Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (290)
Raspunsuri - Pagina 8
adimercedes spune:
Babylina, am vazut mesajul tau de vreo 2 zile, dar numai acum am apucat sa stau sa iti scriu pe indelete (am mai scris o data, dar mi-a intepenit computerul si s-a dus mesajul in neantul internetic
).
In primul rand, felicitari pt evolutie si pt rezultate.
In al doilea rand, poate ai vazut ca mai sunt si alti copii cu crize mai mari sau mai mici, mai rare sau mai dese. Acum e perioada lor si trebuie sa ne inarmam cu rabdare si tot felul de tehnici ca sa ii distragem si sa ii ajutam sa faca fata frustrarilor si sentimentelor care ii napadesc.
Ce as face/am facut eu: Cand plec afara am mereu la indemana cate un "as in maneca": o punguta cu biscuiti/fructe etc, o gentuta sau o punga de cadou cu ceva cutiute goale, mobil (dezafectat, ca daca il tranteste nu ma doare sufletul), card din ala plastificat (poti folosi unul telefonic fara credit) etc. Daca Lisa nu coopereaza sau se aseaza pe jos, ma aplec langa ea si ii zic ca o inteleg ca e obosita si ca vrea sa mai stea, dar sunt si eu obosita si as avea nevoie de ajutor sa ma ajute sa care ea geanta/punga respectiva si daca vrea, poate sa vada ce e inauntru. Totul pe un ton complice, pozitiv si cu surpriza in glas. De cele mai multe ori e curioasa si vrea geanta/punga respectiva. Atunci ii spun ca ar trebui sa se ridice, ca nu e f comod pe jos si poate sa stea in carut sa "care" punga si eu o imping ca sa ajungem mai repede pe strada, la magazin, la parc etc (dar nu ACASA!!!). Daca protesteaza la carut, ii zic ca e ok, poate sa mearga pe jos cat vrea, doar sa imi spuna cand oboseste. Si plecam frumos, ea cautand in punga si eu happy ca i-am distras atentia. Apoi, dupa vreo 4-5' o intreb daca e obosita si nu vrea in carut pt snack. Si de obicei e ok sa stea in carut, ca e curioasa sa studieze ce e in punga sau sa rontaie la biscuiti/fructe etc.
Acasa, daca face crize ii spun ca o inteleg ca e suparata, dar as aprecia sa ma ajute sa scot vasele sau hainele din masina, sa facem suc de portocale, sa citim cartea ei preferata sau sa facem ceva ce stiu ca ii place la nebunie. Apoi ii spun ca ma duc sa fac acea chestie si de obicei vine dupa mine si e happy sa participe
.
Sper ca sa gasesti solutiile care vi se potrivesc voua, la situatiile voastre. Trebuie sa stai cateva minute-1/h si sa te gandesti retrospectiv, sa vezi ce reactii ai de obicei inainte sau dupa crizele respective si sa incerci sa nu i le mai oferi. Si daca nu va primi ceea ce e obisnuit, va fi intrigat si atent la ce urmeaza, pt ca va fi diferit de ceea ce stie. Si aici poti sa "il prinzi" si sa duci situatia in directia in care doresti si sa il ajuti sa faca fata sentimentelor sau sa preveniti anumite situatii frustrante si escaladarea la sentimente negative.
E mai usor sa invete sa faca fata sentimentelor cand abia se arata, chiar daca il sperie, decat cand sunt deja la maxim si e ca un tren scapat de sub control.
Scuze daca sunt dezlanata si daca nu are sens ce am scris, te rog sa imi dai PM si incerc sa dau detalii mai exacte.
V-am pupat si sa auzim de bine
.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Am fost si noi la controlul de 18 luni, o sa dau detalii zilele urmatoare, am povestit multe si chestii generale care o sa va intereseze. Acum e fff tarziu si pic de somn.
Mi-a dat 2 website-uri, nu am apucat sa ma uit pe ele in detaliu decat la primul, care mi s-a parut superok: ZeroToThree si AgesAndStages - asta pare a fi ceva test de evaluare etc. Nu asa de interesant. Dar primul e ffff plin de info relevanta.
Sper sa gasiti idei interesante, ca am vazut fff multe articole pe diverse teme de interes!!!
V-am tzucat 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Aaa, si am fost fff ocupata si obosita nu numai de alergat dupa Lisa, dar si din cauza ca am lucrat ca sclavii la proiectul asta: www.bestjigsawpuzzles.com.au
Ei, ce parere aveti??? Inca mai am o gramada de lucru, de editat, de gasit produse noi. Dar campania pe in-flight magazines pe Virgin incepe zilele astea si apare si websiteul asta in reclame. La cel de baby gifts nu am apucat sa lucrez
.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
slippers76 spune:
Papanash, sa dea Dumnezeu sa fie in regula cu operatia. Sanatate multa socrului si putere voua.
Maruntzika, sanatate multa . Of, ca nu mai scapati de belele cu printesa...
Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Marunzika spune:
Rox & carpatina 
.
Eram la dr cand am primit sms-ul
asa ca am apucat sa intreb dr. Despre exudat...a zis ca nu are rost ca a luat antibiotic acum 2 sapt si ca oricum n-ar mai trebui sa fie picior de streptococ. Despre nasofaringoscopie mi-a spus ca nu o recomanda la asa varsta mica, ar trebui sedata energia, ca nu coopereaza la varsta asta si oricum la ea pr sunt la bronsii. A intepat-o in degetel si a facut un test sa vada daca e viral si...e viral. Deci continuam cu inhalatii (pe langa NaCl mai punem 4 picaturi de sambutamol inhalat) si antitermice. Si, de nu scapam cat mai repede, a zis sa mergem sa discutam despre tratament cu, cortizon pe termen lung
. Eu sper ca odata cu primavara sa dispara si pr noastre cu bronsita. Asa ca de frica acum o tinem si fortat
la inhalat, ca de ce e mai bolnava de aia nu mai sta.
Un we insorit si lipsit de probleme va dorim si multumim de ajutor Rox & carpatina
!
Yannisa Milena
24.08.2007
Marunzika spune:
Trandafirasul belgian face azi 1,5 ani 

. Cu siguranta o sarbatoriti cu bucurie iar noi ii uram tot binele din lume
!
Yannisa Milena
24.08.2007
papanash spune:
vin si eu cu o veste buna, operatia a reusit, s-a si trezit din anestezie, starea e buna,medicii sunt increzatori.
de-acum sa vedem ce facem mai departe, Doamne ajuta !
Multumesc mult pentru sustinere.
sunt cam ravasita de ceva vreme, asta a pus capac, aproape. Dar a fost si un dus rece, iar mi-am luat lectia, nimic nu-i mai important decat sanatatea.
Marunzika, imi pare tare rau ca nu e bine Puppi. Ceva tratament de intarire nu-i dai ? de imunizare.Multa sanatate.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
papanash spune:
intreba cineva de vigantol, eu nu i-am mai dat de cand avea vreo 7 luni si e ok.Observasem ca-i greu tolerat, producea disconfort la stomac.Medicul a zis ca e ok, iar la fiecare control a fost bine,nu are carente de nici un fel.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
Celia spune:
Succes celor care-si fac planuri de vacanta si sa aveti concediile pe care vi le doriti.
Carpatina , La multi ani , sarbatoritei de astazi!
La multi ani si celorlalti sarbatoriti de 1 an jumatate!
Bebeka , imi pare rau de intamplarea fiului nasilor-sanatate multa.
Actele de talharie cu vatamari sunt din ce in ce mai multe si in locuri in care te astepti mai putin.
Papanash, imi pare tare rau de problemele abatute asupra voastra , sper sa treaca cat mai repede si sa fie bine. Sanatate multa socrului tau si voua putere sa faceti fata problemelor.
Andrei e mai bine?
Legat de piscaturi...anul trecut in vara, am descoperit la piciorusul Andreei cat a fost adidasul , destule piscaturi in rand , erau usor intarite in partea de sus si cu lichid . Nu stim de ce au fost facute , purice, furnica...dar o necajeau tare de tot. Medicul ne-a dat aerius 2,5 ml seara si crema sa ungem piscaturile.
Sabina, sanatate multa la micuti si tie.
Erina, ma bucur ca va simtiti bine la PN.
Gabriela ,
ici scumpicei Sara.
Ana, ce mandrete de fetita aveti...
Sanatate multa lui Vladut.
Greyeras, ma bucur ca toate sunt bune la voi.
ici Adelinei.
Mariana, ce dulceata aveti...
Singura75, bine ai venit! 
Ma bucur ca ati trecut peste momentele nefericite. Si la noi taica miu s-a dus in iulie anul trecut dupa nici trei luni de la diagnosticare...asa ca...
Teo, multumim de foto mamico , frumusei mai sunteti mamica si papanash.
Prisi , sanatate lui tati.
Marunzika, sanatate multa lui Puppi.
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
6 luni
betty78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danielle02 ca sa nu ne uitati :http://good-times.webshots.com/photo/2089451100101671646oIIrfk?vhost=good-times&vhost=good-times ![]() ![]() ![]() pozici ![]() vine BEBE 2 ![]() Ebonee (02.10.2007) ![]() |
pupa mama pe ea de frumoasa...E dulce foc si pare mai maricica...parca nu mai are fata de bebe ci de fetitza in toata regula
Betty78
7+ si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario