Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Asa deci, nu se mai face inmultirea in cls.a 2-a, aici in Germania se face acum, deci o sa aiba mai mult de invatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Christel, aici la noi deocamdata inmultirea si impartirea la scoala nu au facut-o desi fiimea le stie de acasa. Dar stiu cu siguranta ca pana la sfarsitul clasei a doua se fac ambele.

Nina, felicitari pt. calificativele excelente ale Cristinei. S-o tina tot asa anul asta. Cat despre chestiunea caligrafica eu una nu prea sint de acord, nu mi se pare ca in viata se pune accent pe asa ceva mai ales in epoca noastra a calculatoarelor. Cu cititul insa apreciez aici ca fiecare elev are propria lui carticica de care e interesat si citesc oriunde in statie, in autobuz, in pauze, cam pe oriunde apuca. In rest aici mai fac grafice, gasirea greselilor intr-un text, gasirea titlului potrivit, adunari/scaderi, ce inseamna sa mananci sanatos si clasificarea alimentelor.

Cricor, noi compuneri nu scriem deocamdata desi mai ales la franceza fac propozitii dezvoltate de anul trecut. Vad ca se axeaza puternic pe spelling (saptamanal lista de 15-20 cuvinte) dupa care booom-kaboom test. Din fericire pt. mandra mea, are memorie vizuala bunicica, asa ca retine cu usurinta, ca altfel cum engleza nu e dupa ureke ca romana ar fi problematic. Azi de exemplu, a venit cu o tema interesanta, sa fomeze toate cuvintele de 1, 2, 3, 4 si 5 litere din cuvantul ‘encyclopedia’. Si n-ar fi decat vreo cateva mii….Am inceput si eu scoala de la inceputul lui septembrie, asa ca intonez O’Canada zilnic

Maine au picture day si trebuie sa-si scoata zambetele de la naftalina iar poimaine urmeaza sa le cunoastem si noi pe ambele profe, asa ca asteptam cu interes .

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Noi am inceput cu autodictarile de anul trecut.
Anul acesta am dat deja doua.
La religie le da de invatat poeziile din carte si le povesteste, dar totul dupa manual. Dona este foarte incantata de cate lucruri noi afla.
Si noi avem probleme cu scrisul, daca se grabeste scrie destul de urat si face literele inegale. Chiar nu stiu cum sa o fac sa scrie frumos.
Si pentru mine a fost o surpriza ca nu se face inmultirea in clasa a II a. Noi am invatat-o in vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Ne-am lamurit cu problema. Au rezolvat-o scotindu-l pe a in functie de b, si apoi , in momentul impartirii, au numit-o aflarea jumatatii.
In plus doamna le-a reprezentat grafic, prin segmente, cele 2 operatii. Mi-a luat ceva timp sa-l fac sa priceapa ce si cum, pina la urma a zis ca a inteles dar eu nu sunt convinsa.
O sa mai facem in zilele urmatoare probleme asemanatoare.

Eu am o problema cu multitudinea de carti, culegeri, caiete speciale.
Joi are limba romana, matematica si cunoasterea mediului ceea ce insemna 6 carti si 5 caiete (manual lb. romana+2 culegeri, mamual+culegere matematica, manual cunoasterea mediului!). Se cam ingreuneaza ghiozdanul
Si in curind mai adaugam la mate si culegerea de la MIcul matematician.

La lb romana facem dictari, autodictari, ortograme.
Chiar ieri am avut autodictare la poezia cu musuroiul de furnici si s-a descurcat foarte bine, avind in vedere cite semne de punctuatie sunt.
La matematica facem multe probleme cu 1.2.3 operatii.

Voiam sa va intreb de caietele de cunosterea mediului. Am luat de la Herlitz dar abia acasa am observat ce hirtie subtire are, mai ales pagina pentru desenat, este chiar mai subtire decit o foaie obisnuita. Am mai vazut in librarie alt caiet dar era la fel. Oare nu se mai gasesc caiete ca pe vremea noastra, cu pagina aceea pentru desenat mai groasa??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

A avut si copilul prima autodictare din viata lui: alfabetul. De la inceput a luat-o pe aratura punand titlul Dictare in loc de Autodictare, avand si o explicatie desigur "Eu cred ca doamna a gresit..cum sa fie autodictare, e dictare cine a mai auzit de autodictare" si sfarsind prin a scrie alfabetul fara diacritice...in mintea lui alea nu exista, exista numai literele din alfabetul englez. :).

Deli, si eu sunt etern revoltata de nenumaratele caiete, caiete speciale/auxiliare, carti, culegeri pe care le cara copiii dupa ei. Inca tot nu pricep de ce??? Daca avem culegere, la ce ne mai trebuie caiet auziliar? Ca tot auxiliara e si culegerea. Plus cate doua chiar trei caiete normale la o materie...eu sincer ma mir ca fi-miu (care e neatentia personificata) reuseste sa se descurce cu toate.

Voi la Engleza aveti carti? La noi Engleza e materie optionala (dar obligatorie) si cumparam un manual + un caiet de activitati , care pe langa ca sunt scumpe mai sunt si extrem de prost facute.

A..mai aveam o intrebare...la voi la scoala sunt bodyguards? Noi avem 3, sunt echipati de zici ca pazesc scolile inner-city din orasele americane.

A, da si ultima gaselnita de clasa a 2-a, dupa ce citim o poveste facem un fel de fisa ca o minicarticica cu poze, pasaje preferate si expresii frumoase (asta a fost mai greu de exprimat, sau mai bine zis sa-l fac sa inteleaga ca expresiile hazlii nu's neaparat si frumoase). Am reusit sa terminam si noi fisa pentru Pinocchio...sa va zic cat am umblat dupa varianta originala..si tot n-am gasit-o cred ca tot o prelucrare am luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
deli si dona, daca vreti sa scrieti cand sunt nascuti scolareii vostri, sa-i incadram intr-o luna, in lista de la inceputul subiectului.
La scoala la Cristina, nu se mai face engleza in cl. a II-a. Anul trecut era optionalul din orar, iar anul acesta optionalul este caligrafie, ortografie si punctuatie. Din cl. a III-a vor relua engleza de la inceput si nu ca materie optionala.
Se vede ca face caligrafie, ca a inceput sa scrie mai frumos, sa fie mai atenta, plus ca i-a atras atentie si d-na. inv. la scris si are efect, atentionarea dansei.
khristin, stii cum e in Ro, se pune mare accent pe scris, dintotdeauna a fost asa, cred.
Iar anul acesta incepem si cu lecturi suplimentare.
Ca tot scriati despre manuale si caiete auxiliare. Avem si noi la lb. romana si la matematica, un fel de culegeri de la www.carminis.ro/?ce=6&sm=2" target="_blank">editura Carminis. Iar la cunoasterea mediului, un caiet auxiliar.
La romana 2 caiete(tip 2), la matematica, tot 2 caiete. Ca mai primesc dictari sau munca independenta la mate si caietul este oprit de d-na. pt. corectare si atunci ramane sa lucrezi in al 2-lea caiet, in continuare.
Bine ca, la Cristina nu au manuale si la caligrafie, religie, abilitati practice si educatie plastica. Dar si asa, ghiozdanul e mereu plin si greu.
La sedinta, ni s-a pomenit despre www.concursurilesmart.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=89" target="_blank">concursurile Smart, care anul trecut n-au fost anuntate la Cristina in clasa.
Ea vrea sa mearga la toate 3(lb. romana, matematica si cultura generala), plus la "Micul matematician".
Ce va fi mai greu anul acesta, va fi la matematica, la operatiile cu trecere peste ordin. In rest, cum am mai scris, vor aprofunda ce au facut in cl. I. La lb. romana, trebuie citit mai mult, ca sa-si insuseasca mai bine cuvintele noi, sa se descurce mai bine la formarea de propozitii.
Si in sfarsit, mai catre sf. anului scolar, vor face o excursie cu autocarul, undeva in apropiere.
O zi faina si un weekend super fain, tuturor !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Dona e nascuta pe 9 iulie 2001.
Multumesc ca o treci in lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

dona, credeam ca nu vreti in lista.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Ce fac copiii vostri la ora de muzica? Fiindca aflu ca repeta cantece cu iz bisericesc si majoritatea sunt asa . Nu e doar o impresie dar cadrele chiar se ocupa de indoctrinare la greu(din gradinita am observat). Ex.citez din memorie: "copile cauta o lume ca-n rai, unde e Domnul bun si atotputernic". Si cei de alta religie sunt amenintati ca daca nu canta vor lua insuficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

meru, la noi canta diverse cantecele cu floricele si albinute, apoi deseneaza ceva inspirat din cantecel pe un caiet cu foaie velina. Nici vorba de cantece cu conotatii religioase, e drept ca nici invatatoarea si nici fosta invatatoare nu par a avea astfel de inclinatii. Ce sa zic, copilul meu face ora de religie cu deplinul meu acord, dar de aici pana la a extinde si la muzica nu mi se pare in regula. Poate poti sa vorbesti cu invatatoarea despre asta? Iar chestia cu insuficient..e de-a dreptul o tampenie. Ma intreb de ce nu poate fiecare sa-si faca treaba pentru care e platit? Profesorul de religie face religie, invatatoarea face pregatire academica..etc.

Mergi la inceput