Bucurii de sept-oct 2006 (163)
Raspunsuri - Pagina 13
ramomar spune:
Buna dimi, prezenta si eu la
Gety, multa sanatate Mariei! of ce rau imi pare ca e bolnavioara
intru repejor sa va pun pozele cu prajituri, mai am multe retete bune (pupos rumos,regina maria1 si 2, snickers...) poate saptamana viitoare reusesc sa vi le dau, caci acum trebuie sa-mi termin treaba si sa fug acasa la 12.
deci rafaelo (iese mai interesanta daca se pune pe prima foaie crema1, pe a 2-a foiae crema 2, pe a 3-a iar crema 1 si tot asa)
si aici vascau
Moni mercic de info despre margarina. am sa citesc mailu. Eu folosesc margarina(numai Rama si numai pentru creme)de mai bine de 10 ani, in rest nu consumam margarina deloc, doar unt!, iar unele creme sigur nu ar iesi cu unt.
La fel ca tine, imi place sa execut prajiturile, dar nu sa le si pap
Ioana super pozele de la Paste! Mitzu vad ca s-a simtit tare bine in leagan si nu numai...
flavia ce frumos ca Bogdi are la bunici curte si ca e in acelasi oras, caci (chiar daca, cu oboseala) poti sa il vezi in fiecare zi. Noi cand o lasam la ai mei nu putem ajunge la ea in fiecare zi ( e la 50km de oradea).
itzy eu vreua reteta de pasca!
Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)
Monique_new spune:
Ramoooo cred ca vrei bataita......mor dupa praji din alea cu foi. Ma faci si ma risc in weekend la una.Am vazut toate pozele....mi-a placut tortul ala cu ciresele confiate desupra....cioco si nu stiu ce o mai fi...niste chestii rotunde, banuiesc tot din cioco.
Roxana sunt f.reusite pozele...se vede diferentaDe papat nu stiu ce sa mai zic .....eu am zis ca o sa "piuim" in curand de la atata pui....ca si peste cat poti sa mananci ....vita. Chiar nu mai stiu. Xan poate are idei mai multe.
1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006
ramomar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monique_new Ramoooo cred ca vrei bataita......mor dupa praji din alea cu foi. Ma faci si ma risc in weekend la una.Am vazut toate pozele....mi-a placut tortul ala cu ciresele confiate desupra....cioco si nu stiu ce o mai fi...niste chestii rotunde, banuiesc tot din cioco. 1 Anisor2 Anisori Cosmi bebe -13 septembrie 2006 |
Moni, mi-a zis colega ca,,,cel mai bine se pot coace in tava (si nu pe fundul ei) unsa cu putin ulei, atunci nu se lipsesc si le poti lua bine.
spor la treaba maine
Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)
Monique_new spune:
Ramo eu stiam de la bunica mea ca s-ar coace pe fundul tavii....pt ca eu nu m-am incumetat INCA...dar iti spun dupa ...ce mi-a iesit.
1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006
Adriana mica spune:
Mexxa, ma rog si eu ca fetita prietenei tale sa treaca cu bine peste incercarea asta grea! Iar lui Sebicu, ii doresc multa sanatate!
Roxana, sper ca sunteti mai bine. Cum se mai simte Victoras?
La Multi Ani, Daria!
Lilina, imi pare rau ca ai avut un concediu nereusit. Stiu ca este greu sa pleci cu un copil atomic (avem si noi unul!), mai ales atunci cand simte ca este in centrul atentiei (cum a fost cazul nostru, rasfatat de bunici si de toata lumea). Cum noi nici nu avem cu cine sa il lasam acasa, incercam sa vedem doar partea plina a paharului: este atat de frumos sa ne petrecem vacantele impreuna! Si ne incurajam reciproc, ca, fiind mai mare, poate data viitoare va fi putin mai usor.
Cum am promis, aici puteti vedea www.totsites.com/tot/tudorandrei/journald/327988.html" target="_blank">poze de Paste.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Yoanna, fff frumoase pozele, ce frumos ca aveti unde merge la aer curat! Mitzu e o frumoasa si o eleganta, iar tu arati ca o adolescenta pe role si trotineta!
Faine chestii prajituriti voi, dar nu am aruncat decat un ochi fff repede, nu de alta dar incerc sa mai dau jos un strat de sunci.
Gety, scuze de intarziere, la multi ani pentru ieri! Si multa, multa santate tizei scumpe!
Eu sunt cam prost dispusa, nu stiu ce am. Ma retrag sa nu va stric si voua dispozitia. Wa doresc un weekend minunat!
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
eunice78 spune:
Buna ziua tuturor! de la o cititoare din umbra.
In primul rand, Andreea si Roxana ma bucur pentru toate progresele facute.Andreea, nu te-am mai sunat ca am citit ca te-ai externat si asa ca nu mai aveam cum sa vin la voi.Sper sa nu va mai internati niciodata.
Am vizionat si eu o parte din poze, fff frumoase toate.
Felicitari tuturor bucatareselor pentru bunatatile gatite si mutumesc si eu pentru retete.
Lexi, sper sa iti treaca proasta dispozitie, .
Lilina, imi pare rau pt concediul nereusit, lasa ca urmatorul va fi cum iti doresti.
Gety, La multi ani! pentru ieri.
Elenia, am citit ca momentul mult asteptat a avut loc. Ma bucur mult pentru tine.
Itzy, Xan, Flavia, Ramo, Yoana, Adriana,celelalte fete .
Moni, eu ma aventurez sa spun ca sunt experta in foile facute pe fundul tavii. Nu le-as face in tava pentru ca le-as rupe cand le-as scoate.Nu e mare filozofie numai necesita un pic de atentie, e nitel mai greu daca ai miere in continutul aluatului (ca intinzi foaia mai greu) sau daca ai foaie din aia numai din albusuri cu zahar si miez de nuca (gen bezea cu nuca, pt ca astea se rup usor).
In rest: fundul tavii musai il ung cu ulei si il tapetez cu faina. Daca nu ai facut niciodata poti sa intinzi aluatul direct pe tava si nu pe masa si apoi sa faci transferul (asta in varianta in care te gandesti ca nu nimeresti bine dimensiunea). Eu cateodata intind direct pe tava, cateodata pe masa si ajustez apoi pe tava. Cand scot tava am grija sa am la indemana un cutit din ala mare pe care il trec usor pe sub foaie ca sa se dezlipeasca peste tot si apoi il scot usor pe un fund. Nu pun imediat crema ci fac prima data toate foile. Fac asta preventiv pentru ca daca mi se rupe cumva vreo foaie (dar mi s-a intamplat numai cu din alea gen bezea sa se rupa), sa pun foaia rupta in mijlocul prajiturii, ca nu se vede. Important e sa iasa bine aia de sus si aia de jos. Uite ca am facut si apologia foilor..sper sa fie de folos.
Roxana, si noi suntem carnivori..asa ca de mare ajutor nu pot sa fiu.
Si ca sa ma laud: ce credeti ca am facut eu singura singurica? Am zugravit! Tavanul din baie, din bucataria si holul de la intrare. Si mi-am facut curaj si la vara cand o sa fiu mai mult timp fara copii o sa fac si camerele. Asa ca am facut si niscaiva economii in conditii de criza (a zis sotzul meu ca sunt dusa de m-am legat la cap cu zugravitul).
In rest, copii sunt la soacra mea (de marti) si azi merg dupa ei..abia astept sa ii vad pe teroristii mei.
Weekend placut va doresc!
yoannamarie spune:
ziua buna, fetelor!
Am o stare de nervi...din cauza vremii!!!! De dimineata a fost innorat, a batut si vantul si friiig! Si Mitzu, urla ca vrea afara! Ca la nebuni ...la mine! Asta mica statea atarnata de clanta usii de la intrare si tipa: "Wawa, hai pa!" Eu ii spuneam ca bate vantul si vine ploaia...ea, nimic...Raspuns: "Neaaah...hai, pa!" Si-a luat umbrela pe umar si...Nici o sansa sa ne jucam cu papusile, sau sa bucatarim, coloram etc...Offff! Ma intreb, cui ii seamana asa de incapatanata? Ce-i drept, ieri n-am scos-o... Decat foarte putin, ca a batut, deasemenea, vantul... Si are o usoara laringita (capatata de Paste) iar pediatrul mi-a recomandat sa evit, pe cat se poate, vantul...
Pana acum cateva minute a si plouat! E clar...Eu...pot spune adio weekend-ului la gratar, aer curat etc...
Itzy, scumpo..mercic pentru ca m-ai "luminat"! 'teles acum! Primesc cu mare placere "postul" de matusica! Pai...atunci...sa-mi traiasca nepoticele si nepoteii!
Pasca fara aluat? Imi imaginez ceva, parca am si mancat undeva... dar n-ar fi rau sa postezi reteta... Mai ales daca spui ca e usor de preparat! E pentru mine....
Monique, mercic!
Si eu mai am carne de miel in congelator...N-am avut timp sa o prepar pe toata!
La oua...si eu tot vopsea sidefata Carmin, am folosit! Si le-am frecat in palma de le-am zapacit...dar degeaba! Am mai luat si lac... Ma gandesc ca poate tu ai folosit oua care au coaja alba...caci eu n-am gasit si, am avut oua a caror coaja era roscata...Poate asta e cauza de nu mi-au iesit chiar ok! Spun si eu...
Ai cartea lui Jamie? Am vrut si eu sa o cumpar...Nu stiu de ce am renuntat la idee...
Prajitura....arata demential... in orice forma ar fi ea...Prajitura, tort...nu conteaza....! Si mai e si cu ciocolata amaruie...preferata mea!!
M-a dus in eroare "sosul" de pe marginea platoului...de am crezut ca e crema de zahar ars...
Xan, "m-ai distrus" cu retetele pentru pizza... cred ca sunt buuuuune rau, toate! Chiar si Margherita!
Multumim!
Cat despre descrieri...am mai trimis pozele si unor amici...si a trebuit sa explic ce si cum...sa priceapa si oamenii...
Na...ca nici la poze nu ma abtin de la scris... Ce sa fac?
Elenia, scump tare Darius! Sa vezi ce incantat va fi de calatoria cu avionul! In ce zona stai, in Spania?
Roxana, mercic draguto!
Ai facut cursuri foto? Interesant...
Cat despre mancare...fiica-mea, oricum, e mofturoasa la mancare si...mai ales la carne...Asa ca, la noi, nu e regula la carne! Fac plecaciuni cand mananca rasfatata mea, carnita...
In schimb, puiul meu daca ar manca nonstop spanac (ca Popeye, cum spune ea...)...Ii mai fac orez cu ciupercute (si cateodata accepta si ficatelul de langa...), sau ciupercute cu sos de rosii (caci cu smantana nu-i plac), Tocana de cartofiori cu ardei si praz , sau tocana de ardei copti, legume la cuptor...Cam astea ar fi...ce-mi aduc aminte acu'... La astea mai adaug si carne, separat, caci ti-am spus ca fiica-mea e mofturoasa rau...
Nu stiu ce idee sa-ti dau pentru masa de seara! Eu ii fac puiutului meu budinci, lapte cu orez sau paste si, plus, ca mananca, chiar daca putin, si din ceea ce servim noi la cina.
Lexi, scumpo! Cine te-a indispus? ...Pe mine, una, nu ma indispui...din contra...ma bucur cand citesc postarile tale...Imi pare rau, totusi, ca acum nu esti in apele tale...
