Eu mi-s contra FMI..mai e cineva ca mine?
Raspunsuri - Pagina 10
alina023 spune:
Capcaun, bun, am inteles! FMI-ul este mana cereasca pentru Romania in acest moment, guvernul a facut cea mai buna alegere, va cheltui banii in interesul poporului si va fi raiul pe pamant.
Excelent asa!
Stie cineva care sunt conditiile de emigrare in Islanda?
Cred ca Dana ma intreba de unde vad eu ca s-ar putea strange cureaua drastic. Imi pare rau ca nu am timp sa studiez indeaproape problema si sa-ti raspund. Dar iti spun sigur ca s-ar putea face asta insa nu le-ar conveni deloc alesilor neamului.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma INVINGE cancerul!
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina023 Stie cineva care sunt conditiile de emigrare in Islanda? |
Care este legatura intre acestea si imprumutul FMI dat Islandei?
andacos spune:
hai ca-s in graba mare dar uite iar o sa spuna alina ca am ceva cu ea!Deci nu stii de unde sa se stringa cureaua dar spui sa se stringa!
daca tu crezi ca strinsul curelei se rezuma doar la alesii neamului,stii bine ca te inseli sau ar trebui sa stii!Eu stiu ca atunci cind spun"string cureaua"stiu si de unde!
Si eu stiu ca Islanda a fost pleite anul trecut si eu stiu ca un imprumut a fost singura ei salvare,asa cum tot eu,cetatzeanul andacos,cred ca imprumutul asta este singura sansa a Romaniei de a evita falimentul ca si tzara!Dar eu nu le stiu pe toate!
Dana
Guestus spune:
citat din mesajul lui copiloi De ce tarile din vest prefera sa se imprumute direct de pe piata sau de la alte institutii (BERD, Banca Mondiala)? Alina *** |
copiloi...da se pot imprumuta bani asa ca la piata..adica ii pui la concurenta pe BERD, BM si FMI......devine comedie discutia asta.
pina si la imprumuturile pt electrocasnice sint definite clar bancile.
yo cred ca aici e sectiunea "nu conteaza dar basescu e de vina"
copiloi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Cand n-ai argumente treci la antibasescisme ... |
Ooo, daca eu nu am mai adus argumente
Am dat date, am dat link-uri, am citat din experti (nu din marinari), si totusi argumentele unora nu se ridica la pretentiile altora
Si bineinteles ca atata timp cat sunt anti-FMI sunt si antibasescu, ca doar marinaru a negociat cu FMI, nu guvernul (care a aflat de creditul asta din ziare )....
Ca sa nu mai spun, prin noiembrie pedelistii vociferau activ prin media si pe unde apucat ca sa fie marite salariile profilor cu 50% (ei neprevazand atunci criza!!!)....Peste doar cateva luni, hopaaa, au devenit foarte vizionari, incat acum au angajat un credit de la FMI preventiv Ce precauti au devenit peste noapte!!
Alina
copiloi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
copiloi...da se pot imprumuta bani asa ca la piata..adica ii pui la concurenta pe BERD, BM si FMI......devine comedie discutia asta. pina si la imprumuturile pt electrocasnice sint definite clar bancile. yo cred ca aici e sectiunea "nu conteaza dar basescu e de vina" |
Guestus, tarile din vest nici nu iau in seama optiunea FMI, deci FMi nu poate fi in concurenta cu alte surse de finantare.
Lumineaza-ne tu atunci, de unde se imprumuta acele tari care nu iau credite de la FMI.
Alina
Guestus spune:
copiloi...tu nu intelegi nimic.
pai nene daca vrei sa imprumuti bani pt o autostrada iti da BERD bani..si ala e cazul germaniei...daca vrei sa imprumuti ca ai in visteria 0 bani si moare omul de foame te duci la FMI...clar?
si este o dobinda pt autostrada...alta dobinda pt cheltuieli aiurea cu cetatenii...hehehe...vrei sa-mi dau doctoratul in economie acum?
Rufus spune:
citat din mesajul lui copiloi De ce tarile din vest prefera sa se imprumute direct de pe piata sau de la alte institutii (BERD, Banca Mondiala)? |
Eu speram ca daca tot esti activa la subiectul asta, ai si cunostiintele (informatiile) necesare, ca sa nu te suspectez de "agitator".
Ca sa nu fiu categoric (desi banuiesc care-i rolul tau aici), am sa-ti spun ca (informatia e publica), in banii care vor intra in urma negocierilor, sunt si sume provenite de la Ue, BERD si BM, adica cam 40% din toata suma. Atat a putut primi tarisoara noastra de la aceste organisme financiare.
In ceea ce priveste imprumutul "de pe piata", datorita ratingului scazut acordat de diverse institutii ce estimeaza increderea in tarisoara noastra draga, dobanda cu care s-ar lua acesti bani (e drept, fara conditii) ar fi undeva intre 7 si 9%, spre deosebire de "tarile din vest" care ofera alte garantii. Asta face o utopie sa doresti un imprumut in astfel de situatie, doar ca nu-mi pun conditii cei ce imprumuta.
Pricepi despre ce e vorba?
Inteleg discutia in contradictoriu, dar daca o sa stai doar cu citate din Stiglitz fara sa stii despre ce vorbea ala, ma alatur si eu capcaunului si-ti spun ca esti pe langa. Rau de tot.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
copiloi spune:
Guestus, vorbim de criza aici - o situatie speciala!!! Intrebarea era, de unde se imprumuta tarile in situatia de fatza, adica cea de criza. Daca Germania va imprumuta acum bani, nu o va face pt. autostrada, ci pentru acoperirea deficitului de bani...Din acelasi motiv imprumuta si Romania!
Sau ma rog....ca daca e sa-l ascultam pe Basescu, el a spus ca Romania acum are bani....el ia credit asa, preventiv ....
Uite aici un alt articol despre Islanda, FMI - o institutie moarta, care acum, gratie crizei, invie (expresia nu-mi apartine)....
http://www.brettonwoodsproject.org/art-562981
Iar exemplul Islandei nu este un argument la dilemele mele....situatia din Islanda a fost una speciala....aia chiar ajunsera la faliment (ceea ce nu-i cazul Romaniei) si au apelat la FMI in ultima instanta, dupa ce s-au milogit pe la scandinavi si rusi....
Alina
ladyJ spune:
Copiloi, da de unde stii ca ´´nu-i cazul Romaniei´´ asta cu falimentul? Ca Base daca zice ca-i preventiv nu-l crezi, da nu crezi nici ca Ro ar fi in faliment
Si nu compara Germania cu Romania cand vine vorba de imprumut. Rufus a explicat de ce.