Moldova se trezeste!!!!
Raspunsuri - Pagina 10
claudia_a spune:
http://www.adevarul.ro/articole/video-moldova-intre-comunism-si-new-media-locuitorii-nu-mai-pot-accesa-facebook.html
Nu inteleg ce se intampla acolo... insa ceva este in neregula! Oare cati oamenii au fost luati si batuti pentru a spune ceea ce vor ei sa auda??? Oare nu se poate face nimic... nu poate interveni nici o putere acolo?
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
ilse spune:
nu am scris la subiect caci mi-a readus in minte imagini de la Revolutie...si sunt greu de rememorat.
Am vazut pe CNN scene de acolo, tinerii in strada, cu idealuri, vise, dorinta de schimbare.
am editat: sa scot pasajul cu unirea, care vad ca a deranjat lume.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
Chuny spune:
Mie imi pare tare rau de ei ca sunt singuri, nu au o organizare buna si nici lideri. Ma bucur tare ca au iesit in strada, asta arata ce gzandeste tineretul cu adevarat acolo. Noi avem un prieten bun din Chisinau si stim ce isi doresc ei cu adevarat, dar e f greu de realizat. Ei isi doresc in primul rand LIBERTATE, caci nu sunt un popor liber. Si nu are rost sa amestecam libertatea cu unirea etc. Acum ei vor LIBERTATE!
Daca eram in Ro, as fi fost cu siguranta la un mars de solidaritate in Timisoara. Ei sunt singuri acum Macar asta a fost un prim pas spre schimbare, va fi si la ei candva o REVOLUTIE!
Sibylle
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
MissParker spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Daca eram in Ro, as fi fost cu siguranta la un mars de solidaritate in Timisoara. Ei sunt singuri acum Macar asta a fost un prim pas spre schimbare, va fi si la ei candva o REVOLUTIE! |
SI la ei? Pai unde a mai fost vreo revolutie?
Chuny spune:
REVOLUTIE in sensul de SCHIMBARE !!! Sper ca e clar acum !!
Sibylle
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
cl spune:
citat din mesajul lui claudia_a Daca au fost sau nu alegerile corecte... nu putem sti exact... ... Haideti sa ii sustinem... Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine. |
Daca au fost corecte alegerile, cum iti explici faptul ca toti cei plecati din Moldova (Italia, Romania etc) au votat tot cu comunistii???? Am surprins franturi dintr-o discutie pe aceasta tema pe nu mai stiu ce post, intre nu mai stiu cine de la noi si un moldovean din Chisinau (scuzele mele, nu am retinut cine erau). Sincer, eu nu cred ca cei care au plecat din Moldova pe alte meleaguri au votat tot comunismul! Nu pot sa cred asta!
denizel spune:
Daca au fost corecte alegerile, cum iti explici faptul ca toti cei plecati din Moldova (Italia, Romania etc) au votat tot cu comunistii???? Am surprins franturi dintr-o discutie pe aceasta tema pe nu mai stiu ce post, intre nu mai stiu cine de la noi si un moldovean din Chisinau (scuzele mele, nu am retinut cine erau). Sincer, eu nu cred ca cei care au plecat din Moldova pe alte meleaguri au votat tot comunismul! Nu pot sa cred asta! |
Mama unui baietel de la noi de la scoala este basarabeanca. Mi-a spus ca nimeni-nimeni dintre multii lor cunoscuti din Romania nu au votat comunistii.
De altfel, e clar ca basarabenii din Romania nu au votat comunistii. Daca i-ar fi votat, nu s-ar fi inchis granitele si ar fi fost primiti cu bratele deschise inapoi, acasa, ca sa puna pe fuga "fascistii" destabilizatori .
cl spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Mama unui baietel de la noi de la scoala este basarabeanca. Mi-a spus ca nimeni-nimeni dintre multii lor cunoscuti din Romania nu au votat comunistii. De altfel, e clar ca basarabenii din Romania nu au votat comunistii. Daca i-ar fi votat, nu s-ar fi inchis granitele si ar fi fost primiti cu bratele deschise inapoi, acasa, ca sa puna pe fuga "fascistii" destabilizatori . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Nu stiu daca ai inteles sau nu, exact acelasi lucru l-am spus si eu, ca mai ales cei din afara Moldovei nu aveau cum sa voteze cu comunistii, iar la numaratoare au iesit comunistii! Deci clar e ceva in neregula! Si sunt convinsa ca si in tara nu foarte multi si-au pus stampila pe comunisti...
denizel spune:
Nu stiu daca ai inteles sau nu, exact acelasi lucru l-am spus si eu, ca mai ales cei din afara Moldovei nu aveau cum sa voteze cu comunistii, iar la numaratoare au iesit comunistii! |
Cl, am inteles f. bine ce ai spus.
Doar ca am schimbat " eu nu cred ca cei care au plecat din Moldova pe alte meleaguri au votat tot comunismul" din postarea ta, cu " sigur nu au votat comunismul" din relatarea mamicii de la scoala noastra.
E o diferenta intre "nu aveau cum sa voteze" si "nu au votat".
Andries spune:
Eu personal sunt absolut convinsa ca alegerile au fost fraudate, frauda electorala fiind pregatita din timp!! Metodele sunt arhicunoscute si frauda poate fi dovedida, daca se ofera acces la liste si la procesele verbale ale circumscriptiilor electorale!!
Cat anume din voturi au fost frauduloase e foarte greu de stabilit, de aceea daca e dovedeste ca x% sunt frauduloase alegerile trebuie repetate cu observatori internationali in numar adecvat!!
Voronin insusi a declarat "frate, frate, dar branza-i pe bani" !!! Pe comunisti nu ii intereeaza decat averile personale, fabricile controlate de oligarhi si pamanturile cumparate pe doi lei!! In rest... oamenii de rand sa moara de foame, sa munceasca te miri pe unde si sa trimita bani acasa sa le plateasca lor taxe, impozite si uriasele spagi care se cer la tot pasul...
Moldova trebuie ajutata sa iasa din starea in care au adus-o oligarhii, dictatura comunista peste o economie de tip feudal!!
Ganditi-va ce vor face mai departe copiii aceia, ce sanse au ei mai departe? Sunt romani ca si noi, vorbim aceeasi limba si tara este frumoasa ca intr-o poveste de Creanga, de ce sa ne resemnam in fata unor hoti la drumul mare???
Andries