Nu ne-ai spus...Cum te-ai descurcat la condus? Azi era ziua cea mare, nu?
Iar referitor la adolescenta, mercic ....Eheeeee...as vrea eu sa mai fiu....Dar cu mintea deacu'....
Mercic si pentru complimentele facute lui Mitzu! Las' ca nici Maria nu e mai prejos! Ai o fetita minunata si frumusica foooooc!!!!
Ramo, mercic! Intr-adevar Mitzu se simte bine oriunde...atat timp cat e la aer...
Mey...am ramas cand am vazut pozele prajiturilor. Imi notasem retele...dar nu-mi imaginam cum arata....Delicioase! Da'...spune "tu la fata"...sunt operele tale, prajiturile din poze? Felicitari, atunci
Mey...ce gospodine si bucatarese p'aci...Mi-e rusine sa mai spun ca nu ma pricep la dulciuri....
Si eu stiu despre foi, de la bunica-mea...ca tot la fundul tavii trebuie apelat....
Eunice, am citit si chiar ca esti experta la coptul foilor pe fundul tavii si nu numai....
Ai avut strumfii la soacra! Eh... smechero.... ...
Felicitari pentru "varuiala"! stii cum se spune...inceputul e greu...ca pe urma.... Maine-poimaine te vad postand sfaturi despre ce si cum sa varuim...Am incercat si eu, acum cativa ani, cand eram dom'soara (din prea mult elan si spor...)...si mi-a reusit...M-a mirat si pe mine, sincera sa fiu...
Dragutelor, va urez weekend placut, vreme faina! (ca noi in Bacau nu o sa avem....)
www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis devenit realitate!
Mitzu si...perlutzele...
Stropul de dragoste oferit unui copil ti se va intoarce inzecit, chiar insutit...
Ioana, mami de Maria-Elena, alintata, Mitzu ( 5 septembrie 2006 )
eleņia spune:
mei da harnicutze mai sunteti
Ioana eu stau in Castilia la Mancha(regiunea),Ciudad Real(judet),Tomelloso(oras,se citeste Tomeioso)
cineva spunea de o prajitura cu lamaie,mie personal imi place prajitura alba ca zapada din cauza de foi si crema cu lamaie
pizza este una din mancarurile mele preferate
cu doua saptamani inainte sa vin acasa am facut dupa o reteta proprie iar mi si sotului ne-a placut mai ales cea facutata in tava de cozonac a iesit super ca o rulada am acoperit umplutura cu aluatul si parca era mai buna decat cea clasica nu stiu de ce ca avea aceeasi compozitie
mexxa spune:
Am reusit sa intru in sfarsit putin...
Yoanna tare frumusele pozele!
Sa va zic...am fost cu Sebi la control , medicul a zis ca arata bine, inca mai dreneaza putin lichid dar oricum nu mai este infectie...ceea ce e o veste buna.
Dar marea problema este cum sa il fac pe Sebi sa aibe incredere in mine???? Nu vrea sa iasa afara cu mine...pana la ora asta a stat numai in casa. Cand i-am zis sa mergem afara a zis sa vina tati, eu sa plec. Ieri am iesit cu Radu afara, nu a vrut numai cu mine...si il intreba pe tati daca mami nu il duce la injectii... ma simt atat de vinovata.Noaptea ma alunga de pe pat...nimic nu vrea.
Sper sa rezolv problema asta daca nu o sa merg sa vorbesc cu o persoana specializata sa ma ajute .
Medicul zice ca isi va reveni in max 1 luna...sper deoarece ma simt groaznic.
Va pup si va doresc un weekend placut.
, mamica de Sebastian-Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma un inger deosebit!
_
Te rugam Doamne, vindeca durerea copiilor. Alunga de la ei toata boala si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale.
Vindeca-i pe ei, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pntru copii bolnavi, stinge-le focul ce i-a cuprins, inceteaza-le boala, ridica-i din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel Care vindeci neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam in vecii vecilor. Amin.