Relatie de weekend
Raspunsuri - Pagina 3
Clover spune:
In primul rand nu scrie nicaieri ca barbatul cu pricina nu poate nedus la starea civila. Vrea pur si simplu sa traiasca cu ea si cu copilul ei din cate inteleg. Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa ii speli sosetele si lenjeria intima si sa ii scoti berea din frigider.
balanta, pe ce lume traiesti unde o femeie nu isi face probleme daca are pe cineva sau nu? Daca-i divortata/vaduva, e recomandabil sa ramana singura si sa se dedice trup si suflet copilului/copiilor pe principiul ca o fi defecta de a lasat-o barbatul. Daca e relativ tanara e pisata la cap despre cand se marita/face primul copil/al doilea copil etc. Prejudecati exista garla si nu din alea creionate de tine.
alma e pur si simplu acrita si saturata de casnicia prin care a trecut. Nici nu se poate gandi ca un barbat e capabil sa nu faca scene daca ea ar intarzia, ca e in stare sa imparta problemele gospodaresti si sa nu fie gelos pe atentia acordata copilului. Orice barbat e baubaul pus pe stricatul echilibrului pretios.
El a stiut de la inceput ca e doar o distractie de sambata si duminica?
Chiar daca urmeaza o despartire ca si acum doi ani, de ce e o mare tragedie? Atat timp cat lucrurile nu sunt serioase de ce e o mare suferinta ca din doi in doi ani se schimba persoana? Ar putea fi de-a dreptul incitant.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alma Imi doresc sa petrecem impreuna doar partea frumoasa a vietii in doi, fara discutii inerente despre bani, probleme gospodaresti, sa ne bucuram de clipe de odihna fara sa-l deranjam pe celalalt, care isi doreste poate mai multa atentie, fara sa ma justific de fiecare data cand intarzii sau cand petrec mai mult timp cu copilul meu decat cu el. Stiu, nu poti forta pe nimeni sa accepte ceea ce nu-si doreste, insa ma intreb: exista oameni care isi doresc acelasi lucru ca si mine? Sunt absurda? |
legat de partea frumoasa...cred ca e subiectiva chestiunea, nu poate nimeni generaliza si nici judeca. nu exista norma - e mai bine ca tine, mai bine ca fetele care vor o casnicie. acum nu iti raspund tie, alma, ci discutam reactiile la mesajul tau.
pentru unele femei, partea cea mai frumoasa este sa se trezeasca in fiecare dimineata langa sotz, nu numai in uichend. dupa cum vezi, si la relatia ta au aparut "parti urate", desi nu impartiti cheltuielile si restul. desi nu te justifici cand intarzii seara, tot te justifici de ce numai in uichend. de ce? pentru ca pe oameni nu ii poti intoarce cu cheita, acum canta si danseaza, acum opreste-te si dispari. vine vremea paybackului.
eu cred ca partile frumoase raman atunci cand ambii parteneri se trateaza cu respect reciproc, nu-s folositi pentru satisfacerea nevoilor egoiste, sunt iubiti pentru ce sunt ei, nu pentru ce daruiesc celuilalt (dupa program, eventual).
alma spune:
Adina, inteleg si pe cei care dezaproba acest mod de viata, probabil as fi reactionat la fel in perioada in care eram casatorita. Insa dupa o relatie inegala care a dus la divort, imi doresc sa fiu eu insami cea care decide in privinta vietii mele si fac asta de 8 ani, timp in care copilul meu a ajuns adolescent, iar eu o femeie matura.
Maru, de ce crezi ca vreau o relatie calduta? O relatie nu are viitor daca nu intra in tipare? In privinta beneficiilor… amandoi ne dorim ca relatia sa mearga, nu e totul perfect, dar eu ma straduiesc nu-i lipseasca o parte din acel confort pe care l-ar fi gasit intr-o casnicie.
Mindy, daca va puneti de acord si simtiti amandoi nevoia de spatiu personal, cred ca nu e asa dificil sa-l aveti. Nu am nevoie de timp sa-mi revin, mi-am revenit de ceva ani, am scris mai sus ca sunt divortata de mult.
Rufus, iti dau dreptate. Important e sa vrem amandoi acelasi lucru, dar nu se intampla. In cazul nostru, e nevoie de compromis, dar cine sa-l faca? Se pare ca nici unul nu poate accepta conditiile celuilalt, nu acum. El nu mai are rabdare, eu nu vreau sa ma grabesc sa accept ceva ce nu-mi doresc.
Monabella, nu sunt adepta vorbei din popor "iti iei jucariile si pleci”, de orice natura ar fi relatia. Nu pana nu epuizez toate alternativele. Nu am implinit inca 40 de ani, dar sunt pe aproape.
Oana, ma respect mai intai pe mine, astfel pot relationa corect cu ceilalti. Multumesc!
