Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*
Raspunsuri - Pagina 18
meru spune:
Cricor, multumesc pentru opinie. Ce sa mai spun, cand problema de care m-am plans aici pe forum, inca e un butoi de pulbere, rezolvata in aparenta...
Iese intoarsa de la ora aceasta, si nu e genul sa se planga. Imi repeta prin tot ce a trecut, se vede ca o deranjeaza enorm. Iata cum o ora in aparenta inofensiva, reuseste sa plictiseasca si sa supere copiii. Si-n cls.1 era la fel de plictisitor dar dna cel putin recunostea ca nu se pricepe si nu-i chinuia(lucrau la altceva), si nici nu erau astfel de versuri. Nu, nu e intamplare ce se intampla. Au probleme doar cei care nu se supun, poti sa mai discuti ceva?
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cricor sa va zic cat am umblat dupa varianta originala..si tot n-am gasit-o cred ca tot o prelucrare am luat. |
Vezi ca tocmai s-a editat varianta originala, integrala, splendid ilustrata, coperti cartonate, etc. O au la Carrefour si am mai vazut-o si la benzinaria OMV (la ziare reviste). Are o supra-coperta care este de regula putin zdrentuita, dar nu conteaza pentru ca sub supra-coperta mai este o coperta care arata foarte bine.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui meru Au probleme doar cei care nu se supun, poti sa mai discuti ceva? |
Faci frumos cerere si scoti copilul de la religie. Este al doilea an in care-l scutesc pe Vlad de ora aceasta si ma felicit ca am facut-o. Si la religie sunt, ca si la matematica, romana, etc. profesori buni si profesori idioti. Problema este ca daca la matematica ramane copilul neinvatat la religie risti sa ramana cu spaime si sechele pe toata viata. Eu una nu am vrut sa risc.
Noua ne-au pus religia in mijlocul orelor anul acesta. Am noroc ca am biroul la capatul strazii pe care este scoala. Asa ca-l iau in ora aceea la mine la firma. A fost si o ora in care n-am putut sa-l iau si a ramas in clasa. A desenat ce-a vrut, a ascultat... Sper sa nu se lege nimeni de el nici in continuare.
Alice
meru spune:
Simali, cu riscul de a ma repeta, sintetizez situatia. Mi s-a acceptat cererea, cu conditia sa faca un optional(am vrutinitial), cica sa fie o nota acolo, cu toate ca banuiesc ca vor sa treaca nota de la optional la religie si nu-mi convine nici asta. Spun asta, fiindca nu-mi spun cand este cealalta ora de religie(si este aceeasi profesoara), pentru cei care sunt de alta confesiune.
Ora de religie e pusa ultima acum, e bine, dar n-am apucat sa spun pas, ca si ora de optional este acum pusa dupa o ora dupa terminarea orelor. A facut o ora de optional dar copilul nu vrea sa mai faca ora aceasta. Oricum, ai da-o, e musai sa faca cica o ora in plus, ca sa iasa nota aceea nefericita, sa fie ca ei pana la urma. E normal sa-mi conditioneze lipsa de la ora de religie?
Ora aceea deprimanta de care spun mai sus este ora de muzica, tot cu cantece religioase.
Cricor spune:
Simali - multumesc
Meru - daca te duci la directoare direct, cu un speech cum ca esti sigura ca totul este o incurcatura, ca tu esti sigura ca ei nu vor sa-ti indoctrineze copilul impotriva dorintei tale si a dreptul de a alege pentru copilul tau, bla, bla bla..si vrei o solutie care sa nu aiba tangente cu religia nici pe departe? Zic si eu...
Cine face ora de muzica?
Eu am avut mari probleme cu invatatoarea anul trecut, si ca urmare l-am mutat anul asta. Acum insa regret ca nu m-am dus sa ma plang la directoare, sau sa fac o plangere, ceva...pentru ca nesimtirea trebuie cumva amendata.
meru spune:
Cricor, am fost si sunt sigura ca-mi intelegea punctul de vedere dar nu-l accepta. Cum adica sa am eu dreptate? Nu-ti doresc sa ajungi sa cunosti directoarele, sunt varful, etalonul final, incununarea de succes a n*n cadre didactice cu toate abilitatile lor. Si nu, nu tine cu texte, singurul text este al lor.
"Muzica" se face cu Doamna invatatoare.
Asa e, trebuie amendata nesimtirea si abuzul, de oriunde ar veni ea.
simali spune:
Legea este foarte clara: daca copilul nu opteaza pentru ora de religie, media se incheie fara aceasta nota. Nu se pune nota la altceva, nu este legal asa ceva. Tipii trebuie sa studieze legea.
Uite mai jos cererea facuta de mine. Are acolo si legea la care se refera. Daca dai o cautare pe net gasesti legea si vezi ca acolo scrie clar ca media se incheie fara disciplina "Religie".
Stimate domnule director,
Subsemnata parinte al elevului din clasa _ va informez prin prezenta ca doresc ca acesta sa nu urmeze ora de religie în anul scolar 2009 – 2010.
Cererea mea se întemeiaza pe urmatoarele prevederi legale:
1. Legea nr. 84 din 24 iulie 1995 – Legea învatamantului – modificata si republicata în 1999: “Art. 9:
1. Planurile-cadru ale învatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ Religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Elevul, cu acordul parintilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia sii confesiunea.
2. La solicitarea scrisa a parintilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. În acest caz situatia scolara se încheie fara aceasta disciplina. În mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina.” (s.n.)
2. Decizia 72/1995 a Curtii Constitutionale privind constitutionalitatea unor prevederi ale Legii învatamintului, “Religia nu trebuia inteleasa ca disciplina obligatorie, obligativitatea constând numai în introducerea acestei discipline în planurile de învamînt, religia si confesiunea ramanand sa fie alese sau nu. “
Alice
Anina_n spune:

meru, acolo, cred ca d-na. inv. are o problema daca la ora de muzica ii invata pe copilasi, cantece religioase.
Nu exista o programa si la muzica ?
Ce mai fac scolareii de cl. a II-a ? Cum se descurca ?
Cristina merge bine, are calificative foarte bune la evaluari, doar la dictari si fise mai primeste cate un B, pt. diverse greseli(mai mananca o litera, mai uita sa lase cate un rand liber, la tema, care si-o face singura).
Eu sunt foarte multumita de ea, mai ales ca accepta sa lucram si in plus in weekend, ca in cursul saptamanii ii ajung temele de la scoala, zilnic vreo 5 puncte la romana si matematica.
Altceva dragutz, in clasa, fetitele au inceput sa faca schimb de abtibilduri cu zane, fluturasi, personaje Disney... ![]()
Un weekend cat mia fain, tuturor !

PS - La noi, ninge, drept pt. care, Cristina i-a scris deja Mosului. ![]()
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

teo1970 spune:
Buna,
eu scriu mai mult la clasa I, unde ne luptam cu "sunetele".
Aveti lecturi suplimentare la Romana?
Noi am avut pina acum "Invatatorul nostru" - fragment din Cuore si "Pinocchio"; urmeaza "Piatra pitigoiului" de Tudor Arghezi.
madadum spune:
noi avem probleme cu neatentia... mara greseste prosteste la teste (mai ales la matematica) pentru ca nu este atenta. Aceeasi problema cu neatentia si la scris/copiat unde cu greu avem un cuvant scris fara greseala 
orele de germana sint impartite in gramatica - unde fac despartirea in silabe, sunete, consoane/vocale si ce mai au ei, scriere - unde primesc dictari si ora de povesti unde copii fac o poveste dupa imagine - premergatoare compunerilor. au primit lecturi suplimentare pe care le vor lucra anul acesta (foarte simpatice).
La lb romana invata literele alfabetului romanesc(ce-i drept cam rapid pana ajung la grupurile specifice). deocamdata nu le-a dat lecturi suplimentare la romana.
la mathe fac vecinii, rotunjiri, aproximari, ceva probleme/socoteli.
note inca nu le-a dat in catalog insa primesc calificative pe caiet si probabil ca se apropie si momentul trecerii notelor in carnet.
anul asta parca au ceva mai multe lectii, cu tot cu vaicareli si lamentari le terminam cam intr-o ora jumate.
dupa scoala mergem la tenis, pictura si pian.
mada