Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (97)
Raspunsuri - Pagina 17
socrate spune:
Stefany eu zic ca el o sa ii cafteasca pe toti tocmai ca e cel mai mic. Glumesc nu zic ca ar tb sa fie violent, dar stai linistita de aia sunt acolo fetele care au grija de ei. O sa fie greu eu nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva, dar e bine pt el si pentru tine.
de sustinere.
Ylari
si pentru tine de sustinere si o imbratisare virtuala. Hai nu te deznadajdui, sunt convinsa ca e o faza trecatoare, toate am trecut prin asta, mai sunt si zile care te duc la disperare. Stresul ca nu mananca te macina, mai e si problema cu mama ta, probabil in subconstient te invinovatesti. Oamenii care se imbolnavesc devin foarte egocentrici, asa e si mama mea si soacra.
Nu exista decat analizele lor, problemele lor, controalele lor.
Multa sanatate sa isi revina repede.
Am emotii astept sa vina MsBb sa ne zica ce au facut la medic.
Simonix spune:
Stefany - profit sa mai fac un pic de propaganda pro-cresha ha ! Stai linistita ca nu il cafteste nimeni pe bebe. Si Robert e cel mai mic si din contra, e cel mai rasfatzat acolo. Primeste primul de mancare, este schimbat primul, este alintat cel mai mult :) 8 copii la 2 tanti e super bine, aici la crese sunt 7 copii la 1 tanti :) Deci io zic ca e chiar bine la voi, au timp si sa il giugiuleasca :)
Noah ... chiar nu trebuie sa iti faci griji, relax, pregateste-te, gandeste-te la avantajele pe care le va avea si incearca sa minimizezi dezavantajele, ia partea bune, vorbeste-i mult lui bebe si explica-i ce si cum. Pe tati pune nuiaua
si zi-i sa fie barbat ![]()
Acum, faza cu "acolo nu va avea nimeni grija de el cum am eu acsa" - io ma gandesc ca acasa uneori avem PREA multa grija de ei :) La cresa li se dau ingrijirile necesare: sigur ii schimba, sigur le dau apa, mancare, sigur se joaca cu ei, sigur totul e safe. Acum, ca mai plang pe acolo ca nu suunt bagati in seama 100% chiar nu mi se pare grav.
Alta faza "copilul simte chestia asta ca pe un abandon" - pai no way, daca li se explica, daca se obisnuiesc. Poate la inceput sa fie mai greu, dar SIGUR nu raman cu traume sau mai stiu eu ce. Parerea mea e ca mamele resimt chestia asta ca pe o trauma mai mult ca piticii. Si mie mi-a fost greu la inceput, plus ca mai e si feelingul de vinovatzie etc Dar chiar trebuie sa ne adaptam cu totii la noile situatii, sunt o groaza de probleme mai mari ca mersul la cresa, zau ca nu am chef sa ma stresez din cauza asta. Bebe nu e abandonat, asta trebuie sa va fie si voua clar, si ii va fi si copilului. Mie mai abandon mi se pare faza cu lasatul copilului x ani la bunici la tzara. Pe sotul meu il duceau la bunici de luni pana sambata - se umfla de plans de fiecare data cand era lasat acolo. isi vedea parintii o zi- doua pe saptamana.
Alta faza "cine stie ce patzeste bebe acolo" - mda, in Romania nu stiu ce sa zic, ideea e sa gasesti un loc de incredere. In general copiii nu patzesc nimic. Acum, si mie uneori mi se strange inima, de exemplu odata am venit cu cupilul acasa si am constatat ca i se inrosise pielea sub ochi - oooo am facut o criza
ca uite, s-o lovit copilul si nu mi-o spus - inteleg ca bebe se poate lovi, dar vreau sa stiu fix in momentul ala. A doua zi i-am zis lui tanti "ce s-a intamplat?" - a zis ca a cazut intr-adevar si a uitat sa imi spuna - am rugat-o frumos sa nu mai uite :) Si gata. Probabil ca sunt multe doamne care nu au nici in clin nici in maneca cu educatia copilului, sau mai grav, care nu au pic de afectiune pt copii si ii trateaza urat etc - aici intervine mamica, sigur iti dai seama de asa ceva, caz in care iti iei cupilul si pleci, faci scandal etc. Stiu crese si gradinite super faine in Ro, in stil cresa lui Lorelei :)
Eu chiar cred ca parintii isi fac mai multe griji decat e cazul. Si ca uneori izoleaza piticii inutil. Noi am vrea ca bebii sa fie mereu cei mai ingrijiti, cei mai alintati, sa nu planga deloc, sa nu simta emotii negative etc Din pacate nu se poate si nici nu e bine de altfel... atunci parerea mea e ca trebuie sa facem astfel incat sa alegem pentru ei cel mai bun mediu in masura in care putem, sa ii supraveghem mai de la distanta si sa fim mereu alaturi de ei, sa ii intelegem si sa ii consolam, sa stie ca noi suntem ultimul lor refugiu, mereu langa ei.
Inainte de a pleca la animalutzul meu voiam sa ii trimit pupici si lui MsBB - sanatate multa la mandra 

Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
anisiap spune:
saltare manc o cutie de after eight si incerc sa va citesc din urma am de recuperat nu gluma

montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88
Tudor
,Ale ,
si
24+ 
stefany_p spune:
multumesc fetele...tot imi repet ca e o etapa in evolutia lui..e normal, va avea aproape 11 luni. e dezvoltat foarte bine si-i plac copiii...asa ca sper la lucruri bune
Simonix, ma bazam pe raspunsul tau...pupam Robertix...
Anisiap...o cutie ma???![]()
anisiap spune:
dap pot mai mult![]()
montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88
Tudor
,Ale ,
si
24+ 
cenia spune:
salut
MULTUMIM FRUMOS pentru urari!
as fi vrut sa am mai mult timp de forumeala, dar am renuntat la placerea asta ca sa imi fac constiincioasa treburile de mama care tot ramin nefacute din cauza dezorganizarii mele.
sper ca ati facut si petrecute zile de nastere unice si frumoase. noi am petrecut acasa si a fost frumusel.
citesc de vacante, deja le-ati pregatit! SUPER. noi mai asteptam cu swine flu sa vedem ce se intimpla. nu facem nici un plan din cauza epidemiei.
noi suntem mereu bolnavi, nu stiu ce se intimpla! acuma are croup. poate si de asta nu am timp de nimic. si de aniversarea ei, era rosie in obraji si cu febra! sa pun niste poze
http://picasaweb.google.com/celapopa/HappyBirthdayNaomi1StBirthday#
asta ca sa nu ne uitati
sper ca sunteti bine sanatosi voiosi
stefany_p spune:
inca nu-s lamurita ce-au pus astia in biberon///hac...http://picasaweb.google.com/celapopa/HappyBirthdayNaomi1StBirthday#5330141503105819458
nu faceam nimic, pe cuvant![]()
http://picasaweb.google.com/celapopa/HappyBirthdayNaomi1StBirthday#5330141522178306434
stefany_p spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anisiap dap pot mai mult montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88 Tudor ,Ale , si 24+ ![]() |
ce ochi are fie/ta...nu vrei sa ne incuscrim?
anisiap spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui stefany_p
ce ochi are fie/ta...nu vrei sa ne incuscrim? |
astept propuneri

de cateva zile ALE arata locul unde vrea cu aratatorul sau obiectul azi sa i manance mama falcile a cerut in scaunul de masina clar in timp ce ieseam din parcare era la mine in brate ahhhh s a linistit imediat ce am pus o
doarme de la 4 chiar ma plictisesc
Tudor
,Ale ,
si
24+
Lorich spune:
Cenia superbe poze! Ma bucur ca mai intri chiar si un strop mic sa ne spui ce faceti! Vad ca aati avut doua torturi, asta as vrea sa fac si eu pentru motzu nostru...inspirata de prietena alina anto as vrea sa-i fac un tort cu branza, fructe (poate vreun blat din biscuiti de esme ) in caresa-si bage Robertino maini, moace, picioare si ce o mai vrea el, ca sa guste din plin.! 
stefany voiam sa dau si eu
de incurajare, dar vad ca a trecut supararea, ca deja cauti cuscra
Si eu am ceva frica de momentul ala, dar asta e viata!
Ylari te inteleg perfect cu greva; si pe mine m-a scos din uz, uite Robert are peste 10,5 kg, dar daca nu mananca o zi, doua , trei, intru in fibrilatii... pt ca nu conteaza greutatea, conteaza sa-si ia zilnic vitamine, minerale, proteine si tot ce-i trebuie din papa..si de aia ma deprimez si io la greu, dar trece. Cu mami tau, multa sanatate ii doresc, si tie sa fii tare si sa fii intelegatoare cu ea, una ca e f preocupata acum de sanatatea ei, doi - chiar boala ii da starea asta, remember?
mami, uite te asteapta prajituroi!
Simonix si Robertix asia astept, poate organizam intalnirea aia nerealizata de iepurasi (haha)
Magdone chiar ma intrebam pe unde esti!
Chiar sunt multicele fete care stau numai prin parcuri, vaz... nu mai stim nimic de virginia, bratafel, PRAG, aelita, erica
Aaa...am vorbit cu Andree27 (ca intrebai tu, MsBB e ok, sta mai mult pe afara si ea, poate o sa faca vreo vizita pe la noi. Si....Adriana te asteptam cu vesti, da??? Bune, da????
Lori, mami de Robert din 9.06.2008