Carti si ecranizari

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
- The Painted Veil - superb si filmul si ecranizarea ... recomand cartea pentru ca in film finalul este total schimbat.

Multumesc pt recomandare, o sa caut si filmul si cartea, pt ca imi place stilul lui Maugham (desi n-am citit prea mult).

Dintre filmele facute dupa scrierile lui, imi mai vin acum in minte "Of Human Bondage" (din care nu am vazut nicio versiune inca) si "Being Julia".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto
Dintre filmele facute dupa scrierile lui, imi mai vin acum in minte "Of Human Bondage" (din care nu am vazut nicio versiune inca) si "Being Julia".

Si mie imi place stilul lui si mai ales sunt socata de cat de realist sunt privite relatiile dintre oameni, cu cata ingaduinta si curaj abordeaza teme ca adulterul, slabiciunile umane, atractia irezistibila tinand cont de perioada in care a a scris aceste carti (1914-1939). Totusi, Of Human Bondage nu am putut sa o termin ... este o carte prea lunga si prea liniara. Nu pot spune ca nu mi-a placut cat am citit dar nu m-a "agatzat" si mi-a aparut "The Kite Runner" pe care efectiv am devorat-o asa ca m-am lasat de Maugham.

Am vazut being Julia si mi-a placut, nu m-a dat pe spate dar mi-a placut ..nici nu stiam ca a fost o ecranizare a romanului Theatre a lui Maugham ..m-am uitat acum pe net .

Mergi la inceput

La ecranizari mizerabile as baga "The Kite Runner" - Vanatorul de zmeie ...Doamne, groaznic, n-am crezut ca un film poate efectiv sa ingroape o carte atat de buna.
Filmul este o telenovela indiana pe care daca l-as fi vazut inainte de a citi cartea probabil ca nu m-as mai fi apropiat de carte niciodata.
Cartea este minunata - nu am cuvinte sa va spun cat de interesanta este, povestea de prietenie dintre 2 barbati afghani, este o carte despre Afghanistan, despre cultura lor, despre involutia lor ca tara, despre relatiile de familie atat de diferite de ceea ce stim noi ca inseamna familia ... prima jumatate este atat de intensa, atat de bine scrisa incat simti ca parca urci asa usor un deal si cand ajungi in varful lui gafai de oboseala si neputinta de parca l-ai fi alergat. A doua jumatate e putin telenovelizata, mai relaxanta si putin cam coreciala, de parca o iei la vale fara sa ti se mai urce inima in gat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Chiar inainte sa plec mare si ma trezesc inconjurata de nisip, am vazut www.imdb.com/title/tt0058625/" target="_blank">Suna no onna, ecranizarea lui Teshigahara dupa www.polirom.ro/catalog/carte/femeia-nisipurilor-1545/" target="_blank">Femeia nisipurilor a lui Kobo Abe.
M-am gandit o saptamana daca filmul e mai bun decat cartea sau invers. Habar n-am. Amandoua sunt fabulos de bune. M-am hranit toata saptamana din incantarea pe care mi-a produs-o filmul. Mai rar asa film de categorie 'grea' care sa curga cu atata usurinta si sa nu rateze nimic din simbolistica romanului.

Aveti aici si trailerul original:

P.S. offtopic - nu pot incheia fara sa multumesc cui a facut posibila minunea de a vedea filmul asta; acel cineva de peste mari si tari e un inger.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Tocmai am vazut Il Deserto dei Tartari - Desertul Tatarilor, dupa www.cartedesucces.ro/titlu.php?id=12690" target="_blank">cartea lui Dino Buzzati. Superba realizare a regizorului Valerio Zurlini, cu un cast international si o coloana sonora semnata de Ennio Morricone.

Un film de vazut si, mai mult chiar, o carte de citit.

Mergi la inceput

Cu scuze pt off topic: Eloise, abia acum, recitind din urma, am vazut adaugirea ta. Multumesc inca o data pt fotografii , sa stii ca ma uit la ele foarte des :)

Mergi la inceput

Dragele mele doamne si domnite,

Iata lista celor mai bune ecranizari din istorie (cica; e o lista facuta de The Guardian si preluata de Gandul www.gandul.info/arta/50-cele-mai-bune-ecranizari-din-istorie.html?3940 3527491" target="_blank">aici si pastuita de mine mai jos; nu stiu criterii si nu stiu juriu).

1984
Alice in Wonderland
American Psycho
Breakfast at Tiffany's
Brighton Rock
Catch 22
Charlie & the Chocolate Factory
A Clockwork Orange
Close Range (inc Brokeback Mountain)
The Day of the Triffids
Devil in a Blue Dress
Different Seasons (inc The Shawshank Redemption)
Do Androids Dream of Electric Sheep? (aka Bladerunner)
Doctor Zhivago
Empire of the Sun
The English Patient
Fight Club
The French Lieutenant's Woman
Get Shorty
The Godfather
Goldfinger
Goodfellas
Heart of Darkness (aka Apocalypse Now)
The Hound of the Baskervilles
Jaws
The Jungle Book
A Kestrel for a Knave (aka Kes)
LA Confidential
Les Liaisons Dangereuses
Lolita
Lord of the Flies
The Maltese Falcon
Oliver Twist
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Orlando
The Outsiders
Pride and Prejudice
The Prime of Miss Jean Brodie
The Railway Children
Rebecca
The Remains of the Day
Schindler's Ark (aka Schindler's List)
Sin City
The Spy Who Came in From the Cold
The Talented Mr Ripley
Tess of the D'Urbervilles
To Kill a Mockingbird
Trainspotting
The Vanishing
Watership Down

Ce parere aveti? Ati scoate ceva? Ati adauga altceva?

Va astept sa ne dam cu presupusu'

Mergi la inceput

Pai cartile astea s-au ecranizat de cate 3-4 ori si nu toate ecranizarile au fost reusite.

Mergi la inceput

My guess is ca lista se refera la primele ecranizari (nu la remakes) si oricum, sunt unele filme acolo care n-au beneficiat de mai multe ecranizari. Ca nimeni n-a avut curaj (ma rog, in afara de unele adaptari timide pentru teveu).

Asadar, cum comentati lista? Ce criterii credeti ca s-au folosit?

Mergi la inceput

Trebuie neaparat sa pun asta aici ...am vazut "Confessions of a Shopaholic" - o ecranizare JALNICA si amestecata a primelor 3 romane ale lui Sophie Kingsella ... Doamne, ce porcarie ...

Mergi la inceput