Bucurii de sept-oct 2006 (163)
Raspunsuri - Pagina 15
xandrutza_76 spune:
Buna dimi, am venit la cafea, sar`na Moni!
Fetele, eu-s in viteza, ma apuc de treburi...
Eni felicitari pentru zugravit!
Gety, sper sa nu mai faca Maria febra.
Cred ca am salvat toate retetele... Ramo, m-ai dat gata cu pozele! Pai tu le tineai doar pentru tine? Uite asa o sa fac si eu prajiturica aia cu mac
A, eu la foi folosesc intotdeauna hartie de copt; la tortul ala egiptean pe langa hartia de copt am si uns cu putin ulei forma.
Lexi, cum esti azi? Mai bine?
Nu mai pot sta...
P.S. Cred, dar nu-s convinsa, ca am cel putin o carte de-a lui Jamie in format electronic... Verific si va spun, parca am si de-a lui Radu Anton Roman...
mexxa spune:
Xandrutza daca ai carte de-a lui Jamie o vreau si euuuu...sar'na
, mamica de Sebastian-Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma un inger deosebit!_
Te rugam Doamne,
vindeca durerea copiilor. Alunga de la ei toata boala
si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor
si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale.
Vindeca-i pe ei, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,
cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau
si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra
rugaciune pentru copii bolnavi, stinge-le focul
ce i-a cuprins, inceteaza-le boala, ridica-i din patul
durerii, intru marirea Ta.
Ca Tu esti Cel Care vindeci neputintele,Hristoase
Dumnezeule si Tie marire inaltam
in vecii vecilor.
Amin.
Roxana01 spune:
Monique, Ioana, multumim de retete! pastele i le-ai facut doar cu unt, fara alt sos? sau legume?
Adriana, luat crema la sfatul tau. ii dau lui victor seara, inainte de culcare. s-a mai retras umflatura, dar nu de tot. sper sa nu mai dureze mult, oricum el este cel mai iute si mai fericit copil pe care il stiu. rade si nu sta locului o clipa.
sa va mai spun si eu din "dudele" Dariei:
ieri mergeam cu masina in parc si unul imi taie fata cu alta masna. si daria, din spate "mai bobole!!!" eu o intreb inca o data, ca nu intelesesem. si ea imi arata masina si zice " mama, ata e mai bobole!" eh, traducerea, ala era mai boule, ca-mi taiase cale!!!!
azi am fost cu ea la hipermarket. cand sa ies din parcare, era mai dificil, f aglomerat. si eu ma asiguram sa dau cu spatele si ea din scaunul ei "da-i mami, da-i, e libe". deci fii-mea imi arata deja cum sa conduc. ah, si sa nu uit. am stat la loto (Doamne ajuta sa castig macar putin... ma rog, asta daca nu ea Lili pontul mare!) si ii dau dariei bolul cu numere sa aleaga ea numerele. ii zic"hai, mami, trage niste numere". si ea ia un nr din ala si hatz, in gura!!!. nu, nu, scoate-l. si ea, mirata, mi-l da din gura. sa va mai spun ca era coada mare si toata lumea vazuse boacana ei?
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846
Roxana01 spune:
ah, era sa uit: mexxa, eu zic ca putina recompensa in cazul vostru nu strica. adica promite-i ca veti merge impreuna sa-i cumperi o minge, tren, jucarie, orice. si mergeti impreuna numai pt asta. dupa aia spune-i ca mergeti impreuna numai in parc, la utza utza. si daca merge cu tine va primi o ciocolata kinder. si dupa incepi sa raresti recompensele si sa le faci ne-materiale (adica il dai mai mult utza, sau va duceti undeva unde sigur ii place etc. oricum, nu te impacienta! eu chiar ma miram de daria cand era bolnava si o duceam sa-i bage tratam pe vena sau la analize cum de nu se zbatea, nu protesta, ca stia ce urmeaza. e normal sa reactioneze asa si va trece, cu rabdare.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846
GETY spune:
Am intrat sa va salut!
O am si pe Maria in brate, asa ca nu pot sa va scriu multe...
Maria e mai bine, a inceput sa scada febra, dar continuam tratamentul.
Asa creste Maria Diana
yoannamarie spune:
Ziua buna, dragutelor! No...ca am terminat treburile prin casa...ai mei, inca, dorm si eu mananc cu pofta dintr-o caserola cu inghetata... va servesc si pe voi! E tiramisu...O minune!
Nu stiu cum e la voi... dar....Plictiseala mare, la Bacau! Din cauza vremii...stam in casa...Ce-i drept, a iesit, pentru un sfert de ora, soarele...dar..degeaba...Caci de ieri, a "turnat" incontinuu! Si acum e ud peste tot! Plus ca...vad, cum ca iarasi se aduna norii...Deci...urmeaza, iar, ploi....
Aseara, sotul meu, intr-un exces de zel, a gatit restul de carne de miel din congelator...I-a iesit...spre surprinderea mea.... Am avut acces in bucatarie, doar dupa ce a terminat totul si a pregatit masa... Eh...macar o data in an...sa fiu si eu servita...
Am si imortalizat momentul...ca cine stie cand mai prind.... Va arat si voua:
DOUA POZE
Monique, si eu tot paste Barilla folosesc...Oricum ar fi ele...spaghetti, farfalle, tagliatelle etc...Aaa... si lui Mitzu, ii pun in supa, Stelline Barilla...sunt niste paste mici-mici, in forma de stea...Numai bune pentru gurita picilor...Ii mai fac si cu sos si carnita... Iti recomand, daca nu le-ai incercat.... Si voua fetelor, va recomand...stiu de la fii-mea cat de amuzata e de forma lor...
Mercic pentru numele cartii...
Am sa o caut sa o cumpar! Turbeaza barbatu-meu ! Am o gramada de carti, reviste culinare...toata ziua daca m-as uita numai la emisiuni de profil (intr-un timp urmaream si pe Italia 1 "La Prova del Cuoco, o emisiune super faina cu retete... ) dar...nu pun nimic in practica...Si se enerveaza...cum ca pierd timpul aiurea.... ca tot nu gatesc nimic din ce vad... Eh...da!
Am citit, si eu, reteta de gogosi si...nici eu nu cunosc alta metoda...Aceleasi ingrediente foloseam...sau folosesc si eu...Mi-am notat, insa, ingredientele pentru zaharul aromat...Asta nu stiam...
Si...eu nu le fac in forma de covrig...am niste forme, micute, de animalute...si cu astea decupez aluatul...Ce se amuza Mitzu cand descopera animalutele gogosi! Si sunt exact pe masura ei! Cat sa manance una odata!
Dar...am sa incerc si varianta covrig...arata interesant...ca la americani..celebrele DONUTS...
Hai, ca a fost super simpatica Cosmi cu fardatul! Mi-o imaginez, asa ca o domnisorica aranjandu-se de zor....
Si....incerc sa mi-l imaginez pe sotul tau cand a vazut-o.... Daca a reactionat la fel cum ar face-o sotul meu...adica...s-ar criza rau de tot, s-ar invarti de colo-colo, nestiind cum sa o curete mai repede sa nu-mi dea motiv de ...e clar....
Iar despre pereti...am devenit experta in stersul lor cu tot felul de solutii!
La fel ca si Darius al tau, Elenia, fiica-mea nu gaseste decat pixul, marker-ul...Offff!!!! Numai pe astea le vede!!!! Si mobila o luase intr-un timp la "decorat"...Dar...s-a potolit...ca, nu-i mai merge...Si, s-a intors la pereti...Vreti sa vedeti?
DOAR TREI POZE cred ca sunt suficiente pentru a intelege totul...
Andreea, mercic fain! In curand, in curand...sper....
Xan, daca ai gasit cartea lui Jamie, in format electronic...o vreau, te rog, si eu! Mercic!
Roxana, cu mare placere, draguto! Sper sa-ti fie de folos...Nu ti-am notat si modul de preparare, pentru ca sunt convinsa ca stii cum sa le faci...Ti-am dat doar sugestii de meniuri, oarecum! daca ai intrebari...pune-le fara nici o problema!
Ah...si azi dimineata mi-am adus aminte de o alta RETETA.
Aceasta mancare am servit-o in Italia.
Iti trebuie:
dovlecei, curatati de coaja, tocati in cubulete,
ceapa rosie
ulei de masline (dar se poate si cu ulei de floarea soarelui)
rosii "pomodore-pellati" (rosii decojite din conserva sau proaspete, sau suc de rosii, sau bulion...e alegerea ta)
Toate se prepara ca o tocana, iar cu 10 minute inainte de a stinge focul, spargi in cratita peste tocana (care trebuie sa aiba sos ), oua, in functie de cate persoane vor manca...Eu de exemplu, pun trei oua, caci suntem trei...Lasi sa se termine procesul de fiert al oualor, iti dai seama cand e galbenusul tare...si...gata mancarica...Optional, poti adauga patrunjel verde, tocat!
Pofta buna!
Eu am incercat si cu, cartofi noi, de aia mici si rotunzi...si iese la fel de buna...
Cantitatile necesare, le hotarasti tu, in functie de persoane...
www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis devenit realitate!
Mitzu si...perlutzele...
Stropul de dragoste oferit unui copil ti se va intoarce inzecit, chiar insutit...
Ioana, mami de Maria-Elena, alintata, Mitzu ( 5 septembrie 2006 )
martha78 spune:
Salutare!
Mexxa, imi pare rau ca Sebi reactioneaza asa fata de tine, dar cu siguranta e ceva provizoriu..mititelu e ingrozit de doctori si de spitale, dar cu timpul va uita
Yoanna, spor la zugravit daca va hotarati sa va apucati de treaba... probabil ca Mitzu e pasionata si ea de pictura
Noi am inceput gradinita de 2 zile si nu prea ne place, mai ales sa ne sculam asa de dimineata si era obisnuit sa se scoale la 9-10..e un mare chin plus ca acolo nu vrea sa se atinga de mancare
mexxa spune:
Fetele ati simtit cutremuru?Sper sa nu aiba replici....
, mamica de Sebastian-Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma un inger deosebit!_
Te rugam Doamne,
vindeca durerea copiilor. Alunga de la ei toata boala
si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor
si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale.
Vindeca-i pe ei, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,
cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau
si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra
rugaciune pentru copii bolnavi, stinge-le focul
ce i-a cuprins, inceteaza-le boala, ridica-i din patul
durerii, intru marirea Ta.
Ca Tu esti Cel Care vindeci neputintele,Hristoase
Dumnezeule si Tie marire inaltam
in vecii vecilor.
Amin.
mini_me spune:
Buna seara, fetelor!
Am aflat mai devreme de cutremur si sper ca toata lumea e bine! Am oroare de cutremure! Ai mei nu l-au simtit pentru ca erau in masina.
In alta ordine de idei, am reusit sa va mai citesc zilele astea si ma termina retele voastre. Probabil ca voi pune cateva in aplicare.
Multa sanatate micutilor bolnavi!
Iulia e bine, incercam sa scapam de pampersul de zi, dar alearga toata ziua prin casa fara chiloti. Ne pacaleste ca vrea la toaleta doar ca sa o rupa la fuga pe urma fara chilotei! :)))
Eu am aflat ca sunt insarcinata iar, am 6 saptamani, deci bebe 2 vine prin decembrie! Pana acum e totul ok, usoare greturi de dimineata si ocazional pofte. Sper ca si sarcina asta sa fie destul de usoara, cum a fost cu Iulia, pentru ca alta nu va mai fi!
Va pup pe toate!