Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (97)
Raspunsuri - Pagina 15
mamidestefan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kllemi neatzaaaaa... vad ca vb. de trezitul noaptea, eu vreau sa spun ca nici nu mai stiu de cand nu am mai dormit o noapte cap-coada, nici o noapte fara trezire pe la 4-5 mancat un tzitzi dormit la loc, numai ca eu sunt cam deregleta ca o data trezita greu ma mai ia somnul, deci va dati seama ca am niste cearcane pina la genunchi mamidestefan sa sti ca si noi dam turul ior-ului, mas alatura si eu dar nu stiu nr. tau ca sa-ti dau sms fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008) |
vezi pm
LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici
Ankussa spune:
Buna ziua/dimineata depinde de fusul orar al fiecaruia
Am citit si eu din urma si m-am gandit ceva timp daca sa raspund sau nu...sa-mi rup din timpul pretios ca sa dau satisfactie unor persoane sau nu..si totusi...profit de cele cateva zeci de minute de somn ale lui Vladut ca sa relatez urmatoarele. Din cazua mea sau mai bine zis din cauza a 5 secunde de neatentie, Vladut a cazut din pat vineri, pur si simplu m-am intors 5 secunde si el s-a rasucit brusc si a cazut. In timp ce-l strangeam la piept si incercam sa-i domolesc plansul si sa-i sterg lacrimile de pe obrajor m-am gandit pentru o secunda ca cineva poate ridiculiza un asemenea fapt...si mi s-a intunecat privirea...cineva care mai e si mama pe deasupra poate fii atat de josnic, meschin...atat de putin om....
Ignorati postul meu daca va dearanjeaza...din respect pentru multe din voi o sa ma opresc aici.
Va urez o zi buna.
anamona spune:
Baby Boy si eu cred ca articolul e reclama la lapte praf.
Fiind mamica ce alapteaza iti sigur ca se contrazice cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii - la bebelusii alaptati in nici un caz nu se fac suplimentari cu lapte praf si nici nu se da ceai de niciun fel.
poate articolul e mai relevant pentru bebelusii hraniti cu formula....
Anca - eu am mai zis am luat Mustela bebe spf 50...am dat cateva pagini mai in urma link la ingrediente si gradul lor de risc...pe total e 2
Sobectu' cu amanta nu e dat de mine ci de Laureta
kllemi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidestefan
vezi pm LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006) www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici |
am notat, dar de ce numai in we???
fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
nikolici spune:
ankussa te pup mami sa ti treaca supararea.Nu mai are rost sa comentam ceea ce s a tot scris.
PS Sa stiti ca eu astept si vestile bune dar si cele rele cu ac. interes daca il pot numi asa, vreau sa aud din povestile tuturor ce se poate intampla si cum pot reactiona in vreun fel la vreo pb.legata de bebelush.Eu mai tot timpul sunt singura acasa, incerc sa le fac pe toate dar imi este imposibil, ma gandesc tot timpul ca ceva rau se poate intampla cand intr o fractiune de secunda sau poate minute nu sunt langa fetitza mea.Dar tre sa accept ca nu numai bine ne va fii mereu.Eu din fericire mi-am prins fetitza in timp ce cadea de pe masa de infasat, a fost o secunda doar cand m am intors sa arunc un prosop, ce pot sa spun e...ca e dureros pt o mama sa si vada copilul pe jos, e drastic de greu de trecut momentul.Pe mine, dupa ce a prins-o din zborul de mai mult de 1m am impietrit cu ea in bratze, ma simteam ca pe marginea prapastiei, m a asezat sotul in pat sa-mi revin si totusi nu cazuse...nu vreau sa ma gandesc ce o fii fost in sufletele voastre mamicilor la momentul respectiv.
Sunteti mamici bune toate credeti-ma pt. iubindu-va puii mult de tot!
Pt. toate mamicile din lume nu numai de pe forum floricele de pe campii
Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)
kllemi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ankussa Buna ziua/dimineata depinde de fusul orar al fiecaruia Am citit si eu din urma si m-am gandit ceva timp daca sa raspund sau nu...sa-mi rup din timpul pretios ca sa dau satisfactie unor persoane sau nu..si totusi...profit de cele cateva zeci de minute de somn ale lui Vladut ca sa relatez urmatoarele. Din cazua mea sau mai bine zis din cauza a 5 secunde de neatentie, Vladut a cazut din pat vineri, pur si simplu m-am intors 5 secunde si el s-a rasucit brusc si a cazut. In timp ce-l strangeam la piept si incercam sa-i domolesc plansul si sa-i sterg lacrimile de pe obrajor m-am gandit pentru o secunda ca cineva poate ridiculiza un asemenea fapt...si mi s-a intunecat privirea...cineva care mai e si mama pe deasupra poate fii atat de josnic, meschin...atat de putin om.... Ignorati postul meu daca va dearanjeaza...din respect pentru multe din voi o sa ma opresc aici. Va urez o zi buna. Ankussa |
vreau sa zic ca eu si acum ma simt vinovata, ca si bb al meu a cazut tot dintr-o neatentie de 5 secunde, mai aveam putin si incepeam si eu sa pling odata cu ea.....nu fi trista ca trecem noi si peste asta
fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
felicic76 spune:
buna tuturor!
gaia: mommymagda lanseaza comanda astazi, da-i pm (ne grabim ca vrem produsele inainte de Paste)
ankussa: pupam obrajorii tizului, sa-i stergem lacramioarele,
acum o luna, cand am inceput diversificarea si am cumparat faina de orez, am depozitat-o intr-o cutie goala de LP. Dupa vreo doua zile, seara, i-am dat 'lapte' puiului, pe care l-a refuzat cu vehementa, a baut totusi niste ceai, a plans nitel si s-a culcat(culmea este ca adormit toata noaptea, ultima masa fiind la 17.00). De abia dimineatza am realizat confuzia, nu i-a placut apa chioara+faina de orez
Multa sanatate puiutilor bolnaviori, raciti, ragusiti si cu dureri de dintisori!
noi ne luptam cu dintii, m-a rupt we asta ca nu a vrut sa doarma ziua deloc, este marait si am inceput sa-l observ cand il dor dintii sau vrea doar rasfat(se calmeaza instant in brate). Slava Domnului ca doarme noaptea, dar ziua este teroare, se freaca la ochisori, dar nu s-ar culca neam(in patru ore doarme max 20 min, in brate), in rest roade telefoane, telecomenzi, nicidecum jucarii de dentitie
Mamica de VLAD 19.10.2008
minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
300 spune:
Cristina, Radu are 6 luni si fie trece printr-un puseu de crestere fie ii dau dintii si are nevoie de tzitzi calmant. Lasa copilul sa suga de cte ori are chef, faptul ca i-ai dat cereale ultuma data in ziua x e o simpla coincidenta. Urmeaza parerile mele proprii si personale. M-a cam calcat pe coada textul ala si l-as bate pe autor pana ar bea el ceai cand ii e foame si ar manca lapte cu cereale seara in loc cartofi prajiti si friptura.
Asta e un articol platit si se vede de la o posta. Mi se pare de-a dreptul barbar sa ii dai ceai (in general vorbind) unui copil care cere de mancare. Laptele se asimineaza in proportie de peste 90% - sa-mi explice ei mie cu scheme cum ma-sa e mai proasta digestia noaptea in cazul unui bebelus si le dau un premiu.
Se vede ca aia care au postat teoriile astea n-au copii... 10 ore fara masa???? Dar nici noi nu stam atat, si suntem ditamai oamenii in toata firea. Ma trimite cu gandul la o alta teorie de cacao - Ada, tu-mi spuneai ca dr. mamei tale o invata sa te alapteze la 6 ore.
Vai noua ca exista oameni care tortureaza in aa hal copii. Acum eu pot veni cu doua exemple mai recente: Raluca si fata mea. AMbele se trezesc noaptea pentru masa de lapte. Raluca are 3 ani si e unul din putinii copii care inca beau lapte (acum de vaca desigur). Fata mea nu a baut LP decat in maternitate. Nu e mare lucru, dar asta inseamna ca si-a digerat mesele mai repede decat un copil hranit cu biberonul. Inca se trezeste noaptea cel putin o data, cel mult o data pe ora. Eu cred ca in cazul ei aceste trziri sunt in firea lucrurilor si nu o sa ii dau nici ceai nici cereale inainte de culcare. Mai cu seama ca celelalele inainte de culcare au agitat mai multi bebelusi de aici in faza de inceput al diversificarii cel putin.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
kid2003 spune:
iesim toate la destainuiri??? Si bebe al meu a cazut si din pat si din carucior (Simodina stie, ca era cu mine cand a cazut din carucior, din vina mea exclusiva, noroc ca era caruciorul inclinat bine - incercam sa il trec peste niste scari- iar bebe a alunecat incet si nu era departe de jos... ) Acu ce-o sa facem? Toata lumea mi-a zis ca nu e copil sa nu cada din pat la un moment dat...nu ne face cu nimic mai putin mame!
Nocom ma bucur ca ai scris si ne-ai mai povestit de nazdravanii tai!
Monica ai grija de burtica si de bebe scump de acolo si nu pune la suflet absolut nimic, chiar nu merita sa iti umbresti fericirea nici pentru o secunda! Totul o sa fie bine pentru ca meriti si Dumnezeu te-a incercat destul! te cu drag si iti doresc sarcina usoara in continuare si un bebe perfect, papacios si cuminte!
300 spune:
Cris sa nu dai cu rosii pt mesajul anterior. Sau daca dai sa fie cherry ca mi-e pofta
Am stat drept si m-am gandit stramb si uite ce chestii mi-a debitat creierul in ultimele cateva minute.
La san functioneaza legea cererii si a ofertei (toate stim deja ca am batut apa-n piua la mare greu).
La un moment dat toti copiii, indiferent de felul alimentarii, isi maresc mesele. Daca intr-un biberon iti dais eama ca poate ar fi bine sa maresti de lla 180 la 240, de exemplu, si in acelasi timp sa patrezi numarul de mese, la tzatza e un pic diferit. In sensul ca bebe trebuie sa suga pana te goleste ca apoi sa benefiziez ede un flux crescut de lapte.
In cazul vostru tu ai intuit ca bebe are nevoie de mai mult si i-ai crescut cantitatea de solide. In cazul asta copilul n-a mai avut cand sau chef sa te suga pana-ti ies ochii din cap sau plamanii sau mai stiu eu ce, asa incat cantitatea ta de lapte a ramas multa, insa adecvata unui Radu ceva mai mic. Pentru ca, in ciuda faptului ca l-ai diversificat, el vrea mai mult lapte.
Poate de asta in intervalele cand suge ai impresia ca nu-ti ajunge laptele. Organismul tau crede ca Radu papa la fel, desi Radu ar vrea mai mult dar mai rar. Mai mult dar mai rar e destul de greu de obtinut in cazul meu cel putin. Probabil pe sub firele blonde s-a ascuns deja si ceva alb luna trecuta cand Anda si-a rarit msele si seara voia sa suga cate-un chintal de lapte iar eu o intrebam "de unde, mama de uunde daca tu dimineata aproape nu sugi neam?"
Poate te ajuta sa vezi cum o sta treaba si pe la voi.. Normal ca poate fi cu totul altceva doar suntem diferite si avem copii diferiti. Sper ca m-am exprimat clar si mai ales ca nu am suparat pe nimeni divagand astfel. Eu nu am solutii, dar am gandit cu voce scrisa pe un forum public. Hihi.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...