Burtici fericite de septembrie-octombrie (40)
Raspunsuri - Pagina 12
katteryna spune:
Lutoniana cred ca fetele s-au bagat la pregatiri pentru Pasti.
Ai dreptate cu "tratamentul" oferit de mame. Noi nu stam cu nici una din ele dar de sarbatori, ele pregatesc de toate si noi ne aprovizionam
Asa ca spre rusinea mea
eu nu o sa pregatesc nimic insa voi face o prajitura ceva zilele viitoare.
Acum ma duc ca fac o ciorbita de perisoare ( sper ca nu fac pofta la nimeni) dar ca felul doi, sunt blocata, nu mai stiu ce sa fac...
18+ cu floricica
( RAISA MARIA
)
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1
iuliapapusa spune:
Buna fetele.Ce faceci?Toate sunteti bine?Nu am mai intrat ca m-am apucat de curatenie generala.Este un haos la mine in casa.Am aflat de ce-mi apar bubite.Sotiprul lucreaza pe un santier si are niste caini acolo asa ca mi-a adus niste puricei.Am dat totul afara la scuturat si spalat.Dau si cu sprei sa siu sigura.Bine ca nu e varicela
.Bebita misca toata ziulica cat e de lunga.Aseara era 11 seara si nu se mai oprea probabil nu-si gasea pozitia de dormit nu stiu.E tare amuzant sa-l simt cum se bataie.Mi-e tare drag.Va
pe toate.
MangaGirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui katteryna Fetelor unde ati fugit? Am ramas singura pe aci...Se cunoaste ca vine weekendu'! Lutoniana tu ce faci? MangaGirl cum te mai simti? 18+ cu floricica roz ![]() http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1 |
incer sa va prind din urma, dar nu mai am nici o sansa. M-am umflat iar la masea, ar nu ma doare. inca nu am luat a doua tura de antibiotic. astept pana mai inspre sfarsitul lunii chiar inainte de a veni acasa. pentru ca sergiu e catolic, m-am ganidt sa vopsesc niste oua daca oi gasi ceva vopsea pe la un sop din asta de polonezi de pe aici si poate fac si o pasca la rapid. in rest, sunt fericita ca ieri am fost libera si luni la fel. m-am plibat mult prin centru, prin ploaie. am fost la biserica, m-am spovedit, i-am spus de logodna, mi-a spus ca nu are valoare. ca e doar schimb de verighete. dar eu tot as face-o. si cam atat. el e cu examenele, deci nu am cu cine vorbi, iar aici ploua si e urat. asa ca ma gandesc sa trag o fuga si pe la sala, desi lenea e f mare. tot ma chinui sa ma ridic de la laptop, dar nu am nici o sansa.
MangaGirl :-)
15+http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
adimercedes spune:
Hai ca iar le iau in ordine inversa ![]()
Referitor la vizitele inoportune: eu mi-am impins sotul la inaintare!!! Sincera sa fiu, am preferat sa vina prietenii f apropiati la spital. A fost scurt, pe semintuneric, Lisa era infasata, dormea, au privit-o de la distanta... Tutu i-a pus sa se spele pe maini cand au ajuns in camera, sa nu o atinga si sa nu mearga prea aproape si toti s-au conformat
. Le-a zis ca e pt binele lui Lisa, ca nu are decat 3 zile! Ba pe unul dintre prieteni, care venea direct de la munca, l-a dus acasa la noi si l-a pus sa faca dus si i-a dat tricou de schimb sa nu ii imbolnaveasca odrasla - so tipul a facut intocmai![]()
Acasa nu a aparut nimeni la usa, desi cei care s-au autoinvintat au dat telefon inainte si le-am zis noi o ora care ne-a convenit noua. De obicei seara, dupa baita bebelui sau dupa papic, cand arati copilul, stai 5 minute si te scuzi ca mergi sa il pui in patut, ca e tarziu pt el si a avut o zi agitata
. Nu m-am jenat, le-am pus in fata uscaturi (grisile, saratele, biscuiti sarati) si dipuri (gen pate, paste diverse), sucuri, sotul s-a ocupat de vin etc si am plecat in camera. Cand am revenit am participat la discutie etc.
Mi se pare extrem de prost gust sa te trezesti cu cineva la usa, iar persoana respectiva sa astepte sa o servesti, sa vrea sa puna mana/gura pe bebe si sa inceapa sa iti dea sfaturi
. La persoane de genul asta le raspunzi ca o sa te descurci la momentul potrivit, ca vei actiona in functie de situatie si de copil etc.
E important sa faci ce e mai bine pt bebe si pt tine!
Daca simti ca poti scapa repede de lume, pot veni la spital si apoi ii conduci pe hol si stai la discutie sau se poate ocupa sotul de povesti, ca tu te scuzi si o stergi. Dar e infinit mai sanatos pt bebe sa primesti vizite de la rudele din grup extins doar dupa 2-3-4 sapt. Pana atunci poti baga scuze diverse: nu te simti bine, bb e foarte agitat si simti ca o vizita l-ar agita si mai mult, ai de facut multa curatenie si mancare, ca nu mai ai nimic in frigider. Daca se ofera sa vina cu o oala de mancare, sa-ti dea cu aspiratorul sau cu sa-ti aduca o plasa de cumparaturi, te mai gandesti
.
Serios vorbind, oricat de bine e sa socializezi, tu esti stoarsa, bebe abia se obisnuieste la mediul extern, e cu imunitate 0 si cred ca e mai bine sa stai 3-4 sapt sa te ajustezi la noua situatie si sa te obisnuiesti cu ea (si ea cu tine
).
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui MariaI Neata fetele, intru si eu sa spun ceva ca va tot citesc cu spor de cateva zile. Am fost la ecograf si l-am vazut pe bebe. Cu toate ca nu e primul copil emotia e la fel de intensa si evident ca mi-au dat lacrimile cand l-am vazut acolo in burtica dormind. S-a miscat foarte putin si ecografia s-a terminat destul de repede ca l-a masurat usor. Verdictul a fost sec: e foarte bine pentru varsta lui. Am donat sange si pentru bitest, acum asteptam rezultatele peste doua saptamani. Va pup si va doresc sanatate puiutilor pe care ii aveti deja si sarcina usoara tuturor. Maria Alex (5 mai 2004) si BB nou 11+http://cealalta-realitate.blogspot.com/ http://www.copaculdehartie.ro/ |
Maria, felicitari pt vestile bune!!!!
Am vazut poze cu Alexutu. E un strengar si un dulce!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
crissbebe spune:
Buna fetelor...ce mai faceti....eu sunt asa si asa..chiar daca nu mai postez atat de des eu sunt alturi de voi si va citesc zilnic...nu ma simt in stare sa vb momentan...sunt intr-o stare proasta din cauza unor probleme... asa ca nu uitati ca unt si eu printre voi si va citesc zilnic...va
si va urez un week-end placut
15 + cu
adimercedes spune:
Referitor la ajutor de la mama/soacra: eu am fost viteaza si am zis ca ma descurc singura/cu sotul. El insa, nu a fost fff convins ca face fata. Am chemat-o pe mama mea la noi, a venit cu aproape 1 luna inainte sa nasc si a stat pana Lisa a implinit 5 luni.
Mama e o femeie gospodina, discreta, finuta, nu se baga ca musca in lapte, o femeie de zahar, ce mai!?!
INSA, in primele zile acasa, cand hormonii isi fac de cap, cand copilul invata sa suga, cand eu eram chiauna de lipsa de somn, am avut si eu iesiri si am repezit-o cand m-a luat din scurt cu sfaturi si comentarii ca nu e bine cum incerc sa o alaptez, ca nu o sa invete niciodata sa suga. Insa am inteles-o si m-a inteles si am mers mai departe, am intrat in rutina. M-a ajutat enorm: gatea zilnic, facea curatenie tot zilnic, punea haine si vase la spalat, o tinea pe Lisa ca sa pot sa ma odihnesc sau sa computeresc (noi tocmai ce incepusem o afacere si trebuia sa tin relatiile cu clientii si cu colaboratorii si distribuitorii si era nebunie de sarbatori). Lisa a urat patutul de la bun inceput, a fost un caz fff urat de colici, ziua dormea numai cu capul pe umarul cuiva, avea nevoie de atentie 100%.
Nu stiu cum as fi facut fata la gatit si facut curatenie fara mama. Plus ca mai aveam cu cine schimba si eu o vorba, mai intrebam una, alta...
----------------
Tura asta, insa, soacra s-a anuntat ca vine ea imediat ce i-a zis sotul de sarcina si desi eu as fi vrut ca mama sa vina, mama a zis ca ea nu poate sa se bage peste ce a zis soacra deja. Asa ca
. Soacra ne-a anuntat ca ea vine sa stea cu Lisa, sa o duca in parc si ca 3 luni Lisa va fi doar a ei! 
Insa ramane de vazut daca va face fata "mediului" timp de 3 luni. Ne gandeam sa o chem pe mama mai pe la inceputul anului viitor, ca ea, saraca, nu a avut parte de concediu data trecuta, nu am apucat sa ne preumblam prea mult, nu a vazut multe din minunile din Sydney sau imprejurimi. Insa la ea e mai complicat, ca inca lucreaza si deja si-a luat liber tura trecuta 5 luni de la servici. O sa vedem cum va fi. Am decis sa nu ma stresez dinainte. Daca apar probleme, le rezolvam la momentul respectiv. Pana atunci, mergem inainte cu ce avem
.
Cred ca fiecare stie mai bine situatia proprie, insa sunt perfect de acord cu Diana. E nevoie de cineva sa preia din treburile gospodariei. Daca sotul e capabil, no problemo, bafta multa. Insa daca el lucreaza ca al meu (plus businessul propriu), un ajutor extern e binevenit. Si nu e musai sa se mute la voi! Puteti stabili cateva ore/zi in cateva zile/sapt si ajustati lucrurile din mers.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui crissbebe Buna fetelor...ce mai faceti....eu sunt asa si asa..chiar daca nu mai postez atat de des eu sunt alturi de voi si va citesc zilnic...nu ma simt in stare sa vb momentan...sunt intr-o stare proasta din cauza unor probleme... asa ca nu uitati ca unt si eu printre voi si va citesc zilnic...va si va urez un week-end placut 15 + cu |
Crisbebe, eu ti-am mai zis ca ma gandesc constant la tine. Sper ca totul sa se rezolve cu bine. Daca putem ajuta, chiar si cu o vorba buna, suntem aici

Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
katteryna spune:
iuliapapusa ma bucur ca au fost doar puriceii
Scapa de ei si o sa fie bine dar ai grija cu curatenia sa nu faci efort prea mare! Pupici
MangaGirl of Doamne cat mai induri tu cu maseluta!
Bine ca nu doare cel putin. Paste fericit lui Sergiu!

si spor la invatat si bafta la examene!
Crissbebe sper sa treaca problemele mai repede si sa revii in forta! De ne scrii sau nu, suntem alaturi de tine
18+ cu floricica
( RAISA MARIA
)
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui Iulika29 Buna dimineata fetelor!! Ce frumos scrieti voi despre educatia copiilor si asa ..eu sunt ochi si urechi..ca asa ma ia si pe mine unele ganduri oare o så ma descurc ..dar as acum ziceati cred ca vine cu timpul si 'intelepciunea'.. Eu mai am o problemutza nu prea mare dar oricum..ma gandesc ca såracu bebe cat o så fie mic o så auda romaneste si suedeza apoi la gradinitza suedezå..Noi suntem amandoi romani dar al meu sot e de mic aici si mai mult suedeza 'parleste'..Si avem in familie copii care vb numai suedeza si imi e ca o så fie bulversant pt el..... Iulika, cea mai fericitå 19+cu Bruce Nicholas |
Iulika, am vazut ca deja ai primit raspuns la intrebarea ta. Eu zic sa vorbiti cu bb fiecare limba lui materna.
La noi a fost mai dificil, dar ne-am inteles ca eu sa vb cu Lisa engleza, iar sotul romana. Insa el cam uita sa fie consecvent, in unele zile vorbeste engleza, in alte zile isi aduce aminte si ii vorbeste romaneste. Noi acasa vorbim romaneste intre noi, cel mai adesea, iar afara engleza. Cu prietenii romani, evident, tot romaneste. Lisa intelege, dar nu zice mare lucru in romana in afara de "pa", "dai", "apa" si alte cuvinte pe care le repeta dupa noi.
Ideea e ca orice decizi, e important sa fii consecvent si sa ii vorbesti aceeasi limba, chiar daca mai tarziu iti va raspunde cu alta.
Si nu, nu o sa dai copilul peste cap vorbindu-i 2 limbi si nici nu o sa vorbeasca neaparat mai tarziu decat colegii de scutece. In timp o sa invete sa faca diferenta intre limbi si va invata ca persoana x vorbeste limba cutare si persoana y limba cutare si se va adapta, asta daca voi insistati si sunteti disciplinati
Hai ca o sa fie bine, o sa vezi!

Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009

Am ramas singura pe aci...Se cunoaste ca vine weekendu'! Lutoniana tu ce faci? MangaGirl cum te mai simti?
Bruce Nicholas