Mamici si gravidute de Constanta (51)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Hristos A Inviat!

Mamacita,reusita maxima la operatie mamei tale! Doamne ajuta!
M-am gandit ca fiind pe coloana mergeti la Bagdasar...Varul nostru e neurochirurg acolo si opereaza cu Exergian...

Arabela,sa-ti traiasca Victor!

Angi,discutia in privinta formarii discernamantului la copii d.p.d.v spiritual cade in aceeasi oala cu cea despre Harry Potter cu cea despre legatura dintre Dumnezeu si Biserica.Si cum m-am pronuntat odata ,nimic care sa -ti modifice perspectiva nu poate fi adaugat.
Pot doar sa completez si sa te rog sa-ti amintesti discutia noastra privitoare la vaccinuri; e comparatia cea mai buna pe care pot sa o fac acum ,cel putin.
Iti amintesti ce spuneau fetele de la zuze,nu? "Noi am vaccinul si copilul nu prezinta nici un efect secundar." Si poate nici nu o sa prezinte vreodata unul major-de genul gemenilor cu ror-ul,pt. ca nu toti copiii patesc asta,sau poate nici unul nu va fi suficient de vizibil pt. parinti....Pt. ca nu-i asa, o tiroida deranjata,un diabet,o alergie puternica,niste infectii urinare,niste malformatii mai mult sau mai putin grave pot surveni oricand si din cu totul alte motive...N motive,nu?
Asa si cu efectele evidente sau nu in urma lecturilor sadice ,horror ,etc..Nu ai de unde sa stii ce impact vor avea asupra copilului.Eu nu spun ca nu-i bine sa citesti ,orice daca vrei,dar in masura in care le citesti la o varsta cand ai discernamantul format.Ori asta-i ideea:copilul citeste, aude ca mama iezilor a dat foc lupului,ba a mai avut si un plan premeditat diabolic si alege ca mai tarziu sa faca la fel cu un coleg de clasa, sa zicem care i-a mancat sandvisul sau care i-a lipit guma in par sau care i-a batut catelul...Zic,si eu ,ce-mi vine acu'...

Alfel primeste el aceeasi lectura,cu ochi critici ,are discernamantul deja format,peste cativa ani,in urma unor lecturi adevarate-corecte-d.p.d.v spiritual...Dar aici intervine intrebarea ,care sunt acestea? Si tot aici intra concluzia mea,nu pot eu sa le numesc pt. nimeni,pt. ca ce mie mi se pare nociv ,tie ti se pare ok si ziditor...
Tu crezi ca intamplator ajunge o mama sa fumeze in fata copilului ei ani de-a randul pana il imbolnaveste de astm bronsic? Intamplator alege o mama sa-si bata copilul cu bestialitate? Intamplator se cearta unii in fata copiilor ca apoi sa merga nevinovati la medic si sa-l intrebe de ce dintr-o data acesta face pipi in pat noaptea... Ce s-a alterat atat de tare in fiinta lor sau de ce anume au fost lipsiti de nu mai pot sa vada altfel,decat asa,anapoda?
Si daca imi spui ca "anapoda "e al lor si e libertatea lor sa aleaga asta,iti raspund ca ai dreptate.E a lor dar nu e mai putin anapoda.
Stii,normalitatea va deveni exceptie...De ce oare? De la discernamant vine...
Eu mi-am pus foarte sincer un scenariu imaginar in fata ochilor:vine Ioan peste cativa ani cu un coleg de facultate de mana si-mi spune senin ca a ales sa-l iubeasca ,ca vor sa fie impreuna sau ca sunt deja,ca vor sa se casatoreasca...etc... Nu stiu cum ai reactiona,eu pot sa spun ca as lua-o pe campii sigur .As incerca probabil sa-l opresc ,dar decizia ii va apartine in cele din urma...Dar sigur iti spun ca as avea confirmarea in calitate de parinte ca am dat-o in bara rau de tot...Si mi se pare tare greu de trait cu asa ceva....imposibil pt. mine.Nu ii judec ,nu-i inteleg, dar ii accept.Insa mi-e o mila imensa tocmai pt. discernamatul acela afectat...Pt. ca eu nu cred in ideea ca se nasc asa...defecti...Se defecteaza ceva la cap siguuur.
Pe masura ce vorbim despre asta,relizez ca-i foarte delicat subiectul ,ca-i inepuizabil si ca tine foarte mult de experientele avute...Pana acum cativa ani daca imi spunea cineva lucrurile astea,ii serveam o:"Bai ,ma lasi...,din ceva tot trebuie sa murim,hai sa nu ne mai cramponam atat,astea-s prea profunde pt. mine,de asta nu pot eu sa dorm noaptea...etc..."Dar uite ca dupa nasterea Isidorei au inceput sa se schimbe niste lucruri...si pe zi ce trece aflu mai multe...Nu tin sa le mai impartasesc,mi-am invatat lectia ...Fiind atat de personale n-au cum sa aiba un ecou...n-au cum...

Cand ai timp urmareste filmul asta :

http://profu.info/apa-film-documentar/

E de o importanta covarsitoare;apa este purtatoare de informatie,de memorie-de asta m-am bucurat atat de tare cand am aflat care a fost primul cuvant al lui Mihaita,de asta si din alt motiv...
Noi suntem in mare parte apa,adica corpul nostru fizic.Deci noi inmagazinam o mare parte din informatiile din jur.De aceea trebuie sa fim selectivi cu oamenii pe care ii intalnim-nu ti s-a intamplat niciodata sa te simti rau-fizic,in prezenta unei anumite persoane?,cu cartile pe care le citim ,cu filmele pe care le vedem ,cu toti stimulii cu care venim in contact.
Cu atat mai valabil in cazul copiilor.
Tot in acest documentar vei vedea demonstrat stiintific,biologic ca apa sfintita-aghiasma-are puteri miraculoase.Desi stiam si tot am inlemnit cand am vazut....Este extraordinar filmul,nu-i teologic,e stiinta pura...Dar cum toate dar absolut toate vin de la Dumnezeu...

Pup,!

Mav,cum ai tu timp sa gatesti atatea?
La noi au fost ieri nasii lui Ioan si abia am apucat sa fac un pateu de casa,niste rulouri de vita cu cabanos la cuptor si o pasca cu branza si ciocolata...atat...

AndreB,bine ati revenit!

Mergi la inceput

Of,Andicu cat de rau imi pare ...
Sa -i dea Dumnezeu cel mai bun timp posibil pt. el!DE clinica Nova Vita din Belgrad ai auzit? uite aici un articol despre ea:

http://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=3945

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Adina, Angi, eu va citesc si iau aminte, imi place ce citesc si consider ca fiecare dintre voi are dreptate, pt ca fiecare persoana are dreptul sa vada lucrurile intr-un anumit fel. Eu sunt cumva la mijloc intre cele 2 opinii, adica nu e nici alba, nici neagra, ci gri ! ( ce explicatii savante va dau, vedeti?! )
Sarind peste alte explicatii, pot zice ca eu una nu mi-am facut griji la ce efecte(dpdv spiritual) ar avea asupra copilului Harry Potter sau povestile cu vrajitoare,atata vreme cat sunt citite la o varsta adecvata , dar mi-am facut griji cu privire la cum ar influenta imaginile violente comportamentul, dar si somnul lui . Pentru acum, cat e mic si nu poate sa faca diferente sau sa judece de unul singur cum e bine si cum e rau. Drept pt care am ales sa schimb anumite finaluri de povesti si poezii. Poate o sa radeti de mine si de ai mei ( am fost cu totii de comun acord sa facem asta), dar la Capra cu 3 Iezi, lupul fura pe cei 2 iezi mai mari si ii duce in padure , la casa lui, si apoi vine capra si ii trage o mama de bataie la lup, il goneste departe-departe si isi ia iezii inapoi acasa. Iezii , speriati suficient ca au fost luati pt scurt timp de langa ai lor, invata sa-si asculte mama pe viitor. The end.
Mai completez cu poezia " Un pitic atat de mic"- care la final nu s-a inecat , ci "piticul a plecat" .. cand o incepe cu intrebarile mai incolo, vad eu pe unde scot camasa cu finalul asta cam fara sens!

Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Citat:
citat din mesajul lui isidora

Of,Andicu cat de rau imi pare ...
Sa -i dea Dumnezeu cel mai bun timp posibil pt. el!DE clinica Nova Vita din Belgrad ai auzit? uite aici un articol despre ea:

http://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=3945

Adina
Mami deIsidora(11 octombrie 2003) si Ioan (23 februarie 2008)

Multumesc, Adina. Da, am auzit, am si primit deja adresa, directie, nr de telefon, chiar de la un dr din Bucuresti, dar asteptam intai sa vedem cat de avansat este, ce sanse are si pe urma ne facem planuri incotro o apucam.

Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Ce s-a inaltat Filip...Ce scump se mai face...Si ce frumos e la voi la tara...si in pozele voastre...
Si rozul din geaca e cel din carutul lui Ioan,...adica mai spre lila asa...Si-mi place tare...Deci buni are gusturi bune! Parerea mea ...
Of, ce lovituri pt. mama ta...una dupa alta...biata de ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

...frumoasa polemica, ce mai... E dintre cele care n-as vrea sa se termine repede caci e constructiva, pe bune...Chiar m-ati facut sa ma gandesc eu de care parte a luntrii sunt si m-am vazut intr-o mare dilema. De fapt o tot tin in dileme de cand s-a mai marit darius si mi-am dat seama k trebuie sa-l educ bine. Acest bine insa nu stiu in ce consta.oare de ce nu sunt cursuri,scoli, facultati pentru meseria de parinte?..facem atata scoala si tocmai intr-un domeniu esential nu ne scolim... Cine ne invata pe noi sa fim parinti buni? Eu chiar imi doresc sa fiu asa dar nu stiu de unde s-o incep sau cum sa fiu constanta in asta...
Adina mi-a trezit si mai multe intrebari legate de bagajul nostru innascut si de cel dobandit..Si eu stiam k ne nastem "tabula rasa",dar totusi dand timpul inapoi si privindu-ma in copilarie realizez k nu e tocmai asa... De mica, de foarte mica nu am suportat lucrurire care ma faceau sa plang, desi ai mei mi le citeau sau povesteau. Imi amintesc cu groza si durere despre poeziile Mama , El Zorab, Gandacelul, Catelusul schiop,Regina ostrogota cu care mama ma ameninta k mi le citeste daca nu sunt cuminte.... Dupa ce le-am auzit o data nu voiam in ruptul capului sa le mai aud. Si daca la vreo serbare le recita cineva, plangeam continuu... Cand am mai crescut si m-am apucat de citit, ai mei trebuiau sa-mi povestesca in mare despre ce e vorba k sa nu fie " cu plans"...Nu m-au putut convinge mult timp sa citesc "Singur pe lume" caci din titlu vedeam sigur k e cu plans...
De capra cu trei iezi nu-mi amintesc sa ma fi impresionat si asta pt k probabil mi-au citit-o cand eram prea mica sa vizualizez sau sa inteleg ceva . Mi-am amintit de grozaviile din ea abia in facultate cand am studiat genialitatea lui Creanga din punctul de vedere al bolii lui-epilepsia- si cand profa ne-a prezentat mai intai un referat despre simptomatologie si deviatiile de comportament ale epilepticilor, dupa care ne-a luat la rand toate operele si personajele si ne-a facut o aplicatie.( de ex epilepticii au o exacerbare sexuala si datorita ei s-a nascut "povestea povestilor") sau exacerbarea altor simturi in personajele pantagruelice, grotesti din pvestea lui Harap Alb.
dar ma rog..sa revin la educatia copiilor si la rolul parintilor...
Din nou, gandindu-ma in urma si citind si articolul lui Sorin Dumitrescu mi-am dat seama k parintii mei chiar n-au avut nici o influenta asupra formarii mele crestinesti. tata e ateu convins( cica meseria lui de biolog nu e compatibila cu D-zeu)iar mama- crede, dar nimic mai mult...Eu L-am cunoscutde fapt pe Dumnezeu, in facultate, cand deja eram studenta la Teologie...Am ales facultatea k pe o provocare caci dogmatica era ceva nou,nedescoperit si nestiut de multi din jururl meu, pe care am invatat-o singura pentru admitere si de care m-am indragostit iremediabil.Nicio alta stiinta nu m-a convins mai mult de existenta unor fenomene cum m-a convis, singura, dogmatica. De aceea eu cred k nu suntem chiar asa tabula rasa ci avem sadit in noi, niste muguri pe care trebuie sa-i cultivam, mai devreme sau mai tarziu, cu sau fara ajutor.Si mai cred k Dumnezeu e cel care are grija de asta .
Dar ce ne facem cu celelalte, pe care trebuie sa le sadim singuri..aia e marea mea intrbare... Cum stiu eu cand cum ssi ce fel sa le sadesc?
Acum citesc, pe langa cartea Mariei Montessori si pe cea a lui Thomas Gordon-Manualul parintilor eficace....poate-poate voi reusi in linii mari sa-mi tasez niste scheme pe care sa le urmez si sa nu mai aplic asa de capul meu reguli si teorii debitate de mintea mea.

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Blogul nostru-Viatza intre roz si bleu

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

andicu:of, imi pare tare rau k s-a confirmat diagnosticul..Acum doamne ajuta sa fie operabil si sa o duca asa multi ani inainte.

mamacita: cred k iti este foarte greu in momentele astea, chair daca aprent esti o fire puternica. Iti doresc sa treci cu bine peste operatia mamei, dar mai mult, ii doresc dansei k operatia sa fie o reusita si sa sa insanatosesca repede.

angi: am uitat sa-ti raspund la intrebarea legata de "pampersii" de la kaufland. Noi nu am patit nicio chestie de genul asta desi stiu despre ce vorbesti pt k asa ni se intampla cu oricare marca mai voiam sa alternez.Nimic altceva in afara de Pampers nu ne multumea si mai ales nu ii tinea uscati, pana la astia. imi pare rau k la voi nu functioneaza, dar k sa recompensez cumva gresala de a ti-i recomanda, iti prpun sa mi-i vinzi mie, cand voi termina baxul actual.e bine? ce marime sunt? ( de fapt nu conteaza pt k dc nu ii vin lui darius ii vin sigur brianei)

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

mi-am amintit k voiam sa mai spun doua lucruri:
primul: sa-i urez si lui Victor la multi ani si sanatate multa si sa-mi scuze intarzierea
si al doilea- referitor la relatia om-D-zeu-Biserica-preoti -voiam sa spun k foarte multi oameni confunda/identifica/asociaza/Biserica cu preotul( rog a mi se scuza cacofonia).Si mai stiu k multi sunt dezamagiti de preoti si de aceea evita Bisercia.E o greseala din start ....

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Buna si de la noi

Sunt super obosita si super data peste cap, iar am chemat salvarea pt bunica si pe urma am mers la cardiolog cu ea, fiindca nu a vrut sa o internam in spital, o inteleg perfect saracuta la varsta ei. Va dati seama ca peste tot cu copilul dupa mine, Cristi este la munca, nu stiu cum se face dar intotdeauna cand se intampla chestii din astea ma trezesc singura.

La cabinet aproape mi s-a facut mie rau, era cald si m-a luat o ameteala si o sfarseala de imi venea sa ma las moale jos, noroc ca era Pupicu spirt si m-a tinut in priza....

ANdicu, imi pare foarte, foarte rau, nu stiu ce sa spun mai mult. Filip e un frumos, e minunat!

Nu mai stiu cine ma intreba, scuze, (Mav??) da, de cand nu mai suge doarme mult mai bine, ziua doarme 2-3 ore si nu mai considera necesar sa se trezeasca, apa nu merita atata efort si daca chiar se trezeste adoarme iar la loc tinut in brate. Noaptea la fel, adoarme repede si nu se mai trezeste decat de 2 ori, azi noapte a trebuit sa ii dau sa suga de acele 2 ori dar putin de tot.

Mav, 1001 de nopti ale mele, iubitele mele, au ramas la mama, ca de altfel toate cartile mele iubite Nu mai am la mine decat vreo 160 de carti pe care am reusit sa mi le completez eu si tare sufar dupa ele, dar lasa ca incet incet imi refac biblioteca. Dar poti cauta dupa Basme arabe repovestite de Eusebi Camilar, acesta e titlul complet.

Mada, eu m-am intors la Pampers si nu-i pb, o sa le folosesc si acelea, fiindca pe timp de zi sunt ok fiindca il schimb mai des, dar eu pe timpul noptii nu il schimb ca sa nu ii stric somnul.

Ia uite acum de ex s-a trezit l-am luat in brate si scancea si atunci i-am spus ca facem cum vrea, sau adoarme la loc, sau ne trezim. S-a uitat la mine cu ochii mari si s-a culcat la loc

Adina,

Sa stii ca eu practic tot ce am citit am citit la o vārst#259; nepotrivita Dar pe toate le-am reluat mai tarziu in adolescenta de cateva ori - asta este una din pasiunile mele, sa citesc si sa recitesc cartile care imi plac mi se pare ca de fiecare data gasesc noi valente in ele.

Sper din tot sufletul ca nu te-ai suparat pe mine nu as vrea in ruptul capului una ca asta, te admir pt tenacitatea cu care iti sustii cauzele. Te rog sa nu crezi ca o spun ironic sau mai stiu eu cum. O maaaare imbratisare!

Mada, ce amintiri mi-ai trezit cu Regina Ostrogotilor, cat mai plangeam la poezia asta.

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Ma bag si eu ca subiectul e prea manos... Deci, nu sunt mama eroina de "n" copii si nici nu am crescut frati si surori dupa razboi, dar tot ce-mi vine pe buze sa adaug este ca aceasta slujba de parinte nu este una usoara, nu se invata (indiferent cate scoli ar exista, de pedagogie sau altfel) nu se preia din carti. Pentru ca odata ajuns in situatia de a fii parinte constati ca poti transmite mai departe copiilor doar ceea ce esti, asa cum esti, indiferent cate teorii citesti in variate publicatii, oricat te-ai stradui sa pari/ sa fii altfel. Copilul este o fiinta extrem de patrunzatoare, te percepe pe tine ca parinte la nivel holistic- atat emotional, spiritual cat si altfel. Nu-l poti amagi cu un invelis pe care tocmai l-ai decupat din nu stiu ce carte si pe care in grija ta afectuoasa de parinte te pregatesti sa il/ti-l aplici ca sa aiba parte fiul de o educatie perfecta. Totul transpare in ochii lui, atat adevarul cat si construitul. Daca nu vei fii in stare sa asimilezi prin comportamentul zilnic, prin fiinta ta tot ceea ce citesti si vrei sa transmiti (deci sa te transformi in directia aceea) nu ai cum sa reusesti sa-l educi conform preceptelor.
Ca norma de bun -simt nu scoala inalta si nici colectia Pedagogia aplicativa a dat educatia adevarata copiilor pe care ii consideram indrumati asa cum trebuie. Ci calitatea umana a parintilor lor, indiferent de situatii materiale, posibilitati, studii. Ma rog, asta e opinia mea, stiu sigur ca invatand pe dinafara inca o carte gen "Supernanny acasa" nu o sa ma faca un parinte mai responsabil si mai creativ decat simt ca am devenit chiar de atunci, din prima zi, cand a deschis ochisorii pe camasa mea de noapte din maternitate...

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Mergi la inceput