*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (45)*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Iulia,

Accidentele se fac cand te astepti mai putin.
Si in interserctiile la care nu te-ai gandi ca prezinta vreun pericol. Te poti intalni cu un sofer beat, cu unu' de a scapat masina de sub control din diverse motive... gandeste-te si singura si poti gasi scenarii. Mie nu mi-e ca fac eu/sotul accident ci ca ne intalnim pe drum cu vreun capiat.

Eu am luat scoica si masina nu pleaca de pe loc pana cand copilul nu e bine legat in scoica. Nu vreau sa risc sa pateasca ceva dintr-o nimica toata si scoica chiar nu mi se pare un lucru de la care se poate face rabat.

Sincer, nu credeam ca exista situatii de genul celei descrise de tine, cand bebelusul e pus pe scaunul din fata (!) si doar prins cu centura de siguranta in fundulet, la cate luni, doar 4?!

Uite aici, poate te conving:
http://www.youtube.com/watch?v=HZFMmNqCvbc

Numai bine si sa fiti in siguranta in trafic va doresc!

Citat:
citat din mesajul lui Z_IULIA

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui Z_IULIA
Am fost tare mandra de fata mea! M-a inspirat Julia asa ca am urcat-o in masina pe scaunul dinfata, am ancorat-o cu centura si...la drum! A fost super cuminte, a ras si gangurit cu asistenta.

ai scos airbagul de la scaunul din fata? e important sa fie scos daca e scoica montata acolo, e foarte periculos altfel. airbagul iese si in caz de accindent mic.

felicitari pentru grasunel

PS. am vazut ca vorbiti de masina. eu niciodata nu am mers cu vreuna din ele in masina nelegata corespunzator in scaun si centuri. in caz de accident oricat de mic copiii sunt cei mai raniti. eu nu ma joc cu asta, chiar nu mi se pare optional scaunul de masina ci ceva foarte important. sunt zuza in foarte multe aspecte insa cand e vorba de securitate noi avem reguli foarte stricte.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Alra sar'mana pt grija. Nu am scaun pt masina. Pur si siplu am pus-o pe scaunul de langa mine(sta ff bine in fundulet) si am legat-o cu centura. Stau la 3 min (cu masina) de dispensar altefel nu aveam curajul. Am vrut sa plec cu caruciorul dar mi-a fost frica de vant, cam sufla!

Bebyzapi bine ca ai crestinat copilu. La urmator sti sigur. Eu asa am patiy la Claudiu si la Diana nu am mai uitat! sa treaca supararea. Voi sa fiti sanatosi...(Pacat ca nu se poate da reluare )

Iulia lui Claudiu George (23.04.2002) si Diana Maria (20.12.2008)
http://picasaweb.google.com/savanta.iz/Aprilie#

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Fetelor, am priceput, daca nu vrea si nu vrea in spate singura, o pun in fata si dezactivez airbagu`. Dar e legal sa stea pe scaunul din fata? Daca nenea cu chipiu ma opreste, iau amenda sau nu?

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

Fetelor nu dati cu pietre va rog!
Stau la tara unde frecventa carutelor e mai mare ca cea a masinilor! Am mers ff incet si cred ca m-am intalnit cu o masina!

Nu stau in Bucuresti-acolo nici nu m-as fi gandit sa plec cu copilu asa!

Iulia lui Claudiu George (23.04.2002) si Diana Maria (20.12.2008)
http://picasaweb.google.com/savanta.iz/Aprilie#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Buna fetelor!
Vad ca vorbiti de scaunele de masina. Am si eu o intrebare: pana la cate luni se merge cu scaunul de masina invers sensului de mers? De cand este ok sa-l punem normal? Deh, la David circulam cu troleul si metroul..n-aveam atatea intrebari...
Sunt de acord cu voi legat de importanta sigurantei copiilor. Si ca sa fiu un exemplu bun pentru ai mei, acum ca stau si eu cu ei in spate, cat inca mergem cu scoica invers, imi pun si eu centura si acolo...ca sa nu ma traga David de urechi. Nu stiu cati adulti am vazut in spate cu centura ..si rau fac ca n-o pun!
Babyzapi of fetelor, ce experienta la botez. Sa va traiasca si sa va bucurati de el, bine ca e botezat!
Cherieactiv multa bafta cu munca! Pup frumosul Alex!
Mamiseli saru' mana pentru informatii! Concise si folositoare!
Spiridus sunt de acord cu tine cu privire la curatenie! Cel putin la mine, David isi face singur curat in camera de multa vreme: e fan aspirator (da' nu-l prea las eu ), isi pune jucariile in ordine, isi face patul dimineata, sterge praful la el. E cuminte si harnic..se bucura ca poate face si el ceva, nu i s-a parut niciodata o corvoada...iar eu in fata lui am incercat sa nu ma vait.

poze

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Fetelor, am priceput, daca nu vrea si nu vrea in spate singura, o pun in fata si dezactivez airbagu`. Dar e legal sa stea pe scaunul din fata? Daca nenea cu chipiu ma opreste, iau amenda sau nu?

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Licurici

in belgia e legal pe scaunul din fata daca e in scaun adecvat varstei. si airbagul scos, asta scrie cu semne mari de exclamare peste tot.
eu asa ca sfat as zice sa tot incerci sa o lasi in spate si o sa se invete acolo. daca pleci cu ea mancata bine si un pic obosita in principiu doarme. cam toti copiii pe care ii stiu trag pe dreapta in masina la drum lung. probleme apar cand opresti la semafor.
eu cred ca problemele vin si de la noi ca ne gandim ca nu o sa le placa in masina sau ca o sa planga si la cel mai mic semn ni se confirma teoria.
noi cand am mers mult si a plans laura am trecut eu in spate si i-am dat sticla cat a fost mica sau m-am jucat cu ea. eu in mod normal stau in fata daca nu conduc, nu stau cu ele in spate, numai daca "se cere"
lui nicole i-am atarnat jucarii de manerul de la scoica. acuma duminica am fost la 1.5h de condus de noi si nu a dormit imediat dar radea sau guguia la jucarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

amalia cu cat mai mult cu atat mai bine. cat intra in scoica il tii in scoica in sens invers directiei. nu mai intra in scoica cand ii iese capul mai mult de o treime din ea. picioarele nu conteaza cat ii ies.
mie statul in spate al unui parinte mi se pare mai mult generator de probleme caci nu adorm daca te vad. ei sunt super safe acolo in curele si scaunele sunt comode deci e ok daca nu esti langa ei.

voiam sa va mai zic ca in belgia nu exista "nu sta in scaun" absolut nimeni nu merge cu copiii in brate. si de curand a fost un proces in care niste parinti au fost acuzati de omor prin imprudenta caci le-a murit copilul in accident nefiind fixata bine scoica in spate (era in scoica insa nu era fixata corect). a fost mare fuzz la tv caci etic nu prea era corect sa judeci niste parinti carora le-a murit copilul si au vrut sa faca un caz din asta. ideea e ca vor sa protejeze copii prin lege caci ei sunt mici si prosti si parintii sunt total responsabili de ceea ce li se intampla.

o chestie e clara si studiata: daca esti cu el in brate in caz de accident il arunci. in primul rand pentru ca instinctul tau de aparare este foarte puternic si tinzi sa te prinzi cu mainile si apoi pentru ca din cauza fortei de inertie copilul capata o "greutate" foarte mare si nu il poti tine si se duce ca ghiuleaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Salutare fetelor! Uufff ce mult ati povestit intr-o saptamana, de cand n-am mai intrat....am fost plecati la cabana, la munte, ne-am intors duminica cu Ecaterina racita E atat de agitata si maraita de doua zile de n-am timp nici sa mananc, stau numai cu ea in brate E cu nasucul infundat, tuseste usor, are gingii inflamate si o suspectez si de ceva la urechi, ca isi agita capul si azi mi s-a parut ca a tipat mai tare cand i-am atins urechea
O urmaresc azi si maine, sa vad daca e nevoie de consultul medicului.

Nu prea am apucat sa citesc mare lucru din urma, sper sa reusesc zilele astea....

Mergi la inceput

Am mai pus si eu pozici proaspete...

poze cu minunile mele

Mergi la inceput

Alra iti multumesc pentru raspuns! O sa ma mut la locul meu pe scaunul din fata, ai dreptate, nu face decat sa se uite la mine si adoarme mai greu.
Imi ramasese mie impresia ca dupa 6 luni se intoarce invers, dar daca zici ca e ok asa cat tinem scoica, asa o sa fac! Cunosc pe pielea mea importanta asigurarii in centuri si in locurile speciale pentru copii si n-am de gand sa plec nici 2 pasi fara ei prinsi cum trebuie.
E bine sa se insiste pe aspectul asta...inca vad vecini plecand cu copiii in poala pe scaunul din fata...

Citat:
citat din mesajul lui alra

amalia cu cat mai mult cu atat mai bine. cat intra in scoica il tii in scoica in sens invers directiei. nu mai intra in scoica cand ii iese capul mai mult de o treime din ea. picioarele nu conteaza cat ii ies.
mie statul in spate al unui parinte mi se pare mai mult generator de probleme caci nu adorm daca te vad. ei sunt super safe acolo in curele si scaunele sunt comode deci e ok daca nu esti langa ei.

voiam sa va mai zic ca in belgia nu exista "nu sta in scaun" absolut nimeni nu merge cu copiii in brate. si de curand a fost un proces in care niste parinti au fost acuzati de omor prin imprudenta caci le-a murit copilul in accident nefiind fixata bine scoica in spate (era in scoica insa nu era fixata corect). a fost mare fuzz la tv caci etic nu prea era corect sa judeci niste parinti carora le-a murit copilul si au vrut sa faca un caz din asta. ideea e ca vor sa protejeze copii prin lege caci ei sunt mici si prosti si parintii sunt total responsabili de ceea ce li se intampla.

o chestie e clara si studiata: daca esti cu el in brate in caz de accident il arunci. in primul rand pentru ca instinctul tau de aparare este foarte puternic si tinzi sa te prinzi cu mainile si apoi pentru ca din cauza fortei de inertie copilul capata o "greutate" foarte mare si nu il poti tine si se duce ca ghiuleaua.

poze cu minunile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Criss, pusesem un link cu un costum de la quelle, dar nu a mers. Oricum, negru, cu intaritura pt abdomen si cupe

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput