Relatie de weekend

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta

Rufus...am incercat sa citesc printre randuri...da' zau ca nu stiu ce e de ras si de ce tre sa te miri atat de tare...zau...am atatea prietene divortate sau necasatorite care chiar nu-si fac probleme din asa ceva...si nu isi mai doresc familia clasica...iar eu cu mana pe inima iti spun ca nu m-am simtit frustata 10 ani cat am fost divortata si daca s-ar intampla si acum...nici atat...deci de ce as fi de pe alta planeta?

Deci?

Pentru ca oamenii au prejudecati. Pentru ca li se pare stupid ca altii sa gandeasca altfel decat ei.

Si pentru ca unii pun prea mare pret pe niste chestii care altora li se par nesemnificative (vezi plusurile vietii in doi). Pentru altii nu echilibreaza balanta de minusuri.

Fiecare e liber sa-si aleaga modul de viata potrivit. Totusi ce e deranjant aici e multimea de indivizi care se reped sa te mangaie pe cap cu compatimire si sa concluzioneze ca nu ti-ai lins ranile din vechea relatie, si care nu pot sa inteleaga ca diferenta intre o femeie maritata si una divortata este totusi optiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia
care nu pot sa inteleaga ca diferenta intre o femeie maritata si una divortata este totusi optiunea.

scuza-ma, dar asta nu am inteles-o. femeile maritate nu au "optiunea"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
care nu pot sa inteleaga ca diferenta intre o femeie maritata si una divortata este totusi optiunea.

Cum conchita, chiar se compara situatiile?

Cand esti singur poti alege in unul sau in doi, fara remuscari. cand esti in 2, ca tot am trecut prin asta si stiu, alegi "in 1" doar daca nu ai incotro. E o foarte mare diferenta intre situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Cum conchita, chiar se compara situatiile?

Cand esti singur poti alege in unul sau in doi, fara remuscari. cand esti in 2, ca tot am trecut prin asta si stiu, alegi "in 1" doar daca nu ai incotro. E o foarte mare diferenta intre situatii.

Adina, nu comparasem nimic, nu intelesesem la ce se refera optiunea. acum am inteles. eu cred ca toata lumea are optiuni, daca esti in 2, poti functiona de comun acord ca si cand ai fi 1. am intalnit cupluri de genul fiecare cu viata lui, stam impreuna pentru copii. ca femeie maritata, ai mereu optiunea sa nu mai fi, daca nu esti implinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ca reactie la faza cu optiunea as cita proverbul cu slana-n pod.

alma, cu ce putem sa te ajutam? Intrebarea ta initiala era

De ce nu e acceptabil ca o relatie sa se desfasoare in acest fel, sa ne petrecem timpul la sfarsit de saptamana, in concedii, de sarbatori?

Evident ca e acceptabil. Exista relatii mult mai intortocheate de atat.

Esti sigura ca daca nu ai avea copilul in casa in fiecare seara ai mai simti la fel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Mie mi se pare cea mai perfecta relatie aceasta de weekend, nu exista cearta , stres ,vezi numai partea buna distractie si voie buna.Fosta mea sefa are o astfel de relatie de vre-o 7 ani si tare bine le este impreuna e drept ca sunt amindoi de acord cu felul asta de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Sabina, familiaritatea naste dispret intotdeauna* . Mai cu seama, insa, atunci cand stai nas in nas cu cineva de care nu esti indragostit(a), astfel incat sa te ajute sa treci mai usor peste manierismele de vorbire si comportament pe care le descoperi, peste faptul ca trebuie sa astepti sa intri in baie pentru ca 'celalalt' sta de o ora acolo, peste faptul ca ti-ai dori patoiul matrimonial numai pentru tine etc etc etc etc.

NB. Imi cer scuze ochilor mai sensibili si ii asigur ca, pentru unii, viata de cuplu e intr-adevar plina de mici bucurii, bomboane roz si guri proaspete care miros numai a pasta de dinti.

Clover, barbatul care ar fi spus ce-a spus alma n-ar fi fost facut bucati. Ba dimpotriva, o suma de doamne si domnisoare s-ar fi repezit sa-l mangaie pe crestet ca e divortat si plin de cicatrici sentimentale.

Recomand tuturor - cu umilinta si smerenie, sa nu care cumva sa credeti ca ma erijez in mare instanta intelectuala si simonedebeauvoirista - cartea Dedesubt este infernul a micutei Claire Castillon (a aparut in colectia Cotidianul) si eseul Virginiei Woolf A Room of One's Own. Sau mai bine invers.

* O suna el rau dar e un proverb vechiut din fabulele lui neica Esop (se pare)

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Rufus...am incercat sa citesc printre randuri...da' zau ca nu stiu ce e de ras si de ce tre sa te miri atat de tare...

Iti dai seama ca nu doresc sa fac vreun misto.
Pur si simplu e prima oara cand aud ideea asta, adica cum ca pe femei nu le prea intereseaza statutul lor in lume (vis a vis de maritis), in schimb pe barbati da. Vorbesc de idee, pentru ca stiu ca exista si femei care nu traiesc pentru aparente, dupa cum sunt si barbati care-si doresc femei sa le completeze imaginea.
Dar, daca citesti pe aici sau casti urechile prin alte parti, vezi numai femei care se plang ca prietenii nu merg decat taras la altar, ca merge si o bataita, decat sa fii singura, ca o femeie singura e slaba, expusa, vanata...etc. Prejudecati? Asa or fi...dar sunt.
Daca esti sincer mirata de...mirarea mea, chiar nu stiu ce sa spun...eu te cred ca tu esti asa, dar sa spui ca asta-i o trasatura specifica femeilor...chiar nu stiu ce sa zic.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Rufus...cred ca acum am inteles...dar cred ca ma invart intr-un alt mediu...al femeilor sigure si independente...nu, nu mi-am pus problema niciodata ( si inca alte femei pe care le cunosc ) ca neapartenenta la un barbat le-ar dezavantaja...atat timp cat nu depind financiar de nimeni...atat timp cat 15 ani am lucrat pe un santier de constructii...atata timp cat am carat saci si gresie pe burta...am crescut 10 ani un copil singura...sincer...si pe mine m-ar avantaja o relatie de week...pt ca programul meu presupune o activitate de la 8 la 21 seara si uneori si noptile...deci?

Dar barbatii se simt dezavantajati daca in societate sunt singuri si nu stiu pe nimeni acasa.

Da, ai dreptate...e vorba poate de femeile la inceput de drum...dar cum alma si-a gasit un echilibru...de ce sa nu ia numai partea frumoasa a relatiei cu un barbat ?
Stii si tu...sunt femei cu un simt dezvoltat al treburilor casnice...unele poate nu...unele adora sa gateasca...altele se multumesc numai cu mere si banane intr-o zi...deci poate la un moment dat vrei sa traiesti pentru tine si copil...si chiar daca iubesti, vrei sa pastrezi nealterata iubirea , departe de cotidian si rutina

Si zau ca mai cunosc destule femei care gandesc ca mine...dar asta nu la 25 de ani ci dupa 35 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:

Dar barbatii se simt dezavantajati daca in societate sunt singuri si nu stiu pe nimeni acasa.

Eu cred ca multi oameni, nu numai barbati se simt de fapt neimpliniti sufleteste daca nu gasesc pe cineva seara acasa. Si eu ma numar printre ei, si nu, nu simt nevoia sa "apartin" barbatului din dotare,nu depind financiar de el la o adica, nu depind emotional, nu-s genul care nu poate pleca nici 20 km, fara barbat agatat de mana.
Evident , sunt constienta ca exista si persoane ca tine si Alma, care nu simtiti nevoia asta si e foarte bine si asa, nu stiu de ce v-ar judeca unul sau altul.
Totu-i sa gasiti jumatati asemeni voua

Mergi la inceput