Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Nu se mai intoneaza imnul in fiecare dimineata. S-a invatat ca orice alta poezie. Aici se dau mereu dictari si autodictari (scrie copilul din memorie) din poeziile invatate. Este pentru rafinarea scrisului. Ei au acum nevoie de mult exercitiu. Eu asta vara i-am dat destul de des dictari din "Codul mnierelor la masa" pentru ca incepuse sa manance ca un babuin.

La religie se face religia cultului respectiv. La noi la scoala se face ritul ortodox. Cei care sunt de alt rit sau nu vor nicio religie nu fac ora aceasta.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Bine v-am regasit mamicilor in clasa II. De citit va citesc de la inceputul anului scolar, dar cu scrisul....doar la nevoie
Timpul, bata-l vina!
Si pt. ca tot ma vaiet de timp sda trec direct la problema. Este o problema de matematica, a primit-o ca tema suplimentara si ne-a bagat in ceata pe toti trei :masma, tata si copilul.
Suna asa: suma a doua numere este 10 , diferenta lor este 2. Aflati numerele.
In afara de varianta : a+b=10
a-b=2
a=2+b
2+b+b=10
2+2b=10 si aici ne blocam!! Ce facem cu impartirea!????
Aveti voi alta idee, ca noi ne-am batut capul tot week endul.
Azi are matematica, noi pe caiet ne-am oprit la a=2+b, adica am mers pina in punctul in care a inteles el.
Sunt tare curioasa ce va avea azi pe caiet, dar sincer ma gindesc ca doamna a avut o scapare si n-a bagat de seama ca se ajunge la impartire(vineri, copii galagiosi si nerabdatori - zic si eu). Daca o fi asa sau nu vom vedea in dupa amiaza asta, dar pina atunci poate aveti voi alte idei, ca tot la problema imi sta gindul!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Nu trebuie neaparat impartire. Descompunerea unui numar in doua numere egale. Noi am facut astfel de exercitii din clasa I.Dar a facut intai in clasa si apoi acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui deli

Si pt. ca tot ma vaiet de timp sda trec direct la problema. Este o problema de matematica, a primit-o ca tema suplimentara si ne-a bagat in ceata pe toti trei :masma, tata si copilul.
Suna asa: suma a doua numere este 10 , diferenta lor este 2. Aflati numerele.
In afara de varianta : a+b=10
a-b=2
a=2+b
2+b+b=10
2+2b=10 si aici ne blocam!! Ce facem cu impartirea!????
Aveti voi alta idee, ca noi ne-am batut capul tot week endul.
Azi are matematica, noi pe caiet ne-am oprit la a=2+b, adica am mers pina in punctul in care a inteles el.
Sunt tare curioasa ce va avea azi pe caiet, dar sincer ma gindesc ca doamna a avut o scapare si n-a bagat de seama ca se ajunge la impartire(vineri, copii galagiosi si nerabdatori - zic si eu). Daca o fi asa sau nu vom vedea in dupa amiaza asta, dar pina atunci poate aveti voi alte idei, ca tot la problema imi sta gindul!!

Speranta moare ultima!

se rezolva prin incercari

daca suma e 10, atunci putem avea sase variante:

10+0
9+1
8+2
7+3
6+4
5+5

Diferentele dau

10-0 = 10
9-1=8
8-2=6
7-3=4
6-4 = 2
5-5=0

Deci unul e 6 si unul 4.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

khristin, bravo Yasminei pt. nota maxima !
Acolo, se pare ca fac mult mai multe decat aici, in cl. a II-a.
Noi vom aprofunda cititul, scrisul, vocabularul lb. romane, formarea de propozitii, iar la matematica au laut-o de la inceput cu ce au invatat anul trecut, iar in plus vor face adunari si scaderi cu trecere peste ordin, pana la 100, mai incolo si probleme cu mai mult de 2 operatii.
Cristina a luat - FB la ambele evaluari. S-a straduit si a reusit sa nu mai manance litere la romana.
Dar i s-a atras atentia sa scrie mai frumos. Exact cum ma asteptam. Poate ca, venind de la d-na. inv. va avea si ecou, la Cristina.
Altfel e, cand indemnul vine de la d-na. inv. Numai spor sa avem ! khristin
khristin, nu se mai intoneaza imnul, dar am vazut ca si in cl a III-a, tot imnul va fi prima lectie. De scris si invatat, cateva strofe.
Noi, inca n-am avut poezii de invatat si nici autodictari. Am vazut la nepotele, asta, incepand din cl. a III-a.
La religie, deocamdata s-au jucat, azi fiind si prima ora din acest an scolar.
La scoala la Cristina, copiii catolici, merg si tin ora de religie in alta clasa, separat de copiii ortodocsi, cu alt profesor, catolic, probabil.
Manuale nu au, asa ca nu stiu ce vor invata la religie anul acesta.
Probleme de genul celei date de deli, ei n-au lucrat, pana acum.
Rezolvarea prin incercari, se invata in cl. a IV-a, normal, asa cum am vazut la nepotele(acum, in cl. a V-a si a VI-a).
Ce fac scolareii de cl. a II-a la sc. americana, canadiana, germana si irlandeza, fetelor ?
Diseara suntem la sedinta, prima din acest an scolar.
O zi faina, in continuare !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

ma gindisem si eu la varianta asta cu incercarile dar , nu stiu, parca nu mi se parelogic. Ajungi la un rezultat bun dar nu cred ca asta era solutia pe care o urmarea invatatoarea. Problema asta era suplimentara la tema obligatorie, de regula , ca supliment le da probleme mai grele si care tin mai mult de logica.

Nu m-am gindit la varianta cu descompunerea in jumatate, e drept nici nu au facut la clasa. Au facut descompuneri in zeci si unitati, dar nu de forma 2a=10.

Am vorbit la telefon cu impricinatul, mi-a spus foarte grabit (ca se uita la desene) ca au rezolvat-o in clasa cu doamna altfel decit am incercat noi dar ca el nu a inteles nimic!
Abia astept sa ajung acasa sa vad rezolvarea si apoi sa ne batem capul sa o si priceapa!

Promit ca va spun si voua!

Am sa mor de necaz daca vad rezolvarea lui Madadum! Mie mi s-a parut prea "babeasca" si eram convinsa ca nu era solutia la care se astepta doamna asa ca am eliminat-o, poate prea repede. Metoda asta sigur ar fi inteles-o.

Revin dupa ce ma razboiesc acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Da khristin... si eu ma felicit adesea ca m-am hotarat sa mut copilu, ca atat m-am sucit cu asta.
Felicitari Yasminei..cum e in clasa II-a tot asa cu scrisul de compuneri? Ai inceput si tu scoala?

La noi cum zice anina_n...recapitulare la matematica, la romana vad ca i-a luat mai tare. Au dat o dictare lunga de o pagina de caiet..ma si mir ca a reusit sa se concetreze pana la sfarsit. La matematica n-au dat evaluare. Am vazut ca le da cam o data la doua zile munca independenta in clasa si le pune calificative.

marea noutate pentri fi-miu e ca-l scoate la tabla. Prima invatatoare nu avea timp niciodata sa-i asculte, le turna o gramada de lucrari, la toate materiile. Asa ca cum e usor nedumerit cu scosul asta la tabla sa rezolve exercitii.

Noi la religie avem si carte si caiet - risipa de bani. Copilul chiar imi zicea ca ei povestesc la religie, de ce trebuie sa le care dupa el?.

Voi dupa ce editura lucrati la Cunosterea mediului? Noi avem niste fise de la Ed. Sf Olimpiada care mi se par foarte prost facute: cu niste poze din care uneori nu inteleg mare lucru si intrebari la care eu om mare ma gandesc putin ca sa intelg ce au vrut sa spuna, asa de bine sunt formulate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Salutare tuturor,

Va dorim si noi sa aveti un an scolar plin de note bune!

Noi mai avem putin si intram in vacanta, acum la inceputul lui octombrie.
Si Andreea se descurca bine, citim, socotim destul de bine, ii place sa citeasca mai mult in germana(de altfel la fel si vorbit ii place mai mult in germana decat in romana)dar se descurca din ce in ce mai bine si la romana.
Am procurat si eu cateva manuale din Romania(romana, mate si cunoasterea mediului, astea sunt nu? am omis ceva sa cumpar?) si am o intrebare: nu acum in clasa a doua se invata imultirea si impartirea? Pentru ca aici in Germania(in manualul de mate) vad ca anul asta invata, dar in manualul din romania nu sunt, sunt mai multe tipuri? vad ca au multe exercitii si probleme cu adunare si scadere de la 0 la 100 si pana la 1000,masurarea timpului, calendarul, ceasul,masurari,forme geometrice dar nu si inmultire si impartire, eu parca mi-aduc aminte ca noi in clasa a doua am invatat.

Ma lamureste si pe mine cineva?

Zi buna va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Noi manualele astea le avem:
1. Limba si literatura romana(Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu)
2. Matematica(Rodica Chiran)
3. Cunoasterea mediului((Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu)
Toate de la editura Aramis.
Pana la urma sunt mai multe tipuri de manuale cum mai e la noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Noi manualele astea le avem:
1. Limba si literatura romana(Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu)
2. Matematica(Rodica Chiran)
3. Cunoasterea mediului((Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu)
Toate de la editura Aramis.
Pana la urma sunt mai multe tipuri de manuale cum mai e la noi?

in clasa II nu se mai face inmultirea.
cu exceptia Lb romana, noi avem manualele de care spui tu (doar ca sint varianta in germana).
ca element de noutate, ieri am avut prima dictare (la germana). cuvintele scrise gresit au trebuit rescrise (un rand din fiecare).
marei nu prea ii place sa scrie (indiferent ca-i germana/romana sau mathe) ci sa citeasca (insa numai germana...).

diseara avem sedinta. se pare ca azi cativa copii s-au cam batut prin clasa, asa ca probabil invatatoarea va avea destule sa ne zica!

Mergi la inceput