Burtici fericite de septembrie-octombrie (50)
Raspunsuri - Pagina 11
adimercedes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 In rest eu nu am o stare tocmai buna, de fapt chiar sunt intruna foarte proasta, din cauza extractie de molar de minte am ramas cu gura inclestat adica nu pot deschide mai mult de 1cm ceea ce inseamna ca nu pot manca normal si am dureri, mi s-a umflat limba si ma doare de mor, ma doare capul din cauza muschilor intinsi...deci de vreo cateva zile plang intruna si nu stiu ce sa ma mai fac! 18+ se pare ca fluturasul va fi Da Doamne sa ne nastem sanatosi |
Alex, felicitari pt rezultate si multa sanatate iti doresc, sa ti se refaca repede gingiile!!!
Cred ca si asta contribuie la starea ta. Sper sa treci rapid peste si sa te bucuri din plin de sarcina!
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui iuliapapusa Buna fetele.Eu pentru burtica folosesc crema Nivea.Este buna si f hidratanta.Acum cred ca o sa-mi iau o crema din farmacie cu vit A la recomandarea doctorului, este tocmai pentru elasticitate.Nu conteaza pret sau marca si doar vit A.Am fost azi sa-mi iau iar tensiune si am 12 cu 7 superrrr si 56 de kg.Pana sa raman gravida aveam 46 de kg asa ca ma bucur de fiecare kg in plus si ma rog sa ramana acolo si dupa sarcina.In rest suntem foarte bine.Aaaaaaaaaaaaaaa si eu imi simt burta f tare mai multe ore la rand insa fara dureri, dar chiar nu stiu ce ar putea fi.Am sa intreb la control sa fiu sigura ca nu este vre-o problema.Cat despre cumparatul lucrurilor am sa fac cum m-ati sfatuit: pe furis ca sa nu mai supar pe nimeni, asa cateva pana pot sa-mi cumpar eu.Abia astept data de 14 mai ca am eco 4d si mi vad si eu odrasla si sa aflu si eu ce este si sa de DD sa fie bine.Astazi am avut una din cele mai bune zile de cand sunt gravida nu stiu de ce nu am avut un motiv dar sunt atat de optimista vesela nu stiu ce este parca si bebe simte ca face tumbe in burtica este un\o fatait\a.Sper ca nu v-am plictisit dar simteam nevoia sa va spun tot ce simt.Va ca sunteti niste dragute.Aaa si inca o intrebare dupa ce nastem unde o sa mai vorbim, in ce forum ne mutam?Clubul scutecelor?Dar as vrea sa vorbesc tot cu voi.Va las ca v-am plici +19 |
IuliaPapusa, Santorini si Raluk au dreptate cu vit A in sarcina, pastile sau creme. E ff toxica, ajunge la bb, se depune in ficat si e fff greu procesata si are tot felul de urmari negative. Si eu mi-am luat anul trecut un ulei de corp pe baza de vit A (retinol), insa nu l-am folosit pe timpul sarcinii.
Felicitari pt hotararea de a face cumparaturi. Abia astept sa se spui cu ce ai inceput .
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui biaz29 Am si eu doua intrebari pe ziua de astazi: Tocmai am primit rezultatele la analize. Toate bune si frumoase, cu exceptia fierului, din care am prea mult. Stie cineva ceva despre o asa situatie in sarcina? Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si20+ |
Biaz, daca feritinul iti e sub 1000ng/mL nu ai de ce sa te ingrijorezi, dar trebuie sa urmaresti sa nu creasca peste, pt ca atunci creste si sansa de a-ti fi afectat ficatul. Gateste in sticla si ceramica si stai departe, macar pt o vreme, de fonta, grill. Baga la greu fructe si legume crude, spanac (pt clorofila) ca sa ajute la combaterea activitatii radicalilor liberi si produse lactate care impiedica absorptia fierului; fibre, struguri, orez, nuci.
Dar nivelul mai ridicat de fier se poate datora unei diete sanatoase si poate iti e doar mai mare decat la majoritatea, insa in limite normale (ceea ce e si cazul meu). Verifica rezultatele si vezi exact ce ai tu acolo!
Sunt sigura ca e bine si nu ai de ce sa te ingrijorezi
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Diana, tare haios ai mai povestit. Eu inteleg perfect ce zici, pt ca si aici e asa.
Insa, trebuie sa spun ca mie nu imi plac extremele de nici un fel si inainte de a arunca o idee la cos, o evaluez daca are vreo valoare pt mine sau familia mea. De ex, dupa ce am nascut, pe Lisa au infasat-o si asa am tinut-o in spital. Bine, infasatul ala era facut mai mult ca invelitul in patura, asa, decat ca impachetatul gen "sarma" in care copilul nu poate misca nimic si abia sufla. Eu am ales sa o tin asa la spital, pt aerul conditionat era pe 15* si eu tremuram de frig sub paturi, insa Lisa, impavelita in patura nu avea nici o problema. In plus, am continuat sa o invelesc asa si acasa, pt ca i-a placut, se simtea bine, ii conferea siguranta, ii placea sa isi bage nasul in paturica. Noi nu avem calorifere incalzire centrala, etc si era cam greu de tinut o temperatura constanta, la noi in perioada aia fiind inceput de primavara.
Insa putea sa isi scoata mainile daca vroia, era doar mai mult acoperita (ca si la voi, aici nu se recomanda sa ii acoperi pur si simplu cu patura sau plapuma, ca pot sa dea din picioare si sa si le arunce pe cap si sa se sufoce, in plus, creste riscul de SIDS - sindromul mortii subite la bebelusi). Am renuntat la invelit cand s-a incalzit, ea a mai crescut si era fericita sa doarma in body intreg - cred ca avea vreo 2-3 luni. Insa si atunci trebuia sa ii pun o carpa usoara langa cap, sa isi bage nasul in ea. Si genul ala de carpa pleca in masina cu noi, in carut, peste tot, ca dormea fff bine daca avea chestia aia langa fata si isi intorcea nasul in ea.
Ideea e sa vezi ce ii place copilului, chiar daca sunt chestii care par mai ciudate. Bineinteles, aici nu intra extremele, chestii daunatoare, care ii pun in pericol siguranta etc.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
Ellenuta spune:
neata
poftiti la , suc, ceiut ..
am reusit sa ma enervez de dimineata .. cineva mi-a baut apa minerala si mi-a mancat si din ciocolata din dulap .. ce oameni, mai frate ..
mada ai un buchet de din partea mea! iti admir optimismul si puterea de care dai dovada! sunt sigura ca vei fi o mama minunata!
unombun eu nu ma dau constant cu crema pe burtica. la prima sarcina am facut o obsesie din asta si tot am facut vergeturi urate .. acum am o crema de la Eucerin, f grasa care hidrateaza bine pielea. mai ma dau cu aia cand imi vine .. am inteles ca si crema anti vergeturi de la elmiplant e f buna ..
santorini, kemsy, ioanna81 nu vreti voi sa va puneti o denumire la ticker? caci se lateste rau pagina daca lasati linkul asa .. nu va suparati pe mine, da?
x_ggg felicitari pentru ! sa fie sanatos si sa stea la mami in burtica pana la 40s fix!
Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 17+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
alex25 spune:
Buna dimineata si de la noi!
Vesti cat de cat bune.....a inceput un oic sa se desclesteze muschii de la gura si parca sa se mai dezumfle si limba, e prima noapte in care nu ma trezesc de durere!
Raluk16 nu mi-a dat antibiotic nu pentru ca i-am spus eu sa nu imi dea ci pentru ca nu a fost cazul, are dr mea o mana excelenta!
Adimercedes nu gingia e problema mea, ea se vindeca minunat, co faptul ca un pot deschide gura, se numeste trismus, mi-au ramas muschii inclestati si iradiaza durerea la ureche si la tampla, ceva cumplit!
Ioanna81 am observat ca ai dr si ca o sa nasti la CFR2....si eu tot la fel.....cu cine, mai stii detalii ceva?
18+ se pare ca fluturasul va fi
Da Doamne sa ne nastem sanatosi
ralu80 spune:
Neata...am intrat sa va spun ca vom avea un carucior roz. Am facut ieri eco la dr. Pop, totul e in regula...mari emotii am mai avut...Acu sa citesc ce s-a mai scris, ca n-am mai trecut pe aici de cateva zile. Va urez o zi buna.
Raluca22+ mami de Riana(2 iulie 2006) si bb2
alex25 spune:
Ralu....felicitari pentru caruciorul roz, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!
18+ se pare ca fluturasul va fi
Da Doamne sa ne nastem sanatosi
kiki_cri spune:
Neata burtici!!!
Gegea, Diana, Iulika, multumesc pt gandurile frumoase. Am gasit ieri ceva rochite frumoase si spre surprinderea mea imi statea fff bine(ce modesta sunt)...si chiar burtica nu se vedea f tare, nu ca m-ar deranja daca s-ar vedea...oricum mai vreau sa ma mai duc si azi sau sapt asta ca nu am apucat ieri sa ma duc in toate magazinele pt miresute. Promit sa pun poze de la nunta!
Roxxy, ai mare grija de tine!Si ma bucur nespus ca ai scapat de varicela!!!
Ralu80, felicitari pt fetita!!!!
KIKI 18+ cu
vik-cj spune:
Buna dimineata fetelor! O cafelutza cu lapte va ofer si de la Cluj....si eu am inceput ziua cu nervi...am fost la analize si desi dr meu de familie de la inceputul saricinii imi tot da trimiteri gratuite si retete compensate pina acum toate investigatiile si toata medicatia a fost contra cost. Ceea ce nu e normal...ar trebui sa avem gratuitate la multe...fetelor voi ati beneficiat de ceva din partea mirificului nostru sistem????
Ma duc sa ma calmez ca imediat incep orele...Va doresc o zi buna si insorita!
17+