Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (87)
Raspunsuri - Pagina 3
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada79 Sa cresti mare si frumos si papacios!!!! EDVIN SEBASTIAN |
pt fetele noi, care pe unde mai sunteti? ce faceti?
edit: feli, acu am cetit mesajul tau. Da, ai zis tare bine dewspre credinta versus biserica. Deci de aia am oroare de mers la biserica. De ex., azi m-am informat de boli, auto tratamente, cum a murit barbatu uneia, ce nu face la olita o fata de 3 ani, de ce am imbracat prea gros fata, de ce am imbracat prea subtire fata (la 5min una dupa alta, dar ce conteaza). No,s-a dus momentul meu de meditatie si rugaciune. Ca a mai intarziat si preotul 30min si Mara s-a plictisit, of course, a vb cu dascalul, a ras cu cupiii mici, s-a luat de lumanare, s-a luat de cheile unei mamici etc.
si mai voiam sa zic ceva. Nu mais tiu ce. Ma duc sa incerc sa hranesc cupilul.
MissP, fiu tu mananca f. bine dinc e zici acolo. Ambele parti: lapte/linguritsa sunt echilibrate, si satisfacatoare. Or sa vina si al voi momente de greva, dar vor trece.
fug sa o hranesc.
edit: deci a mancat 170ml!!!
mai voiam sa zic lui danicris,ca noi la ochisor am dat numai cu ser fiziologic si compresa sterila. Am luat fiole de ser mici, de 5ml, sau este la sticlutsa, de juma de litru, nu e scumpa numai ca tre sa scoti cu o seringa din ea, sa nu o contaminezi (io prefer asha mare, la juma de litru, ca o sterg si pe fatsa, si mai pun la aerosoli).
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
simonacip spune:
Missinteleg foarte bine ce spui si ma bucur ca nu te-am ofensat cumva, esti oricum prea inteligenta si deschisa ca sa te fi suparat ca desi cunosc convingerile tale ti-am sugerat acel lucru in care eu cred cu tarie(dc am facut-o a fost asa dintr-un sentiment de apropiere fata de tine si de sufletzelul tau). Si sunt convinsa ca tot ce faci tu acum faci bine, spre desavirsirea ta si spre gasirea locului tau in lume si Dumnezeu are pentru fiecare o portita, nu stim noi cum, cind, unde.Cu visul ce sa zic...a fost indrazneala mea cam mare totusi??GLumesc scumpa.Si eu ma bucur ca putem vorbi, doar suntem prietene toate aici si asta face forumeala placuta.
Danicris, cum spune si Miss, la okisor nu ceai de musetel, doar apa si nu calda , rece. Chiar, cum mai e okisorul??Pupam baiatul.
Cleo, da asta m-a speriat pe mine la bone mereu (ca mai mult la ele ma astept la limbajul acesta fata de copilasi) Mi-a fost teama mereu de modul cum l-ar trata pe copil in singuratate . Nu doar de injuraturi, ci si de orice gest. Ma gindesc numai la sufletzelul micutzului nevoit sa stea cu o femeie care poate sa-i induca stari urite, neplacute fie si numai printr-o privire sau neglijare. Ei sunt asa sensibili la orice maruntis si mintile lor curate primesc imediat orice. Si cine stie ce procese au loc in mintile si inimioarele lor micutze.
Ce sa zic? Adevarul este si ca nu-i putem feri toata viata, odata si odata trebuie sa infrunte si ei viata...Nici nu stii cum e mai bine...
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
iulia83 spune:
gata copii..ciuciu internet pe laptop pana nu-i refac setarile pe fibra optica. venira 2 baieti de-mi gaurira peretii bagara cablu si imi rapira modemul cica bagara fibra oftica..data trecuta au adus-o numa pana la usa n-am mai scris pe calcu mare de ceva vreme si e cam greu. la sfarsit ii servii cu o cafea si-i scosai afara la usa sa fumeze multumira baietii, multumii si io si ii intrebai cand vin la curatenie ... se uitara chioras la mine, apoi cand vazura ca zambesc, adica o gluma, se prinsera si ei. toate ca toate, macar imi reparara un buton de la laptop -printre altele- pe care il sulsese fatuca -iar- din laptop ca eu imi prinsei urechile...fata doarme in sufragerie ca ici e ca la porci..intrara incaltati, praf, coaja de lemn de la gaurile alea date cu burghiu'..da toate ca toate: am FIBRA ma!! si fie-mea isi gasi alesul..tragea de jos din premergator de fermoarul de la blugii tipului care ne agata cablul... hmm distrugatoare mica de familii, ca omu era insurat. l-am intrebat daca are copii. n-are. i-am zis sa nici nu faca deocamdata ca e tanar
deci, vorbind de mamici/tatici/bunici/bone care vb urat cu copilu' .. io una i-as spanzura. daca nu vrei sa faci copii pai nu-i face, sa le jignesti sa le furi demnitatea. i-auzi la el "proasto" pai cum sa creasca copilul ala educat daca tu il injosesti in halul ala? va creste crezand ca e ok sa jignesti, sa lovesti, etc. copiii sunt oglinda parintelui. si termin ca deja ma enervez..
despre biserica..hmmm..eu una nu sunt draguta intotdeauna cu lumea...cine ma cunoaste personal, ma stie ca poat fi foooarte acra si nesimtita. ca de explu daca nici in biserica nu m-ar lasa sa-mi8 adun gandurile vreo femeie/baba &co. n-as sta la discutii. stiu sa fiu si rautacioasa. de explu, zambesc si ma mut de acolo n-are decat sa discute..singura. sunt multe posibilitati prin care poti evita astfel de pers..daca mai sunt si cunostinte, cu atat mai bine. spui pe sleau ca ai venit sa te rogi, sa limpezesti gandurile si ca vorbiti cand va intalniti la piata sau in alte locuri. nu stiu, eu sunt foarte stricta in ceea ce priveste deranjatul in momente intime...numai ca aici nu se prea intampla sa se ia lumea aiurea de tine in biseica...nu acolo unde merg eu, adica. se uita la fata zambesc, atat. ah, tin minte o singura data o chestie..pe la primele impartasanii ale fetii..multa lume la episcopie, eu am venit mai devreme ca vroiam sa prind si putin din slujba ca se spunea Crezul. bun, ajunge la partea cu statul in genunchi, eu cu fata in brate, ma pun si eu in genunchi si ascult, cu gandurile mele, etc, n-aveam treaba, fata adormise in brate..bai frate, cred ca 5-6 femei m-au rugat sa ma duc sa stau jos cu copilu (d-alea de nu stateau in genunchi ca "prostimea") ci pe scaune, cucoane d-alea cu ruj pe buze de se inghesuie mereu sa stea in fata sa le vada popa, doar ca nu aveau loc unele de altele, asa ca ocupau scaunele pe care ar fi trebuit sa stea batranii, invalizii, etc, ca stau chinuita si io si ea, etc. inteleg, vroiau sa faca o fapta buna, cand de fapt pe mine ma deranjau, pt ca eu chiar vroiam sa stau sa ascult. daca oboseam, sau nu puteam sa stau, ma duceam si singura si stateam jos, n-aveam nevoie sa-mi spuna cineva ce sa fac. in fine..aia a fo singura intamplare mai aiurea, in rest, intru, ies cu fata, nimeni nu se ia de mine...
MISS, mai nu te deranja atat pt mine/socru-meu. mai, prea mult deranj, iti raman indatorata
fata se trezi cand povesteam eu de aia cu modemul, acu chitaie prin patuc ca am vrut sa termin mesajul asta
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Cand eram mica, mica cat o furnica...
Dau petrecere
Ma vezi live aici
Acuma sunt mare
Uite asa am venit pe lume
Danicris spune:
Miss, Cleo, Simona, multumesc frumos pentru sfaturi.
Asta am facut, l-am spalat cu ser, sper sa nu fie ceva grav. Am o teama legata de ochi pentru ca a facut conjunctivita de 2 ori, o data pe la 3 saptamani si inca o data dar o forma mai usoara pe la 2 luni. De atunci nu am mai avut probleme. Doamne ajuta sa fie bine.
Legat de musetel ... ce de sfaturi am primit sa-l folosesc ... si ce se mirau cand le spuneam ca nu e ok ... oricum eu eram aia nestiutoare. Mda.
Pupez. A nins dimineata, acu' e soare si foarte placut, cine sa mai inteleaga vremea asta ...
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
MissParker spune:
citat din mesajul lui simonacip Missinteleg foarte bine ce spui si ma bucur ca nu te-am ofensat cumva, esti oricum prea inteligenta si deschisa ca sa te fi suparat ca desi cunosc convingerile tale ti-am sugerat acel lucru in care eu cred cu tarie(dc am facut-o a fost asa dintr-un sentiment de apropiere fata de tine si de sufletzelul tau). Si sunt convinsa ca tot ce faci tu acum faci bine, spre desavirsirea ta si spre gasirea locului tau in lume si Dumnezeu are pentru fiecare o portita, nu stim noi cum, cind, unde.Cu visul ce sa zic...a fost indrazneala mea cam mare totusi??GLumesc scumpa.Si eu ma bucur ca putem vorbi, doar suntem prietene toate aici si asta face forumeala placuta. Cleo, da asta m-a speriat pe mine la bone mereu (ca mai mult la ele ma astept la limbajul acesta fata de copilasi) Mi-a fost teama mereu de modul cum l-ar trata pe copil in singuratate . Nu doar de injuraturi, ci si de orice gest. Ma gindesc numai la sufletzelul micutzului nevoit sa stea cu o femeie care poate sa-i induca stari urite, neplacute fie si numai printr-o privire sau neglijare. Ei sunt asa sensibili la orice maruntis si mintile lor curate primesc imediat orice. Si cine stie ce procese au loc in mintile si inimioarele lor micutze. Ce sa zic? Adevarul este si ca nu-i putem feri toata viata, odata si odata trebuie sa infrunte si ei viata...Nici nu stii cum e mai bine... |
Da, chiar ma gandeam ca biserica ar trebui sa fie un loc de reculegere (cel putin eu asa fac in concedii, nu-mi scapa nici o biserica frumoasa, un dom acolo, indiferent in ce oras ma duc), mai aprinzi o lumanare pentru sufletul mortilor si viilor care au insemnat si inseamna ceva pentru tine... Daca tu ai un preot bun, care e in acelasi timp si un om bun, jos palaria Problema mea apare atunci cand vad oameni bisericosi care par sa fi uitat sa gandeasca sau (mai rau) oameni care sunt rai, otraviti si invidiosi, dar care nu rateaza nici o slujba la biserica - ex. mama unei prietene, pur si simplu un monstru de rautate, acu' vreo 6 ani a facut un atac cerebral si dupa parerea mea Dumnezeu pur si simplu i-a luat graiul, fiindca ea inainte scuipa numai otrava pe gura, barfea pe toata lumea, dorea raul la toata lumea, invidia pe toata lumea (inclusiv familia si fiica ei)...
Cat despre cum sa-i ferim de toate alea, chiar sambata la terapie ii spuneam terapeutei ca daca eu, in conditiile vitrege si lipsite de iubire in care am crescut, am ajuns un om puternic, cu caracter si suflet frumos, atunci David are sanse mari de tot sa cucereasca lumea, nimic nu-i va sta in cale...
Terapeuta mi-a zis ca "atentie, dvs. ati avut de luptat cu conditii vitrege si asta v-a intarit, v-ati castigat totul singura, asta da o siguranta si o putere de nedescris...". Iar eu i-am spus mai intai in gluma "Ah, pai atunci sa-l maltratez putin, nu?" , dar apoi la modul serios am precizat "Da, dar pe de alta parte daca as fi crescut avand iubire si acceptare as fi avut si alte avantaje: as fi invatat sa nu am incredere in oameni care nu ma iubesc, sa nu ma las pacalita de cuvinte si exploatata emotional de oameni falsi, as fi invatat sa am mai multa incredere in mine ca om, nu doar in calitatile intelectuale pe care mi le-am dezvoltat, as fi invatat sa deosebesc iubirea autentica de cea m-a-n-i-p-u-l-a-t-i-v-a, as fi invatat ca sunt un om valoros prin mine si nu prin ceea ce fac pentru altii sau pentru cine stie ce sacrificii pe care trebuia sa le fac ca sa-mi castig sentimentele si aprobarea altora, as fi fost scutita de multa suferinta"...
Asa ca eu mi-am propus sa-i ofer lui David (in masura in care o sa pot) iubire nelimitata si acceptare neconditionata, ca el sa-si poata realiza tot potentialul cu care a venit pe lume.
Lorich spune:
Miss eu nu as face ceva "fara intoarcere" gen ligatura trompelor sau vasectomie (oricum a doua e muuuult mai lipsita de riscuri); nu se stie niciodata cand vrei sa vina barza inca o data, nu trebuie anulata posibilitatea asta. Asta zic eu, vb lui Votcaroiu, "parerea mea"...
Am fost in parc...mi-a zburat capul vantul asta..si din casa se vede asa un soare... capricioasa vreme.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
alina_anto spune:
Buna fetele!!
Am absentat cam mult...Sper ca toate sunteti bine si copilasii la fel!
Noi am avut destul de multe intanplari mai mult sau mai putin fericite...
Pe 1 martie a decedat bunicul meu..si am fost tare necajita...
Saptamana trecuta a facut Sara o enterocolita urata, cu diaree si febra mare. A slabit 200 g..Dar am trecut si peste asta..
Iar de 8 zile nu-i mai dau tzitzi, am intarcat-o. Si pt asta am luat niste pastile care mi-au facut fff rau ( brocriptina). Insa am rezistat si le-am luat 5 zile, timp in care mi-a fost greata, am fost molesita, somnoroasa, cu dureri de cap.
Dar sa va spun si lucruri mai bune: suntem tare fericiti ca am castigat un proces pt care ne-am zbatut 4 ani jumate. Nici nu-mi vine sa cred ca s-a terminat...Stiti cum e justitia la noi si chiar ne pierdusem sperantele, asa ca bucuria a fost si este imensa.
Despre Sara ce sa va spun? Este o fetita scumpa, isteata foc, haioasa si o iubim tare mult. Mananca bine, spune mama si tata, face pa-pa, bravo, ne da jucariile ei, danseaza toata ziua, sta in picioare nesustinuta, etc etc
Nu promit dar incerc sa pun cateva poze recente diseara cu noi.
Azi ne-am trezit cu zapada de 20 cm in curte
va pup
Mami fericita de Sara-Maria (9-mai-2008)
Scortisoara Sara
Scortisoara Sara-Maria
Danicris spune:
citat din mesajul lui alina_anto Buna fetele!! Am absentat cam mult...Sper ca toate sunteti bine si copilasii la fel! Noi am avut destul de multe intanplari mai mult sau mai putin fericite... Pe 1 martie a decedat bunicul meu..si am fost tare necajita... Saptamana trecuta a facut Sara o enterocolita urata, cu diaree si febra mare. A slabit 200 g..Dar am trecut si peste asta.. Iar de 8 zile nu-i mai dau tzitzi, am intarcat-o. Si pt asta am luat niste pastile care mi-au facut fff rau ( brocriptina). Insa am rezistat si le-am luat 5 zile, timp in care mi-a fost greata, am fost molesita, somnoroasa, cu dureri de cap. Dar sa va spun si lucruri mai bune: suntem tare fericiti ca am castigat un proces pt care ne-am zbatut 4 ani jumate. Nici nu-mi vine sa cred ca s-a terminat...Stiti cum e justitia la noi si chiar ne pierdusem sperantele, asa ca bucuria a fost si este imensa. Despre Sara ce sa va spun? Este o fetita scumpa, isteata foc, haioasa si o iubim tare mult. Mananca bine, spune mama si tata, face pa-pa, bravo, ne da jucariile ei, danseaza toata ziua, sta in picioare nesustinuta, etc etc Nu promit dar incerc sa pun cateva poze recente diseara cu noi. Azi ne-am trezit cu zapada de 20 cm in curte va pup Mami fericita de Sara-Maria (9-mai-2008) Scortisoara Sara Scortisoara Sara-Maria |
Dumnezeu sa-l odihneasca pe bunicul tau.
Uof, enterocolita, mititica Sara, bine ca a trecut, .
Felicitari pentru proces. 4 ani juma' ??? Bine ca ati scapat.
Si la noi a nins da' nu s-a depus.
Asteptam pozele, paaaaaaaaaa.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
inais spune:
Alina condoleante pentru bunic. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Imi pare bine ca e Sara mai bine si tu la fel. Oare nu se putea altfel rezolva cu intarcatul decat cu medicam. ala?! Eu sunt contra acelui medicam.
Deeeci...ziua buna si de la noi si pentru Edvin Sabastian!!
Am fost la Carrefour-ul inaugurat azi. Grand Arena...etc...mai popor de nemancati suntem! In viata mea nu am vazut o mai mare disperare. Se impingeau, tipau, injurau...cosuri abandonate la greu, cozi la case, preturi reduse la raft..la casa nu, etc, etc, etc! Ce sa mai zic ca marele complex era parca in constructie: cabluri atarnand, praf de ciment, in parcare subterana inca se lucra...ploua...etc, etc.
Am zis ca merg sa mai schimb peisajul (singura, fara Iasmina). Am venit incordata toata...plina de nervi! Sa nu faceti greseala sa mergeti la inaugurari din astea in prima zi ca va blestemati zilele! Eu am mers ca aveam nevoie de una de alta si ne-au inchis supermarketul din coltul strazii (Albinuta pt cunoscatori...adica e in curs de inchidere si cu produse zero pe raft). Am zis ca fac o afacere...dar in veci pururi nu-mi mai trebuie asa ceva!
Acum ca m-am calmat, pot sa va spun ca am citit cu "incantare" despre aventurile lui Matei si ale Marei in scaunul de masa. Nu pot spune ca ma consoleaza, insa imi dau seama ce exasperati trebuie sa fi fost parintii mei (si toata familia) cand faceam fitze la mancare, mica fiind. Astept cu groaza perioada dintilor...sa vedem atunci cum o sa faca!
Ma opresc cu mesajul aici, pentru ca merg sa ma intind putintel. Apoi am de pregatit niste peste. I-as da putin si Iasminei. Prima data.
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
Votati-o pe Iasmina! Un vot pe saptamana, pana in 12.04
Lilly79 spune:
Buna mamici si pitici.
Scriu si eu un mesaj rapid ca nu am mai intrat de vreo saptamana si am vazut ca MissParker a intrebat de mine.
Nu am mai scris, desi v-am citit, pt ca atunci cand doarme Julia mai fac curatenie prin casa, mancare sau trebuie sa o tin in brate sa doarma . Iar cand e treaza nu prea pot sa stau la calculator.
Julia papa f bine, in jur de 400-500 ml lapte pe zi, 200 ml fructe, 200-250 ml cereale cu lapte, 150-200 ml pireu legume + carnita/ou + 50 ml supa. Astazi a refuzat legumele. Isi facea greata, asa ca i-am facut rapid 250 ml lapte.
Dermatita nu a disparut, ne tot chinuim cu petele rosii care o mananca de 2 saptamani si ceva.Degeaba o dau cu crema ca nu trec.Am schimbat detergentul, nu i-am mai dat nimic cu gluten, nu i-am mai dat iaurt sau branza.Degeaba.Asa ca, incerc incet sa-i schimb si laptele praf. Nu e HA, ci e lapte Humana normal.Am eu un sentiment ca nu i se potriveste prea bine Milupa Juliei.Cred ca de cand am inceput sa-i dau lapte praf au inceput sa-i apara bubite, dar atunci erau estompate si nu o mancau.
Julia se joaca, imi aduce ce jucarie ii cer, ne ascundem, alergam in 4 labe prin casa una dupa alta, ii ascund jucarii si ea le gaseste, danseaza pe muzica, imi arata cu manuta cate ceva si trebuie sa-i spun ce ii, cand are chef isi ia premergatorul si il impinge prin sufragerie, iar ieri a stat in picioare nesprijinita vreo 2-3 secunde.
De dormit, dormea ok, cu o singura trezire pe noapte cand adormea dupa ce ma duceam la ea si ii faceam un masaj la spate. Astazi s-a trezit la 5:30 si nu a vrut sa mai doarma(aseara s-a culcat la 23, deci parintii erau ruptide oboseala, Julia nu ).
Eu nu mai am lapte, dar pt aia tot o mai pun ziua la tzitzi ca numai asa adoarme si mi-e asa drag de ea cand o vad cuibarita la pieptul meu.Fac rau oare? Cred ca va trebui sa-mi fac curaj si sa zic ca din ziua Y nu o mai pun la tzitzi, dar inca nu pot.
Despre olita.Pai eu nu as avea cum sa o pun pe olita ca in secunda 2 ar fi cu capul in olita sa vada ce-i acolo, si-apoi ar trage-o dupa ea prin toata casa.Oricum nu ma stresez si nu ma gandesc sa economisesc cate 0.7 lei pe zi pe scutec daca ar face o data pe zi la olita.O voi lasa pana va intelege la ce se foloseste olita(nici nu am asa ceva in casa ), wc-ul, etc.
Astazi am gasit pe un site despre milestone-urile unui copilas intre 7-12 luni. www.babycenter.com/0_milestone-chart-7-to-12-months_1496587.bc" target="_blank">Aici daca va intereseaza.
Mai sunt pe-aici copilasi care sa aiba doar 70 cm sau noi suntem cei mai mici? Ca am vazut pe-aici lungimi de 76, 79, si noi deabia am ajuns la 70.
inais Julia mea nu face podul la masa, in schimb sta cu picioarele pe masa Degeaba i le mai pun jos, ca iar si le ridica, asa ca incerc sa fac abstractie si sa-i dau sa pape.
Poze noi cu Julia aici.Am pus si-un filmulet.Vroiam sa mai pun 2, dar is prea mari si nu stiu cum sa le micsorez.
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)