Carti si ecranizari
Raspunsuri - Pagina 6
buflea spune:
Mie mi s-a parut ecarnizarea lui The reader extrem de fidela, foarte, foarte reusita ... filmul urmareste cartea pas cu pas, si reuseste sa zugraveasca foarte reusit personajul Hanna Schmitz. Chiar este unul din filmele caruia nu am ce sa-i reporsez ...
Pe de alta parte, Kate Winselet face un rol fantastic in film ... mie mi s-a parut ca exprima extrem de bine rigiditatea personajului, masculinitatea unei femei germane sensibile undeva in adancul sufeltului, lipsa ei de feminitate si efectiv simplitatea sentimentelor ei.
Am remarcat de ex cum pasea asa apasat, cand era taxatoare in tramvai, in uniforma aia de "gardian de bilete", cu pantofii aia barbatesti, fara pic de toc ... pasea apasat si putin aplecata in fatza, exact ca un personaj de cazarma.
Am remarcat cum l-a "sedus" pe pusti, la fel, fara pic de cochetarie feminina - l-a vazut ca se uita prin usa intredeschisa si s-a apucat sa se dezbrace.
Am remarcat cum, in unica scena de "sensibilitate" a filmului, isi spala iubitul cu buretele cu o indarjire de zici ca freca podele, avea aceeasi "lipsa de feminitate" care cred ca ii definea personalitatea si disponibilitatea de a exercita meseria din lagar de mai tarziu.
Am remarcat cum il invata sa faca dragoste - ca la dulgherie,zici ca il invata sa bata cuie, fara gafaieli, fara tzipete, fara oftaturi. Ii spunea scurt - mai la stanga, mai la dreapta, mai incet, mai adanc, stai asa ...etc
Am remarcat cu cata naturalete il intreaba pe judecator la proces el ce ar fi facut in locul ei ...
Pana si structura atletica, plina de muschi a corpului lui Winselet mi s-a parut extrem de potrivita pentru personajul Hanna Schmitz ... am citit ca initial o alesesera pe Nicole Kidman ... nici nu mi-o pot imagina pe Kidman, cu fatza ei de pausica si cu corpul ala al ei inalt si slabanog ca o trestie, jucand o "gardiana" de lagar.
Toate astea sunt picanterii care nu sunt descrise in carte si pe care Winselet efectiv le-a scos in evidenta. Cred ca asta a fost rolul vietii ei si a meritat din plin Oscarul.
Revolutionary Road ? Pai o nevasta isterica si depresiva este in stare sa joace oricine ...daca ma cert putin cu barbatul cred ca pot si eu sa ma duc la auditie
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka 2. Care dintre ecranizarile 'Pride and Prejudice' va place mai mult? Eu ma mai gandesc. |
Mie mi-a placut mult serialul BBC cu Colin Firth,mi-a placut si actrita care o interpreta pe E.Bennet.Dar nu am vazut ultima ecranizare...
Mi-a placut mult "Brideshead Revisited" din anii 80 cu Jeremy Irons,aud ca s-a mai facut o ecranizare recenta.Chiar mi-a placut mai mult serialul decat cartea lui Evelyn Waugh pe care am citit-o anul asta.
musetto spune:
Mi-a placut mult "Brideshead Revisited" din anii 80 cu Jeremy Irons,aud ca s-a mai facut o ecranizare recenta.Chiar mi-a placut mai mult serialul decat cartea lui Evelyn Waugh pe care am citit-o anul asta. |
Loryi, asta e unul din serialele pe care le vizionez in mod frecvent . Chiar nu ma asteptam sa fie cunoscut publicului din Ro. Este superb realizat, dar e genul acela de film fatza de care trebuie sa ai deja dezvoltat "gustul", ca sa poti aprecia tot ce are de oferit.
Puteti citi mai multe despre el aici: http://www.imdb.com/title/tt0083390/
Am inteles ca noua ecranizare nu e la fel de reusita, asa ca nu m-am grabit s-o vad. Cartea o am pe lista...
liadorian spune:
Buflea, mie tocmai chestiile pe care le mentionezi in legatura cu Hanna mi-au creat impresia de mecanic, inautentic, fortat de la un punct incolo. Cred insa ca nu-i neaparat vina lui Kate Winslet, cat a scenariului si de fapt a cartii, care lasa personajul asta cumva in suspensie, fara sa-l rotunjeasca.
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui musetto
Loryi, asta e unul din serialele pe care le vizionez in mod frecvent . Chiar nu ma asteptam sa fie cunoscut publicului din Ro. Este superb realizat, dar e genul acela de film fatza de care trebuie sa ai deja dezvoltat "gustul", ca sa poti aprecia tot ce are de oferit. Puteti citi mai multe despre el aici: http://www.imdb.com/title/tt0083390/ Am inteles ca noua ecranizare nu e la fel de reusita, asa ca nu m-am grabit s-o vad. Cartea o am pe lista... |
L-am vazut din intamplare,pe TVR 2 si mi-a placut extrem de mult,si mie si sotului meu.Cartea a aparut recent in Ro,eu nu mai stiu de alta editie.Dupa serial ,o cautasem pe la bibblioteci si nu gasisem ,apoi am vazut-o in librarie.
buflea spune:
citat din mesajul lui liadorian Buflea, mie tocmai chestiile pe care le mentionezi in legatura cu Hanna mi-au creat impresia de mecanic, inautentic, fortat de la un punct incolo. Cred insa ca nu-i neaparat vina lui Kate Winslet, cat a scenariului si de fapt a cartii, care lasa personajul asta cumva in suspensie, fara sa-l rotunjeasca. |
Hmmm ... nu stiu ce sa spun, cred ca e chestie de interpretare.
Dupa mine toate aceste amanunte contureaza personalitatea unui personaj care a putut sa-si faca meseria riguros, coresct si fara mustrari de constiinta, in lagar. Cred ca totusi trebuie sa ai o anumita structura umana ca sa poti fi gardian de lagar ...
Apoi, tot dupa parerea mea, cartea / filmul dau o noua viziune a holocaustului ... in sensul ca pana acum personajele erau clare - evreii erau aia buni, victime, chinuiti, munciti si omorati cu sange rece iar nemtii si cei care au lucrat pentru ei erau aia rai, insetati de sange si de ura. Ei bine, aceasta femeie nu era de loc o femeie rea, nu avea nimic cu evreii, era pur si simplu o femeie simpla, cu o sensibilitate limitata dar crescuta in cultura germana, foarte exacta si foarte corecta, ea muncea nu gandea, nu plagea, nu o durea de femeile pe care le trimitea la moarte pentru ca jobul ei nu era asta ...tine minte, la proces, cand se tot insista pe intrebarea " de ce nu ati deschis usile bisericii" si ea s-a ridicat si a spus "pentru ca datoria noastra era sa pastram ordinea, daca deschideam usile se facea haos si nu mai puteam controla situatia" ... deci aceasta femeie avea pur si simplu un alt sistem de valori si fusese omul potrivit la locul potrivit.
musetto spune:
citat din mesajul lui loryi1974 L-am vazut din intamplare,pe TVR 2 si mi-a placut extrem de mult,si mie si sotului meu. |
Ce fain! Stii cumva daca pe TVR2 au fost si seriale britanice precum www.imdb.com/title/tt0417349/" target="_blank">North And South dupa romanul lui Elizabeth Gaskell? Sau ecranizarile cu extrem de talentatii David Suchet si Jeremy Brett dupa www.imdb.com/title/tt0094525/" target="_blank">Poirot si, respectiv, www.imdb.com/title/tt0086661/" target="_blank">Sherlock Holmes? Marturisesc ca am parcurs cu mare drag o carte de statistica matematica numai pt ca fiecare capitol incepea cu un citat din "Sherlock Holmes" (poate exagerez, dar nu-s foarte departe de adevar).
beshter spune:
citat din mesajul lui musetto Sau ecranizarile cu extrem de talentatii David Suchet si Jeremy Brett dupa www.imdb.com/title/tt0094525/" target="_blank">Poirot si, respectiv, www.imdb.com/title/tt0086661/" target="_blank">Sherlock Holmes? |
Oooo, ce frumos! David Suchet in chip de Poirot e mai bun chiar si decat Peter Ustinov (parerea mea:)). Nu mai stiu daca pe TVR2 am vazut seria...
You cannot both dance and not pay the piper.
buflea spune:
Am vorbit pe la filme de aceste 2 ecranizari asa ca m-am gandit sa le amintesc si aici.
- The other Boleyn Girl - ecranizare slabutza, cartea de 100 de ori mai buna
- The Painted Veil - superb si filmul si ecranizarea ... recomand cartea pentru ca in film finalul este total schimbat.
musetto spune:
citat din mesajul lui Mihaelka David Suchet in chip de Poirot e mai bun chiar si decat Peter Ustinov (parerea mea:)). |
Si a mea. David Suchet este Poirot . Am inteles ca de curand au inceput filmarile la o noua serie. Cel mai mult mi-au placut episoadele mai vechi, in care apar Captain Hastings, Chief Inspector Japp si Miss Lemon. Fara ei, personajul Poirot parca nu e intreg. Probabil ca au respectat cartile, pe care insa nu mi le amintesc foarte bine (cam tot ce citesc/vizionez o singura data uit).