Mamici si gravidute de Constanta (52)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Citat:
citat din mesajul lui isidora
Mamacita,se intampla sa stii o moasa cu scoala de moase ,la etajul 6 sau 7 ? E inalta ,la vreo 40 de ani,are 5 sau 6 copii,parul ondulat natural si ultima oara cand am vazut-o eu era vopsita spre blond...E foarte posibil sa nu o stii din lipsa timpului dar intreb si eu...Si stiu ca ai sa razi de atatea detalii,dar ma gandesc ca cresc sansele sa fi auzit de ea...

Isi,cam toate acolo sunt cu scoala de moase,putine au ramas fara;sunt destule tinere.Eu lucrez cu salile de nasteri de la 7,raaar sunt solicitata la 6 din motiv ca acolo nasc pacientele doctorilor ce pleaca la Euromaterna.Acestia vor colabora cu anestezistii d-rilor Lutescu,d-rii Asan si Cosofret care,neavand atata experienta la nasteri si gineco,au fost bagati la greu ultimele luni sa "exerseze"la et.6,la sala de nasteri,asa ca noi,anestezistele de la gineco,nu prea am mai fost solicitate.
Pot insa sa aflu,e clar ca nu toate au asemenea recorduri in materie de copii,un urias "bravo"pentru asa femeie inimoasa!

La fel pentru Angi cu Pupi al ei,eu stiu prea bine ce inseamna alaptat,intarcat si eforturile implicite,desi spun drept,nici la Alexut,nici la Anabela nu am avut probleme cu sanii.Probabil unde eram si maniaca,faceam proba suptului automat,la fiecare supt,si,cand am ajuns la cate 50 ml/supt am intarcat,deci n-am avut de unde sa am"acumulari"dureroase.

Crisis,as veni cu placere,dar joi e zi de lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Uffff, ce zi am avut... Am inceput bine, nu?

Am avut programare la dna dr Lutescu la 6 si m-au suntat de la cabinet sa vin la 9 seara fiindca dna a avut o urgenta la spital si a venit abia la 6 in loc de 3. Am intrat la 9.30.

Chisturile mele au revenit, of course asa ca probabil si la al doilea bb o sa am de tras. Unul dintre ele avea 13 mm, dna a spus ca nu se poate pronunta dc e chist sau folicul, oricum dc nu imi vine CM sapt viitorare e chist si inca unul mare. Mi-a dat hormoni iar ca sa fie sigura ca imi vine ciclul dar nu am sa-i iau, m-am saturat plus ca m-am facut cat o vaca de la ei si nu vreau sa o iau de la capat. Cred ca am sa mai merg odata la dna Soescu poate ma rezolva si cu asta.

In tot acest timp l-am lasat pe Pupicu la cumnata mea, fiindca iubitul meu era la munca SI m-am dus sa il iau si nu va spun cum l-am gasit, moale ca o carpa, plimbat in brate in fata blocului lor fiindca de la 8.15 cand l-am lasat si pana atunci a plans intr-una de i-a speriat. N-a vrut sa pape nimic, n-a vrut sa bea niciun strop de apa, plangea intr-una atat de tare ca ajunsese sa suspine si cumnata mea in disperare de cauza l-a scos afara si l-a plimbat in brate pana am venit eu, s-a potolit din plans dar statea blegit in bratele ei.

Cand m-a vazut a scos un tipat, a intins manutele la mine si s-a blegit pe umarul meu, imi venea sa mooooor cand l-am vazut cum era. ce-o fi gandit puiul meu, a disparut tsitsi, a disparut si mami, nici la el in casa nu era, nu mai fac prostia asta niciodata, ma mustra constiinta de mor.

Am intrat in casa si i-am dat sa bea, a baut dintr-o rasuflare un biberon plin cu apa, i-am pus muzica lui pe care papa la calc, a mancat un castronel plin cu cereale cu lapte, va dati seama cat de foame si sete ii era si pur si simplu nu a vrut sa bea si sa pape decat de la mine. Dupa ce a terminat de mancat a inceput sa dea din picioruse in ritmul muzicii si s-a uitat la mine cu atata recunostinta cum nu mi-am putut imagina vreodata....

