Relatie de weekend

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Alma, avand in vedere ca pana al urma ai pus aceasta problema aici, inseamna ca de fapt nici tu nu esti foarte sigura ca nu gresesti?
Mi se pare ca pana la urma trebuie sa ne asumam ceea ce ne dorim, poate tu te temi ca mergi prea departe cu ideea ta de ..viata? eu cred ca atata timp cat tu te simti bine intr-o astfel de relatie, altceva nu mai conteaza..si daca o sa fiu acuzata ca incurajez egoismul...asta e o mare trasnaie...cine nu intelege ca atunci cand vrei sa ai o viata frumoasa trebuie sa rezonezi mai intai cu tine si sa fi deschis, asumat, centrat pe tine ca sa poti sa comunici si cu altii, poate merge la culcare..si asta nu are nici o legatura cu egoismul
in consecinta, temerile tale pot sa iaba o baza reala, insa dupa cum vad eu problema, daca el nu intelege nevoia ta de a pastra relatia sub acesti parametrii..asta este...isi poate gasi alta femeie care sa i se potriveasca mai bine...in momentul in care a inceput sa puna presiune pe tine, deja a stricat cate ceva pe acolo..si te-a facut pe tine sa scrii acest subiect, simtind intr-un fel ca i-o datorezi...insa..dpmdv, tie iti datorezi o viata...sigur, ca daca nu rezonezi suficient cu tine, o sa-ti fie greu, altfel..va trece, va ramane o dezamagire, dar va trece
Alma,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta

O femeie nu isi face probleme cu statutul ei in societate daca e casatorita sau nu. Barbatii in schimb vor sa aiba un statut care e completat de o femeie pentru ceilalti din jur.

Am trait sa o aud si p-asta! Spusa de o femeie!
N-ai precizat pe ce planeta se intampla asta!

alma este o femeie cu o anumita conduita; buna sau rea, e a ei, nu supara pe nimeni (dintre noi), eventual va ramane singura si in we, dar este asa pentru ca asa vrea ea: ori numai in we, ori deloc.
Nu pricep neam, insa, de ce este felicitata...care-i eroismul faptelor sale? (intrebarea nu este pentru alma, desigur...).

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

nu e neaparat felicitata,dar eu ma bucur sa vad ca mai sunt si femei care nu se definesc pe ele insele numai si numai prin relatia pe care o au sau nu o au cu un barbat,relatie pe care majoritatea si-o doresc cat mai stransa,cat mai garantata si cat mai parafata cu acte

eu vad in jurul meu numai femei disperate sa se marite,practic e singurul subiect care le intereseaza.Pe urma,peste cativa ani,le vad disperate sa-si pastreze sotii acasa.Si pe ei ii vad dornici de un pic de....cum se numea ? spatiu personal,pe care ele nu vor in ruptul capului sa-l acorde,tocmai de teama ca el sa nu simta gustul unor clipe/ore/zile in care ea nu e prezenta.Si sa-si aduca aminte ca ar putea respira si fara ea.Si le vad obsedate ca EL sa nu le insele,si le vad chinuindu-se,pandind,cautand prin buzunare,prin telefoane mobile,pe mess...practic sunt hotarate sa stea atarnate de gatul lui no matter what.

Mesajul Almei dovedeste ca exista si exceptii si pt asta eu o apreciez sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Alma, imi pare rau pentru tine, dar nu crec ca vei gasi lamuriri aici, pe forumul asta, la problema ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

nu e neaparat felicitata,dar eu ma bucur sa vad ca mai sunt si femei care nu se definesc pe ele insele numai si numai prin relatia pe care o au sau nu o au cu un barbat,relatie pe care majoritatea si-o doresc cat mai stransa,cat mai garantata si cat mai parafata cu acte

eu vad in jurul meu numai femei disperate sa se marite,practic e singurul subiect care le intereseaza.Pe urma,peste cativa ani,le vad disperate sa-si pastreze sotii acasa.Si pe ei ii vad dornici de un pic de....cum se numea ? spatiu personal,pe care ele nu vor in ruptul capului sa-l acorde,tocmai de teama ca el sa nu simta gustul unor clipe/ore/zile in care ea nu e prezenta.Si sa-si aduca aminte ca ar putea respira si fara ea.Si le vad obsedate ca EL sa nu le insele,si le vad chinuindu-se,pandind,cautand prin buzunare,prin telefoane mobile,pe mess...practic sunt hotarate sa stea atarnate de gatul lui no matter what.

Mesajul Almei dovedeste ca exista si exceptii si pt asta eu o apreciez sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui alma
Conchita, nu ma justific nici in weekend, de ce as face-o? Oare increderea nu e de ajuns? Iar oamenii sunt "intorsi cu cheita" doar daca nu au coloana vertebrala, doar daca se lasa asimilati. Nevoi avem cu totii, altfel am trai pururea singuri.

Inteleg ca deplangeti soarta partenerului meu, care s-a pricopsit cu o mashtera de femeie. Scapati din vedere faptul ca e adult si stia de la inceput in ce se baga.

alma, ma refeream la faptul ca acum trebuie sa i te justifici de ce esti mai fericita asa, numai in uichend. nu deplang soarta partenerului si nu cred ca o voi face vreodata, eu tin cu femeile! tu nu esti nicidecum mastera, esti o femeie hotarata si echilibrata care stie exact ce vrea. dar cred ca partnenerul tau s-a indragostit de tine, de aici complicatia, si incercam sa explic ca pentru el sunt alte parti frumoase, la fel ca pentru alte femei. ce vezi tu urat, altul vede frumos. nu te-am judecat in nici un fel, meditam si eu pe seama situatiei. ma gandeam asa ca ar fi ideal sa putem controla totul si pe toti cu cheita, in functie de nevoile noastre, ca sa nu avem conflicte si drame, dar nu se poate. ar fi egoist. si pana la urma, complicatiile astea pot fi chiar partea frumoasa a unei relatii. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Alma , hai sa-ti spun un real story urmarit de-aproape de mine. Ei, aproape de 50 ani. el, dupa o casatorie sok si-un divort in urma cu 10 ani,(cand povestea ca fosta i-a ars pana si actele de studii credeam ca glumeste ) un copil instruit bine de mami sa nu-si sune tatal nici macar de ziua lui ci doar atunci cand are nevoie de mai multi bani ,etc, etc, omul tare trist si dezamagit.
Ea, vaduva, dar avusese un sot de nota 10. Ea evident , dupa ceva timp nu mai voia o relatie de week-end si ca doi oameni maturi au discutat problema si el a "facut o incercare".In doua luni de "incercare" tragea de ea s-o ia de nevasta .
Au trecut 4 ani de-atunci si el inca se mai minuneaza ca exista neveste care nu stau toata ziua la coafor si la cheltuit de bani, care nu insala, care stau in medicale sa-si ingrijasca sotii bolnavi . Inca nu-i vine sa creada ca exista copii (vitregi, dar buni si aia ) care suna macar de doua ori pe saptamana, care-l cheama la gratare, care-l ajuta neconditionat. multa vreme se intreba si intreba daca acei copii au nevoie de bani, pentru ca el doar astia stie ca sunt sunati parintii , cand copii au nevoie de bani. sau mai grav, dupa vreun telefon intrebator de sanatate sa de " ce mai facusi azi "copiii se trezeau cu el la usa in juma de ora, cu vreo suma in buzunar

De ce iti spun toate astea....pentru ca poate tu iti tai singura creaca de sub picioare, poate pentru tine sintagma "trai in comun" aprinde rapid un beculet si rememorezi instantaneu ce-ai trait, ca singura experienta de viata in domeniul traiului in doi. Cel putin asta reiese din referirile tale la traiul in comun, doar neajunsuri si limitari. Nu te-am auzit spunand ca exista si parti bune, ca de exemplu imparteala la doi a grijilor si gandurilor zilnice, bucuria ca ai un suflet mereu langa tine pe care sa te bazezi secunda de secunda ,etc, etc, pentru ca probabil tu nu ai trait asa ceva. Si parerea mea e ca meriti si orice om merita sa traiasca asa ceva.

