*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (36)*
Raspunsuri - Pagina 10
babyzapi spune:
Neatza!
Tocmai a papat Strumficu ultimul biberon de laptic. Mai am doar 2 masuri de lapte pt 60 ml care o sa-i dau dupa masa de sucuri de la 10 si la 12 ii dau supita.
Spiridusul sarutmana mult . Astept sa se faca ora 10 sa-i pot suna pe astia de la Nestle sa vad daca pot cumpara direct de la ei. Si cat mai repede, chiar azi.
Carmendu la noi s-a manifestat direct cu aparitia catorva bubite. Nu e cazul la voi sa folositi creme pe baza de cortizon din moment ce doar are pielicica pe alocuri mai uscata. Strumficu meu nu mai are bubite acum, am scapat de mult de ele, dar a ramas cu pielicica uscata pe burtica si pulpite, motiv pt care facem baita doar de 2 ori pe saptamana, iar in celelalte zile facem doar un refresh, adica il spal cu solutie de curatare impuritati, dupa aceea cu apa termala, ambele de la Avene gama Pediatril. Si dat cu crema de hidratare imediat dupa baita sau refresh si dimineata cu Trixera.
Otilia felicitari si vou pt primul dintisor . Acum stii de ce era mai agitata Elisa. Sper sa scape de dureri cat de curand. Ai incercat sa-i dai Calgel?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii
UN VOT PT RAPHAEL
malinas spune:
eu...sunt cu capul, asa ca percutez mai greu uneori.
Alra, felicitari pentru rezultatele bune inregistrate de Nicole.Saru'mana pt sfaturile legate de diversificare.
Otilia, Olivia, felicitari pentru dintisori.Sper sa iasa cat mai usor si fara nici un fel de complicatii.
Lauramiron, spiridusule, David are tendinta de a se constipa, de aia ma gandisem la para. De cand i-am bagat piureul de legume are scaun aproape zilnic, dar as incerca si un piure de para.Am sa ma uit sa vad daca gasesc prin piata niste pere mai putin chimicoase, ca altfel nu ma bag.De aia nici nu ma arunc la nectarian, piersica si alte minuni, astep sezonul la noi.
Stiu sigur ca mai voiam sa raspund cuiva, dar, normal, am uitat.
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz
malinas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmendu problema mare la noi. si alta problema, victor e un pic aspru pe pulpite si pe fata (nu are bubite). dr zice ca s-ar putea sa aiba dermatita atopica si mi-a dat o crema cu cortizon, pe care nu am de gand sa i-o iau. cum vine frate, doar pentru ca i se pare, baga cortizon? sincer, copilul nu ar nimic. doar e un pic aspru. la rafael sau la leyre cum a inceput? direct cu bubite? malinas- ai PM |
Multumesc
Ii faci masaj lui Victor cu ulei pentru bebelusi?Eu am constatat ca uleiul pt bebelusi (Sanosan, Nivea si inca ceva am incercat, dar imi scapa acum numele) imi usuca piele de pe maini dupa ce il foloseam pt masajul lui David si la el parca se descuama pielea pe picioare si maini (acolo unde noi frecam de zor si din belsug cu ulei).Am incercat diverse firme si am vazut ca rezultatul este acelasi.Prin urmare, noi nu mai folosim ulei pentru masaj.Ii facem masaj fara ulei si vad ca se simte foarte bine.
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz
babyzapi spune:
Malinas si eu la fel am renuntat la uleiuri si masajul il fac cu crema de hidratare
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii
UN VOT PT RAPHAEL
blue78 spune:
Nu scoate foarte mult lapte 10-15 ml cred uneori poate mai putin. De scos aer scoate uneori si la 3 ore dupa ce mananca.
Apa ii dau pentru ca asa mi-a zis doctorita pentru hidratare, ca formula nu este suficienta, laptele matern contine si apa si nu e nevoie. Asa mi-a explicat, si incerc sa ii dau zilnic putin apa. Vroiam sa te intreb ca tu folosesti aceleasi biberoane, tu le speli cu detergent de vase toate piesele ca stii ca sunt multe. Eu le spal cu detergent de vase si apoi le clatesc abundent, dar parca totusi cand le scot de la sterilizat fierbinti, miros un pic a detergent, desi practic ele sunt super clatite.
Eu tot bibe de la DR Brown's folosesc de cand s-a nascut. Adica am incercat in prima sapt cu unul normal si facea urat dupa masa, asha ca am inceput cu cele de la Dr Brown's si mi s-au parut mult mai bune.
Nici eu nu alaptez, dar voiam sa te intreb de ce ii dai apa? Eu am vb cu Dr si mi-a zis ca se hidrateaza destul din lapte si sa nu ii dau nimic altceva pana la 6 luni. In legatura cu scosul aerului asta e ok, e chiar indicat, fata mea e foarte pofticioasa si mananca repede si inghite mult aer, asha ca normal ca scoate sunete incredibile dupa. Ca mai scoate si lapte eu stiu ca e normal daca nu scoate mai mult de aprox 15ml de fiecare data ( asha mi-a zis mie dr)...cum masori???...cred ca e doar orientativ...sa nu fie foarte mult...incearca sa o asezi in semiculcat ca asha s-ar putea sa nu mai scoata si lapte
Thea Sofia (8 dec 2008)
http://community.webshots.com/user/stewie80
[/quote]
ginye55 spune:
Ce de dintosi avem!
Olivia Otilia felicitari bebeilor pt primul dintisor!
ginye Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
blue78 spune:
Laura feita mea nu vomita, decat foarte rar cred ca pana acum nu a vomitat decat de vreo 5 ori in 5 luni. Am vorbit cu pediatra, care dealtfel ne stie foarte bine si vine des acasa sa o vada, si mi-a zis ca nu are absolut nimic, ca e lacoma, si de aia mai scoate laptic. Ea ia foarte bine in greutate, chiar ma imult decat trebuie, acum la 4 luni si jumatate are 7500 grame, eu am cantar si o cantaresc zilnic la baita. Stiu ca sunt obsedata cu greutatea, dar asta e, e cantarita zilnic, si ia foarte bine in greutate. Ea s-a nascut la 36 de saptamani cu 2950 de grame, deci a crescut bine. Sper ca odata cu diversificarea sa fie mai bine. Ea practic ragaie foarte mult ca sa ma exprim asa, si atunci cand vrea sa ragaie isi baga manuta in gura si eu stiu ce urmeaza o pun in pozitie si imediat scoate aer. Altii copii am inteles ca scot altfel aerul (stii la ce ma refer) dar ea vrea doar pe gura....
Am pus s poze cu ea foarte recente, noi zicem ca este destul de grasunica la 4 luni jumatate, si este si foarte vioiaie si vesela, rade mereu si la oricine si adora sa i se cante si canta si ea cu noi pe limba ei.
http://family.webshots.com/album/570503507pvnrqx?start=48
Citat: | ||
citat din mesajul lui lauramiron Draga mea, asa am patit eu cu prima fetita. Dadea afara foarte mult laptic dupa aproape fiecare masa, sau cel putin asa-mi parea mie, foarte mult. Vomita efectiv cu jet de multe ori. Insa medicul era linistit si-mi spunea sa fiu calma, ca da doar surplusul Si mie-mi parea ca nu-i mai ramane nimik in stomac. Insa crestea bine luna de luna. Problemele astea s-au diminuat odata cu inceperea diversificarii si au incetat de tot cam pe la 6-7 luni Fetita ta a luat bine in greutate? E ok? Pare sa sufere cand da afara lapticul? Ca a mea era foarte bine dupa ce vomita, n-avea nici o treaba. Si daca esti foarte nelinistita, atunci vorbeste cu medicul
Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Ramo2007 spune:
Otilia, Olivia, felicitari pt. primii dintisori!
Am bagat 2 mere la cuptor sa vedem daca o sa-i placa Sarei ...
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
Ramo2007 spune:
Blue, ce dulceata de fetita ai tu acolo, frumusica foc!
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
blue78 spune:
Fetelor si daca ar avea reflux fetita mea care ar fi indicatiile medicale? Trebuie urmat vreun tratament anume? Ca ma gandesc ca nu mai este mult pana la diversificare, si poate se rezolva apoi, sau treebuie neaparat sa ii fac tratament?
http://family.webshots.com/album/570503507pvnrqx?start=48