Mamici si gravidute de Constanta (51)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Andreea, cat de frumos ai spus asta!

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Citat:
citat din mesajul lui AndreB

Ma bag si eu ca subiectul e prea manos... Deci, nu sunt mama eroina de "n" copii si nici nu am crescut frati si surori dupa razboi, dar tot ce-mi vine pe buze sa adaug este ca aceasta slujba de parinte nu este una usoara, nu se invata (indiferent cate scoli ar exista, de pedagogie sau altfel) nu se preia din carti. Pentru ca odata ajuns in situatia de a fii parinte constati ca poti transmite mai departe copiilor doar ceea ce esti, asa cum esti, indiferent cate teorii citesti in variate publicatii, oricat te-ai stradui sa pari/ sa fii altfel. Copilul este o fiinta extrem de patrunzatoare, te percepe pe tine ca parinte la nivel holistic- atat emotional, spiritual cat si altfel. Nu-l poti amagi cu un invelis pe care tocmai l-ai decupat din nu stiu ce carte si pe care in grija ta afectuoasa de parinte te pregatesti sa il/ti-l aplici ca sa aiba parte fiul de o educatie perfecta. Totul transpare in ochii lui, atat adevarul cat si construitul. Daca nu vei fii in stare sa asimilezi prin comportamentul zilnic, prin fiinta ta tot ceea ce citesti si vrei sa transmiti (deci sa te transformi in directia aceea) nu ai cum sa reusesti sa-l educi conform preceptelor.
Ca norma de bun -simt nu scoala inalta si nici colectia Pedagogia aplicativa a dat educatia adevarata copiilor pe care ii consideram indrumati asa cum trebuie. Ci calitatea umana a parintilor lor, indiferent de situatii materiale, posibilitati, studii. Ma rog, asta e opinia mea, stiu sigur ca invatand pe dinafara inca o carte gen "Supernanny acasa" nu o sa ma faca un parinte mai responsabil si mai creativ decat simt ca am devenit chiar de atunci, din prima zi, cand a deschis ochisorii pe camasa mea de noapte din maternitate...

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Superb spus si,mai ales,gandit si simtit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

La multi ani,Victor!

Mav,
schimbai si eu semnatura...,nimic in neregula cu copii.mai nou asa ii alintamam trecut de faza,Crinucu si Raduca,am dat-o pe de-astea mai bahtalo
meiii,vroiam sa te rog...sa nu privezi fetele mamici x 1 de minunatele momente pe care le traiesti tu ca mamica x 2.mai zi si de-alea bune,ca-s cu duiumul.deci,cand ai timp,impartaseste din experienta ta de mamica fericita
Andreb,
mi-ar placea sa vin,dar nu am cum.multumesc de invitatie.sper ca voi mai avea ocazia s ate vad/aud cantand
Andicu,Mamacita,
muuulta santatate parintilor vostri.imi pare nespus de rau.trebuie sa fie groaznic sa-i bolnavi
Sanziana,
o imbratisare calda
...........................................

fetele,dragutele...citesc si recitesc ce scrieti...cam greu cu mintea mea ingusta sa deslusesc cuvintele elaborate.fac un efort si deja simt ca mi s-au incins creierii.la mine mai greu cu raspunsul...pt ca las creierul la racit.pai daca voi,acum mamici neaerisite puteti sa discutati atat de profund acum...(in situatia in care nu ati mai 'lucrat' creierul ca inainte de bebei),ce sa ma astept dupa ce veti incepe job-ul?probabil ca veti vorbi intr-o limba greu de deslusit pentru mine,mamica posesoare de neuron ratacit si f putin cititvorbiti de Dumas,de 1001 de nopti...eu pot vorbi de Gandacelul si Zdreantale-a citit cineva?si jurrr ca nici pe astea nu mi le amintesc prea bine

.....................................

caut s ava arat o reteta de tarta cu spanac pe care am facut-o de paste si care este grozavaaaaa mancat si sotul meu,care uraste spanacul

..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

dandusa, voi scrie cu placere despre momentele minunate din viata de mamiX2, care pot fi impartasite (stii si tu ca unele trairi sunt atat de intime).... cand voi iesi din depresia despre care scriai chiar tu la cozonaci....

vezi ca ti-am raspuns in legatura cu biscuitii: cu ou integral (albus) si din faina de grau (nu de orez), NU acum pt raducu....

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

iar simt nevoia sa editez, dar n-am timp sa ma loghez...
credeam ca am fost explicita in ceea ce priveste replica in legatura cu a avea 2 copii...
mamicileX2 sunt sigura ca ma inteleg... dandusa, stiu ca stii despre ce vorbesc si asta nu inseamna ca-mi iubesc copiii mai putin; ii adoooor!!!!!!
in anumite situatii, e aproape imposibil sa te descurci singura, sa cresti doi copii...
de ex..... de curand, am fost raciti eu si copiii..... eu aveam frisoane, ei erau mai maraiti, caraiti, ca niciodata... sebi cu febra si tuse, anto cu muci, nu putea sa respire, sa suga...
din pacate, sotul era plecat, mama avea alte prioritati, m-a ajutat prea putin..... dar fara ajutorul ei, asa cum a venit el, sincer, nu m-as fi descurcat!
uneori simti nevoia 'sa respiri' juma de ora fara copil si fiind mamaX1.....
dar cand ai 2 mici.... si niciun ajutor...... e greu sa te mentii cu psihicul pe linia de plutire.....
d-aia scriam 'aviz amatoarelor de 2 pui, dar fara ajutor real'....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Mai fetelor, nu trebuie sa va scuzati, invitatia a fost pentru cine poate, fara obligatii, cine doreste... acum n-am de unde sa stiu ce preferinte muzicale aveti sau aranjamente in program...
tin sa precizez ca de sambata intru in repetitii zilnic si se adauga programului si Rachmaninov (partea I din Marea sonata pentru cello- pian)... deci daca devine totul dintr-o data mai atractiv...
Adina, da, facem cum era stabilit din vechi, maine.

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

VA multumesc mult pentru urarile lui Victor.Din pacate, s-a procopsit cu o urticarie si de ziua lui nu am sarbatorit.Si-a primit cadoul, 5 puzzle-uri, si atat.Sper sa fiu in stare sambata sa chemam citiva prieteni sa se joace cu ei.

Pe Mihai l-am intarcat.Mult mai usor decat imi imaginam, i-am scos laptele de peste zi si l-am dus la mama cand a venit timpul sa scoatem laptele de noapte.Nu a avut nici o problema, o stie bine pe mama si mama il adora.Asa ca baiatul meu e intarcat, dar eu ma chinui din greu.Am luat si Dostinex, se pare ca la mine doar timpul opreste lactatia.Si am fost si desteapta si nu mi-am luat ricin ch30 din timp, sambata am uitat, acum indur.Ma asteptam sa fie mult mai usor, tinand cont ca sugea doar noaptea, dar va trece.

Andicu, Mamacita, sanatate multa la parinti!

Eu va multumesc pentru ca existati!Din pacate lipsa talentului meu in ale scrisului ma face sa nu pot exprima tot ceea ce simt.Angi, ai toate gusturile mele in ale cititului.Ca si tine, recitesc cartile.Tot timpul descoper ceva nou cand recitesc.Madaluta , la fel pateam si eu , plangeam la multe carti si poeziiAm plans si la scoala, cand profesorul de limba romana ne-a citit Caprioara.Nici acum cred ca nu sunt departe.In privinta egalitatii dintre Biserica si preoti, eu sunt una dintre cei care o fac.Unchiul tatalui meu a fost preot , dupa pensionare, la biserica Sf.Mina din Bucuresti.Poate e singurul preot pe care l-am vazut ca pe un preot.Din pacate suntem inconjurati de oameni-preoti si nu de preoti-oameni.Nu vad decat cum la biserica se cer bani, se impun pareri politice, preoti devin din ce in ce mai bogati.Poate ultima parte e valabila doar pentru cei de la orase, dar veniti sa vedeti masini de preot la noi.Totusi , eu cred in Dumnezeu, in acei mugurasi buni cu care ne nastem si pe care trebuie sa-i cultivam.Sincer mi-e greu sa discern ce e bine si ce rau pentru copiii mei dar eu incerc sa le transmit ce sunt eu.Din pacate fac greseli si voi mai face, dar eu sper sa le transmit binele din oameni.Si mai vreau ceva, sa invat de la ei.Victor e un contemplativ, Mihai e un cutezator, au atatea calitati, sper sa pot sa invat de ei multe.

Isidora,sa spui intotdeauna ce gandesti !

Creem, o data si o data tot se va intarca iubita ta, tu trebuie doar sa ai rabdare.

Menuet, veve a ta e o printesica!

Mav, eu te-am inteles.Binefacerile de fi mamica de 2 copii sunt extraordinare.Si pentru ca vrei totul pentru ei poate ca pare mai greu.Dar noi reusim, zic eu!

Pupici

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?saved=1/" target="_blank">Alta zapada... si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Arabela, nu e adevarat ca nu ai talent la scris

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

am revenit la mal de mare!

In primul rand La Multi Ani Victor, cu intarziere, da' a venit si urarea!

in al doilea rand La multi Ani de Sf Gheorghe celor care isi serbeaza numele astazi!

apoi, toate cele despre cum sa-ti cresti copiii... e clar ca dragostea le face pe toate, dar in acelasi timp copilul meu ma are pe mine de mama, asa cum sunt, eu i-am fost data si el mi-a fost dat. cat timp avem grija sa nu ne inselam dragostea si increderea avem la dispozitie o plaja foarte larga de a fi a amandurora.
mi-a placut tare mult cum a spus Andre, ca un copil vede prin noi si ne vede cum suntem. singurul lucru pe care il putem face e sa-i aratam lui ca ne straduim sa crestem. e de exemplu, sunt o persoana furioasa/categorica de felul meu (se vede, nu?). dar e normal sa invat si eu sa-mi stapanesc bine furia, pentru a-i arata un model de straduinta si de exercitiu cu tine zi de zi, minut de minut.

si eu cred ca sa-i spui unui copil o poveste care il face sa planga doar ca sa se obisnuiasca cu raul in lume este foarte crud... eu si acuma imi aduc aminte finalul de la Puiul, pe care acum din fericire l-au scos din manuale. si eu, cum eram mai mica cu 3 ani ca sormea citeam toate manualele in avans, si povestirea asta m-a prins pe nepregatite si ce boceala am tras...

cu religia... parerea mea e ca Dumnezeu este unul si bun, e o energie care se manifesta oricum in lume. fiecare religie isi are profetii si exagerarile ei privite din afara, si se lupta una impotriva alteia pentru accesul la aceasta energie si la controlul maselor de mi se intoarce stomacul pe dos...
eu nu ma lipesc de niciuna, am credinta mea si mi-o traiesc cum o simt eu, nu din cauza asta sunt buna sau corecta si in mine nu au nici o legatura morala cu sentimentul religios. nu convertesc si nu imi place sa fiu convertita, asa ca din discutiile pe tema religioasa tin sa ma retrag in mod explicit (din acest moment, daca nu a fost evident si pana acum)

in rest, noi cu toate bune, mi-am adus aminte de 1001 nopti varianta pe care o avea mama, si ce mai tin eu minte trebusoarele cu "barbatia" si cu una-alta... "treaba cocosului e sa bea, sa manance si sa faca dragoste" right, Angi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Citat:
citat din mesajul lui abibrinza
Unchiul tatalui meu a fost preot , dupa pensionare, la biserica Sf.Mina din Bucuresti.Poate e singurul preot pe care l-am vazut ca pe un preot.

In primul rand felicitari pentru intarcare;imi pare rau ca tie ti-e mai greu,Dostinexul chiar este bun.Incearca de-alde babesti atunci,frunze de varza,legat strans,mai stiu eu ce,poate merge mai bine,am intalnit cazuri.
In al doilea rand imi pare rau si de sarbatorit,dar las ca trece ea urticaria;sigur nu e o boala eruptiva?
Apoi...eu am avut un unchi,preot la biserica de care spui,preot cum putini sunt,s-a stins din viata.Sa fie acelasi???!!!Ar insemna ca suntem rude,sau,vorba olteanului,ne gasiram rude.

Multumesc tie si tuturor fetelor pentru sustinere,nu enumar caci toate mi-ati fost alaturi.

andreB,in preferintele mele muzicale sigur esti in top,dar...ce fac cu cupiii,cine sa mi-i tina sa-mi satisfac poftele spirituale pe care ei(INCA)nu le pricep si de care mi-e asa dor?!

Maaaaavvvv,cat de bine te inteleg:uneori chiar observ priviri dispretuitoare adresate mie cand fac greseala sa spun cat de dificila este aceasta viata asa zis idilica de mamax2,la diferenta mica,cu ajutor pe sponci(adica am ajutor,platit,cat sa ma pot duce la serviciu).Probabil ca nu transpare atat de mult dragostea imensa si fericirea pe care mi-o aduc,cat se vede oboseala.Probabil oamenii gandesc,bineinteles cei care n-au trecut prin atari situatii sau care au avut norocul de copii cuminti foc,caci exista si asa ceva,ca sunt modelul vesnic nemultumita sau care isi inchipuie ca prichindeii cresc singuri,dorm si mananca,atat...Soacra-mea,care,va spuneam,i-a avut la fix aceeasi diferenta ca ai mei,pana la 7 ani i-a avut pe unul la niste bunici,pe altul la ceilalti;soacra sora-mii la fel.Samd.Nu judec ca ele ar fi mai putin mame sau mai putin iubitoare,dar atat sustin,pe probate oricand,ca este muuuult mai greu in situatia mea,a Madalutei,nu mai vorbim de Mav ca mai mult nu are sotul pe acasa decat il are sau atatea alte mamici care stiu despre ce vorbesc ori cele care pur si simplu ne inteleg fara ganduri rele...

Mergi la inceput