Evident, tu sti mai bine. Tu il cunosti pe El al tau, tu de cunosti pe tine si cunoasti ce va leaga. E posibil sa nu il iubesti, e posibil sa fi "simtit" cumva in el genul persoanei acaparatoare, care te leaga de maini si de picioare si nu mai mai poti respira.
Dar e posibil sa-ti refuzi singura sansa la o relatie minunata, la o familie si e pacat.

Eu in locul tau mi-as raspunde la rece la intrebare "de ce nu vreau" ,asta in afara raspunsului " ca mi-e bine asa" pt ca binele tau e relativ, atat timp cat nu cunosti un bine mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Alma daca i-ai spus de la bun inceput ca nu vrei casatorie nu are de ce sa se simta frustrat si sa te preseze. e vina lui la urma urmei. Iar daca tine cu adevarat la tine va sta linga tine asa cum sinteti acum. la urma urmei o relatie intre doi oameni nu e definita de certificatul de casatorie decit in ochii legii. O relatie poate foarte bine sa existe si sa creasca in conditiile in care partenerii nu locuiesc impreuna dar petrec timp impreuna in weekend si concedii - insa stiu tot unul despre altul. Fireste dupa ca iti creste copilul daca el va sta cu tine atita timp si te va convinge ca el e "the one" probabil ca vei accepta casatoria sau macar locuitul impreuna din motivele spuse de mine (inaintare in virsta, nevoia de companionship). Acum insa e perfect normal sa vrei sa fii tu insati. El cum ti-a argumentat nevoia lui de a se casatori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

De ce o da lumea inainte cu ideea de casatorie? Ea e lesinata de ideea traiului in comun, probabil ideea de casatorie ar duce-o la un atac de panica. In ziua de azi mi-e greu sa cred ca un barbat trecut de 40 de ani, cu experienta de a fi casatorit moare daca nu e ginerica.

alma, m-ai inteles gresit. Nu sunt acida, sau ma rog nu acida cum ma percepi tu. Cred ca flaviutza a explicat cel mai bine si cel mai neacid ce vreau sa spun. Pe mine nu ma convingi ca vrei sa fii singura pentru ca asa esti fericita. Daca ar fi asa ai fi spus: nu am nevoie de tot ce a enumerat flaviutza. Tu in schimb esti dominata de frica, de ideea ca un barbat o sa te strice, fara macar a-ti pune macar problema daca ai incerca de forma 2-3 luni sa vezi ca e dracul asa negru cum il vezi de dragul persoanei respective.

Da, inteleg ca stia de la inceput, si de asta nu inteleg unde e problema daca va despartiti. Fundamentul relatiei voastre nu mai sta in picioare. Cand asta se intampla, nu prea exista cale de a merge inainte daca nici unul nu lasa de la el. Poate te simti tradata ca el s-a schimbat, dar oamenii se schimba si ce incerc eu sa zic e ca in cazul asta nu e neaparat o tragedie asa cum o simti tu.

dov, cazul tau e diferit. Pentru tine barbatii pot fi parteneri buni de viata. Pentru ea nu. Nu inteleg care e problema de a avea o relatie la 2 ani pentru o femeie matura, independenta si celelalte daca barbatii respectivi nici macar nu locuiesc in casa cu copilul, deci nu exista pretentii de emulare a unei figuri paterne. Mi se pare o limitare data de mentalitatea romaneasca. Si foarte probabil, in realitate vor fi mai putine relatii ca doar nu te desparti la 2 ani dupa ceas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Rufus...am incercat sa citesc printre randuri...da' zau ca nu stiu ce e de ras si de ce tre sa te miri atat de tare...zau...am atatea prietene divortate sau necasatorite care chiar nu-si fac probleme din asa ceva...si nu isi mai doresc familia clasica...iar eu cu mana pe inima iti spun ca nu m-am simtit frustata 10 ani cat am fost divortata si daca s-ar intampla si acum...nici atat...deci de ce as fi de pe alta planeta?

Deci?

Mergi la inceput