Burtici fericite de septembrie-octombrie (40)
Raspunsuri - Pagina 13
katteryna spune:
Adimercedes sper sa am taria sa iti urmez exemplul cu vizitele inoportune! Recunosc cu rusine ca de felul meu, mai bine tac si las de la mine decat sa supar pe cineva...Sper ca bebelina sa ma schimbe in privinta asta!
18+ cu floricica
( RAISA MARIA
)
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Emy10 Buna dimineata Chiar daca am absentat caci muuult de munca la serviciu , v-am citit printre picaturi! Ieri am fost la doctor si l-am vazut si masurat pe bebita! :))) Totul este OK, bebe este in parametrii normali! Dar, nu a stat sa vedem sexul! Iara, eu mor de curiozitate! 16+ |
Emy, felicitari pt vestile bune. O sa aflati si sexul, stai linsitita
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lutoniana Buna dimineata dragelor ....am haplit deja cafeaua...asemeni unui drogat si v-am savurat fiecare rand si fiecare cuvant.....nu stiu ce ma fac eu cu voi ca asa ma mananca degetelele si poe mine....dar vine weekend-ul si recuperez iar Din tot ce am citit insa mi-a ramas asa un semn de intrebare ...existentialo-filosofic cum naiba am sa fac eu fata la tot ceea ce povestiti voi ? Copilul, gradinita, sotul, familia, serviciul, EU, educatia sa nu o ia pe aratura, timp liber, dezvoltare armonioasa..... De unde vine aceasta putere ? Acum ma consider usor egoista, asa am fost mereu dar fara sa imi doresc asta, acum daca mi-e foame bine daca nu ....nu....cu sotul pot discuta ce am chef si ce nu am....adica este un soi de independenta. Nasa mea imi spunea odata ca atunci cand apare copilul iti apare si aceasta putere (imi amintesc ca venea la birou de la 8 la 17, alerga sa duca si sa aduca copilul de la balet, de la engleza, apoi facea lectii, mancare, curatenie....) si a doua zi era si fardata si aranjata. SPER din tot sufletul sa am si eu atata energie si putere sa trec peste toate pentru ca un copil mi-am dorit de cand ma stiu si acum sunt aproape de a-mi implini visul. Cand mai citesc de manute luxate, TV, PC cu limite sau fara, mancare, bolnaviori, probleme la serviciu....ma trec fiorii Dar nu am ce sa fac decat sa astept si sa iau fiecare clipe pe rand si sa ma bucur de ea.....cu increderea ca voi fi pregatita pentru ceea ce va urma. Doresc succes mamicilor care mi-au demonstrat aici ce inseamna sa stai cu cu un copil si sa-l cresti si le felicit pentru tarie si putere. ![]() Cea mai fericita 17 + cu ![]() |
Lutoniana, stai linistita, o sa vezi ce repede evaluezi situatia si iti stabilesti prioritatile, de nici tie nu o sa iti vina sa crezi
Sunt mai grele primele luni, pana te inveti cu bb si bb cu tine, pana intrati intr-o rutina, dar apoi lucrurile devin mai simple (per ansamblu). Sau asa mi s-a parut mie
Dar tu esti calma si cu capul pe umeri, nu ai de ce sa iti faci griji!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
delia79 spune:
Salutari fetele cochetele 

Papat, baut cafeluta, pus muzica si acum pe forum
. Am lipsit destul de mult, dar am citit tot sa stiti. Din pacate nu pot raspunde de la munca cand sunteti voi active, iar seara cand ajung acasa nu mai e nimeni si ma simt oarecum aiurea sa raspund la subiecte care au trecut deja.
Felicit fetele care au aflat culoarea caruciorului si care au primit rezultate bune la analize. Ma bucur de fiecare data cand citesc vesti bune si sufar alaturi de fetele care trec prin momente mai grele.
Monica, ma bucur ca stai mai bine cu moralul si ca bb e bine. Btw e un frumos si un dulcel.
MangaGirl, sper sa treaca maseaua aia care te chinuie. Sarbatori fericite lui iubi al tau si sa treaca cu bine examenele. E foarte frumos din partea ca vrei sa-i gatesti cate ceva ca sa simta ca e pastele.
Lutoniana, si la tine la fel Paste Fericit la jumatatea catolica, pofta mare la bunatatile pe care le pregatesti. Si eu simt lipsa mancarurilor facute de mama si soacra, dar cu timpul am invatat sa le fac singura si acum am o satisfactie mare cand vad ca toate sunt facute cu manuta mea.
Biaz, sa stii ca mie mi-ai facut mie pofta cu mancarea de linte. Si eu sunt vegetariana. Si imi plac si postarile tale f mult. Eu din fire sunt tacuta si introvertita dar sunt o buna ascultatoare si invat de la fiecare cate ceva. Sunt de acord cu ce ai scris referitor la educatia copiilor. 
Crisbebe, incearca sa-ti faci mici placeri (plimbari, papat ceva superbun, intalniri cu prieteni) ca poate trece si starea proasta.
. Si eu mai am zile dintr-astea cand hormonii fac ce vor cu mine.
Adimercedes, si postarile tale imi plac f mult si le consider f utile. Referitor la ajutor din partea rudelor sunt ''ferita'', inca ma gandesc daca sa o chem pe mama vreo luna. Sunt avantaje si dezavantaje. Depinde de firea fiecareia dintre noi. Eu cu mama am o relatie buna si daca ma enerveaza cu ceva ii pot spune repede verde, pe cand cu soacra ma feresc sa-i spun ce gandesc ca sa pastram o relatie buna. La mine decizia depinde de felul cum voi naste, natural sau cezariana. Voi afla la analizele din iunie. Cat despre prieteni le voi spune fara nici o jena sa vina cand vreau au, vor intelege ca majoritatea au si ei copii.
Iulika, iti dai deama ca si noi avem aceleasi intrebari si temeri cu limbile vorbite. Dar noi in casa vorbim romaneste si vom vorbi si cu bb la fel. Aici la gradi si la scoala e obligatoriu franceza, dar mie mi-ar place mai mult sa stie engleza. Vom vedea la momentul respectiv. Felicitari pt cuculet, cred ca sunteti in al noulea cer 
M-am intins ca o placinta ![]()
15+
in curand mamy de bb scump
diana_n spune:
Roxxy am avut si eu baby shower cu 2 luni inainte sa se nasca Peter. M-am dus la Babies R'Us, mi-au dat un fel de cititor de etichete si cum vedeam ceva ce vroiam beep pe eticheta. Vroiam 2 de acelasi fel? beep-beep. Pe site-ul magazinului a aparut lista de produse, cine vroia sa ne cumpere ceva o facea on-line (cumnatii din Romania au cumparat cadita, de ex.) sau la magazin si doar mentiona ca e un produs din lista mea.
Bineinteles ca parintii din tara s-au codit sa-mi spuna chiar in fata ca nu se face, aduce ghinion, cine a mai auzit mama de asa ceva la romani, etc, dar mai mare a fost presiunea din partea prietenilor de aici care nu intelegeau cum adica sa nu am baby shower?!
Am avut 2 luni sa spal, sa aranjez hainutele, sa pregatesc camera. Botezul l-am facut de Craciun, am facut petrecere mare dar nu le-am spus invitatilor ca e botez, toti au crezut ca e de Craciun, asa ca nu au adus nimic la copil. A fost alegerea noastra, chiar daca toti din tara intrebau : si, ce v-au adus la botez?bani , ceva? Aici se dau cadouri la copil si la botez, dar deja simteam ca primisem prea multe si pe degeaba si ei nici nu vazusera copilul ![]()
Un an mai tarziu cumnata din Iasi naste. Mama soacra cu ea la spital, cumnatul si tata-socru cu masina prin oras iau la rand toate magazinele prin care trecusera inainte, aveau listuta cu ce si cat sa cumpere. N-au mai gasit marimea, culoarea, se dublase pretul, dadusera comanda de patutz si inainte cu o zi de ridicarea comenzii vine alta gravida care cumpara patul. Fratele mesterului a incurcat gravidele, a crezut ca e cumnata mea. A mai durat 1 luna pana a facut alt patut.
Nu s-au suparat, au zis ca asta e.
Si eu si cumnata am fost in final la fel de multumite de cum s-au rezolvat treburile pentru fiecare din noi.
Conteaza sa nu incerci sa iei valul in piept, in tara n-ai cum sa cumperi dinainte fara sa fii dezaprobata din ochi, aici n-ai cum sa nu ai baby shower fara sa nu-ti bata prietenii obrazul.
La inceput doar eu si sotul am avut grija de Peter. Nu-i nimic complicat in facutul baii, in schimbat pampers-ul, pe bune ca nu incap 2-3 adulti in jurul unui copilas de 3-4kg.
Am chemat-o pe mama cand Peter avea 2 luni, tocmai pentru ca si ea e plina de sfaturi binevoitoare. I l-am pus in brate, mare, gras, sanatos si am intrebat-o daca i se pare ca nu m-am descurcat cu el
Normal ca a ras si de atunci ea m-a intrebat cu ce sa ma ajute. Am trimis-o afara sa-l plimbe si m-am dus la culcare. Ahhh, asta da ajutor... ![]()
Diana
18 saptamani si Peter (3 oct 2005)
lutoniana spune:
Delia multumesc de urari, draguta ca intotdeauna dar sotul meu e de-al meu, adica ortodox.
Nu e nici un bai poate nu m-am exprimat eu corect in ceea ce am scris 
Cea mai fericita
18 + cu 
delia79 spune:
Lutoniana, oops, scuze, neuronul meu insingurat a inteles ce a vrut ![]()
Roxxy80 spune:
Salutare, burtici!
Diana, super chestia asta cu babyshower.
Referitor la superstitiile din tara, mie nu mi-a pasat. De cand eram gravi in 15 sapt cu Matei am inceput sa-i cumpar de toate. Cand am nascut aveam absolut tot. Le-am spus alor mei ca e problema lor daca sunt superstitiosi, eu nu cred in prostiile astea. Si drept urmare, acum sunt gravi in 18 saptamani si ai mei au inceput deja sa-i cumpere lucrusoare fetitei
. De data asta nu voi mai cumpara asa multe pt ca am deja cadita, sterilizator, carucior si unele hainute de la Matei (care se potrivesc si la fetita...mi-a placut sa-l imbrac in rosu si portocaliu
).
Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
18+
biaz29 spune:
Seara buna, fetelor!
Hai sa le iau si eu la rand.
Lutoniana, te inteleg in ceea ce priveste atmosfera din mediile universitare. Din fericire, eu lucrez intr-o universitate particulara mica si, cel putin la catedra noastra, lucrurile stau mai bine. Nu am de ce sa ma plang. In schimb, la Universitatea Bucuresti, unde sunt doctorand ... 
.
Si uite ca totusi s-a gasit cineva care sa simpatizeze si cu mancarea mea de linte.
Delia79,
in sfarsit cineva care are gusturi ca ale mele. Asa, intre noi, stiai ca dupa statistici, cele mai multe persoane vegetariene sunt femei cu studii superioare? Adica vegetarienele (asa ca noi) e destepte! ![]()
![]()
Si daca tot suntem la capitolul asta, tocmai i-am facut analizele fiului meu (tot vegetarian). Rezultatele: calciu in limite normale, aproape de limita superioara, hemoglobina super. Si cam atat cu reprosurile pe care le-am primit de la unii medici ca o sa cresc un copil anemic si rahitic.
Multumesc tuturor fetelor care mi-au scris mesaje frumoase de incurajare. 

Cat despre primele saptamani, va incurajez pe toate mamicile care sunteti la prima sarcina, sa aveti mai multa incredere in instinctele materne pe care le aveti. Sa va povestesc despre prima baita a baietelului meu, ca sa intelegeti despre ce vorbesc. Era a doua zi dimineata dupa nastere, la prima vizita a medicului neoanatolog, dupa ce ma chinuisem cu scaiurile de la scutec vreo 10 mine.
Si nazdravanul meu, s-a gandit la o surpriza. Imediat ce l-a desfasat doamna doctor surpriza! I-a facut o placintuta cu tot meconiul.
Acum mama, ia si-l spala ca sa poata continua consultatia. Pur si simplu am intins mana, l-am asezat cu fata in jos pe bratul meu, i-am bagat funduletul sub apa de la robinet si da-i! Am facut-o din instinct, fara antrenament de nici un fel.
Si eu cred ca e extrem de important sa avem liniste in primele saptamani dupa nasterea unui bebelus pentru a ne acomoda unii cu ceilalti. Rudele si prietenii care au tact si bun simt, vor telefona sa felicite, vor trimite daruri (nu neapart) si vor intreba cand puteti sau sunteti dispusi sa va viziteze, fara sa va preseze. Din principiu, eu nu merg in vizita la un bebelus inainte de a implini o luna, dar telefonez sa-mi ofer ajutorul. Tocmai fiindca stiu ce inseamna sa te apuce o criza de plans si depresie in mijlocul unei vizite nedorite, in timp ce bebelusul plange si tu nu stii cum sa te imparti.
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si
17+
delia79 spune:
Biaz, nu stiam de statisticilea astea magulitoare pt vegetarieni. Eu sunt vegetariana de 11 ani si la mine efectele s-au vazut imediat: sistem imunitar mai puternic, energie si acnee disparuta ca prin minune. Mi-am luat multe reprosuri de-a lungul timpului de la parinti, rude si chiar prieteni. Am avut surpriza chiar zilele trecute sa ma intrebe o amica daca doctorul meu e de acord cu ''regimul'' meu pe perioada sarcinii.
In fine, tratez totul cu zambetul pe buze, primii ani au fost mai grei
.
Lutoniana, mi-ai facut pofta cu dovleceii pané cu mujdei
. Imi fac si eu maine
, sunt printre preferati.
somn usor
15+