Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 32

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

salutare!

amm trimis pe mailul comun cateva documente despre diversificare si retete culinare ptr bebei, pentru cine intereseaza.

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

buna felelor
ma mai tineti minte?

deci in data de 10 am 2 luni de la operatie, si sunt ok dar uneori intrec masura si ii mai iau in brate...

ingerasii mei au acum 2 ani si aproape 10 luni si sunt f nazdravani, vorbesc f mult si daca ii rog sa imi zica o poveste incep toti odata si fiecare zice o alta, de nu mai inteleg nimic...
ma gandesc sa-i pun sa vorbeasca pe rand dar probabil se vor supara ca nu au dreptul la cuvant cand vor ei... cum sa fac?
ca de multe ori ii intreb de cum a fost la gradi( cresa de fapt) si cand aflu si eu ceva important incep si ceilati cu versiunea lor... si... alt fiasco

copii sunt cu noi de 3 saptamani si am observat ca s-au schimbat mult in perioada in care nu i-am vazut... in doua sensuri: cand sunt cuminti si se joaca impreuna sunt extraordinari, de o maturitate si o cumintenie nemaipomenita, dar si cand au capsa pusa... tipete, smulsul jucariilor si imbranceli de nu stii cum sa-i mai impaci

ma sperie ca uneori Rares prefera culoarea neagra... are vreo insemnatate sau e in perceptia lui doar o alta culoare (le stie pe toate si le prefera prin rotaTIE)

de maine incep lucrul si sunt stresata pentru ca nu am avut noroc prea mult de cand au facut puii 2 ani si mi-e sa ...of, sper sa fie bine... (e un job nou)

si ca tot ziceam de operatie, sunt multumita momentan de rezultate, as fi vrut sa incep si putina fizioterapie dar acum nu stiu cand voi mai reusi asta cu noul program

weekendul viitor mergem la Oradea, e ziua finutelor gemene, fac un an, dar tripletii nu cred ca vor participa caci momentan le curge nasul (cam de trei saptamani ne luptam pe baricade, nu s-a agravat dar nici trecut de tot)

iar dupa Pasti urma sa mergem o sapt. la Salina Praid (in noua situatie vor merge doar cu tati si cu buni... sper sa se descurce si sa le placa)
daca ati fost pls niste detalii

ieri am fost intr-un parc pe malul Begai (pt prima data) si la un moment dat Andrei a luat-o la sanatoasa si eu inca nu pot alerga, asa ca avea aceva avans si tati l-a ajuns la 30 m de sosea... Azi i-am luat pe baieti la "discutii serioase'si le-am explicat din nou ca e f important sa nu plece de langa noi ca se pot accidenta, rataci sau sa intalneasca 'oameni rai'... Si aici am intrat putin in detalii: cum recunoatem oamenii rai? sa aiba grija ca oricine poate fi rau chiar daca ofera dulciuri sau jucarii si ca nu trebuiesc acceptate in lipsa parintilor etc...

au cam ramas blocati si mi-e teama ca nu m-am facut inteleasa suficient, asa ca va rog niste sfaturi cum sa le explic mai pe intelesul lor astfel incat sa nu-i speriu, dar sa si priceapa cat de cat...?

va pup pe toate si citesc din urma
n-am mai recitit mesajul asa ca iertati-mi greselile facute in graba

Oanna, mami de tripleti Rares Mihai, Andrei Ioan si Ingrid Maria Izabel ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyanne

uit de una, ba de alta... ca sa nu mai zic ca partea din dreapta a masinii (cu oglinda cu tot) pt. mine nu exista ...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

SUBSCRIU!!!!!

Din septembrie de cand am luat permisul am lovit-o de doua ori pe partea dreapta !!!!! A doua oara am facut o scurta vizita la politie...........
Dureaza pana te inveti . Secretul e sa conduci si sa iti invingi frica. Si e destul de greu . Mai ales in Bucuresti. Saptamana asta am fost in Buc de 2 ori si de fiecare data ma ingrozesc de sofatul iressponsabil al multora de acolo....

Multumesc pt urari fetelor care au facut-o!!!
Vineri au si venit acasa. E un cuminte bebe.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elsels spune:

Buna, mamici si burtici!

Luminita, sunt si eu interesata de materiale legate de diversificare, insa nu stiu cum sa gasesc documentele despre care vorbeai in mesajul tau. Intru mai rar pe net si abia reusesc sa citesc cate putin din ceea ce scrieti voi. Stau singura cu baietii mei si ma descurc cam greu. Ma ajuta sotul meu cand vine de la munca, dar cum nu are un program fix .....
Iti las adresa mea, melenaliliana@yahoo.com, cand ai vreme poate imi expediezi si mie materialele despre diversificare. Multumesc mult.

Sanatate multa tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

salutare, salutare!

va scriu de la orizontala, sunt lata de doua zile! M-a prins gripa, stau tot cu masca prin casa, iau pastile si beau siropuri care mai de care!... Fetitele stiu deja si nu mai intra la mine in camera, se opresc linga prag , se uita putin la mine si zic:"Nu intlam aici, sunt miclobi! E bolnava mama!" Iar eu, cand ies, ies doar cu masca pe figura. Sper din tot sufletul sa nu le dau si lor, ca eu am simtit ca mor de rau ce mi-a fost.. dureri musculare, febra, usturimi in gat.. nici nu mai stiu.

Oanna, ma bucur ca mai "activezi" si tu! Si noi suntem tot cu-aceleasi probleme, in special cu fugitul de langa noi. Eu nu le-am spus ca oamenii sunt rai, tocmai din motivul spus de tine: care-s rai si care-s buni? Eu le-am zis ca nu trebuie sa mergem catre oameni necunoscuti, pentru ca pot sa ne ia si sa ne duca acasa la ei, sa ramanem fara mama si fara tata... (na, ce sa zic? acuma, fiecare cum se pricepe, nu? ) Si-atunci nu se mai departeaza o vreme, ba chiar vin si ne iau de mana, sa nu cumva sa se piarda. Dar, in general, suntem noi tot timpul cu ochii pe ele, iar daca se departeza prea mult, o luam la fuga si gata. Dar, cum tu inca nu poti, acuma, asta-i mai nasol. Alearga sotul si pentru tine, mai face si el un pic de miscare!
Cat despre Praid, am fost. Ce sa-ti zic? E super, pacat ca nu te duci! Salina e la cateva zeci de metri sub pamant (claustrofobii sa stea deoparte ) e imensa, are si o biserica, functionala chiar, o expozitie de roci, loc de joaca pentru copii. Dar, din cate am vazut eu (noi am fost cand inca nu aveam fetitele) erau copii care-si duceau jucari cu ei (mingiute, mai stiu eu ce). Oricum, nu mai stiu cat e timpul de stat pentru copii.. 30 min, daca nu ma-nsel.. de fapt va spune dr mai exact.

Se vede ca avenit vremea frumoasa, abia daca mai scrie cineva...

Pupici la pitici, mamici si burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

everyone!
suntem aici si va citim, dar n-avem prea multe de spus... nici prea mult timp, ca suntem pe afara mai mereu...

ah, nu stiu daca v-am anuntat, ca am devenit matusica ptr a doua oara, Mihaita s-a nascut vineri, 3 aprilie, cu 3600gr si 50 cm, prin cezariana. De ieri e acasica, are ceva colicei, dar e papacios si mami are laptic. Totu-i bine!

elsels, ti-am trimis detalii pe mail, ca vad ca nu ai activat PM. Avem un cont comun de mail, mamicile de aici, pe acest cont am trimis materialele, ai detalii pe mail.

dalina, imi pare rau sa aud ca esti bolnava, sper sa iti revii cat mai repede! si muulta sanatate!

pupam toate mamicile si bebeii, precum si burticile!

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Felicitari matusicilor proaspete!!
Sa va traiasca nepoteii, sa creasca mari si sanatosi, sa se joace frumos cu verisorii lor! (asa ca noi, cu verisorii nostri )

Pupicei!

(eu tot in pat sunt, nici azi nu ma duc la servici. Ma rog, "in pat" e relativ spus, ca tot cu masca pe figura prin casa dupa fetite sau la bucatarie la cratite sunt! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela2004 spune:

Salutare mamicilor...ma primiti si pe mine printre voi? Va citesc de ceva timp si cand sa intru si eu in vorba cu voi a trebuit sa intru in medical si nu am mai avut internet. Sunt o viitoare mamica de gemenei,baietel si fetita si abia astept momentul cand vor venii pe lume. Ieri am fost la doctor si la 35 sapt.bebeii mei au 2.400 g baietelul si 2.200 g fetita. Oare sunt destui de marisori? Doctorul mi-a zis ca de acum incolo sa mai asteptam pana pe 21 aprilie,cand ma va interna sa ma va tine sub observatie si ma va programa ptr.cezariana. Sper sa fie bine si sa ajungem pana dupa Paste,si poate mai cresc si ei. In rest o sa incerc sa va citesc toate sfaturile si sa va tin la curent cu noi,avand in vedere ca acum am internet pe tel. Va multumesc ca existati si pupici voua si bebeilor vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Nu mai am timp deloc... mult de lucru... iesit afara ca e f.f. frumos... si scoala de soferi... nu vreau sa ma mai gandesc mai departe... ca in mai iar am sesiune... si probabil atunci o sa dau si ex. de carnet

Dalina multa sanatate

Ela bine ai venit. Tinem pumnii sa treceti si de Paste in aceiasi formatie

Oana bine ca mai scrii... ca ne e dor de voi... nu stiu sa-ti zic cum sa faci... nu ma pricep la astea... poate Laura, Anina... ele au mai multa experienta

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Oana bafta multa la noul job! Cu negrul, lasa-l in pace pe Rares, n-ai de ce sa-ti faci griji, au si ei preferinte de moment, nu cred ca are vreo semnificatie. Ai mei frecvent picteaza ¾ dintr-un desen cu negru. Si gasesc diverse explicatii pt asta, de la “ca sa se vada bine” pana la “ ca asa m-am gandit eu”. Explicatii legate de ‘oameni rai’ eu nu le-am dat si deocamdata nici nu am de gand. Poate ca sunt eu naiva, poate imi da un sentiment de siguranta faptul ca traim intr-un oras mic, dar eu nu cred ca poate veni ‘un om rau’ sa imi ia sau sa ii faca ceva copilului care e langa mine. Faptul ca ei sunt mici si nu inteleg ce vrei sa le spui de fapt ma gandesc ca le-ar putea da un sentiment de frica si ar avea cosmaruri si tot felul de angoase legate de ‘omul rau’. Si asa au o imaginative bogata si viseaza multe si se trezesc tipand si legat de o musca sau de un catel pe care l-au intalnit peste zi, sa le mai bag in cap si chestia cu ‘omul rau’, eu nu vreau sa o fac cu ai mei. Eu am incercat sa nu ii sperii cu nimic (chestii de genul ‘vine tziganul si te ia’,’iti face injectie’, etc, etc auzite pe la mamici in jurul meu mi se pare prostii majore). Ca pe strada sunt masini care te lovesc si e f. periculos da, asta le-am zis si eu de ‘tz’ ori si mi se pare normal sa o faci. Despre straini si relatiile cu ei o sa le explic mai peste 2-3 ani cand o sa fie destul de mari sa inteleaga (cred eu) exact la ce ma refer. Deocamdata nu merg nicaieri singuri, deci sper sa fie ok cum procedez.
E greu ca fug si nu te asculta cand ii strigi. Am trecut si noi prin faza asta si cel mai aiurea au fost momentele cand alergau spre cate un scranciob in care se dadea vreaun copil tare si le vajaia scranciobul milimetric pe langa cap. Sau eu fugeam dupa ei sa-i opresc si ei credeau ca ma joc si alergau mai repede sa nu-i prind, fara sa fie atenti pe unde calca, spre ce se indreapta.
Eu la Praid nu am fost, dar am auzit numai lucruri bune. E la 3 ore de mers cu masina de noi. Sa stii ca am inceput negocierile cu Sebi si daca vii si tu (macar in we) fac tot posibilul sa ajung la Praid sa ne intlanim personal! Ce zici? Pun copiii in masina sambata dimineata si ori rezolvam sa stam peste noapte acolo, ori seara ne intoarcem acasa. Macar cateva ore daca reusim sa stam impreuna ar fi super, super.
Dalina sanatate multa!!!
Pussi sunt prea mici fetele tale sa ai pretentii de socializare de la ele. E perfect normal cum reactioneaza si sa stii ca daca ar fi copii unici, nu gemeni, tot asa s-ar comporta la varsta asta. Ai mei erau interesati de obiectele cu care se jucau copiii, dar de copii nu. Si pana dupa 2 ani nu stiu sa se joace efectiv cu altcineva. Si ‘plimbatul’ la care te-ai gandit, 4 zile cu mama, 4 zile cu bunica, crezi ca le-ar fi benefic? Tie ti-ar placea sa te fatai asa de la o casa la alta( cand cu mama 4 zile, cand cu sotul 4 zile, cand iar cu mama … ). Cred ca ar fi obositor si derutant pt ele, abia se acomodeaza intr-un loc si sunt mutate iar. Nu stiu , e foarte posibil sa gresesc eu, dar daca ma raportez strict la copiii mei, stiu ca la ai mei nu ar merge treaba asta si mai greu ar fi pentru toata lumea. Ma uitam we asta, cat am stat la mama mea, se jucau fiecare, isi vedea de treaba lui si deodata intrebau unde-i celalalt sau il strigau daca nu era prin preajma. Rares s-a trezit duminica dimineata, eu eram intre ei si nu vedea pe sora’sa (cuibarita in spatele meu), mi-a zambit gales, si prima intrebare a fost “unde-i Bianca?”.
Luminita, felicitari pt nepotel! Sa va traiasca si sa fie sanatos!
Ela bun venit si sarcina usoara in continuare! DA! Sunt destul de mari pt 35 de saptamani. Dar sa stii ca mult mai important decat greutatea e durata cat stau in burtica. Gaza mea s-a nascut cu 1600g, dar a fost perfect sanatoasa pt ca a stat 36 de saptamani in uter si a avut timp sa i se dezvolte normal toate organele. Deci 2-3 saptamani daca reusesti sa-i mai tin la caldurica e perfect.

Dupa cum va spuneam, copilasii mei sunt in vacantza la bunica. In we a fost super: vreme superba, veselie, o gramada de activitati de facut. Sambata cateva ore bune au ajutat-o pe bunica in gradina: au sapat buruienile dintre flori (pt putin timp, ca prea calcau florile in picioare, cu toata straduinta lor de a le evita), au greblat, au dat cu matura pe trotuare langa casa, au mutat pamant cu galetusile dintr-o parte in alta a gradinii, au fugarit si studiat intens niste furnici, gandacei si alte ganganii. Am plecat apoi la o tanti care are o colectie intreaga de animalutze si s-au jucat cu un iepuras, un pui de porumbel, un catel, au fugarit o pisica dar nu au reusit sa o prinda si au hranit gaini. Am incercat sa-I culcam la pranz, dar ne-au adormit pe noi toti si au fugit inapoi afara. . S-au dat in leagan, au luat ouale din cuibar, au hranit gainile bunicului, au mutat iar pamant prin gradina, au ajutat la facut gratar, au pus toate vasele gasite pe langa o magazie (o galeata, 2 oale mari, un lighean, 2 cutii din alea mari de 10l de vopsea, niste ghivece din plastic, o cada mare din tabla in care se mai balaceau vara trecuta…) cu fata in jos si au incins un concert in stilul ‘Sistem’, batand cu bete, palme, picioare in toate vasele.
Duminica au luat-o de la capat cu mutat pamant (le-a adus tata 2 galeti de nisip de constructie si le-a pus intr-un coltz de curte ca sa-si salveze gradina, ca erau ca niste cartite prin pamantul lui [:-))] ), fugarit gashtile vecinului, plimbat un catel cat palma prin toata ulitza, vizitat vecin cu vitzel mic, vizionat meci de fotbal (echipa locala e in divizia D si avea meci oficial, cu arbitri, pe terenul de fotbal din central satului) etc. etc. etc … Abia astept Pastele, sa ma duc la ei. Am citit prin niste reviste si le-a spus si educatoarea despre iepurasul de Pasti si oua rosii si cu siguranta o sa participe cu bunica la colorat ouale, dar ma gandesc sa le organizez si lor o ‘vanatoare de oua’ ascunse prin curte.
Am scris o galeata! Va pup!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi

Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput