Burtici fericite de septembrie-octombrie (46)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Danuta 1979, felicitari si un drum usor in continuare pana la termen!

Uite asa din eco in eco, ne apropiem cu pasi mari de finalul fericit cu bebei sanatosi in bratele noastre!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Bonne soire dragelor

selen abia te astept cu caruciorul roz

Roxx, sa sti ca sunt alaturi de tine si ma gandesc mereu la voi Dl Dr Pascal e un superdragut. EU am fost la el. Dra mea lucreaza si la ROmar Polizu si este o echipa de dr taaaaare draguti acolo, eu am fost la 3, cumnata mea a fost la eco la o dr Munteanu care am inteles ca si ea e o bombonica. Asa ca zic eu sa stai linistita ca e ok

LEgat de eco, se poate cere sa se faca morfo 2d, ca oricum 90% din masuratori in 2d le face. Nu stiu cam cat costa, parca in jur de 250 stiu eu ca dadea cumnata mea in iarna la CMU. 3-4D costa intre 300 si 500 de ron in functie de clinica si dr. CEL mai scump stiu eu ca e la Euroclinic si MEdsana parca unde e Herghe (care mie nu imi va placea niciodata, cu mine s-a purtat ORIBIL, in schimb am o prietena care a nascut cu el si il tine si ea undeva pe un piedestal) EU raman la pretenul Iosup , pt mine el e cel mai dragut (nu e nici el cel mai comunicativ dar e un om placut)

Lutoniana bebe sanatos si in grafic si o mamica pe care imi face mare placere sa o citesc

REferitor la carucioare/patuturi. EU am Chicco 3 in 1 cu landou si scoica, l-am luat la oferta in Cora cu 1000 de ROn. SA caut sa vad daca mai am pe undeva salvate pozele cu el. Patut am luat de la Baby Expo anul trecut in aprilie unul de lemn care se si leagana si are si un dulapior cu masa de infasat. Mi s-a parut f util si ieftin. Am dat parca 720 de ron ca l-am luat pe cel expus. Am luat si laterale din acelea matlasate pentru protectie. Insa eu vreau sa cumpar si un tarc mai ieftinut pentru deplasari (gen PRimii PAsi) pentru ca mama e f aproape si sigur va mai dormi si pe la ea. Hainute am dar am mai si cumparat. EU nu sunt de acord cu superstitiile gen sa nu cumperi nimic (desi poate as fin cea mai in masura sa cred in ele ) Nu au avut nicio legatura cu ce am patit eu. SI oricum nu as lasa pe nimeni sa-mi cumpere ce am nevoie (oricum le am pe toate de la bb ingeras)
Foarte iportant va fi bagajul de spital si cele trebuincioase in primele zile pana va veti dezmetici. AM listele pt bagaj salvate si sigur vom vorbi despre asta in apropierea termenului. Cert este ca e bine sa va cumparati pachet de Pampersi (pt ca in unele spitale iti cer de la obraz), servetele, etc...

M-am intins ca placinta si oricum sigur am uitat ceva

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 19+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monica, uite un mare pentru tine. ma bucur din suflet sa aflu ca e un dragut dl dr Pascal. De abia astept sa-l cunosc si sa-mi vad printesa.
Sa stii ca si eu raman fidela lui Iosup. Mie imi este f f drag (daca ar vorbi putintel mai tare ar fi dr perfect ).

In seara asta ma simt f f obosita. Ma oboseste din ce in ce mai mult iesitul afara cu Matei de 2 ori pe zi. Are o energie debordanta. Azi a aruncat o gramada d ejucarii in fantana arteziana si-mi venea sa dau cu el de pamant . Nu va spun cat s-a chinuit sa arunce si un telefon din acela de la Fisher Price care e destul de scumput. Tare rusine mi-e de toate mamicile. Pur si simplu are o viteza de nu-l poate opri nimeni. Si-a dat seama ca le poate arunca si de la distanta .
O alta preocupare noua este sa scoata palarioarele fetitelor d epe cap. Nu ma intrebati de ce doar palariile. ideea e ca daca sunt legate chiar e o provocare pt el. Desi nu-mi place sa rostesc cuvantul ''nu'', in parc o fac de zeci de ori . Sa stiti ca daca treceti prin parcul Tei sunt f usor de recunoscut, adica singura mamica cu burta la gura care alearga pe iarba, prin flori etc .

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

buna burticutelor ,
sunt si eu o viitoare mamicuta si va rog sa ma inscrieti si pe mine in listuta;am 20 de sapt si urmatoarele date :
DN:09.11.1979,UM:06.12.2008,DPN:15.09.2009-

si mai am o rugaminte la voi;va rog din suflet daca stiti ceva de doc Camelia Constantinescu ca o sa nasc cu ea si daca a mai nascut cineva cu ea si ce preturi se practica!!
va multumesc si va pupicesc

+20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Adi, kiki_cri, Geani, Selen, uve_got_mail, lutoniana multumesc tare mult de gandurile bune

Miillyy din Arad e chiar aproape Grecia. Am mers anul trecut cu masina pe ruta Baia Mare-Timisoara-Serbia-Macedonia-Grecia. La amiaza am ajuns din BM in Timisoara (deci o jumatate de zi pierduta pe drumurile patriei), dar apoi aproape numai autostrada am avut pana in Halkidiki. Am ajuns la hotel in Grecia la ora 1 noaptea, desi planificasem sa dormim in Serbia. Drum excelent, hotel superb, plaja extraordinara, mancarea delicioasa, serviciile ireprosabile. Peninsula Kassandra, Hotel Athos Palace. De cateva zile visez la el, dar cum am o sarcina asa cu probleme, mi-e frica si de drum si de faptul ca as fi in strainatate, si nu stiu ce m-as face acolo pe la spitale, daca ar fi cazul. As fi mers la noi la mare, dar tot e departe tare... le invidiez pe fetele care stau acolo sau in imprejurimi...

Monica eu am crezut ca ai reusit sa-ti iei concediu de risc maternal, nu din asta simplu...

Vik, si eu am nasul infundat tot timpul. Mor de somn toata ziua, ca de pe la 4-5 nu mai pot dormi ca nu mai am aer la orizontala... Ma bucur ca a fost ok la eco.

starchi bine ca a trecut cu bine procedura...

Fetelor cu informatii despre cumparaturi pentru noi, gravidutele la prima sarcina, va multumim mult.

Emy super site-ul cu ochii! Pacat ca am peste 70% sanse de ochi caprui, as fi vrut sa mosteneasca mai mult in partea sotului, cu verzi-albastri...

lutoniana important e ca e sanatos! Pacat ca va trebui insa, daca vei cumpara ceva, sa fie de culori neutre. Ce bine ca s-a ocupat sotul tau de papi!

Netul meu tot pica, asa ca trimit mesajul asta, apoi mai scriu altul.

15+

Mergi la inceput

In legatura cu varicela, azi am trecut prin foarte mult stres. De dimineata am inceput sa sun la toate laboratoarele din Baia Mare, Satu Mare, Timisoara, Cluj-Napoca si Tg-Mures. Deci as fi mers mai mult de 400 de km pe drumurile pline de gropi ale patriei ca sa rezolv si sa-mi fac analiza, pentru a stii daca am sau nu anticorpi de varicela. Synevo Cluj aduce in 10 zile lucratoare, ca trimite in Germania. La noi in oras nici nu se fac deloc, dar lucreaza cu un laborator din Timisoara care face mai repede. Am stat ore intregi pe holuri la laborator sa vorbesc cu cineva sa-mi faca si sa-mi trimita de urgenta la Timisoara, cu orice taxa de urgenta. Nici vorba... Eram hotarata sa merg acuma dupa-masa la Timisoara.

Pana cand mi-am dat seama ca trebuie sa tatonez cealalta jumatate a demersului, daca reusesc sa aduc din Germania sau Elvetia injectia respectiva (ca traim in tara lui papura-voda, oriunde in lume au injectia asta). Nu se poate cumpara ca persoana fizica, deci numai prin niste importatori de medicamente. Cu multe si incalcite pile am reusit sa fac rost de un numar de telefon, dar care imi inchide, probabil e in strainatate, chiar daca i-am trimis un sms cu ce vreau. Si ar avea si de castigat, pentru ca mi s-a spus ca acea injectie costa 2000 de euro.

Am inceput dupa-masa sa ma gandesc ce decizie sa iau: sa merg la Timisoara, sa ma obosesc pe drum, sa incerc in continuare sa dau de omul care poate aduce injectia din strainatate (care oricum trebuia facuta in primele 4 zile dupa contact, sau cel tarziu facuta inainte cu vreo 2-3 zile sa apara bubele). Injectie care are si efecte negative: pe langa ca e din sange uman, contine mercur, care nu e sanatos pentru nimeni, dar mie in plus imi creste anticorpii tiroidieni anti-TG, deci alt risc de pierdere...

Cealalta varianta, care mi-o dicteaza intuitia dupa ce am vazut ca stresul de azi nu ma ajuta cu imunitatea, ba mi-a mai si dat toata ziua dureri de uter... sa stau linistita si sa astept si sa sper si sa ma rog... Asta as alege, dar asa mi-e de frica nu cumva sa-mi para rau apoi de ce nu am facut acum tot posibilul. Ma simt terminata psihic si fizic dupa ziua de azi, dar poate ca daca bebe va avea probleme, ma voi gandi ca sigur as fi putut sa lupt mai departe...

Deci deocamdata, pe acuma seara, am abandonat lupta, nu am mai putut sa merg la Timisoara, desi fiecare zi era importanta... ma las in voia destinului ca nu mai pot. Si chiar ma simt mai bine de cand am ales asta. Sper doar sa nu-mi para rau ca nu voi putea spune ca am facut tot ce s-a putut...

Ma iertati ca am scris asa mult.

15+

Mergi la inceput

Eu plec la somnic. Va rog sa ma iertati ca am scris asa mult despre mine si acuma va las. Dar stau de mult pe net sa citesc de unde v-am lasat, si asa de bine m-am relaxat, ca si cum as fi stat cu voi la o terasa. Dar acum ma duc in patic.

Noapte buna. Sunt curioasa cum a fost la eco, Selen.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Raluk, ma voi ruga special pentru tine!
Am o prietena care a facut varicela inainte de a naste si a nascut avand inca boala. A fost traumatizant pentru ea ca nu au primit-o in sala de nasteri nici in saloanele de mamici si au tinut-o izolata, dar a nascut o mandrete de fetita sanatoasa si tare frumoasa. Mult curaj! Fruntea sus!

Analizeaza argumentele pro si contra. Ar fi bine daca te-ar putea ajuta un medic bun profesionist, care are si ceva abilitati de consiliere ca sa iei cea mai buna decizie. Esti sigura ca daca vei face injectia aceea beneficiile sunt mai mari decat riscurile?

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

raluk, tu esti o luptatoare si daca Doamne Doamne a hotarat sa ti-l trimita pe bb in ciuda tuturor problemelor, eu zic ca, nu zic, sunt convinsa, ca va fi bine si nu vei face varicela. Iar la finalul celor 40 de saptamani vei naste un copil mare si sanatos

bia, pe unde ai umblat? Cum te mai simti?

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 19+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Fetelor...multumesc de gandurile bune. Mama m-a consolat azi spunadu-mi ca atitea sute de ani femeile s-au bazat pe intuitie pentru a sti ce poarta...si de ce fac eu atita caz ca nu am vazut ce e la ecograf. Si are dreptate. Sanatos sa fie, indiferent ce e!

Raluk, apropos de intuitie, am o colega de facultate care la 15 saptamini a facut varicela de la fiica ei cea mare. Toti dr consultati au sfatuit-o sa renunte la sarcina, era pe jumatate convinsa si in final nu a cedat, a spus tuturor ca intuitia ei de mama ii spune ca bebe e ok. Si asa a si fost. Are doua fete superbe si sanatoase. Eu zic ca cel mai bine e sa te calmezi si sa ai incredere si credinta!

Eu ma gandeam ca prin iulie august sa ma ocup de cumparaturi pentru bebe...mai repede nu am timp sa bat orasul si poate pina atunci imi fac si eu o listuta cu cele necesare in primele saptamini. Cert e ca sigur eu ii voi lua caruciorul si patutul (apropos fetele din Cluj, am vazut niste modele super dragute la Babydesign...si mi se par si practice) si citeva hainute sa ne ajunga o luna -doua...Poate fetele la a doua sarcina ne ajuta cu o listuta de lucruri necesare pentru bebe... eu recunosc ca sunt tare pierduta in spatiu!
Va doresc o noapte linistita...

16+

Mergi la inceput