Burtici fericite de septembrie-octombrie (49)
Raspunsuri - Pagina 15
Roxxy80 spune:
Hai sa va povestesc si eu despre cum am nascut. Eu ma consider un caz super fericit de nastere prin cezariana.
Initital, in timpul sarcinii am solicitat eu dr ginecolog sa nasc prin cezariana, fiind ingrozita de durerile prin care as trece la o nastere naturala. Spre sfarsitul sarcinii, dr ginecolog mi-a spus ca din cauza edemelor f mari si a bazinului f mic chiar e indicat s anasc prin cezariana.
Mi s-a facut anestezie generala. La 11.10 am nascut, la 13.00 deja vorbeam la telefon, trimiteam mesaje. Durerile mi s-au parut super suportabile si chiar ma enervam ca insistau sa-mi faca cate un calmant. refuzam de fiecare data. Cel mai greu moment mi s-a parut cand m-am ridicat prima data jos din pat. Simti ca ti se scurge viata din tine. Insa dupa vreo 2-3 ridicari (la interval de cateva ore fiecare ridicare), deja ma simteam mai sigura pe mine. A doua zi urcam scarile sa-mi vad puiul. Nu am avut stari de voma, ameteli, dureri de cap, dar repet, eu chiar am fost un caz fericit. Erau alte fete (operate in aceeasi zi cu mine si de acelasi doctor) care se simteau f rau, aveau niste dureri cumplite. Insa pot spune ca dupa 2 zile eram toate fresh. Pe perioada internarii am vazut fete care au nascut natural si care dupa 2 ore erau super sprintene si alte mamici care nascusera natural si dupa 3 zile nu se puteau aseza normal din cauza durerilor de jos si cereau mereu calmante.
Eu cred ca totul tine de organismul nostru, de puterea lui de refacere, de rezistenta la durere a fiecareia dintre noi. Pentru mine a fost prima si singura internare intr-un spital si prima data cand mi-am dat seama ca resimt f usor durerea.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 21+
claucia spune:
Si eu am nascut super usor prin cezariana. Eu am facut anestezie locala/regionala si am stat toata operatia treaza si vesela. Chiar nu m-am speriat, mi-am vazut puiul la cateva minute (il scoate dr f repede), mi-au dat sa o pup si au luat-o pana au terminat operatia.
La mine a stat cu mine bebita de la cateva ore dupa operatie pana am plecat acasa, statea in patut din acela mobl de la pampers langa patul meu (asa era pt toate mamicile) si asistentele veneau tot timpul sa ii puna la san, sa ii spele, sa ii schimbe. Nici eu nu am facut prea multe calmante ca mi-a iesit cateterul si altul nu mi=au pus.
Super suportabila durerea si in 2 zile si eu eram fresh.
Si da, am vazut cazuri de mamici cu dureri dupa cezariana si mamici cu dureri dupa nasterea vaginala care nu puteau sa stea jos nici la 2 saptamani dar si mamici care s-au recuperat ff repede dupa ambele tipuri de nastere.
Eu sper sa am una la fel de usoara si o amintire la fel de placuta din spital ca si prima data. 
Clau
20+ si Alessia Maria
13 iulie 2007
varsta bb2
cristina_ana spune:
Hello!!!!
Am ajuns si eu acasa dupa un super-week-end prelungit!!!! De cateva ore tot citesc ce s-a mai scris pe forum pe la toate subiectele (de, e nasoala tare dependenta asta!
)
Ma bucur sa vad ca toate sunteti bine, Monica, mi-ai cam dat ceva emotii, dar vad ca in final n-a fost nimic grav (decat
, si asta-i bine
)
Ioanact, ma bucur mult ca esti din nou gravi, Doamne-ajuta sa fie bine de data asta!
Si acum putin off-topic, sa va povestesc peste ce minune am dat eu la Bran. Citisem aici pe forum de vila Bran, asa ca am mers si eu acolo zilele astea. Ce sa va spun, o minunatie, in special pentru cei care au copii, acolo e raiul pe pamant! Va recomand din tot sufletul sa va duceti si voi. Site-ul lor e www.vilabran.ro
In pretul cazarii, se organizeaza tot felul de petreceri pentru copii si adulti, foc de tabara, concerte, calarie, etc,etc. Vineri si sambata dimineata, copiii au avut petreceri in aer liber cu baloame, clovni, printese, iepurasi, ursuleti, jocuri, muzica si dans, tort si sampanie pt. copii din partea casei, o nebunie!!! Plus ca exista o multime de locuri de joaca si afara si in restaurant, calarie pe ponei si cai (gratuit), animale, etc. Si locatia e de vis! Pentru cine vrea sa vada, am pus cateva poze la semnatura!