Clover, raspunsurile ar trebui sa fie aspre? Am lezat pe cineva? "Lasa-l in pace" suna de parca l-as tine legat in lanturi. El stie ce imi doresc si i-am spus ca e liber sa aleaga in momentul in care nu se mai simte confortabil in relatia cu mine. Am lamurit problema de la inceput si a acceptat asta. Stie ca am sentimente fata de el, nu e o iubire nebuna, pentru ca inima se impleteste cu ratiunea, spre binele meu si al copilului meu. Gandesc mult intr-o astfel de situatie, poate par rece si calculata, dar daca ar fi asa, de ce as vrea o relatie cu acest barbat? Nu am nici un beneficiu in afara de momentele frumoase pe care le petrecem impreuna, nu am nevoie de un tata la copil sau de un sponsor.
Balanta, stiu femei carora le pasa de statutul lor in societate. Care vor casatorie cu orice pret. Si, intr-adevar, barbatul are nevoie de siguranta pe care i-o ofera femeia de acasa, sa stie ca in fiecare moment e acolo, daca are nevoie de ea (la modul practic).
Jasmine, stiam ca vor fi pareri pro si contra, sincera sa fiu, ma asteptam mai mult la contra. Nu pledez pentru reclama ilegala - conmsidera acesta un avertismentm, mi-ar placea insa sa cred ca femeile isi doresc mai mult de la viata in doi decat rutina. Nu ma deranjeaza problemele gospodaresti, le fac pentru mine si copil, il ajut si pe el cand are nevoie, gatesc de multe ori pentru amandoi, nu sunt o insensibila si nu il izolez. Altul e aspectul, pe care cateva dintre fetele care au scris la subiect nu l-au inteles.
Dov, o floare pentru tine!
Life is a balance of holding on and letting go.
Clover spune:
Nu cred ca am zis ca raspunsurile ar trebui sa fie aspre. Am zis doar ca daca situatia era inversa si un barbat ar fi venit cu aceeasi problema ar fi fost facut bucati. Dar pentru ca esti femeie, reactia e sa ti se cante in struna ca esti puternica si independenta. Ceea ce evident esti( fara sarcasme).
Si ajungem la problema de fond: care e de fapt aspectul?
alma spune:
Nu facusem reclama la nimic in postarea de mai sus, era un simplu cuvant, nu stiu de ce a aparut ca as fi facut reclama la ceva.
Din nou acida, Clover! Oare de ce? Intelegi gresit ce vreau sa spun. Nu fug de responsabilitati, sunt o persoana flexibila, in general. Daca nu s-a inteles foarte bine, echilibrul nu se pierde decat in momentul in care el nu intelege nevoia de spatiu intim, in care vrea cu tot dinadinsul sa fie indispensabil. De asta ma lovesc acum. Postarea ta ma jigneste pentru simplul fapt ca frivolitatea mi-e straina, iar eu nu ma folosesc de oameni. A fost si este o relatie liber consimtita.
Conchita, nu ma justific nici in weekend, de ce as face-o? Oare increderea nu e de ajuns? Iar oamenii sunt "intorsi cu cheita" doar daca nu au coloana vertebrala, doar daca se lasa asimilati. Nevoi avem cu totii, altfel am trai pururea singuri.
Inteleg ca deplangeti soarta partenerului meu, care s-a pricopsit cu o mashtera de femeie. Scapati din vedere faptul ca e adult si stia de la inceput in ce se baga.
alma spune:
Dov, n-am spus nicaieri ca as avea cate o relatie din 2 in 2 ani. Clover doar a presupus asta.
zepellina spune:
Eu cred ca trebuie sa simti, in primul rand, ca vrei si tu. Asta depinde de om, relatie dar se poate la orice varsta. Daca nu simti, ai rabdare cu tine si gandeste-te bine. Incearca sa il intelegi si pe el si...vei lua decizia buna.
Jasmine spune:
si eu am inteles foarte bine ce vrei sa spui Alma,chiar daca la capitolul rutina m-am referit doar la chestiile gospodaresti.
Ceea ce conteaza e exact acel spatiu personal.Si acel timp personal.Lucruri pe care tu te-ai obisnuit sa le ai si cu siguranta tii la ele.Parerea mea e ca el vrea in momentul asta mai mult decat poti tu sa oferi fara sa simti ca ti se impune sa faci un efort de adaptare la conditiile lui.
Si asta nu e bine.Sau dupa o vreme n-o sa fie bine.O sa te apese situatia,o sa te sufoce si in final nu va fi OK pt nici unul dintre voi.
Si cand te gandesti cate femei sunt angajate in relatii de weekend si isi doresc exact ce nu vrei tu acum,vor musai macar sa locuiasca impreuna cu barbatul respectiv,daca nu reusesc sa-l convinga sa le duca la starea civila.Era cineva pe aici care ii dadea tipului un ultimatum : ma iei de nevasta sau la revedere,ca eu vreau sa fiu maritata,vreau familie,si daca tu nu vrei ACUM imi pierd timpul cu tine.
Suntem foarte diferiti si totul e subiectiv.Ceea ce e firesc.
Si mai cred ca notiunile de "caldut" si fierbinte" sunt exact pe dos : relatia e mai fierbinte cand va vedeti mai rar si traiti impreuna momentele frumoase si va deveni mai calduta cand veti sta impreuna zi de zi si noapte de noapte si veti merge des impreuna la supermarket sa faceti aprovionarea casei .