si poale-n brau de nu mai zice nimic....sau isi ascute dintii saracuta pe la stomatolog. O asteptam cu caruciorul ca a spus ca s-a programat si la eco

Multe !succesuri" pe toate planurile si contrar necazurilor incercati sa fiti vesele si sa vedeti partea buna in toate

Cea mai fericita 21 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Buna dimineata burticutze!

Sa avem o zi usoara si luminoasa.
Gata, v-am citit mesajele si ma bag cu forta la munca...

Dana 20+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Fetelor, plec sa imi citeasca dr rezultatele la TT si sa imi spuna care e treaba aia cu anticorpii de grupa prezenti!
Sa imi tineti pumnii, revin!

18+ se pare ca fluturasul va fi
Da Doamne sa ne nastem sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

diana, tare faza cu infasatul. M-am distrat bine. Si foarte adevarata. Dupa ce l-am nascut pe Busici al meu, ai mei, avertizati fiind veneau mai mult sa mai aduca ceva de mancare si sa isi arunce un ochisor sa vada cum doarme mandretea, si dupa aia fuguta la casa lor ca daca nu ... La vreo doua saptamani a venit soacra mea si a stat mai multe zile, timp in care ea il infasa eu il desfasam, ea il invelea si ii punea caciula pe cap in casa, eu i le dadeam jos. Uite asa a fost tot timpul cat a stat la noi.
Dupa aia, cand am iesit cu el prima data afara (la doua zile dupa ce ajunsesem acasa) fara caciulita, doar cu niste hainite usoare, ma opreau babele pe strada si-mi tineau morala ca imbolnavesc baiatul. Asta pana am inceput sa ma uit urat la ele si m-au lasat in pace. Era o mamica de la un bloc vecin care se plimba deseori la aceeasi ora cu baietelul ei si il purta cu doua caciulite pe cap si facuse deja otita de doua ori!!!
In iarna urmatoare am locuit la munte si il scoteam zilnic afara la -25 C. Urmarea este ca e un copil foarte calit. Nu s-a imbolnavit niciodata mai mult de 1-2 viroze pe an pe care, de obicei, le duce pe picioare, vesel, fara sa fie nevoie decat, poate de un pic de Nurofen. Doarme dezvelit si acum, cu fereastra deschisa de cele mai multe ori.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Acum sa nu intelegeti ca il scoteam din casa descult si dezbracat. Iarna i-am dat intotdeauna o caciula (una, nu doua!) mai groasa sau mai subtire, dupa temperatura, fular si manusi daca era nevoie. Iar in casa nu a purtat caciula decat iarna in camerele neincalzite (locuiam intr-o casa cu sobe).

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Buna dimineata!

Ellenuta ce oameni... pe mine si daca n-as fi gravida ma enerveaza astfel de oameni... macar daca te-ar fi anuntat, sa iti cumperi altele. Nu asa, cand iti trebuie, sa vezi ca nu mai ai. N-am putut niciodata sa inteleg. Si sa ia de la o graviduta...

Adi multumim mult de atatea informatii. Mi-am salvat site-ul cu infasatul asta mai lejer.

Alex ma bucur ca te refaci si iti e mai bine si ai reusit asa, fara medicamente!

Ralu felicitari pentru carucior roz!

Vik si eu m-am gandit sa depun o reclamatie la minister, dupa atatia ani in care am cotizat fara sa am ceva gratuit... Doctorita imi da, dar laboratoarele imi spun ca programarile pentru analizele gratuite sunt undeva prin iulie-august... Mersi frumos. Io nu inteleg cine is astia care au analize gratuite si aglomereaza chiar asa listele? Eu n-am avut pana acum. Asa ca, avand nevoie de analizele respective in trimestrul curent, le platesc...

A, angelli eu la doctorul de familie stau la coada imensa de oameni bolnavi care tusesc si stranuta in continuu, dar se pare ca la coada de la analize nu ma pot aseza, daca e pana in iulie august . N-am stiut ca si ecografia ar fi fost inclusa, credeam ca numai analizele.

1sweet_angel mai bine linisteste-te pana ajungi la medic, daca tot sunt analizele asa incurcate si de neinteles. Poate sunt perfecte si te ingrijorezi pe degeaba.

Bia si tie o zi buna, dar pe langa vase, mai ignora si scaunul de la calculator din cand in cand! Ma bucur ca esti mai bine. . Sper sa pot si eu sa ma tin tare si sa calesc bebeul.

Mary, spor la munca, ce frumoasa activitate, sa pregatesti camera pentru bebe!

lutoniana se pare ca noi am fost crescute prea infofolite, ca si eu mor de frig la 18 grade . Si imi place ca tu tot timpul te bucuri de gashca de aici, desi mie mi se pare ca sunt aici vreo 4-5 fete care insufletesc odiseea noastra, si una dintre ele esti tu!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

NU stiu cum stiti voi unde-i capu' si unde-s chisherili da al meu da in toate partile, se rostogoleste, face tumbe, danseaza, se freaca, nu stiu dar cert este ca da in toate directiile. Chiar si joi cand am fost la eco nu a putut sa-l masoare tocmai ca se misca intr-una, cand sa-i masoare capul fugea si se aseza cu el in jos Si imi zicea dra ca ei inca au loc sa se miste si pot sa loveasca oriunde Am un bebe atomic rau. Ma apucasem eu ieri sa-i notez miscarile. Pai ce sa notezi frate ca de unde pana acum eram paranoia ca nu misca acum da intr-una

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 20+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput