Cat concediu de maternitate este necesar?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manucu spune:

Eu aveam de gand sa stau acasa doar un an, dar acum ca stau toata ziua cu el parca nu as vrea sa ratez nimic din ce face.
Daca m-as intoarce la serviciu, as pleca la 8 de acasa si as veni la 19 , asta de luni pana vineri, deci mi-as vedea copilul 2 ore inainte de culcare . De aceea m-am hotarat sa stau 2 ani, timp in care i-i mai facem un fratior sau o fratioara lui Mihnea , ca si asa e criza si bate vantul pe la serv. Sper ca pana ma reintorc eu la munca sa se mai indrepte un pic lucrurile , timp in care eu imi voi ocupa timpul cu cei 2 .
Cel mai avantajat va fi primul nascut pt ca va creste cu mami in preajma lui .

mamica lui Mihnea (15.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

in BE sunt 15 saptamani pre si post. mie mi se pare foarte putin. majoritatea copiilor nu dorm inca noaptea la varsta asta, cu alaptatul e o mare vraiste, e chiar aiurea.
sistemul de crese e insa foarte bun, pe langa cresele propriu zise se merge mult pe "mama de zi" - o doamna care isi deschide cresa in propria casa si are grija de 4 copii maxim sau "familie-cresa" - o familie care tot acasa are grija de copii, maxim 12 parca. totul controlat de o asociatie, plata prin asociatie, controale neanuntate de la ei, etc.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici concediu este de 9 luni (nu stiu daca nu s-a marit la un an ca se discuta asta) pre si post. Dupa aceea te poti intoarce la seviciu part time (daca firma iti poate oferi asa ceva) sau full time si copilul merge la cresa sau la childminder unde se dau o caruta de bani in medie cam £800 pe luna. Eu am ales sa raman in continuare acasa pentru ca gradinita, drumul si alte cheltuieli (gen haine de serv, dresuri lunch-ul etc) ar fi fost cam tot salariul meu deci nu vad avantajul decat sa-mi continui cariera prefer sa ma bucur de progresele ei si sa imi reiau activitatea la 3 ani jumate ai ei cand va merge la gradi de stat insa tot va trebui sa aranjez ceva baby sitting dupa gradi.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nu Luna 1 , aici este concediu de 52 saptamini, adica un an, dar doar 39 de saptamini platite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

eu as zice minim un an
perioada de 2 ani din romania e mai mult decat suficienta , plus echitabila dpdv financiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Daca ar exista crese bune, un an este suficient. Este important ca mama sa supravegheze diversificarea alimentatiei, nu e o treaba pe care as lasa-o pe seama bunicilor sau a bonei.

Eu dupa un an de stat acasa, simteam ca ma tampesc, voiam sa stau de vorba si despre altceva decat pampersi si "ce a mai mancat azi copilul" - subiecte permanent dezbatute in parc Daca as fi putut lucra part time undeva, aproape de casa, as fi facut-o bucuroasa.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

2 luni, atat am reusit sa stau, mai mult nu ne-am permis financiar, dupa aceea am apelat la bona(din fericire, am nimerit una suuuper), plec la 9,30 de acasa si la 16,30 am tras obloanele si am luat-o spre bebe. Pierd mult din evolutia lui, i-am ratat primul zambet constient, acum spune Ta-ta(aici a pierdut si tati) Totsi, spre norocul meu (oare?!?1) sunt propriul meu stapan, nu am program fix, nu am delegatii si daca vreau, inchid telefoanele si stau cu fi-miu. Nu reusesc sa fac chestia asta decat o data la doua saptamani si am inceput sa tai serios din timpul petrecut la coafor, cosmetica, cumparaturile le fac rapid, dupa listuta, am impresia ca fur din timpul lui bebe cu astfel de lucruri minore

Dupa mine: 6 luni este bine, 1 an este foarte bine, 2 ani minunat, 18 ani betooon

Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Cred ca un an este mai mult decat suficient si pentru copil si pentru o pauza de servici pt mama.
Daca si lucrezi intr-un domeniu in care se avanseaza cu repeziciune dupa doi ani te simti ca venit de la muzeu.

Cu primul am stat un an acasa, de la 10 luni l-am dus la cresa, 3 zile pe saptamna program 6 ore ca sa-l obisnuiesc, apoi am inceput si eu serviciul.

Acuma nu-mi mai permit sa stau un an acasa ci maxim 4 luni, dar am adus bunicii si vor sta ei cu bebe pana face un an. Pe urma la cresa chiar daca bunicii vor ramane in continuare aici (bunicii nostri s-au mutat definitiv in NZ).

Eu sunt de parere ca varsta de 1 an este ideala pentru integrarea in comunitate, cresa sau gradinita. Mai ales pt un copil caruia acasa i se vorbeste numai in romana.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Intrebarea ta se vrea o avanpremiera la noul proiect de modificare a "legii mamelor"...care reduce CIC la un an si jumatate?

Sa iti raspund, totusi: 2 ani. Cine are chef/datorii/etc. sa aiba posibilitatea de a alege sa se intoarca la servici.Dar sa nu ma oblige!

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

...

Mergi la inceput