Ne-am procopsit!
Raspunsuri - Pagina 36
capcaunul spune:
Daca 73% din popu.latia cu drept de vot considera ca ofertele clasei politice nu le sunt pe plac, au doua optiuni:
- se strang laolalta si CONSTRUIESC propria oferta care sa ii multumeasca si care ar spulbera la alegeri spuma politica de astazi;
- aleg cu pragmatism oferta cea mai putin daunatoare (nu exista sfinti, inclusiv in politica, asadar acceptam cu realism ca fiecare politician are bubele lui, mai multe sau mai putine);
Ar mai fi o a treia optiune, pasiva dar demna de luat in seama:
Introducerea in urna a unui buletin ce va fi anulat dar contabilizat, semnalandu-si explicit nemultumirea fata de oferta de pe buletinul de vot (de exemplu stampilandu-i pa toti, sau si mai clar taindu-i pe toti cu pixul)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie rufus, de tine trebuie sa iti fie mila |
Ai dreptate, imi este mila, dar m-am obisnuit; mie mi-e mai mult lehamite, acum.
Ingrid, ti-am inteles punctul de vedere, pana nu demult gandeam ca tine. Iti atrag, totusi, atentia ca in exprimarea punctului tau de vedere aluneci pe o panta totalitarista si, ca atare, bunele tale intentii devin fara valoare. Ba chiar hilare. Astfel, creionarea imaginii celui care nu voteaza ca stand cu berea in mana pe fotoliu, in loc sa se duca la vot (sau variatiuni pe aceeasi tema-la mici, la gratar) a intrat demult in desuet; eu unul m-am plictisit de ravna cu care incearca cate unul sa ma convinga ca ma incadrez in portretul incultului caruia nu-i pasa de soarta tarii sau sa-mi explice cum e mai bine sa ma comport in situatii de vot (ma intreb cum e caracterizata femeia care nu se duce la vot, tot cu berea in mana, la televizor?).
Ce drepturi avem fiecare, e clar; fie ni le da legea, fie ni le asumam singuri (daca legea ne permite). De aceea cred ca cei care i-au votat pe cei care-i detesti tu nu dau doi bani pe dreptul pe care crezi tu ca-l ai, si anume sa nu ajunga acolo cei nominalizati de tine. Cu tot respectul fata de parerea ta, desi e si a mea, cred ca n-ai nici un drept in problema enuntata, sau n-ai nici un drept mai breaz decat cei care i-au votat pe cei trei, sau fata de mine care n-am votat de loc.
Capcaunul, ceea ce spui tu e greu de realizat; de obicei se intampla altfel, oameni cu capacitati si resurse politice inteleg un anumit curent in care se regasesc si-l speculeaza; nu in favoarea lor, dar in favoarea unor idei. Incep sa se afirme si sa se faca auziti si intelesi si treaba-i gata. Invers e greu; tu nu vezi ca ajung doi oameni care, aparent, au aceeasi idee ca sa-si sparga capul? Dar 73% din toti care pot vota?
Chestia cu votatul cel mai putin daunator l-am explicat din punctul meu de vedere: de douazeci de ani am votat doar cat mai putin daunator, mi s-a luat, niciodata n-am avut un dram de placere. N-are nimic de-a face cu berea, cu micii...am votat si am baut bere de atatea ori! Dar nu mai pot vota persoane necalificate, ce-i asa de greu de inteles? Pur si simplu consider ca, prin votul meu, le legitimizez prostia.
In fine, cred ca deja discutam in van...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Ingrid S spune:
Este o categorie pe care n-ai cum s-o contesti, aceea a oamenilor ce nu au chef sa voteze. Din varii motive. Testul suprem ar fi obligativitatea votului cum se practica in alte tari. Ar avea oare Romania aceleasi rezultate? Adica anularea constienta a voturilor in proportie de 70%? Sau ar fi alte rezultate? Abia atunci am vedea, cati sunt lenesi sau cati sunt scarbiti de clasa politica.
Departe de mine gandul sa fiu totalitarista , mah, sunt liberala in conceptii, doar am avansat niste idei care sa explice neprezentarea la vot.
Si eu am mers la vot de fiecare data, daca nu mentionai acest lucru, nu ma laudam cu el.
Pentru ca nu vreau sa ma cert si pentru ca ti-am inteles si tie punctul de vedere, prefer sa nu o mai lungesc aiurea. Dar, nu te acuzam pe tine ca persoana, ci o manifestare de nepasare.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
sirimie spune:
citat din mesajul lui capcaunul Daca 73% din popu.latia cu drept de vot considera ca ofertele clasei politice nu le sunt pe plac, au doua optiuni: - se strang laolalta si CONSTRUIESC propria oferta care sa ii multumeasca si care ar spulbera la alegeri spuma politica de astazi; - aleg cu pragmatism oferta cea mai putin daunatoare (nu exista sfinti, inclusiv in politica, asadar acceptam cu realism ca fiecare politician are bubele lui, mai multe sau mai putine); Ar mai fi o a treia optiune, pasiva dar demna de luat in seama: Introducerea in urna a unui buletin ce va fi anulat dar contabilizat, semnalandu-si explicit nemultumirea fata de oferta de pe buletinul de vot (de exemplu stampilandu-i pa toti, sau si mai clar taindu-i pe toti cu pixul) |
eu cred ca nici una din abordari nu e corecta
trebuie sa alegi pe cei care iti apara interesele
de exemplu daca esti in clasa de mijloc cu venituri medii trebuie sa alegi un partid de dreapta care propune legi pentru oameni cu venituri mai mari. daca ai venituri foarte mici trebuie sa alegi un partid de stinga care acorda facilitati pentru cei cu venituri mici.
si asta functioneaza cel mai bine in parlamentul european. orice partid e afiliat la un grup parlamentar de dreapta sau de stinga, care isi numara oamenii in functie de cei care au cistigat in fiecare tara. Cu cit un grup parlamentar e mai puternic cu atit propunerile - de dreapta sau de stinga - au mai multe sanse sa devina legi, si avantajeaza pe cei care au votat
Asa functioneaza, si pentru asta dupa parerea mea alegerile astea pentru parlamentul european sint un exercitiu mai important decit cele pentru parlamentul autohton, sau cel putin singurul exercitiu de vot in care poti alege un program cu multe sanse sa se indeplineasca.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
iileana spune:
Sint convinsa ca la prezidentiale prezenta la vot va fi simtitor mai mare. Ca alea-s usor de inteles, e ca la fotbal. Astea, euro-parlamentarele, deh... mai greu de priceput. Mura in gura in campanie nu ni s-a dat si, cum nu sintem o natie cu aplecare catre studiul individual.... a iesit ce-a iesit. Au votat in principal cei pe strada carora au trecut autobuzele. Noi, ceilalti, cei care am votat cu oarecare buna credinta si in oarecare cunostinta de cauza, cred ca am fost 5%.
-------
hai sa revin la vechile obiceiuri, inventarul zvonurilor:
- deja despre posibila candidatura a lui Oprescu se vorbeste pe www.cotidianul.ro/candidatura_lui_oprescu_subiect_de_controversa_in_coalitia_psd_pdl-87908.html" target="_blank">toate drumurile.
Misto. Are si Xeno cu cine vota.
(Simona, cum sa-l banui ca l-ar alege pe Basescu? Xeno e o persoana cu principii, daca ne-a spus, cu atita naduf, ca el pe cal mort nu pune gura, eu am incredere ca n-o va face .
- se vehiculeaza si ideea ca vom avea, cit de curind, un nou prim-ministru. Si, mai ales, un nou vice-prim-ministru .
- cel mai sumbru zvon mi se pare cel despre repetarea scenariului din 2000, un tur 2 intre mercenarul de serviciu Vadim (in care se pompeaza la greu) si Basescu. Hi hi, atunci sa va vad, si sa ma vad, cum mai sta treaba cu hai la vot .
Edit: am corectat link-ul. Diacriticele astea .....
capcaunul spune:
Bun. Ati tot incercat unii dintre voi experienta democratica si v-ati scarbit de ce-a iesit de fiecare data. Dar daca nici sa va aruncati chiar voi in politica ca sa indreptati lucrurile nu vreti, nici sa mergeti in continuare la vot, scarbiti sau nu, nu va cade bine, ATUNCI ce asteptati voi de la politica si societate in general? Sa vina messia sa mantuiasca Romania? Sa cada din cer candidatul ideal? Pai n-a zis bine Simona ca fiecare voteaza dupa propriul interes? Credeti ca va vota ALTCINEVA pentru interesul VOSTRU???
Accept sa nu mearga la vot doar cei carora le este INDIFERENT cine castiga. Dar aceia nu arunca cu noroi in optiunile celorlalti.
iileana spune:
citat din mesajul lui capcaunul Accept sa nu mearga la vot doar cei carora le este INDIFERENT cine castiga. Dar aceia nu arunca cu noroi in optiunile celorlalti. |
Foarte corect.
Da' de ce vorbesti la plural?
Dintre cei care mai bintuie pe la topicul asta, numa' Rufus nu a votat.
Ingrid S spune:
Iileana, mi-ai luat-o inainte cu prezidentialele. Ma hazardez sa spun ca va fi o prezenta intre 60-70%, vom vedea daca am dreptate in final.
Daca va fi iarasi turul doi cu Vadim si Basescu, voi vota logic cu ultimul. De ce sa nu recunosc, logica primeaza inaintea sentimentalismelor. Dar, ar fi prea de tot, zau asa.
Nu se deschide al doilea link, cine ar fi prim-ministru?
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
iileana spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Nu se deschide al doilea link, cine ar fi prim-ministru? |
dap, nu merge link-ul.
E pe blogul lui Andronic.
Geoana.
Ingrid S spune:
Capcaune, dar de ce te enervezi asa? Hai sa discutam pasnic, mi-a mers direct la suflet ce a spus Sirimie. Are dreptate, dar e utopic pentru noi ce zice ea. Ehei...pana romanul va intelege ca e in interesul lui sa voteze si mai ales cu cine, va trece multa vreme.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues