Burtici fericite de septembrie-octombrie (46)
Raspunsuri - Pagina 15
mary_07 spune:
Salutare
Nici nu stiu cu ce sa incep....in primul rand felicitari fetelor care au venit cu rezultate de la eco si pupici pe burtici

Cat despre tema de azi
....patutul,noi l-am luat de lemn (un model f simplu,cu bari si ne-a costat 1 mil 200),i-am pus lenjerie cu laterale si n-am avut treaba sa se loveasca de bari. Are si 4 trepte de inaltime...aaa si avantajul cel mai mare la noi e ca i-am putut da o laterala jos si in felul asta,de la cateva luni am lipit patutul de patul nostru si cand mi se trezea de 2-3 ori pe noapte (iar eu dimineata la 6 jumate trebuia sa fiu sus sa plec la scoala
) il luam langa mine,ii dadeam sa suga sau cu sticluta,adormea si il mutam inapoi....cam comoda
dar no,asa e cand iti trebuie si diploma si copil
Masa de infasat...sincer,nu am luat ca nu ii vad rostul. Intr-adevar e ok ca nu tre' sa stai aplecata dar eu o vad functionala cateva luni ca dupe ce bebe incepe sa se miste si sa se foiasca (si la cat de neastamparat era Alex la schimbat
) eu n-as putea sa ma descurc...
Despre carucior...Clauciadupa descrierea ta,carucior ca al tau avem si noi si mi se pare f practic![]()
Cat despre superstitii legate de cumparaturi,no way

Ce e f important e sa luati din timp ser fizilogic,comprese sterile si alte chestii de genul asta de acre aveti nevoile in primele zile/saptamani. Eu una recunosc
nu le-am luat si cum vb cu dr. de fam la tel,cum sunam sotul sa mai cumpere una alta![]()
Raluk, sa dea DD sa fie totul bine

Poze cu noi
http://mely-2007.hi5.com
Melania,
de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si
21+, cu
-Alexandra
biaz29 spune:
Monica, nu am umblat pe nicaieri in afara de camera de garda de la spital.
Suntem relativ bine. Mi-au mai disparut contractiile. Se pare ca au de-a face mult si cu cele 10-12 ore pe care le petrec la calculator. V-am citit dar nu m-am prea simtit vorbareata in ultima vreme.
Referitor la subiectul cumparaturi si patut, ceea ce am realizat la primul copil este ca timpul zboara incredibil de repede si abia am reusit sa folosesc multe dintre lucrurile pe care le-a avut. Am imprumutat tot ceea ce s-a putut imprumuta: patut, carut, haine, balansoar. La randul meu am dat cu imprumut sau de tot ceea ce am cumparat. Mi se pare ca daca sunt folosite asa de putin timp, nu merita sa investesc prea mult in obiecte destinate primelor luni de viata. Mai bine ii cumpar carti.
Asta a fost prima cumparatura pe care am facut-o pentru fiul meu inainte de a se naste. Si a fost o predictie care s-a autoimplinit. Iubeste cartile si a invatat foarte repede sa citeasca.
Subscriu la ceea ce a spus Mary cu patutul de lemn cu o laterala scoasa. Si pentru noi a fost solutia ideala avand in vedere ca in primele 4-5 luni nazdravanul meu papa cam din ora in ora inclusiv si noaptea. 

Si pentru el a fost securizant sa doarma aproape de noi si cand a fost momentul sa se mute in camera lui a facut-o fara nici o problema.
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si
19+
MangaGirl spune:
buna seara fetelor. am reusit in sfarsit sa mai intru sa va citesc. am fost azi la control la endocrinologie si nu e bine. Mi-a iesit TSH de 2 ori mai mare decat normalul sarcinii. adik am intrat in hipotiroidie. timp de 4 luni mi s-a dublat valoarea. inca nu m-au pus pe euthirox, dar dk si analizele astea ies nasol, cred ca nu are incotro. vestea buna e ca nivelul de tiroxina e perfect normal si bebe e in stare sa si-l produca singur. dar oricum sunt ingrijorata. am experiente can nasolae cu tiroida. daca ai scapat-o, se tot duce. sa speram ca se va domoli.
intre timp, bb al meu misca de zor. il simt mai ales jos in fata la abdomen. parca tot timpul. innoata acolo fara stare si haotic...fara program. si noaptea si ziua. sper sa fie bine. morfofetal o am abia pe 22 mai si nu mai pot de nerabdare.
crissbebe am avut 3 zile migrene, de nu mai stiam ce sa fac. am citit ca e normal in al doiela trimiestru mai ales ca se maresc venele, se dilueaza sangele. eu am asociat si cu tiroida, dar poate nu e din cauza asta. iar la cumparaturi pentru bb ma voi duce in luna a8a, dupa ce-mi iau concediu. imi ajug 2 sp sa cumpar ce-i trebuie.
unombun dureri de cap ai si de la tensiune scazuta. iar sange in as, gasesc in fiecare dimineata. iarasi, cica e normal. durerea mea cea mare sunt gingiile. mai ales unde am lucrari e jale. parca imi da cineva numai in gura cand ma spal pe dinti. sper sa isi revina dupa.
santorini ma bag si eu in seama, desi sunt la primul. am inteles ca la inceput copilul nu vrea intodeauan sa doarma intr-un patut normal, asa ca in primele 3 luni mamicile il mai culca in moses basket. habar nu am cum se numeste in romaneste. apoi de carucior...eu m-as dori unul pe care sa-l pot folosi de la nastere pana pe la 2-3 ani. sunt aici unele tari bugagoo bee se numesc. sunt crminale, dar costa si 370 de lire. in schimb le-am gasit pe ebay second hand si la 100 de lire. din experienta amicelor cu copii, nu se merita cumparat landou pentru o perioada scurta, mai ales ca sunt scump. cele mai rentabile sunt cele toate in unul. am doua prietene cu bugaboo si mi-au spus ca fac toti banii. sunt super usoare si practice. uite link-ul:
http://www.mothercare.com/gp/product/B000X1IRXS/sr=1-1/qid=1240865332/ref=sr_1_1/280-4497367-4227338?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=71106031&mcb=core
ralu, roxxy, incredere, va fi bine. sa auzim numai de bine.
starshi ma bucur ca totul e bine. iar fiica-ta e o simpatica :)
lutoniana ma panicasem ca vrei sa ne tii in suspans pana in week-end. ce ma bucur ca totul e ok. eu cred ca faci baiat. nu prea dau gres, dar daca dau, sa nu arunci cu oua in mine. dar eu asa zic, baiet cret si blond :) sa fie sanatos si sa stea cuminte acolo pana la 20 de sp. dar si doamna aia, mare putere de caracter a mai avut de s-a abtinut. eu cred ca a vazut ce e, dar ...of ce ma enerveaza.
si cu astea, va spun noapte buna. ma duc sa mai mananc ceva. ah, sa va mai spun o gluma. mama crede ca vin maritata sp viitoare. asta a fost cea mai tare pe ziua de azi! imi venea sa ma dau cu capul de pereti, dar am renuntat.
MangaGirl :-)
17+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
MangaGirl spune:
lutoniana...ma ierti...am vrut sa zic 40 de sp! am luat-o razna. in iltimele zile chiar observ ca ma prostesc. sp trecuta ma plecat din supermarket fara sacosa de cumparaturi. mi-am dat seama acasa ca-mi lipseste iaurtul si il rugam pe sergiu sa lase glumele proaste. a trebuit sa ma duc inapoi in magazin sa le iau de la tejghea. deci...40 de sp, a se nota!
MangaGirl :-)
17+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
delia79 spune:
salut fetelor 
Sa stiti ca va citesc chiar daca nu scriu. Adevarul e ca ajung tare obosita acasa dupa munca si dupa dus si papa ma lungesc pe canapea si trag laptop-ul langa mine sa va citesc. Dar sincer nu mai am puterea sa si raspund. Iar in weekend nu-mi ajunge timpul sa fac curatenie, mancare, spalat etc, stiti voi. La munca am avut si mai am saptamani f grele, muncim mai mult din cauza crizei asteia si se aud zvonuri de taiat o zi de munca pe sapt la fiecare
Sper sa nu se adevereasca.
Ma bucur ca sunteti bine in general si felicitari celor care au aflat culoarea la carucior si ma bucur pentru toate fetele care au aflat de masuratori perfecte ale bb-ilor.
Va anunt si eu aceasta ocazie ca suntem foarte mandri viitori parinti de : PUTULIKA DE FETITA
. Am fost joia trecuta la eco si ne-a demonstrat fata ca stie sa sara ca o mingiuca timp de 30 minute, stie sa faca tumbe, sa se intinda si sa suga degetul mare
. Ne-am topit de placere, sotul si-a uitat geanta in cabinetul doctoritei..... ei, am recuperat-o. Daca aveti timp sa ma treceti si pe mine pe lista va rog cu fetita Sofia
.
Referitor la dureri de cap, sange in nas si din gingii, somnolenta, dureri spate, unflat de glezne (da, deja!) le am si eu pe toate.
In ceea ce privesc cumparaturile, eu nu am probleme de gen superstitii, asa ca vom cumpara pe indelete de prin luna a 6-a tot ce trebuie. Nici nu avem cum altfel, nu ne poate ajuta nimeni gen parinti la cumparaturi in fuga. Si oricum vreau sa-mi fac lista pe indelete si sa nu ma trezesc in miez de noapte ca imi lipsesc chestii esentiale (gen ser fiziologic etc).
Am cautat pe net carucioarele de care vorbeati: Chicco si Bugabee (la noi e la moda modelul frog). Sunt foarte frumoase, imi plac, dar mie mi s-a oprit sufletul la Quinny buzz:
http://www.quinny.com/quinny/productdetail.aspx?id=3
18+
in curand mamy de bb scump
delia79 spune:
Ah, si vroiam de o mie de ani sa multumesc lui Raluka pentru ideea de a citi Studiul China. Mai am vreo 150 pg si gata, de mult nu m-a mai impresionat un studiu atat de tare. Merci inca o data si multa sanatate! 
in curand mamy de bb scump
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iuliapapusa Buna fetele.Imi pare rau ca nu am mai scris ieri, am avut cateva treburi.As vrea sa va intreb si eu ceva.Oare e mare rau diferenta dintre ecograful 3d si 4d?As vrea sa fac un 3d dar nu stiu daca e bun.Cel 4d costa 250 ron.Mi se pare mult pt un ecograf.Astept sugestii.Sper ca toata lumea sa fie bine si bebeii la fel.Cat despre noi si eu sper sa fim bine nu am mai avut dureri de burtica dar nu stiu daca mi s-a inchis colul.Voi afla la urmatorul control care este tocmai pe 17 mai.Off mai e o groaza de timp si ma tot gandesc daca este totul in regula.Va pe toate dulce.![]() +18 |
Iuliapapusa, fetele ti-au explicat fff bine diferenta intre 3D si 4D. Mie doctorita mi-a aratat imagine in 3D si 4D cand am facut morfofetala de 20 sapt la Lisa si tura asta voi face in mai. In afara de faptul ca e impresionant pt parinti ca pot efectiv vedea mutra lui bb (si apoi dezbate pe indelete "seamana la buze cu tine", la ochi cu mine" etc), pt doctor e important ca poate vedea anumite defecte faciale, la maini, picioare, abdomen etc. La 4D e important ca poate efectiv vedea cum bb inghite lichid amniotic si daca reflexul e corect, daca isi suge degetul etc. Pt parinti e impresionant ca vad un mini-filmulet cu bb cum isi da cu degetele de la picioare pe la urechi, cum se freaca la ochi cu manuta sau cum se stramba
Ideal ar fi sa gasesti pe cineva sa le faci impreuna cu morfofetalal, sa nu platesti de 2 ori pt cateva minute pe acelasi aparat de 2d.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
moni_iulia spune:
Buna dimineata!
Adimercedes,multumesc
. Intradevar e retroplacentar "posibilul" meu hematom. Am inceput sa ma mai calmez. O sa merg abia peste o saptamana la dr(e in concediu). Am ales totusi sa merg la servici ca nu necesita efort fizic si daca as sta acasa as lua-o razna intr-o saptamana
asa lunga.
Iulia
16+ cu "probabil" 
adela2006 spune:
neata ce fac fetele ?
eu cu
sub nas poate poate ma trezesc si eu
sunt tare mohorata asa , nu prea am chef de nimic
mi s-a pus mie pe chelie ca vreau concediu medical de odihna oricum numai sa stau acasa
ceea ce e cam greu v-am mai zis eu ( sef = medic de familie
)
si alexia se trezeste inainte sa plec eu la lucru si incepe sa planga ca sa stau cu ea si tipa "vreau pe mamica mea" 
va place minunatul meu inceput de zi nu ? 
acu ma bag la citit
va pupaceste adela
de
alexia maria( 13.01.2007 )
22+ cu
razvan andrei
POZELE NOASTRE
loremunteanu spune:
Neata!
Am fost ieri dupa amiaza la dr si se pare ca avem fetita! 
Nu am apucat sa citesc pt ca am fost pe drumuri; nici azi n-o sa reusesc... Bacau-Bucuresti-Bacau...
Ce-am vazut pe ultima pagina asa...
Lucrusoare la fetita n-o sa luam, pt ca avem multe de la baietel... Adica o sa-i iau niste rochite, evident... In restnu, pt ca sunt destule, in culori care se potrivesc si la unu si la altul...
Carucioare avem doua Chicco CT 0.5 (de la 0+) si CT 0.4 (de la 6+); le recomand cu caldura. Au sacul de iarba foarte gros si bine facut si husa de plaoie super (incluse in pret), CT0.5, e undeva la 350ron iar celalalt la 450ron Mi se par ok la pret.
Trebuie sa vedem in ce patut culcam fata si apoi sa ne apucam sa-i facem si ei lenjerii. La baiait mi le-am facut singura, cu aparatori cu tot; au iesit foarte frumoase.
Sunt pe fuga... Tre' sa plec la triplu test. Si apoi iar la acasa, luat bagajul si fuga la gara, sa ma duc la Bacau... la copil...
Loredana
17+
Roni-Cristian
08.02.2007