Scuze de off-topic, dar nu m-am putut abtine sa nu va povestesc
! Eu am sa mai merg cu siguranta! Andrei a fost in extaz!
Sper sa fiu si eu mai activa de maine, ca am cam tras chiulul de pe forum in ultimul timp!
Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si
20+ cu
( Emma Ioana
)
POZE
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui katteryna Adimercedes foarte interesanta chestia cu poftele. E un nota bene pt mine si o sa incerc sa tin cont de ele. Cu aluminiul din antiperspirante habar nu aveam Monica ai gasit link-ul ala ca sunt tare curioasa. |
Katteryna, uite www.desprecopii.com/info.asp?ID=586" target="_blank">aici articolul DC de care zicea Monica. Insa poti sa dai cautare pe google si o sa gasesti o multime de info. Si eu de obicei folosesc deo cu eficienta crescuta (cu AL
), dar in sarcina si alaptare mi s-a parut normal sa nu supun pe bebe la elemente nocive in plus fata de cele ce exista deja in mediu..."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui claucia Adimercedes, sa stii ca nu esti singura ingrijorata ca nu il simti pe bebe la a doua sarcina. Si la mine la fel a fost, zic a fost ca eu deja am 20+ saptmani si abia de cateva zile o simt bine pe asta mica, dar inca nu la mana, doar asa, cum stiu bine senzatiile. Insa mult mai des. Si eu la a doua sarcina, pe la 17-18 saptamani imi faceam problema. Nu sunt zic eu, acum o simt, si oricum eu nu ma impacientez daca nu o simt, nici la Alessia nu m-am impacientat, ea lovea incet si finut si nu tot timpul, insa simteam cum sughite Si eu am placenta anterioara si asta este motivul, zic eu...unde sa o simti? in spate ai organele, in fata placenta, unde sa se desfasoare si bb? doar daca da pe langa sau prinde puteri. Asa ca mai asteapta vreo 2 saptamani, daca e ca la mine si abia la 19+ am simtit bine? ![]() Va pupam Clau 20+ si Alessia Maria 13 iulie 2007 |
Claucia, multumesc de incurajari. Sper sa se activeze si bb din camaruta mea, ca prea stau cu morcov, de se vad numai frunzele :(
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui monica_dicut adi stai linistita, bebe e acolo si e ok. E inca micut iar tu fiind agitata toata ziua clar nu il simti. Sa sti ca si eu il simt numai cand stau intinsa in pat si niciodata in picioare. |
Moni, multumesc, dar stii si tu cum e cu stresul si paranoia
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui raluk16 In legatura cu uterul, eu am mai intrebat in urma cu cateva capitole daca nu stiti: avem voie ceai de cretisoara pentru uter in timpul sarcinii sau numai inainte, pentru a-l fortifia? Ma gandesc daca nu cumva sunt ceaiuri permise in sarcina care sa-ti relaxeze musculatura uterului. 15+ |
Raluk, am mai zis cand ai intrebat, dar cred ca ai ratat raspunsul. Sau oare doar am vrut sa zic????
Ideea e ca eu stiam ca se intrerupe cretisoara cand aflii de sarcina. Eu nu am luat deloc pe perioada sarcinii trecute si nici acum. Asa mi s-a recomandat de catre Livia, asa am facut!
Cred ca nimic nu relaxeaza mai bine decat un masaj si un somn bun ;)
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Bia, sper ca totul sa fie bine. Va doresc multa sanatate si relaxareeeee 
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Ioanact, Doamne ajuta!!!! Sa ai parte de o sarcina usoara, la termen, cu sanatate si un bebe frumos, mancacios si istet! 
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009

Monica ai gasit link-ul ala ca sunt tare curioasa.
stai linistita, bebe e acolo si e ok. E inca micut iar tu fiind agitata toata ziua clar nu il simti. Sa sti ca si eu il simt numai cand stau intinsa in pat si niciodata in picioare.