Nici pe drumul spre casa nu a vrut sa doarma pe masina, probabil de teama sa nu dispar iar... Acasa a adormit langa mine in pat in timp ce-i povesteam cum s-a nascut

M-am intins rau, dar ce sa fac, pe voi va am Va multumesc mult pt gandurile bune.

Creem, asa e, intarcatul a fost mult mai usor decat mi-am imaginat si asa mi se intampla, cand ma astept ca ceva va fi greu, se dovedeste exact pe dos si invers. Si mai spun odata ce am spus, pana nu m-am convins eu ca vreau sa il intarc, nu a mers nimic.

Cris, venim si noi si e ff buna ideea cu lista de lucrusoare de care ai nevoie, e cel mai bine asa. Gandeste-te practic, fara cadouri oricum nu venim si nu e mai bine sa iti luam ceva ce-ti trebuie decat sa te trezesti cu lucrri inutile???

Ce-am spus mai sus e valabil si pt Mada, venim si la voi, nu ne dam in laturi de la nicio invitatie :))

Selen, felicitari pt fetita si mai ales pt ca e bine. Daca nici chiar dna Ciufu nu a vazut nimic rau, atunci inseamna ca chiar e bine ca dansa are obicei sa vada rau si acolo unde nu e chiar asa. De ex mie mi-a spus ca n-o sa pot avea niciodata copii...

Mamacita, ai fost norocoasa ca pe langa chinul intarcatului propriu-zis nu ai mai avut si pb cu sanii, ca e O-RI-BIL, durerile de la cezariana mi s-au parut o nimica toata pe langa ce am tras cu sanii in a doua noapte...

Mai voiam sa spun dar am uitat, si as am-am intins raaau.

Pupam si noapte buna!

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

vorba lu Angi "ca sa nu ma intind rauuuu" o s-o iau dintr-un capat:

Felicitari Pupicului si tzitzelor inteligente!
a) reamintesc melomanelor de concertu cameral cello-pian (Beethoven, Brahms, Rachmaninov) cu pricina pe 6 mai la ora 18 la muzeul de arta pe bd tomis (vis a vis de farmacia miga, unde se produce dupa o criza de 2 ani subsemnata. Dureaza cam o ora si un sfert, copiilor mici nu le e permis accesul in sala, se ajunge intre 17.40-17.55 ( sub 6-7 ani, exceptii doar copiii f. linistiti)

b) venim (Matei si cu mine) la motz de Briana pe 8 mai. De asemeni, doleanta mare, nu avem mijloc de transport ( citisem ceva cu oferta, cred ca la Angie dar nu mai stiu sigur daca era pentru venirea de joi sau vineri). Iarasi, clarificari privind lista de cadouri sau o colecta de banuti..
c) ne pare tare rau pentru joi Crisis, am niste programari medicale facute din vreme (odata tre sa ajung si eu la gineco pe seara si dimineata sa umblu cu bunica mea tot la un cabinet) si nu am cum sa ma misc sa pot ajunge in timp util. Va urez gratar placut, vreme frumoasa!

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Andre, oferta e vlabila si pt joi si pt vineri

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

'neata

mai da' ce vreme de kko...

se pare ca va fi miscare pe aici, ca pe afara... iara

angi, taaare grea faza cu dorul de mami... s-a mai rupt din cordonul ombilical cu intarcatul, dar nici chiar asa. mai ai timp pana in toamna sa pregatesti usor-usor si frumos cum stii tu mersul la cresa (eu zic sa incepi cat mai devreme, ca sa ai larghetea sa mergi in ritmul pe care il vrei).
a, ce vroiam sa-ti spun, foarte important, povesteste-i de cu o zi-doua inainte ce se va intampla, ca o sa-l lasi la matusa, ca trebuie sa mergi la medic, ca nu il parasesti si ca te vei intoarce, ca se va simti bine acolo, ca mami o sa vina inapoi repede-repede. sa stii ca pricepe mult, si e bine sa fie pregatit 'emotional'. poate nu de prima data, dar vei vedea rezultate... nu inseamna ca nu va suferi, dar va sti despre ce e vorba si il va putea 'digera' mai usor decat sentimentul de abandon...

eu tin minte, si aveam vreo 4 ani daca nu mai putin, cum a venit mama la spital sa ma vada ca aveam hepatita si nu i-au dat drumul ca nu era ora de vizita si plangeam la ea prin geam, imi amintesc ce disperata eram si alea de acolo cu atat mai mult nu vroiau sa deschida, ca o sa plang si mai mult dup-aia.
ei bine, le-a convins mama, am stat 5 minute, mi-a spus ca trebuie sa plece si dupa ce a plecat nu am mai plans nu nimica. si la fel imi facea de cand eram mica-mica-mica si ma ducea la camin. (sa mai spun ca am tinut regim pentru hepatita un an si daca primeam dulciuri ma duceam intai la ea sa intreb si daca nu erau permise multumeam frumos si le dadeam inapoi ca nu am voie??)

te pup sa sa ma tii la curent daca are rezultate. chiar si numai daca il lasi cu cumnata 15 minute si te duci la alimentara (dar nu sapt viitoare, mai vorbeste-i si lasa-l sa 'digere' intamplarea. nu prin lipire in comensare, ci prin a-i povesti ce a fost, de ce si ce sa va mai intampla)

am scris prea multe si fara sens? lasa ca ne vedem sapt viitoare, si iti mai spun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Chiar ca ce vreme ...brr ... parca numai pentru gratare nu e. Eu oricum sarbatoresc prin munca la biroul nr 2. Am liber de serviciul nr 1 si recuperez la nr 2 in care merg doar in weekenduri si stau cat vreau.

lulu La multi ani!

angeliquedes Imi pare rau pentru toate pataniile astea prin care treci si te amarasc. Hai nu te mai intrista, o sa vezi ca se rezolva toate pana la urma Cred ca e o idee foarte buna sa incerci un tratament homeopat; parca asa ai reusit si prima data, nu? Uite de sustinere.

P.S.
creem Ma treci si pe mine pe listutza te rog?

5+

dovada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Neata!

La multi ani, ALINA (Lulu)! Sa fii sanatoasa, fericita, implinita si tot ce mai vrei tu!

Angi, felicitari pt intarcare! o sa fie greu cu Pupicu sa-l dezlipesti de tine, dar daca o iei treptat, o sa se invete! si la noi a fost asa cam maxim 2 saptamani, mereu ii spuneam "pa", ca plecam la servici si ca ne intoarcem repede, pana papa el si face nani, ii explicam cu cine ramane, ce vor face impreuna( cu bunicii sta), de ce mergem la servici, etc. II tot povesteam si mereu ii faceam cu mana la plecare si ii spuneam ca ne intoarcem. Dupa 2 saptamani nu mai aveam nici-o problema, ba chiar se bucura mereu ca ne face cu mana la geam cand plecam.

Cris si Mada, multumim pt invitatie, eu zic ca venim, numai vremea sa fie frumoasa! doar ca nu putem veni mai devreme de 4.30-5.00 pm, pt ca suntem la servici si numai cu tati din dotare, ca altfel nu ne descurcam..sa spuneti, va rog, programul de primire vizite si daca e ok sa venim in 3. Si faceti listele alea cu ce aveti nevoie, o sa fie mult mai bine si mai folositor asa!
De asemenea , avem si noi loc pt o mamica cu bebe in masina.

Bun venit noilor burtici si sarcini usoare!

Noi am venit aseara de la Bucuresti, tata e foarte bine, s-a recuperat impresionant de repede dupa operatie, ieri, a2a zi, parca nici nu fusese operat, asa de bine ii era! e important ca e puternic, f optimist si bine dispus si dr a zis ca asta il ajuta f mult. Luni il transfera la oncologie de unde probabil va primi tratamentul de chimioterapie si cred ca va urma o perioada mai grea pt el. Ne rugam sa ii stopeze evolutia celulelor canceroase in sist. osos, pt ca asta e cel mai grav, partea cu prostata a rezolvat-o si nu exista alte organe afectate. Speram sa ii fie bine si ca multe alte exemple de care am auzit, sa o duca asa, cu tratament, minim inca 5-6 ani..
Va multumesc inca o data pentru suportul si gandurile bune!!!

si fug la tara, la puiul meu pe care nu l-am vazut de 3 zile!

Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Ma bucur Andicu ca vi s-a dat loc de sperante, macar nu sunteti torturati psihic, ca pana la final Dumnezeu hotaraste pentru fiecare dintre noi. Acum sarcina voastra, si mie mi se pare cea mai grea din tot ce va urma, este sa-i intretineti moralul ridicat, zi de zi, ca poate ca nu arata, dar ce o fi in sufletul lui gandindu-se la un sfarsit apropiat... Ca tratamente, spitalizari etc. se fac, sunt inerente...
Nu stiu ce tot ziceti de vreme, tocmai ce ne-am intors de la o plimbare prelunga (11-15) de pe malul marii (esplanada de la Zorile) unde timpul este Superb, adevarat, se vedeau niste nori mari dinspre Mamaia si mai zicea si soacra-mea din Palas ca la ei e innorat, dar cum spuneam, in partea asta de oras a fost zi de vara.
Doc vorbim pe seara la un telefon? Numai sa-mi spui pe care sa te sun, ca acum m-ai bagat in dilema dandu-mi si celalalt numar...

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

am intrat ca sa spun la multi ani Alina (lulu)!! numai zile de primavara in viata!

noi am ajuns pana la urma la padure, a fost frumos tare, am gasit si scrumbii pentru ocazie, ce mai, rasfat. la intoarcere nici n-am condus si am mai si dormit ca bb-ii vreo jumatate de ora.
serban a fost in tabara la bunica, a fost tare bucuros, nu a mai vrut adormit in brate (asta era forma lui de protest).

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Buna seara!
Am avut zi de gratar azi si fii-mea a stat toata ziua afara, iar. Am iesit pe la pranz cand si-a revenit vremea si s-au mai risipit din nori. Am realizat in seara asta cand m-am dus sa o duc pe mama acasa ca eu nu am parasit domiciliul de o saptamana, uitasem parca sa si conduc. Concluzie? Maine mergem la iarba verde, cu copil cu tot.

Si acum sa o luam pe rand:
Mav joi la mine, vineri la Mada, da?
Madaluta atata timp cat nu te deranjeaza sa se joace in pamant si iarba crede-ma ca nu necesita supraveghere continua copiii. Este perfect ingradit si nu sunt obiecte periculoase in curtea din spate. Cat despre transport daca nu te descurci trimit pe una bucata sot sa te ia. Asa ca.... n-ai scuza.
creem trimit PM adresa, telefon si explicatii
mamacita am eu memoria scurta sau ziua de lucru nu e chiar cat toata ziua? Putin aer curat si relaxare prinde bine la toata lumea. Va asteptam.
Angi o prietena de a mea a luat AC 8 luni, dupa 5 ani de chin sa ramana insarcinata cu chisturi. Apoi le-a lasat si luna urmatoare a ramas.
AndreB poate cu alta ocazie. Avand in vedere ca stau la curte probabil vom face mai muuuulte intalniri la mine in vara asta.
Andicu este absolut ok daca veniti in 3. Valabil pentru toate de altfel. Luni sunt cu gandul la voi.

Si acum.... cu lista respectiva.... e grele...
Recunosc ca bebe a venit cam pe nepregatite si in mijloc de criza financiara, dar daca ma pui sa spun ce am nevoie pentru ea... habar nu am. O sa ma gandesc .

la toate si abia astept sa ne vedem.

Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput