*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (35)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha
Carmendu felicitari pt. indemnizatie si pentru victoria asupra sistemului . Dar decizia administrativa ai primit-o ?

decizie administrativa!? NU

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Nu mai stiu cine intreba d emasaj. Noi facem masaj pt talus valgus cu o fiziokinetoterapeuta. Vine ea la sora mea acasa, ca la noi in Pipera nu poate sa ajunga. Sincer, mi s-a luat de atatea drumuri . Sunt zile in care zanica nu vrea sa doarma si urla in masina, de ma trec toate transpiratiile, arat ca o nebuna la volan . Ma dau jos cd suntem in coloana, ii bag suzi in gurita, legan putin scoica, trec iar la volan, legan masina din frana. Ca la nebuni

De Diana 21 mai stiti ceva?
Cherie, Deea, Andy, unde sunteti?

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

fetelor, am citit ca faceti bicicleta acasa. mare atentie la pozitia pe care o adoptati pe bicicleta. poate sa va faca mult rau la spate. spatele trebuie sa fie curbat, mainile pe ghidon in unghi de 90 de grade, umerii lasati, abdomenul foarte incordat. nu va sprijiniti in brate. abdomenul incordat trebuie sa va tine pozitia pe bicicleta, astfel, daca luati mainile dupa ghidon, sa ramaneti pe aceeasi pozitie, pedaland.
incercati sa nu va tineti sezutul pe sa, ci sa pedalati in picioare. lucreaza mai bine fesierii.
mirtha, spuneai ca pedalezi 10 min pana nu mai poti. efortul puternic nu e indicat fara incalzire. cand faci cycling, te incalzesti cateva minute pedaland usor (pulsul sa ajunga undeva pe la 110-120 bpm), apoi trebuie sa ajungi la 160 bpm treptat si sa-l mentii acolo (daca simti nevoia de pauza, poti sa faci una activa- adica pedaland usor ). exercitiile de cardio sunt cele de care aveti nevoie pentru slabit. o sedinta eficienta trebuie sa dureze 40-50 min.
tineti minte ca in orice activitate sportiva trebuie sa respirati corect, sa tineti abdomenul incordat si sa aveti o pozitie corespunzatoare pentru exercitiile pe care le faceti.
aveam o trainer-ita care imi spunea ca ea si cand urca sau coboara scarile la bloc isi tine abdomenul si fesierii incordati!
ma scuzati daca am fost off topic.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

fetelor, am citit ca faceti bicicleta acasa. mare atentie la pozitia pe care o adoptati pe bicicleta. poate sa va faca mult rau la spate. spatele trebuie sa fie curbat, mainile pe ghidon in unghi de 90 de grade, umerii lasati, abdomenul foarte incordat. nu va sprijiniti in brate. abdomenul incordat trebuie sa va tine pozitia pe bicicleta, astfel, daca luati mainile dupa ghidon, sa ramaneti pe aceeasi pozitie, pedaland.
incercati sa nu va tineti sezutul pe sa, ci sa pedalati in picioare. lucreaza mai bine fesierii.
mirtha, spuneai ca pedalezi 10 min pana nu mai poti. efortul puternic nu e indicat fara incalzire. cand faci cycling, te incalzesti cateva minute pedaland usor (pulsul sa ajunga undeva pe la 110-120 bpm), apoi trebuie sa ajungi la 160 bpm treptat si sa-l mentii acolo (daca simti nevoia de pauza, poti sa faci una activa- adica pedaland usor ). exercitiile de cardio sunt cele de care aveti nevoie pentru slabit. o sedinta eficienta trebuie sa dureze 40-50 min.
tineti minte ca in orice activitate sportiva trebuie sa respirati corect, sa tineti abdomenul incordat si sa aveti o pozitie corespunzatoare pentru exercitiile pe care le faceti.
aveam o trainer-ita care imi spunea ca ea si cand urca sau coboara scarile la bloc isi tine abdomenul si fesierii incordati!

pozele noastre

Carmen merci! Da, nu cred ca am tinut cont niciodata de regulile astea dar asa la bunul simt cred ca le-am respectat din instinct. Oricum in seara asta m-a convins Mirha sa ma urc pe bici si cu sfaturile tale deja imi prevad rezultatele .
Nici la noi nu este prea roz programul mai ales noaptea, de cateva nopti se trezeste din 3 in 3 ore sa manance. Nu mananca suficient pt o masa, dar se trezeste si cel putin la jumatate, mananca. Dar ziua mananca si la 4-5 ore. Stiu ca nu fac bine ca-i dau noaptea dar nu rezist. Mai vedem urmatoarele nopti cum este.

Miki, mamica fericita de Andrei 11.11.2008

Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

si perineul!!! incordati perineul la efort si exerc mai ales la abdomene ca altfel impingeti vezica peste el. e totu fleasca acolo dupa nastere. inca.

carmen, mersi

revin cu programul la bb ca scriu cu o mana, pun un dop de lapte fimii sa doarma la noapte (hint nr 1 la program )

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

am revenit dar voi fi scurta ca tipa patul dupa mine.

program faci cand ai nevoie musai si ai ore fixe pentru diverse. de ex la noi scularea e la 7, masa la 7 indiferent daca s-a sculat la 6 ea si a mancat. baia e seara la 7.15 data de programul laurei (le facem baie simultan), daca doarme o trezesc si o spal. eu sunt din alea care spala copilul zilnic

la cresa masa musai la 11 ca atunci vine tz mobila, masa la 3 din aceleasi motive, insa rest cere ea dar e si corelat cu programul celorlati copii caci nu le pot da la toti de mancare simultan.

va ziceam de revistele de aici "implinesc tz luni", in asta cu 4 luni se discuta despre somn de noapte cat mai lung si ce optiuni ai:
- mareste-i cantitatea meselor de peste zi (ce va ziceam, daca mananca ziua ajunge treptat sa nu mai manance noaptea)
- mareste-i ultima masa
- mai scoala-l sa manance la ora de culcare a parintilor si mai da-i un "dop". poa sa fie si 30ml - asta poate face 1-2 ore diferenta in somn apoi.

o sa ziceti aia merge aia nu merge, eu zic ca mai totul merge daca tu ai convingerea ca asa trebuie facut si insisti. eu i-am dat si aseara sticla la 11 si tot s-a sculat la 5, dar am incredere ca daca ii tot dau o sa isi elimine masa de la 4-5 si o sa doarma pana la 7.

alta chestie de voiam sa o zic e cu adormitul in brate, leganat, hurducait, etc. si eu pateam similar cu nicole ca nu voia neam sa doarma in landou numai cu mine in pat. si am pus-o si azi si maine si prima jumatate de noapte si a doua jumatate de noapte si am tot insistat pana am prins un moment in care a adormit in landou. si apoi iara nu a mers si iara am insistat si a mers si a doua oara si apoi a treia mai usor si tot asa si acuma nu mai doarme cu mine in pat. ma rog, ca sa rezum, cred ca cheia succesului e sa incerci de 10-15-20 de ori acelasi lucru daca chiar il vrei. si parerea mea e ca prea mult timp nu a mai ramas pentru schimbarea obiceiurilor caci se maresc si incep sa se prinda pe ce lume sunt si sa isi ceara tabieturile. cred ca smecheria e ca in acel moment ei deja sa aiba o rutina pe care sa o respectati.

apropo de rutina, astia aici tipa pentru copii ca rutina e foarte importanta. cica daca au rutina stiu la ce sa se astepte (dupa masa urmeaza baia, etc) si se simt mai bine decat daca sunt tot timpul surprinsi.

ok, am pupat pe toata lumea si m-am dus la nani. maine avem vaccin si cantar, tinem pumnii

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Neatza la toate mamicile. Haideti la o

Strumficu s-a trezit cam devreme azi, la 7 jumate si de atunci ne tot jucam, de papat nu a vrut.

Monicus se poate vota de pe acelasi nr de tel o singura data pe saptamana...

Alra eu inca de pe la inceput aplic asta cu indesitul meselor ziua, tot la sfatul tau, dar atunci cand se poate...adica sa accepte papa si el a cam inceput sa faca fitze

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

UN VOT PT RAPHAEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Mult succes si voua Monicus !

Iza multi pupici si multa rabdare .

Amalia sorella te inteleg perfect cu "stricatul" somunului dar sunt convinsa ca in timp se va remedia problema . Multa forta sa treceti cit mai repde prin aceasta "turbulenta" !

Lauramiron sanatate multa , multa ! M-as fi asteptat ca pina acum sa fi fugit toti viruseii de pe la voi. Dar se pare ca avem de-a face cu unl mai insistent. Sanatate !

Citat:
citat din mesajul lui monicus

feliciatri pentru ca ati reusit diversificarea...in sensul ca nimic nu este usor.. si trebuie sa fim tai. Numai bine.. Te

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 13 saptamani
pozele mele
Povestea nasterii

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)

Mergi la inceput

Muulllttaaa bafta !
Corina nu pot sa iti spun ce ochioi faceam cind iti lecturam mesajul !!!
In proportie de 99% exact asa am procedat si eu. MInusul de 1% este generat de faptul ca am avut uneori - in functie de tolerabilitate - mai mult de 2 alimente noi pe saptamana. Dar e super ideea .(spun eu incantata foc de similititudinea de idei)

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Si acum sa va zapacesc si eu de cap cu schema de diversificare a la corina:
-incepem cu legumele. Morcov crud. Apoi introduc treptat fiecare leguma, facuta la abur si pasata cu putina apa fiarta si racita, sa fie mai cremoasa. Initial masa de la ora 10 va fi cea la care ii voi introduce legumele apoi voi muta trptat masa de legume la ora 14 si voi introduce la masa de la 10 fructele. Voi introduce maxim 2 legume/fructe noi pe saptamana, de preferat la masa de la 10 voi introduce un aliment nou si la cea d ela 14 voi merge pe ceva deja incercat. Nu voi face amestecuri de genul fructe cu legume, cu lapte...nu ii voi da ceva ce EU nu as manca. Eu nu sunt de acord cu amestecatul tuturor legumelor. Voi incerca pe cat posibil sa-i dau de exemplui morcov si dovlecel, neamestecate. Si tot asa, doar legumele care nu au gust prea bun le voi amesteca cu altele.
Sa vedem cum ne vom descurca, ca la teorie stam binisor

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Acum chiar ca sunt umflata de tot in pene . Daca o mamica veterana confirma......

Iti doresc si la Ana [/red]sa decurga lucrurile bine si constant spre mai bine. Chiar daca sunt diferiti sub aspectul comportamentului alimentar e prea posibil sa nu fie probleme ci doar sa aiba alte preferinte . Poate ai supriza de a constata ca [red]Anei ii place mamaliguta.

Mamaliguta nu-i chiar asa un bai sub aspect nutritiv. Dar de curiozitate ai incercat si diverse "mixturi" " mamaliguta cu ceva ou , brinzica etc. sau numai simpla ? Oricum mi se pare super ok ca e curioasa - pofticioasa . Faptul ca dupa ce a degustat refuza...e semn de "personaliatate culinara" !!

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Buna seara!

Mirtha, si noio sa incepem diversificare luna viitoare. Programul de mese pe care il aveti voi mi se pare bun, asa as face si eu. SI de fapt am si facut la primul copil. Sa vedem acum cum va fi, cu Andreea nu am avut mari probleme, a cam acceptat orice, si acum, slava Domnului mananca bine... Putine chestii nu-i plac deloc... de ex, mamaliguta..o scuipaaaa (culmea e ca imi cere de pofta, e pofticioasa...si pac, o da afara, dar mai cere si altadata)
Bravegirl...bravo pt program, ca mananc mai bine ziua si doarme mai bine noaptea.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput